Erzurumlu Tipi

Beyaz tenli ve gocmene benziyorsaniz neden tam erzurumlu tipi var denilmis anlamadim. Yani kalin kaslariniz, uzun/buyuk bir burnunuz falan yoksa; giyim tarziniz, saciniz, makyajiniz biraz ozensiz demektir. Erzurum, turkiyenin cok gelismis bir sehri degil, yani eger oradan gibi gorunuyorsaniz demek ki havali bir goruntunuz yok. Guzel olmak zorunda degilsiniz, ama durusuyla, saciyla, konusmalariyla, giyim tarziyla havali olan, bir cok erkegi pesinden kosturan kadinlar var. Bu hocanizin soyledigi kesinlikle hos degil, ve bence cezalandirilmasi gerekiyor. Ama bir ogretim gorevlisi durduk yerde bunu soyleyecek kadar ileri gidiyorsa dis gorunusunuzu ve aksaninizi daha cok cevrenizdekilere uydurmanizin zamani gelmistir.
Erzurum gelismis bir sehir degil mi yok artik

Liseden bozma bi üniversitede okuyorsunuz sanırım çünkü bunu söyleyen kişi profesyonellikten baya uzak.
İlkokul'da bile bu tarz bi benzetme , soru-cevap etkinliği olmaz.
Erzurumlu tanıdığım yok ama her insanı Allah güzel yaratmıştır.
Bilindik bir devlet üniversitesinde okuyorum

Beyaz tenli ve gocmene benziyorsaniz neden tam erzurumlu tipi var denilmis anlamadim. Yani kalin kaslariniz, uzun/buyuk bir burnunuz falan yoksa; giyim tarziniz, saciniz, makyajiniz biraz ozensiz demektir. Erzurum, turkiyenin cok gelismis bir sehri degil, yani eger oradan gibi gorunuyorsaniz demek ki havali bir goruntunuz yok. Guzel olmak zorunda degilsiniz, ama durusuyla, saciyla, konusmalariyla, giyim tarziyla havali olan, bir cok erkegi pesinden kosturan kadinlar var. Bu hocanizin soyledigi kesinlikle hos degil, ve bence cezalandirilmasi gerekiyor. Ama bir ogretim gorevlisi durduk yerde bunu soyleyecek kadar ileri gidiyorsa dis gorunusunuzu ve aksaninizi daha cok cevrenizdekilere uydurmanizin zamani gelmistir.
Şehrin gelişmişlik düzeyi ile dış görünüş arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz anlayamadım.

Doğu insanı esmer olur o yüzden mi Erzurum tipli dedi
Erzurum'un genel kültürü örf ve adetlerini sevmem bende ama fiziksel eleştiri insanı değildir yanlış tır
Kafamız çirkin olacağına bırak fiziğin çirkin olsun hoca
Yahu bunlar nasil akademisyen
Dunde biri çıkmış
iyi bir ev hanımı olmak, bakan ya da başkan olmaktan veya başarılı bir iş kadını olmaktan çok elzemdir. Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim diyordu
Ülkede eğitim profili bu
Genellemek her nekadar yanlış olsa da erzurumda uzun süre yasadigim için genelleyecek kadar gördüm erzurum insanı çok iyidir hoştur ama yobazlık diz boyu malesef. Kendilerinden farklı yasayana yanlış bozuk yaftası yapistiruyorlar direkt. Erzurumdaki eski kafa tarihe karışsin artık yeni neslin önünü açsınlar bi belki onlar biraz aydın olur. Özellikle yaşlı dedeler milletin etek botuna bakıp çık çık yapan dedeler ay yazarken bile sinir oldum. Ha bi de erzurumun kizları aşırı baskı altında zorla aileleri tarafından tesettüre sokuluyorlar fırsatını buldukları anda 360 derece dönüyorlar. Turkiyede bulunan açık ara en yobaz şehir. Kişisel olarak kimse üstüne alınmasın genelleme yaptim

Diğer çocuk sarışınsa mesela tipi benzemiyordur.

Bölge bölge iklimsel olarak ten rengi göz rengi baskın gen oluyor.
Mesela Malatyalılar esmerdir soğuğu yakar esmer olurlar genelde.
Sarışın birini görsem hiç Malatyalıya benzemiyorsun derim. Bu kötü görünüyor demek değil ki benzemek.

