- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
- Konu Sahibi Fairytale24
-
Ne güzel işte uzak dur bırak eşin tek gitsin , sen de kendi ailene git gel, esin seni ailesine gitmen konusunda zorlamadığı sürece bence ideal bir ilişki...Merhabalar. Çok uzatmadan bahsedeyim ki benimki aslında iç dökme. Çünkü o kadar bunaldım ki bazen sıkıntımı hep içimde yaşıyorum. Üç yıllık evliyim , ailelere 12 saatlik uzaklıkta oturuyoruz, eşimle her aile ziyaretimde kısa kalmamıza rağmen hep kv de kalıp bir gün annemde kalıyorduk, çoğu zaman sadece anneme yemeğe gidip evimize dönüyorduk. (Burda hata senin derseniz haklısınız.) En son böyle 4 gün kv de kaldık , bir gün annemde kalacağız eşimle, yola çıktık yolda kv arayıp eşime , “sen eve gel karın annesinde kalsın “ , eşimde “tamam anne bakarız “ deyince benim film koptu arayıp saydırdım, eşimle de kavga ettim, 2 yıldır kv evine gitmiyorum konuşmuyorum, herkes kendi ailesinde kalıyor. İşin kötüsü en zoruma giden eşimin bir tepki koymaması, ben kv le tartıştığım halde hepsi bana sırtını döndü bütün aile. Eşim beni anneme bırakır gider gezer tozarlar adımı anıp arayıp derdin ne diye soran yok. Eşim bi iki gelir çay içer gider. Çok zoruma gidiyor.
Öncesinde ne yaşandı derseniz tipik kv sorunları, oğlunu yönetmeyi ve baş köşede olmayı çok sever ben bunu hep reddettim, itaat etmediğim için hiç sevilmedim, sürekli laf sokmalar herkes kötü tek iyi kayınvalidem. Küçük görümce ortalığı karıştırır sonra kv bize yüklenir.
Bazen boşanmak geçiyor aklımdan her aile ziyaretlerinde bu kadar rahat ve pişkin olmaları zoruma gidiyor ama uzakta çok iyiyiz, iyi anlaşıyoruz ya hatta çocuk bile istiyorum çok istiyorum ama doğru bir karar olur mu bilemiyorum bu durumda , kafam çok çok karışık. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Evliliğin ilk zamanları sürekli annemi ara derdi bi ara öyle çok bunalttı beni, ama hep tartıştım , kendi içinde haklı buluyor beni muhtemelen anneme gel diye darlamıyor o konuda hakkını yiyememEşiniz birşey demiyorsa hiç takılmayın. Ailenizle vakit geçirin onlarda kendi kendine yaşasınlar. bi annemi ara ablamı ara gibisinden baskıları vardı, ama artık yaptıklarını göre göre onu da bıraktı. Şimdi niye anneme gelmiyorsın
Evet kvdeme de böyle söyledim madem istediğin buydu en başta söyleseydin ben de annemle vakit geçirirdim işime de gelirdi diye. Diğer gelini ve damadıyla da arası kötü artık normalleştirmiş kendisine malesef bunu, onlarla arayı bozup kendi çocuklarıyla vakit geçiriyorBu konu özelinde söyledim. Daha uzun sürelerde de ayrı takılabilir eşler. Ama burda eş ailesi zafer kazanmış gibi kadın orda ailesinde takılıyor, oğulları kendi yanlarında falan.. Ben istemezdim. Eşimin bana yapılan bu saygısızlık karşısında gelip benle annemlerde kalmasını isterdim. Konu sahibi de bunu takıyor zaten kafasına. Yoksa baştan anlaşılsaydı herkes kendi ailesinde kalsaydı daha hoş olurdu.
İşte bu sefer gelin çocuğu göndermiyor olacak, yıllar önce görümcemin oğlu çok ufakken beni sevmediğini söyledi onu öğretmişler, yani çocuğun lafıyla hareket edecek değilim ama ortada herşey. Kendileri gibi düşünmeyen herkesle kavgalılar. Eşim ısrarla hepsinin kötü bi niyeti olmadığını söylüyor, benim babam eşimi çağırdı güzelce konuştu yuvanız önemli biz değiliz dedi, senin baban iki yıldr babalık yapıp beni aramıyor dediğimde ise susuyor, cıkmazdayım
Sırf üç yıl bişeyler düzelir diye bekledim. Yaşım oldu 29. İnsan ister istemez düşünüyor malesefKoca olamayan adami baba mi yapacaksin?
