Gercekten bu kadar olur. Benim kizkardesimde bir Erzurumlu ile evli. Biz Samsunluyuz ama yurtdisinda yasiyoruz. Kizkardesimin kocasi da burda dogmus buyumus ama ailesinin zihniyetinde bir insan. Yani o kafadan cikamamis. Kabile halinde yasiyorlar, gecenin bir vakti cat kapi geliyorlar, yemekti cay kahveydi hizmetti. Hasta misin, vaktin var mi diye sorulmuyor. Bu elbette Erzurumlulara has bir durum degil ama mesela biz de boyle bir durum yok mesela. Izine gitti kizkardesim, orda da hoop butun burdaki sulale orda da bir eve dolusmuslar. Hayir burda da 7-24 berabersiniz ne alaka. Kizkardesimin cocugu hastalandi, kiz evin icinde sinir harbi yasamis. Kocasi bana misin dememis. Ne zaman telefonda konussak iste aksama misafir gelecek, yok misafir geldi diyor. Hastasin hayir deseydin diyorum ayip olur diyor. Acayip manipule edilip baskilaniyor. Yemek kulturlerimiz birbirinden tamamen farkli. Politik olarakta zit kutuplardayiz, yani insanlar tartisabilmeli ama ben onu da biraktim cunku ona bile yer birakmiyorlar. Ileriye donuk bir hayat planliyorsaniz bence politik durusunu da gozden gecirin. Bence onemli. Kizkardesim bosanmayi dahi dusundu bir ara belki yine dusunuyordur ama 3 cocukla cesaret edemiyorum demisti. Kocasini en basindan beri sevemedim, yildizimiz uyusmaz. Ben lafimi esirgemem o yuzden beni sevmezler.
Simdi ailemle alakam yok dese bile evlendikten sonra ailesi kesinlikle basiniza biterler. Yani elbette tanimadan bilemezsiniz ama cok ince eleyip sIk dokuyun.