Oktay kaynarcalı, Kemal Sunal, Hakan yılmaz sanırım Malatyalı ünlüler.
Ünlülerin hiç biri tanımlanan malatyalı profiline benzemiyor :)
Bir malatyalı olarak ben malatyalıları ayırt edemiyorum.

Ünlülerin hiç biri tanımlanan malatyalı profiline benzemiyor :)
Bir malatyalı olarak ben malatyalıları ayırt edemiyorum.
Bende o yüzden onu yazmıştım aklımızdaki profile uymuyor :)
Bende Malatya civarlarındanım, nedense halk tam aklımızdaki gibi ama bu ünlüler bi değişik :D

Eveeeet beni dinlediysen oznanlarda halana guzel cevap vermistim.simdi bu yasli morugada cevap hazirliyorum ama dusunmem lazim bu ogretim gorevlisi seni atese atamam. Bu ahirette yok yazilan halana benzemez valla

Bence çirkin algısıyla söylenmemiştir. O diger cocuk yakısıkli oldugu için sende o hissiyatı olusturmuş ama bence kesinlikle degil. Hani cocugun havası egedir mesela erzurum erkekleri biraz ağır durur falan bu tarz bişey olabilir demek istediği. Ne kadar erzurumlu kız tanidıysam kaşlari gözleri olsun her biri birbirinden güzel bu arada.

Bende izmirliyim ama bi dönem saçlarımı siyaha boyamıştım, tenim de buğday ten olunca saçla bütünleştim karardım :D gören doğulu sanardı. Genelde de mardinli sanarlardı. Bizim oraların kızlarına benziysen kara kaş kara göz pek güzelsin :)) yav ben buralıyım derdim, yok soyunda kesin mardin var derlerdi :D

Gül geç bunlara hiç takılma, o dangalak hocanın bi kuyruk acısı var ki sallamış öyle..

Konuyla alakalı mı bilmiyorum ama benim de söylemek istediklerini var:

Bana da nereli olduğumu sorup cevap aldıklarında, aa ben seni Egeli, istanbullu vs sanmıştım diyorlar.(hatta şaşırıp yanımdan uzaklaşan da oldu):işsiz:

Acayip sinir oluyorum şu nispeten(!) batılı olanların, daha doğulu olanlar hakkında yaptıkları genellemelere. Adam g*t kadar ilçeden bozma yerde yaşıyor, ama görmediği memleketleri, sırf kendisi daha batıda diye, 5'e katlayan yerlere köy muamelesi yapıyor.

Irk ve mezhep genellemelerini saymıyorum bile.

Bunu Avrupa'da Türklere yapınca bozulurlar ama, bilmem kaç kilometre ötede dünyaya gelmiş insanları hunharca genellerler. Bak yine sinirlendim!!! Zaten banım yeni kalktı.:mad:

Aman bana kendi memleketlilerimden ne kırıcı laflar geldi de, elin kıytırık lafını hiç takmam. Akraban olsa bile illa seni birşeye benzetirler gözlerine hoş gelmiyorsan. Sessizlere yaparlar ama, lak diye mort edenlere değil. Hiç takmayın şu popo kenarlarını lütfen, sanki kendileri İskandinav kökenli :işsiz: Hayır ben ırkımla gurur duyarım, mesele o değil, fiziksel olarak sen bi kendine bak yani önce değil mi?...

Öncelikle konuyu bölüm başkanınıza ilet ki bir daha böyle densiz densiz konuşamasın. Güzellik çirkinlik değil mevzu, belli bir kesimi aşağılıyor resmen ve yaptığı kafatasçılığa giriyor. Muhtemelen bir derdi var artık saplantı haline getirmiş Erzurumluları belli ki. İkinci olarak da psikoterapi almanı öneriyorum, sırf bu durum için değil muhtemelen evvelinden kalma bazı sıkıntıların var benlik algın, özgüvenin ile ilgili olarak. Yaşadığın bu olumsuz ruh hali düşüncelerine de yansıyor ve sağlıksız bir şekilde çarpıtmalar yapıyorsun.