Aman boş verin,kafanıza bile takmayın.Merhabalar. Çok uzatmadan bahsedeyim ki benimki aslında iç dökme. Çünkü o kadar bunaldım ki bazen sıkıntımı hep içimde yaşıyorum. Üç yıllık evliyim , ailelere 12 saatlik uzaklıkta oturuyoruz, eşimle her aile ziyaretimde kısa kalmamıza rağmen hep kv de kalıp bir gün annemde kalıyorduk, çoğu zaman sadece anneme yemeğe gidip evimize dönüyorduk. (Burda hata senin derseniz haklısınız.) En son böyle 4 gün kv de kaldık , bir gün annemde kalacağız eşimle, yola çıktık yolda kv arayıp eşime , “sen eve gel karın annesinde kalsın “ , eşimde “tamam anne bakarız “ deyince benim film koptu arayıp saydırdım, eşimle de kavga ettim, 2 yıldır kv evine gitmiyorum konuşmuyorum, herkes kendi ailesinde kalıyor. İşin kötüsü en zoruma giden eşimin bir tepki koymaması, ben kv le tartıştığım halde hepsi bana sırtını döndü bütün aile. Eşim beni anneme bırakır gider gezer tozarlar adımı anıp arayıp derdin ne diye soran yok. Eşim bi iki gelir çay içer gider. Çok zoruma gidiyor.
Öncesinde ne yaşandı derseniz tipik kv sorunları, oğlunu yönetmeyi ve baş köşede olmayı çok sever ben bunu hep reddettim, itaat etmediğim için hiç sevilmedim, sürekli laf sokmalar herkes kötü tek iyi kayınvalidem. Küçük görümce ortalığı karıştırır sonra kv bize yüklenir.
Bazen boşanmak geçiyor aklımdan her aile ziyaretlerinde bu kadar rahat ve pişkin olmaları zoruma gidiyor ama uzakta çok iyiyiz, iyi anlaşıyoruz ya hatta çocuk bile istiyorum çok istiyorum ama doğru bir karar olur mu bilemiyorum bu durumda , kafam çok çok karışık. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Öğrendik diyorsunuz ne güzel. Ben eşime topu bana atma sen evlatlarısın sen söylersen üçüncü gün barışırlar ben söylersem kötü olurum dedim dedim dinletemedim. Aynı mevzu bende de var be ben artık tek başımayım siz hala bir karar verebildiğiniz için çözmüşsünüz bişeyleri.Bu kv den bende de var 16 yıl memleketim dışında yaşadım yaz tatili yaklaştığında psikolojim bozulurdu gitmek istemezdim hep onların planları öncelikli olurdu benim aileme anlayışlı davranmak kalırdı eşimi tanıyamazdım umursamaz bir şekilde bu oyunlara gelirdi annesinin dediğini yapmadığı da huzursuz hissederdi olay olay ona ne yapmak istediklerini anlattım çok konuştuk sonuç zafer benim istediğimi yapıyom öyle tavırlı da değil istersem kvlerin planına katılıyorum istersem annemlerin hayır demeyi daha önce planladık demeyi öğrendik
Yapıyorlar zaten.asiri sacma bir olay buda bence
Ama iste sorun es kisisinde simdi esiniz gittikce o kvde tarafida sizi catlatmak icin cabalayacak acik ve net
Söylediğnizi yapabilmem için duygusal davranmayı bırakmam lazımAman boş verin,kafanıza bile takmayın.
Klasik oğlunu gelininden kıskanan kayınvalide örneği işte.
Burada eşiniz dengeyi kurmalı,annesine gereken cevabı o vermeliydi.Sizi kötü etmiş. Annesi tarafından yönetilmeyi tercih eden bir eşe sahipsiniz.Onun için canınızı sıkmaya değmez.
Sizde ailenizle bol bol vakit geçirin,gezin tozun.
İleride çocuğunuz olursa,sizinle arasını nasıl düzelteceğinide kv düşünsün.Ne düşünüyorsunuz.
Eşinizin biraz daha büyüyüp,sağ duyulu davranması şart. Dengeyi o sağlamalı.Yoksa,sürekli duygu sömürüsü onu yönetmeye devam edeceklerdir.
Takmamayi dene baska yolu yok maalesef esinde biter is o gidiyorYapıyorlar zaten.
Memlekete gidince ben ailemin evine geçtiysem eşimi kesinlikle aramam, o da beni pek aramaz. Ne bekliyorsunuz ben anlayamadım. Ne güzel kv gitmiyorsunuz işte.. herkes tatilde kendi ailesinde kalıyorsa problem nedir? Tadını çıkarın ben öyle yapıyorum. Ama çocuk sahibi olunca yatılı veya yatısız gitmek zorunda kalacaksınız onu söyleyeyim.Soğukluk degil de sanki o tarafa gidince davranışları değişiyor, bi kere arayıp bugün görüşmedik ne yaptın diye sormaz hep bi bahane
Neden gitmek zorunda kalsın? Fikrinizi merak ettiğimden soruyorum.Memlekete gidince ben ailemin evine geçtiysem eşimi kesinlikle aramam, o da beni pek aramaz. Ne bekliyorsunuz ben anlayamadım. Ne güzel kv gitmiyorsunuz işte.. herkes tatilde kendi ailesinde kalıyorsa problem nedir? Tadını çıkarın ben öyle yapıyorum. Ama çocuk sahibi olunca yatılı veya yatısız gitmek zorunda kalacaksınız onu söyleyeyim.
