Eş ailesi tarafından değer göremiyorum

Eşinizde bitiyor iş. Dese ki ufak bir organizasyon yapmak istiyorum. Onlar da daha özenli olurlar. Bizde de şöyle bir durum var, onların doğum günleri için genelde (nadiren araya kayanayabiliyor) özel bir gün tertip ediliyor. Bana gelince hazır bir aradayken pasta üflenip aradan çıkarılıyor. Bu yıl eşim istediğim özenli kutlamayı yapmasa da en azından gidip tüm gün birarada olmadık, akşam çayında katıldık. Diğerleri tayinci ben hep aynı ildeyim aileyle. Hep bulunuyorum bu organizasyonlarda. Ben de yine kabahati eşimde buluyorum o düşünmezse diğerleri neden düşünsün ki?

iyi de herkes hediyeye ozenecek diye bir kural mi var? ben de gicik olurum benim esim sevgilim olmayan insanlarin aldigi asiri düşünülmüş ya da pahali hediyelere, ofisime gelen ciceklere. ayni sizin gibi karsilik bekleyen insanlara ozellikle özeniyorum hatfa ki biraksinlar diye.
dugunde takilan ceyrek mi bu da karsilik olsun? bu kadin mesela ogluna ne aldi ki sana ne alsin?
benim anne babamin da hediye alma adeti yoktur. son saniye girer alirlar bir dukkana. ne yapayim, deger vermiyor mu diyeyim?
siz de insanlara yaranacagim diye gereksiz yere ozenmeye bir son verirsiniz insallah..bu size ders olur. Gereksiz insanlara ozenip insanlari germeyin

İnsan kendini kötü hissediyor böyle olunca soğuyorsun da herkesten

Çok teşekkür ederim gerçekten doğru anlaşılmak bana çok iyi hissettirdi şu an. Ben de salacağım artık kendisi ilgilensin hiçbir şey düşünmeyeceğim onca işim gücüm var zaten.
Evet ya sal gitsin kız mecbur musun her haltlarınu kutlamaya hediye almaya.
Baştan yapılıyor işte iyi geçinelim mutlu olsunlar filan diye ama genelde enayi gözüyle bakılıyorsun kendilerini çok kurbaz sanıyorlar herkes köylü kurnazlığı peşinde.
Ben açıkçası hediyeye karşılık beklemeden götürmek lazım bakış açısını kabullenemiyorum.
Ortadaki sorun maddi bişey değil ki karşındakinin sana aynı değeri vermemesi o yüzden kes direkt bıçak gibi.
Ben öyle yaptım şimdi ne kendimden ödün veriyorum ne beklentiye giriyorum.
Ve benim herşeylerine koşturduğum insanlar eşimin söylemesiyle doğum günümü kutlarlardı eşim dışarı çıkardı arardı onları öyle biliyo musun.Ben hediye almıyorum artık diye onu bile yapmıyorlar şimdi

Bence buna çoğu insan takılır, amaç büyük küçük değil özenilerek düşünülerek emek verilerek alınan bir hediye beş dakikada marketten seçerek değil.
Genel olarak size ve eşinize davranışları, cekirdek ailenize, sinirlariniza gösterdikleri saygiya odaklanin.
Hediyeleşme kültürleri olmayabilir. Siz seviyorsunuz, ozen gosteriyorsuzdur ama
Sizin zevkleriniz konusunda fikir sahibi degildirler, onlarda bu kültür de yoksa kararsiz kalip, genel olarak kullanabileceginiz birşeyler seçmişlerdir.

