Eş ailesi nedeniyle evliliğimi benimseyemiyorum

Hem düğün masraflarını siz karşılayacaksınız hem de altınları alacaklar? Siz de en güzel zamanlarınızda yıllarca borç içinde çırpınacaksınız. Tüm bunlara izin vermeyerek çok iyi yapmışsınız. Bence benzer konudan çıkacak ilk kavgada eşinize eğer bu evliliği devam ettirmek istiyorsa ailesine karşı net bir tavrı olması gerektiğini söyleyin. Kabul etmiyorsa da yolunuza bakın. Bu aileyle ömür geçmez hem yalancılar hem de yalanlarına sizi karıştırmaktan çekinmiyorlar. Bu insanlar arsız. Eşiniz iyi birine benziyor ama ileride annesinin babasının dolduruşuna gelmeyeceğinden nasıl emin olabileceksiniz? Sonuçta onu da yalancı arsız insanlar yetiştirdi ne yazık ki. Bir de siz eşinize ailesinşn yaptıklarını anlatımca ya da o da bunu görünce ne tepki veriyor?

Eşinizin ailesi bildiğin çirkef ve elalem görsün diye yaşayan insanlar. Evliliğinizi bitirmek istemiyorsanız, esinizde sizi gorusmeye zorlamiyorsa bu konuları sürekli gündeme getirmenin gereği yok. Herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım, esinizde ailesini atamaz bir yerde.

Eş ailesinden yana yüzünüzün gülmesine çok sevindim. Benim kendi ailem hayatıma müdahil olmadığından bu durumun ne kadar büyük sorunlara yol açacağını kestiremedim maalesef. Biz engel olursak dışarıda kalırlar ve bu durumu kabullenirler sandım. Ama buldukları her delikten sızmaya, bir şeyler koparmaya çalışıyorlar. Şartlar böyleyken çocuk mevzusu gündeme bile gelmiyor. Umarım hayırlısı olur.

Yazdıklarınızın hepsini okudum kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Ben evliliğinizin ileriki yıllarında daha zor olacağını ve ruhsal olarak daha da çökeceğinizi düşünüyorum.Ne olduklarını anladığınızda keşke nişanı atsaydınız çünkü çekilecek dert değillermiş anlattıklarınıza göre. Eşinize gelirsem eğer o da bir süre sonra aranızda kalmaktan yorulacak iletişiminiz kopacak daha da kavga etmeye başlayacaksınız. Nerden tutsan elince kalacak bir evlilik yapmışsınız aslında bile bile lades demişsiniz umarım en az hasarla atlatırsınız bu dönemi

Aşırı detay yazmışsın, o yüzden yarısını ancak okuyabildim. Zaten nişanda nasıl karakterde olduğunu göstermişler, nişan atmak yerine eşini sevdiğin için devam etmişsin. Eee şimdi de eşini sevdiğin için ailesini idare et, sık görüşmeyin madem.

Eşim düğün sürecinde ailesinin tutumunun berbat olduğunu kabul ediyor, kesinlikle savunmuyor onları. Bu süreçte hiç destek vermeyerek ve sürekli utandıracak şeyler yaparak en çok kendisini yaraladıklarını söylüyor. Onlara da çok sert tepki veriyor, bana saygı duymadıkları sürece yanıma yaklaşmamalarını söyledi mesela bir kavgada ve aylarca da yaklaştırmadı. Ama nihayetinde bu insanlar ailesi, aylarca görüşmeyince özlüyor, eve gidemiyor. Unutmak ve geride bırakmak istiyor olanları. Ben aynı şekilde bakamıyorum, her şey çok taze benim zihnimde ve bu insanlar benim için hep potansiyel tehlike olarak kalacaklar.

Benim görüşmediğim ve eşimin istediği zaman tek gidip görüştüğü bir senaryo sizce doğru mu peki? Eşim böyle olursa benim iyice dışlanmış gibi kalacağımı düşünüyor, görüşmeyeceksek beraber görüşmeyelim diyor ama ben o insanlarla aynı ortamda bulunduğumda çok zorlanıyorum. Onu da ailesinden koparan kişi olmak istemiyorum.

Çok teşekkür ederim. Düğün gecesi ve günü düşen maskeleri önceden o kadar net görseydim hiç tereddüt etmeden bitirirdim. Üstesinden gelebileceğimizi düşündüm, buna inanmak istedim ama olan bana oldu.