Kendini başkalarının standartları ile kıyaslamamayı öğrenmen gerekiyor. Erzurumlu tipi, Mardinli tipi, İzmirli tipi diye bir şey yoktur; her genelleme yanlış olduğu gibi bu genelleme de yanlıştır. Her şeyde mükemmel olamazsın, burada kimin sence tipi aşırı iyidir ya da hayatı mükemmeldir ki sence? Ama sevenler, sevilenler, çok güzel aşklar yaşayanlar var. Sırf tipine göre değerli olacağını düşünmen yanlış. Öyle olsaydı kimse kendine bir eş bulamazdı. Bazı şeyler tipten ötedir. Senin de durumun bu, böyle bir insansın. Ama senden bu dünyada bir tane var, illaki aşk değil, seni seven, değer veren pek çok insan vardır hayatında eminim. En basiti aileni düşün, seni seviyorlardır. Seni kimsenin aşağı çekmesine izin verme, çünkü o insanlar da inan senden daha yüksekte değiller. Seni eleştiren, enerjini çalan insanlardan uzak dur. Bırak gitsinler. Sana iyi gelen insanlarla birlikte olmaya özen göster. O hocanın da yaptığını yanına bırakma, çünkü hak ediyor bunu.

Freud amcamızdan bir sözle bitireyim: "Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar."

Merhaba KK'nın güzel kadınları,hayatınızda güzel şeyler oluyordur inşallah.Ben bugün yaşadığım ve beni üzen bir olayı anlatacağım.Biraz dert ettim kendime.Ben üniversite öğrencisiyim.Bugün derste hoca "Erzurumlu olan var mı?"dedi.Ben ve sınıfta bir erkek arkadaşım(genel olarak yakışıklı tabir edebileceğimiz biri) Erzurumlu olduğumuzu söyledik.Hoca bu erkek arkadaşımıza dönüp "hiç benzemiyorsun."dedi.Bana dönüp "sen de tam bir Erzurumlu tipi var."dedi.O an sınıftakiler gülmeye başladı.Çok kırıldım ve kafama taktım.Erzurumlu tipi derken bunu sanki küçümseme olarak söyledi.Zaten yaşadığım birkaç anı(halamın imalı konuşmaları,bazı küçümsenmelerim vb.) kendimi çirkin hissetmeme neden olurken bir de böyle bir söz duymak kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Sanki artık hiçkimse beni sevmezmiş,benimle olmak istemezmiş gibi geliyor.Bu yaşadığım olaylar nedeniyle kendimi sevmeyi başaramıyorum.Bazen kendimi seviyorum.Ben ben olduğum için özelim,güzelim diyorum ama geçici oluyor işte bu sevmelerim.Sonra tekrar özgüvenimi de kendime olan sevgimi de kaybediyorum.Çok üzülüyorum,ben de isterdim güzel olmayı.Çevremde benimle tanışmak isteyen erkeklerin olmasını,benimle dalga geçilmemesini...
Dipnot:Çoğu kişi esmersindir ondan böyle demiştir diye yazmış ancak ben beyaz tenliyim.Tek tek yazmayayım diye bunu açıklamak istedim.
Tam tersi güzelsin diye belki öyle demiştir:)) bende erzurumluyum beyaz tenli olsamda benzerm doğuluya ki her şehirde güzel çirkin insan vardır o ayrı bi mesele ama kara kaş kara göz muhabbeti doğululara denir daha cok belki ondandır. Ama sarışın kızıl erzurmluda var :))) takılma yaa evet güzelliğimi ordan almışım falan deseydin.

E banada tam sivaslisin diyorlar bende angaraliyim :)) ama annem sivasli demk ona çekmişim :) bence kötü algılama

Eğitim sistemine bak
Koskoca üniversite hocası olmuş abuk sabuk muhabbetler
İnsan olamamış işte

erzuruma ıkı saaatlık bır şehırdeyım her fırsatta gıderız gezmeye ve çok severım erzurumluları.çok tanıdığımız var erzurumlu.ben hiç gormedım esmer bır erzurumlu.erzurumu çok başka bılıyolar sırf doğu dıye.patavatsız hocana uzlme keşke deseydın herkes erzurumlu olamaz sız sıkmayın canınızı hocam dıye.arkadaşlarına donup göğe eren başlarınızı ındırebılırsınız ben hiç mutlu olmadım bu durumdan dıcektın.hoca denen mal da pişman olurdu yaptığından.

Back
X