Hep derim üç günlük dunyada, aldigimiz nefesin bile sayısı belli degilken, böyle konular icin kendimizi doldurmaya, dert edinmeye gerek yok

Kimseye yaranma derdim yok ben bu zamana kadar kendi ailemle onları hiç ayırt etmedim saygı sevgide kusur etmedim ailemden de böyle gördüm bir kültürdür bu ince düşünmek karşındakine değer vermek hediyeleşmek sizde böyle bir durum yok demek ki bu da bana tuhaf gelir annem bana son dakika dükkana girer hediye alırsa bozulurum mesela

Sizin gibi aşırı hassas bir arkadaşım vardı hayatımdan çıkardım. Herşeye ama herşeye kendince alınıyor. Kocasına ailesine arkadaşlarına yoldan geçen birine bile bazen. Eehh yeter diyorsun

Aynen insanlar bunu anlayamıyor pahalı bir şey istemiyoruz düşünülmüş emek harcanmış bir şey olsa yeter diye bakıyoruz. En iyisi sizin yaptığınız şu an kutlamasınlar da bizden de beklemesinler rahat bıraksınlar

Sizin gibi aşırı hassas bir arkadaşım vardı hayatımdan çıkardım. Herşeye ama herşeye kendince alınıyor. Kocasına ailesine arkadaşlarına yoldan geçen birine bile bazen. Eehh yeter diyorsun
bu aşırı hassaslık değil benim anlayışıma göre insanın kendine uygun arkadaşlıklar kurması ruhsal dengesini kaybetmemesi açısından değerli kendinize uygun insanlarla tanışın

Bunlar hediyeyi de kabul ediyorlarmış ama. Gayet de pahalı hediyeleri seviyorlar demek ki. Kızlarına güzel güzel şeyler alıyorlarmış. Klasik Türk ailesi zihniyeti. Gelin kendilerine özensin her şeyin iyisini yapsın yeri gelirse hizmet etsin, biz özenmesek de olur. Hanımefendinin ısrarla pahalı hediye almasını doğru bulmadım.

bu aşırı hassaslık değil benim anlayışıma göre insanın kendine uygun arkadaşlıklar kurması ruhsal dengesini kaybetmemesi açısından değerli kendinize uygun insanlarla tanışın
Öyle yapıyorum günümü kötülestiren modunu düşüren insanlarla görüşmüyorum. Ben de alayım diye bana hediye alıyorsa zaten bu menfaat ilişkisi oluyor

Niye Yapıyorsunuz ki onlara alacağın hediyelerle her sene dolabın da ki kıyafetleri yenile kendine iyilik yap es ailesinin su güne kadar bir gelinin bile kıymetini bildiğini görmedim

Niye Yapıyorsunuz ki onlara alacağın hediyelerle her sene dolabın da ki kıyafetleri yenile kendine iyilik yap es ailesinin su güne kadar bir gelinin bile kıymetini bildiğini görmedim
Bu sene beni gerçekten aşırı kızdırıyorlar taşındığımızdan beri aynı şehire. Bundan sonra hayatta bir şeye elimi atmam zaten

Bu sene beni gerçekten aşırı kızdırıyorlar taşındığımızdan beri aynı şehire. Bundan sonra hayatta bir şeye elimi atmam zaten
Bende senin gibiydim sonra ne oldu biliyomusun üç gün sadece sehir disinda gezdik diye dönüşte aldigim hediyeleri kafama çarptılar resmen kendime almadigim marka ayakkabıları kayınvalideme aldim o ayakkabilar kıyafetler arababin arka koltuğuna çarpıldı arkamdan bastan beri bis yere emek vermişim ne kadar iyi olursan ol iyiliğin bile batar insanlara

Niye biz iyilik meleğimiyiz yada karşımızdaki kadar insan değil miyiz de bunlara gelince herşey olacak bize gelince aaa karşılık mı bekliyorsun oluyo e ben de senin kadar insanım ve değerliyim yani.
Sende kes bacım oralı olma eşin çok isterse bi pasta alsın tabi onu da kendi akıl ederse sende yanında gidiver öyle

Çok saygısızlarmış inşallah bir daha yüzlerini görmek zorunda kalmazsınız terbiyesizler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…