Eş ailesi. İç dökme.

Ne güzel işte uzak dur bırak eşin tek gitsin , sen de kendi ailene git gel, esin seni ailesine gitmen konusunda zorlamadığı sürece bence ideal bir ilişki...

Evliliğin ilk zamanları sürekli annemi ara derdi bi ara öyle çok bunalttı beni, ama hep tartıştım , kendi içinde haklı buluyor beni muhtemelen anneme gel diye darlamıyor o konuda hakkını yiyemem

Evet kvdeme de böyle söyledim madem istediğin buydu en başta söyleseydin ben de annemle vakit geçirirdim işime de gelirdi diye. Diğer gelini ve damadıyla da arası kötü artık normalleştirmiş kendisine malesef bunu, onlarla arayı bozup kendi çocuklarıyla vakit geçiriyor

Koca olamayan adami baba mi yapacaksin?

Aman boş verin,kafanıza bile takmayın.
Klasik oğlunu gelininden kıskanan kayınvalide örneği işte.
Burada eşiniz dengeyi kurmalı,annesine gereken cevabı o vermeliydi.Sizi kötü etmiş. Annesi tarafından yönetilmeyi tercih eden bir eşe sahipsiniz.Onun için canınızı sıkmaya değmez.
Sizde ailenizle bol bol vakit geçirin,gezin tozun.
İleride çocuğunuz olursa,sizinle arasını nasıl düzelteceğinide kv düşünsün.Ne düşünüyorsunuz.
Eşinizin biraz daha büyüyüp,sağ duyulu davranması şart. Dengeyi o sağlamalı.Yoksa,sürekli duygu sömürüsü onu yönetmeye devam edeceklerdir.

Bu kv den bende de var 16 yıl memleketim dışında yaşadım yaz tatili yaklaştığında psikolojim bozulurdu gitmek istemezdim hep onların planları öncelikli olurdu benim aileme anlayışlı davranmak kalırdı eşimi tanıyamazdım umursamaz bir şekilde bu oyunlara gelirdi annesinin dediğini yapmadığı da huzursuz hissederdi olay olay ona ne yapmak istediklerini anlattım çok konuştuk sonuç zafer benim istediğimi yapıyom öyle tavırlı da değil istersem kvlerin planına katılıyorum istersem annemlerin hayır demeyi daha önce planladık demeyi öğrendik

Öğrendik diyorsunuz ne güzel. Ben eşime topu bana atma sen evlatlarısın sen söylersen üçüncü gün barışırlar ben söylersem kötü olurum dedim dedim dinletemedim. Aynı mevzu bende de var be ben artık tek başımayım siz hala bir karar verebildiğiniz için çözmüşsünüz bişeyleri.

Söylediğnizi yapabilmem için duygusal davranmayı bırakmam lazım

Soğukluk degil de sanki o tarafa gidince davranışları değişiyor, bi kere arayıp bugün görüşmedik ne yaptın diye sormaz hep bi bahane
Memlekete gidince ben ailemin evine geçtiysem eşimi kesinlikle aramam, o da beni pek aramaz. Ne bekliyorsunuz ben anlayamadım. Ne güzel kv gitmiyorsunuz işte.. herkes tatilde kendi ailesinde kalıyorsa problem nedir? Tadını çıkarın ben öyle yapıyorum. Ama çocuk sahibi olunca yatılı veya yatısız gitmek zorunda kalacaksınız onu söyleyeyim.

Neden gitmek zorunda kalsın? Fikrinizi merak ettiğimden soruyorum.
Çocuk olunca görüşülmeyen kv ye gitmek niye şart mesela.

Neden gitmek zorunda kalsın? Fikrinizi merak ettiğimden soruyorum.
Çocuk olunca görüşülmeyen kv ye gitmek niye şart mesela.
Çocuğun aile ve akraba bağlarının olması benim için güzel bir şey. Halası amcası varsa orada onlarla ve kuzenleriyle buluşur mesela. Artı kv çocuğu görmek isteyecek. E konu sahibinin eşi anne sen fairytale’e çok ayıp ettin gelmez tabii unut torununu demeyecek maalesef. Birkaç aylık bebek de hiçbir yerde annesiz durmaz.

Sizin en büyük yanlışınız "sen eve gel karın annesinde kalsın" dediğinde kayınvalide ile muhatap olmanız. Siz eşiniz ile sorunu çözecektiniz. Senin annende kaldık benimkinde sıra annen nasıl onu ziyaret etmemizi istiyorsa ailemde seni ziyaretlerde görmek istiyor diyecektin. Ben ailene saygı sevgide bulunuyorsam aynı şeyleri sendende beklerim diyecektin. Ama sen kayınvalide ile tartışarak onu haklı çıkarmışsın. Kocanla bu durumu konuş ben çocuk istiyorum ama sen hala bizim bir aile olduğumuzun farkında değilsin de. Tatillerimiz aile ziyaretlerimiz bile ayrı de çocuk olduğunda çocuğu ikiye bölemezsin. Eğer aile bilincine varıp aile olmak istiyorsan çocuk yapalım ama ben annemin dizinin dibinden ayrılmam sen el karısısın dersen boşanalım ben yoluma sen ananın koynuna dersin. Ay sinirlendim kusura bakma...

Bence bu mod iyiymiş. Herkes kendi ailesiyle takılsın.
Neden zorunuza gidiyor ki.
Kimi insan vardır denileni yer yutar kimisi de kaldıramaz mesafesini korur.
Eş ailesiyle tartışmalara girmişsiniz ve onlarda mesafe koymuşlar.
Eşiniz kimsenin nazını pozunu çekmemek adına olduğu gibi kabullenmiş ve bence en doğru olanı yapmış.

Damatlar pek kız tarafında kalmak istemez. Ama gelinler kalmak zorunda diye kafa var bizim ülkemizde

Herkes ailesinde kalıyorsa (bırakın öyle olsun ) bu mantıklı zaten.

bırakın eşiniz aramasın zaten tüm yıl aynı evde birliktesiniz.

özlemek güzel şeydir.

Mecburen düzelecekler, çocuk olunca ailemize insan gibi yaklaşmayı öğrenirler diye düşünüyorum, çünkü dediğiniz gibi çocuk annenin yanından ayrılamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…