Teşekkür ederim, insanın basireti bağlanıyor bazen, yaşarken o kadar net göremiyor. Şimdi anlıyorum ben de birçok sorunun kaynağını. Nişan döneminde ailemin yanında bana karşı o kadar sıcaktı ki ailesi, benim kendi çevremdeki insanlar beni sorguluyordu, sorun aradığımı düşünüyorlardı. Ben de bastırdım korkularımı...

Orası eşinizin karar vermesi gereken bir konu. Bence eşiniz yalan söylüyor. Tek giderse ailesi onu kabul etmez , etraf gelin nerde diye sorar. Eşiniz ana baba korkusundan tek gitmiyor. Suçu d aside atıyor. Net olun ben gitmek istemiyorum sen istediğini yap sorumluluğu suçu bana atma deyin. Eşinizin sorumluluğunu almayın üzerinize. Eşinize de bunu açıkça söyleyin. Yarın birgün senin yuzunden demesin. Gerekirse korktuğundan gitmiyorsun bana suç ayıp beni katistirma deyin.

Kendi adıma birşeyden emin degilsem iç sesimle konuşurum istiyor muyum istemiyor muyum şartlardan bağımsız. İstemiyorsak yapmam. İş çocuk vs gibi sorumluluklar harici böyle karar veriyorum. Eşinizin ne kadar alavagi onu ilgilendirir sizi değil.

Benim annem de benim düğün sürecimi çok baltalamıştı. Eşime onu istemediğini defalarca söyledi, eşim tanışmak için gelmek istediğinde defalarca reddetti, saçma sapan işler çıkarıp durdu. Eşimin annesine hasta dedi . Böyle dünür mü olur bunlar bi halttan anlamıyor bile dedi eşime. Bildiğiniz eziyet etti yani. Ama ben net bir şekilde eşimle evlenmekten vazgeçmedim annemi her fırsatta eşimin yanında da uyardım eşim de durumu görüp annemin sözlerine hiç aldırış etmedi. Aldırış etse de ben sürekli aldırma, annemin yaptıklarını ben yapmışım gibi algılama deyip durdum. Annemle 3 ay kadar da konuşmadım nişanlıylen. Ve bu net duruşlar sonucu iki taraf da birbirine alıştı. Hatta annem düğünden sonra gelip eşime kendisine anne demesini istediğini falan söyledi kdldldj. Yani demem o ki eşinizin ailesinden kopamayışını anlıyorum ama kendisi de olanlara bi dur demesi net bir sınır çizmesi gerekiyor.

Ben nişan dönemi yaşananlardan bir sıcaklık alamadım. Her şeyinize karışıp laf etmişler.

Siz öncesinde başka bir hayal kırıklığı yaşadınız mı yani toplamda tanışma süreniz çok az değil mi

Bu tespitinizi çok isabetli buldum, teşekkür ederim. Ben de içten içe bu durumdan korktuğunu, ailesiyle çatışmadan kaçmak için tek gitmek istemediğini hissediyorum. Ben fazla sorumluluk almamalıyım bu konuda, çok haklısınız. Zihnimde aydınlanma yaşandı yorumunuzu okuyunca.

Evet tüm kalbimle hissettim ne kadar acı çektiğinizi. Eşinizi çok seviyorsunuz hemen bitirmek istemiyorsunuz anladığım kadarıyla o zaman daha önceki olayları unutmayın ama düşünmeyin de çünkü bu size ve eşinize zarar veriyor hatta evliliğinizi temelde yıkıyor. Eşiniz görüşme demiyor o da görüşmenizi istiyor siz de olabildiğince minimum seviyede mesafeli bir şekilde görüşün yani birazcık politik olun. Ayrıca bu olay eşinizin başına gelse eminim siz ailemle görüş diye zorlamazdınız nedense erkekler bu konuda çok bencil oluyor

Ben nişan dönemi yaşananlardan bir sıcaklık alamadım. Her şeyinize karışıp laf etmişler.
Sormayın saçma sapan geçti birçok şey, lafları edip edip sonra benim istediklerimi yaptılar. Davet ettikleri kişileri arayıp davetlerini geri çektiler, rezil oldular. Ben de üzerinde durmamaya çalıştım ama o dönemden belliymiş.

`