Eş ailesi nedeniyle evliliğimi benimseyemiyorum

Yapay zeka olsaydı ondalık kesirde virgül kullanırdı bence, nokta değil.
Haklısınız, yapay zeka ile yazmadım, rahatça okunabilmesi için bol noktalama ve paragraf kullandım. Çünkü tek paragraf halinde bilinç akışı şeklinde yazıldığında ben de okumakta çok zorlanıyorum.

İyi biri olmakla iyi eş olmak farklı şeyler

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Evet tek sorun idare edemeyip saçmalaması ve bu durumun beni aşırı panikletmesi. Ailesi devreye girdiğinde ikimiz de tetikleniyoruz, ama onlar yokken her şey yolunda gidiyor. Doktora sürecimde de çok destek oluyor. Ben rahat çalışabileyim diye evde çok sorumluluk alıyor, işlerime yardım ediyor. O sayede stresim azalıyor.

Yapay zeka gibi gelmedi bana, işim gereği yapay zekayla çok fazla haşır neşir oluyorum. Neden öyle düşündünüz?

özellikle Claude'de chatgpt'den birazcık farklı olarak zekayı İngilizceden devşiridği için Türkçe'de olmayan duraklara virgül koymak gibi bir reaksiyon var. örnek olarak;
Huzurum yok, sınır ihlali yapacaklar diye sürekli diken üzerindeyim, kavga etmekten hem ona hem de kendime saygım kalmadı.

Yorumunuz beni çok güldürdü Ne diyeyim, haklısınız...

Size defol diyen biri ile evlilik sürdürmeyin. Baştan belliymiş. Eşiniz hem görüşmem ailemle deyip hem de idare et benim için diyor. Bu aile ile gorusulmez. Siz de ben görüşmeye eğim sen kendin bilirsin deyin. Yoksa hasta olursunuz. Ruhunuz farklı isteyip bedeniniz evcilik oynarsa kayınvalide kayınpeder ile bir noktada fiziken ya da psikolojik hastalanirsiniz. Şahsen işi gücü olan bir kadın neden bu adamı aileyi çeker anlamıyorum. Sevgi deksiğiniz şey zamanla nefrete dönüşür. Bosanirken insanlar seni tanimasaydim hiç diyor. Çocuk zaten düşünülmez bu evlilikte.
Ama en temelde dediğim gibi değil diyen biri ile evlilik surdurulmez

Samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim. Eşim çevresindeki çocuklarla çok ilgileniyor, çocuklar tarafından da çok seviliyor. Ailesinin çok ciddi bir saygı ve sınır ihlali problemi var. Onu baba olarak hayal edebiliyorum (çocuk düşünmüyoruz mevcut şartlarda) ama ailesinin bu süreci de zehir edeceğini düşünüyorum...

özellikle Claude'de chatgpt'den birazcık farklı olarak zekayı İngilizceden devşiridği için Türkçe'de olmayan duraklara virgül koymak gibi bir reaksiyon var. örnek olarak;
Ben de virgülü bu şekilde kullanıyorum, kendisi yapay zeka olmadığını söylemiş zaten

Merhaba. Konuyu yapay zekayla yazmadım ama daha çok noktalı virgül ve tire koyuyor yapay zeka. Buradan da ayırt edebilirsiniz.

Çok uzun bir şeyi tane tane anlatmak istediğimde ben de genelde aynı yerlere virgül koyuyorum. Örnek cümlelerde de mesela "huzurum yok" dedikten sonra neden huzurunun olmadığını açıklamak için iki virgül arasına sebebi yazmış, sonra akışta devam etmiş gibi hissettim. Yine de demek istediğinizi anladım. Bir yerde içerik yazarlığı yapıyordum ve son zamanlarda yazılarım sürekli yapay zeka diye geri dönmeye başlamıştı, yapay zeka çıkmaması için çok garip öneriler verdiler, öyle öneriler ki yazı bitince ortaokul çocuğu yazmış gibi oluyordu. Haliyle yazı yapay zeka testinden geçiyor ama saçma sapan bir yazı ortaya çıktığı için editör onay vermiyor. En sonunda dayanamayıp bırakmak zorunda kaldım, şimdi ben editörlük yapıyorum ve düzenli olarak yapay zekaya yazı yazdırıp onu düzenlememi de istiyorlar o nedenle yapay zeka diline biraz hakimim.

Yani demek istediğim tabii yazı yapay zeka olabilir ama kişinin yazım tarzı da bu olabilir.

Belki de literatür tarama kaynaklı İngilizceye uyarlıyordur. Hatalar da buldum ayrıca. Yapay zeka olsa devrik cümle yazar mıydı? Bir cümlede bağlaç kullanmak gerekiyor, bir yerde de birleşik cümleyi diğerlerinden ayırmalıydı, başka bir cümleye de fiilimsi eklemek gerekiyordu.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet, ben de görüşmeye devam edersem kendimden çok taviz vereceğimin farkındayım. Neden bunları çektiğimi ben de sorguluyorum, aslında o sebeple bu konuyu açıp göremediğim bir şey mi var diye sormak istedim. Çocuk düşünmüyoruz zaten. Eşim çabalamazsa ben de gelecek göremiyorum maalesef...

Rica ederim ben çocuğu da erkenden yaptım mesela çünkü kafamdaki liste o şekildeydi evlen çocuk yap mutlu yuva falan gözden kaçırdığım ya da kabullenmediğim şeylerle sonradan uğraşmak çözmek zorunda kaldık. Hem kızıma bakıp hem bu duygusal meseleleri çözmek o süreçte ayrı kalmak hepsi zordu sanırım aile desteği burda önemli eşimin ailesi aklı başında oğullarına ayrımcılık yapmayan kişiler bu kısımda destek gördüm en azından

Teşekkürler yorumunuz için. Konuyu yapay zeka ile yazmadım. Editörlük de yapıyorum aynı zamanda ve yazı yazmayı seviyorum. Zaten tez yazıyorum, ifadelerimin eleştirilmemesi için doğru kelimeler kullanmaya dikkat ediyorum yazılarımda ve bu günlük hayatıma da yansıyor. Dertleşmek için yazdım buraya ama bu durum neden bu kadar sorun oldu anlamadım :)

`