Erzurumlu Tipi

Kardeşim Erzurum’da üniversite okudu. Arkadaşları çok güzel kızlardı. Evet doğulu tipi vardı onlarda ama bu kötü bir anlama gelmiyor. Her yörede karakteristik özellikler var zaten. Sarışın olmadığım için bana da üniversitede Karadenizliye benzemiyorsun derlerdi. Hiç çirkinlik gibi algılamamıştım

Merhaba KK'nın güzel kadınları,hayatınızda güzel şeyler oluyordur inşallah.Ben bugün yaşadığım ve beni üzen bir olayı anlatacağım.Biraz dert ettim kendime.Ben üniversite öğrencisiyim.Bugün derste hoca "Erzurumlu olan var mı?"dedi.Ben ve sınıfta bir erkek arkadaşım(genel olarak yakışıklı tabir edebileceğimiz biri) Erzurumlu olduğumuzu söyledik.Hoca bu erkek arkadaşımıza dönüp "hiç benzemiyorsun."dedi.Bana dönüp "sen de tam bir Erzurumlu tipi var."dedi.O an sınıftakiler gülmeye başladı.Çok kırıldım ve kafama taktım.Erzurumlu tipi derken bunu sanki küçümseme olarak söyledi.Zaten yaşadığım birkaç anı(halamın imalı konuşmaları,bazı küçümsenmelerim vb.) kendimi çirkin hissetmeme neden olurken bir de böyle bir söz duymak kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Sanki artık hiçkimse beni sevmezmiş,benimle olmak istemezmiş gibi geliyor.Bu yaşadığım olaylar nedeniyle kendimi sevmeyi başaramıyorum.Bazen kendimi seviyorum.Ben ben olduğum için özelim,güzelim diyorum ama geçici oluyor işte bu sevmelerim.Sonra tekrar özgüvenimi de kendime olan sevgimi de kaybediyorum.Çok üzülüyorum,ben de isterdim güzel olmayı.Çevremde benimle tanışmak isteyen erkeklerin olmasını,benimle dalga geçilmemesini...
Dipnot:Çoğu kişi esmersindir ondan böyle demiştir diye yazmış ancak ben beyaz tenliyim.Tek tek yazmayayım diye bunu açıklamak istedim.
Benim kv falan da erzurumlu beyaz ten kara kaş kara göz güzel bir tipleri oluyor aslında bence Erzurumluların :).

Öğrencilerle "kanka olacağım,arkadaş gibi olacagim" diye abuk sabuk muhabbetler kuran ,sözde espri yapan ...bunu yaparken de eline yüzüne bulaştıran hocalardan birisi daha :olamaz: Bence onun laf olsun diye yaptığı konuşmalara değil ,olumsuz ve baskalarina fazla endeksli "benlik algına " odaklan.:KK200:

Öncelikle konuyu bölüm başkanınıza ilet ki bir daha böyle densiz densiz konuşamasın. Güzellik çirkinlik değil mevzu, belli bir kesimi aşağılıyor resmen ve yaptığı kafatasçılığa giriyor. Muhtemelen bir derdi var artık saplantı haline getirmiş Erzurumluları belli ki. İkinci olarak da psikoterapi almanı öneriyorum, sırf bu durum için değil muhtemelen evvelinden kalma bazı sıkıntıların var benlik algın, özgüvenin ile ilgili olarak. Yaşadığın bu olumsuz ruh hali düşüncelerine de yansıyor ve sağlıksız bir şekilde çarpıtmalar yapıyorsun.