Çocuğun aile ve akraba bağlarının olması benim için güzel bir şey. Halası amcası varsa orada onlarla ve kuzenleriyle buluşur mesela. Artı kv çocuğu görmek isteyecek. E konu sahibinin eşi anne sen fairytale’e çok ayıp ettin gelmez tabii unut torununu demeyecek maalesef. Birkaç aylık bebek de hiçbir yerde annesiz durmaz.Neden gitmek zorunda kalsın? Fikrinizi merak ettiğimden soruyorum.
Çocuk olunca görüşülmeyen kv ye gitmek niye şart mesela.
Sizin en büyük yanlışınız "sen eve gel karın annesinde kalsın" dediğinde kayınvalide ile muhatap olmanız. Siz eşiniz ile sorunu çözecektiniz. Senin annende kaldık benimkinde sıra annen nasıl onu ziyaret etmemizi istiyorsa ailemde seni ziyaretlerde görmek istiyor diyecektin. Ben ailene saygı sevgide bulunuyorsam aynı şeyleri sendende beklerim diyecektin. Ama sen kayınvalide ile tartışarak onu haklı çıkarmışsın. Kocanla bu durumu konuş ben çocuk istiyorum ama sen hala bizim bir aile olduğumuzun farkında değilsin de. Tatillerimiz aile ziyaretlerimiz bile ayrı de çocuk olduğunda çocuğu ikiye bölemezsin. Eğer aile bilincine varıp aile olmak istiyorsan çocuk yapalım ama ben annemin dizinin dibinden ayrılmam sen el karısısın dersen boşanalım ben yoluma sen ananın koynuna dersin. Ay sinirlendim kusura bakma...Merhabalar. Çok uzatmadan bahsedeyim ki benimki aslında iç dökme. Çünkü o kadar bunaldım ki bazen sıkıntımı hep içimde yaşıyorum. Üç yıllık evliyim , ailelere 12 saatlik uzaklıkta oturuyoruz, eşimle her aile ziyaretimde kısa kalmamıza rağmen hep kv de kalıp bir gün annemde kalıyorduk, çoğu zaman sadece anneme yemeğe gidip evimize dönüyorduk. (Burda hata senin derseniz haklısınız.) En son böyle 4 gün kv de kaldık , bir gün annemde kalacağız eşimle, yola çıktık yolda kv arayıp eşime , “sen eve gel karın annesinde kalsın “ , eşimde “tamam anne bakarız “ deyince benim film koptu arayıp saydırdım, eşimle de kavga ettim, 2 yıldır kv evine gitmiyorum konuşmuyorum, herkes kendi ailesinde kalıyor. İşin kötüsü en zoruma giden eşimin bir tepki koymaması, ben kv le tartıştığım halde hepsi bana sırtını döndü bütün aile. Eşim beni anneme bırakır gider gezer tozarlar adımı anıp arayıp derdin ne diye soran yok. Eşim bi iki gelir çay içer gider. Çok zoruma gidiyor.
Bence bu mod iyiymiş. Herkes kendi ailesiyle takılsın.Merhabalar. Çok uzatmadan bahsedeyim ki benimki aslında iç dökme. Çünkü o kadar bunaldım ki bazen sıkıntımı hep içimde yaşıyorum. Üç yıllık evliyim , ailelere 12 saatlik uzaklıkta oturuyoruz, eşimle her aile ziyaretimde kısa kalmamıza rağmen hep kv de kalıp bir gün annemde kalıyorduk, çoğu zaman sadece anneme yemeğe gidip evimize dönüyorduk. (Burda hata senin derseniz haklısınız.) En son böyle 4 gün kv de kaldık , bir gün annemde kalacağız eşimle, yola çıktık yolda kv arayıp eşime , “sen eve gel karın annesinde kalsın “ , eşimde “tamam anne bakarız “ deyince benim film koptu arayıp saydırdım, eşimle de kavga ettim, 2 yıldır kv evine gitmiyorum konuşmuyorum, herkes kendi ailesinde kalıyor. İşin kötüsü en zoruma giden eşimin bir tepki koymaması, ben kv le tartıştığım halde hepsi bana sırtını döndü bütün aile. Eşim beni anneme bırakır gider gezer tozarlar adımı anıp arayıp derdin ne diye soran yok. Eşim bi iki gelir çay içer gider. Çok zoruma gidiyor.
İşinize bakın nispet yapmayın sadece işinize bakın samimiyetinizi anladıklarında peşinizi bırakırlar hayat hep aynı kalmıyor her şey çok değişiyorYapıyorlar zaten.
Mecburen düzelecekler, çocuk olunca ailemize insan gibi yaklaşmayı öğrenirler diye düşünüyorum, çünkü dediğiniz gibi çocuk annenin yanından ayrılamaz.Çocuğun aile ve akraba bağlarının olması benim için güzel bir şey. Halası amcası varsa orada onlarla ve kuzenleriyle buluşur mesela. Artı kv çocuğu görmek isteyecek. E konu sahibinin eşi anne sen fairytale’e çok ayıp ettin gelmez tabii unut torununu demeyecek maalesef. Birkaç aylık bebek de hiçbir yerde annesiz durmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?