Kendini başkalarının standartları ile kıyaslamamayı öğrenmen gerekiyor. Erzurumlu tipi, Mardinli tipi, İzmirli tipi diye bir şey yoktur; her genelleme yanlış olduğu gibi bu genelleme de yanlıştır. Her şeyde mükemmel olamazsın, burada kimin sence tipi aşırı iyidir ya da hayatı mükemmeldir ki sence? Ama sevenler, sevilenler, çok güzel aşklar yaşayanlar var. Sırf tipine göre değerli olacağını düşünmen yanlış. Öyle olsaydı kimse kendine bir eş bulamazdı. Bazı şeyler tipten ötedir. Senin de durumun bu, böyle bir insansın. Ama senden bu dünyada bir tane var, illaki aşk değil, seni seven, değer veren pek çok insan vardır hayatında eminim. En basiti aileni düşün, seni seviyorlardır. Seni kimsenin aşağı çekmesine izin verme, çünkü o insanlar da inan senden daha yüksekte değiller. Seni eleştiren, enerjini çalan insanlardan uzak dur. Bırak gitsinler. Sana iyi gelen insanlarla birlikte olmaya özen göster. O hocanın da yaptığını yanına bırakma, çünkü hak ediyor bunu.

Freud amcamızdan bir sözle bitireyim: "Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar."
Yapmış olduğunuz yorum, sabah sabah bana da çok iyi geldi..
7 777mutluluk lütfen Astoria nın dediklerini ciddiye alın.
Öncelikle bu etiketlemelerden kurtulmak için lütfen psikolojik destek alın ki özgüveniniz yerine gelsin.
Bu arada o öğretim görevlisi olacak şahsiyeti de lütfen şikayet edin ki, yaptığı hatayı anlasın.

Zaten doğuluları hep kara kuru çirkin bir şey sanıyorlar sinir oluyorum. Hayır esmer olmak kötü değil ama ben eşim ailem hepimiz sarışınız, eşim yeşil gözlü kayınpederim kaynanam babaannem hepsi mavi gözlüler bembeyaz tenliler e biz doğuluyuz. Doğulular sarışın olur çoğunluğu aslında doğulu çocuklar yazın hep sarışın çocuklar çıkar ama takılmış bi kara ibaresi hani çirkin demek istedikleri için kara diyorlar. Ay hiç benzemiyosun olsun diyorlar önemli olan insanlık demezler mi bi de? :KK53:
Resmen hakaret. Umarım bir gün bu kalıplaşmış ifadeler son bulur.
Siz orda hocanıza demeliydiniz Erzurumlular nasıl oluyor ki diye. Ben benzemiyorsun diyenlere öyle diyorum. Susuyorlar sonra.

Benzee birsey benim de basima gelmisti.yeni tanistigim is ortaminda bir meslektasim konya li oldugumu soyleyince zaten tan konyali tipi var sende dedi.ben memleketimle gurur duyuyorm sen de gurur duy.insanlari boyle siniflandiranlar sig insanlardir.dusunmene bile degmez

47C28516-82F3-4FAA-AE01-F8BD8AF51D79.webp
D287ABD4-BBC4-4EC8-8F60-7B0D640CFC11.webp
17EF88F4-C995-4516-B902-B6ECFF2D946E.webp

Bazı doğulu çocuklar. Yani doğulunun batılının bir tipi olamaz, her esmer olan doğulu olmadığı gibi her sarışın olan da batılı değildir. Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır. yorumlarda hep esmerlik açısından doğuludur denmiş olarak gördüm o yüzden yazıyorum.

Çevremde bir tane esmer doğulu tanıdığım yok :) ki ben doğuluyum. Ha tabiki esmer olanları da var ama bu demek olmuyor ki esmer insan doğuludur algısı ;)
Yani esmerlik kötü bir şey olmadığı gibi sarışın beyaz tenlilik de iyi bir şey olsun :)

Güzellik/çirkinlik açısından dediğini düşünmüyorum.Ama rencide edildiğinizi düşünüp üzülmeniz çok normal.Tartışma şeklinde değil de alındığınızı belli etmeden ,’erzurumlular hakkındaki fikrinizi merak ediyorum’ şeklinde bir soru sorabilirsiniz tek yakalayıp hem bu sayede içinizde büyütmemiş olursunuz

Yeni nesilden midir bilinmez bu universite ortamlarininda seviyesi ortaokula inmis:KK14:

Genellemek her nekadar yanlış olsa da erzurumda uzun süre yasadigim için genelleyecek kadar gördüm erzurum insanı çok iyidir hoştur ama yobazlık diz boyu malesef. Kendilerinden farklı yasayana yanlış bozuk yaftası yapistiruyorlar direkt. Erzurumdaki eski kafa tarihe karışsin artık yeni neslin önünü açsınlar bi belki onlar biraz aydın olur. Özellikle yaşlı dedeler milletin etek botuna bakıp çık çık yapan dedeler ay yazarken bile sinir oldum. Ha bi de erzurumun kizları aşırı baskı altında zorla aileleri tarafından tesettüre sokuluyorlar fırsatını buldukları anda 360 derece dönüyorlar. Turkiyede bulunan açık ara en yobaz şehir. Kişisel olarak kimse üstüne alınmasın genelleme yaptim
Yobazlık konusunda bir şey diyemem.

Bence çirkin algısıyla söylenmemiştir. O diger cocuk yakısıkli oldugu için sende o hissiyatı olusturmuş ama bence kesinlikle degil. Hani cocugun havası egedir mesela erzurum erkekleri biraz ağır durur falan bu tarz bişey olabilir demek istediği. Ne kadar erzurumlu kız tanidıysam kaşlari gözleri olsun her biri birbirinden güzel bu arada.
bu da ihtimallerden biri tabiki.

Kardeşim Erzurum’da üniversite okudu. Arkadaşları çok güzel kızlardı. Evet doğulu tipi vardı onlarda ama bu kötü bir anlama gelmiyor. Her yörede karakteristik özellikler var zaten. Sarışın olmadığım için bana da üniversitede Karadenizliye benzemiyorsun derlerdi. Hiç çirkinlik gibi algılamamıştım
ben hocanın söyleyiş tarzına bozuldum,o anki söyleyiş tarzı küçümseme gibiydi.

Yapmış olduğunuz yorum, sabah sabah bana da çok iyi geldi..
7 777mutluluk lütfen Astoria nın dediklerini ciddiye alın.
Öncelikle bu etiketlemelerden kurtulmak için lütfen psikolojik destek alın ki özgüveniniz yerine gelsin.
Bu arada o öğretim görevlisi olacak şahsiyeti de lütfen şikayet edin ki, yaptığı hatayı anlasın.
Psikolojik destek almayı düşünüyorum,bu aralar daha da sık bunu düşünüyorum.

Öncelikle konuyu bölüm başkanınıza ilet ki bir daha böyle densiz densiz konuşamasın. Güzellik çirkinlik değil mevzu, belli bir kesimi aşağılıyor resmen ve yaptığı kafatasçılığa giriyor. Muhtemelen bir derdi var artık saplantı haline getirmiş Erzurumluları belli ki. İkinci olarak da psikoterapi almanı öneriyorum, sırf bu durum için değil muhtemelen evvelinden kalma bazı sıkıntıların var benlik algın, özgüvenin ile ilgili olarak. Yaşadığın bu olumsuz ruh hali düşüncelerine de yansıyor ve sağlıksız bir şekilde çarpıtmalar yapıyorsun.

Kendini başkalarının standartları ile kıyaslamamayı öğrenmen gerekiyor. Erzurumlu tipi, Mardinli tipi, İzmirli tipi diye bir şey yoktur; her genelleme yanlış olduğu gibi bu genelleme de yanlıştır. Her şeyde mükemmel olamazsın, burada kimin sence tipi aşırı iyidir ya da hayatı mükemmeldir ki sence? Ama sevenler, sevilenler, çok güzel aşklar yaşayanlar var. Sırf tipine göre değerli olacağını düşünmen yanlış. Öyle olsaydı kimse kendine bir eş bulamazdı. Bazı şeyler tipten ötedir. Senin de durumun bu, böyle bir insansın. Ama senden bu dünyada bir tane var, illaki aşk değil, seni seven, değer veren pek çok insan vardır hayatında eminim. En basiti aileni düşün, seni seviyorlardır. Seni kimsenin aşağı çekmesine izin verme, çünkü o insanlar da inan senden daha yüksekte değiller. Seni eleştiren, enerjini çalan insanlardan uzak dur. Bırak gitsinler. Sana iyi gelen insanlarla birlikte olmaya özen göster. O hocanın da yaptığını yanına bırakma, çünkü hak ediyor bunu.

Freud amcamızdan bir sözle bitireyim: "Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar."
Çok güzel yazmışsın:KK9::KK9:

Erzurumlu bir arkadasim var inanılmaz güzel. Öyle böyle güzel değil, ki ben herkesi beğenmem.
Orada hocaya "pardon hocam hemşehrimle benim aramda ne fark gördünüz anlayamadim" diyecektiniz. Gülenler de zönk diye kalırdı hoca da. Ki gülenler neye güldüğünün bile farkinda değildir tipik üni ortamı işte. Alismalisiniz hayat böyle sacmalayanlara cevabı anında vermek gerekiyor.
Bir de sizde özgüven eksikliği var sanırım.

Dersaneden birisi bana sen doğulu musun diye sormuş .Hayır egeliyim diyince de inanmamıştı.
geçen yaz ise antalyada tatil yaptım. Bir bayan arkadaşım . Sen çok esmersin diyerek herkesin içinde burun kıvırdı. Arkadaşımın yöresinde insanlar esmerleşmekten kaçınıyor. Çünkü o yöreye göre Beyaz tenli olmak güzellik kıstası. Ama bana göre değil .Kendine güven ve başkalarının seni beğenip beğenmemesi seni bu kadar kolay etkilemesin .

Ota boka gülen millet olduk çıktık .hocan aklınca komiklik yapmaya çalışmış başkalarını takma .bakımını yap. Kıyafetine özen göster. En önemlisi sporunu yap . Kendine güvenin gelsin.

Beyaz tenli ve gocmene benziyorsaniz neden tam erzurumlu tipi var denilmis anlamadim. Yani kalin kaslariniz, uzun/buyuk bir burnunuz falan yoksa; giyim tarziniz, saciniz, makyajiniz biraz ozensiz demektir. Erzurum, turkiyenin cok gelismis bir sehri degil, yani eger oradan gibi gorunuyorsaniz demek ki havali bir goruntunuz yok. Guzel olmak zorunda degilsiniz, ama durusuyla, saciyla, konusmalariyla, giyim tarziyla havali olan, bir cok erkegi pesinden kosturan kadinlar var. Bu hocanizin soyledigi kesinlikle hos degil, ve bence cezalandirilmasi gerekiyor. Ama bir ogretim gorevlisi durduk yerde bunu soyleyecek kadar ileri gidiyorsa dis gorunusunuzu ve aksaninizi daha cok cevrenizdekilere uydurmanizin zamani gelmistir.
Kalın kaşlı insanlae havalı görünemez mi

Erzurumlu bir arkadasim var inanılmaz güzel. Öyle böyle güzel değil, ki ben herkesi beğenmem.
Orada hocaya "pardon hocam hemşehrimle benim aramda ne fark gördünüz anlayamadim" diyecektiniz. Gülenler de zönk diye kalırdı hoca da. Ki gülenler neye güldüğünün bile farkinda değildir tipik üni ortamı işte. Alismalisiniz hayat böyle sacmalayanlara cevabı anında vermek gerekiyor.
Bir de sizde özgüven eksikliği var sanırım.
evet.özgüven eksikliğim var.Bunu yenmeye çalışacağım.

Back
X