- 23 Ekim 2022
- 2.221
- 6.201
- 88
- Konu Sahibi dertsbasadert
-
Aynen ama o da yok karışırlar bol bolAmannn sende boşversene
Ne değer versinler ne de başka bişey mümkünse uzak dursunlar yeter
Bıghhdıkkk yaaaa
İnsan kendini kötü hissediyor böyle olunca soğuyorsun da herkestenEşinizde bitiyor iş. Dese ki ufak bir organizasyon yapmak istiyorum. Onlar da daha özenli olurlar. Bizde de şöyle bir durum var, onların doğum günleri için genelde (nadiren araya kayanayabiliyor) özel bir gün tertip ediliyor. Bana gelince hazır bir aradayken pasta üflenip aradan çıkarılıyor. Bu yıl eşim istediğim özenli kutlamayı yapmasa da en azından gidip tüm gün birarada olmadık, akşam çayında katıldık. Diğerleri tayinci ben hep aynı ildeyim aileyle. Hep bulunuyorum bu organizasyonlarda. Ben de yine kabahati eşimde buluyorum o düşünmezse diğerleri neden düşünsün ki?
Evet ya sal gitsin kız mecbur musun her haltlarınu kutlamaya hediye almaya.Çok teşekkür ederim gerçekten doğru anlaşılmak bana çok iyi hissettirdi şu an. Ben de salacağım artık kendisi ilgilensin hiçbir şey düşünmeyeceğim onca işim gücüm var zaten.
Genel olarak size ve eşinize davranışları, cekirdek ailenize, sinirlariniza gösterdikleri saygiya odaklanin.Bence buna çoğu insan takılır, amaç büyük küçük değil özenilerek düşünülerek emek verilerek alınan bir hediye beş dakikada marketten seçerek değil.
Bana da doğum günü zamanı bu hisler gelmişti de geçiyor işte bir şekilde insan beklentisini azaltıyor. Çok da sorununuz yoksa takılmayın bu kadar.İnsan kendini kötü hissediyor böyle olunca soğuyorsun da herkesten
Kimseye yaranma derdim yok ben bu zamana kadar kendi ailemle onları hiç ayırt etmedim saygı sevgide kusur etmedim ailemden de böyle gördüm bir kültürdür bu ince düşünmek karşındakine değer vermek hediyeleşmek sizde böyle bir durum yok demek ki bu da bana tuhaf gelir annem bana son dakika dükkana girer hediye alırsa bozulurum meselaiyi de herkes hediyeye ozenecek diye bir kural mi var? ben de gicik olurum benim esim sevgilim olmayan insanlarin aldigi asiri düşünülmüş ya da pahali hediyelere, ofisime gelen ciceklere. ayni sizin gibi karsilik bekleyen insanlara ozellikle özeniyorum hatfa ki biraksinlar diye.
dugunde takilan ceyrek mi bu da karsilik olsun? bu kadin mesela ogluna ne aldi ki sana ne alsin?
benim anne babamin da hediye alma adeti yoktur. son saniye girer alirlar bir dukkana. ne yapayim, deger vermiyor mu diyeyim?
siz de insanlara yaranacagim diye gereksiz yere ozenmeye bir son verirsiniz insallah..bu size ders olur. Gereksiz insanlara ozenip insanlari germeyin
Aynen insanlar bunu anlayamıyor pahalı bir şey istemiyoruz düşünülmüş emek harcanmış bir şey olsa yeter diye bakıyoruz. En iyisi sizin yaptığınız şu an kutlamasınlar da bizden de beklemesinler rahat bıraksınlarEvet ya sal gitsin kız mecbur musun her haltlarınu kutlamaya hediye almaya.
Baştan yapılıyor işte iyi geçinelim mutlu olsunlar filan diye ama genelde enayi gözüyle bakılıyorsun kendilerini çok kurbaz sanıyorlar herkes köylü kurnazlığı peşinde.
Ben açıkçası hediyeye karşılık beklemeden götürmek lazım bakış açısını kabullenemiyorum.
Ortadaki sorun maddi bişey değil ki karşındakinin sana aynı değeri vermemesi o yüzden kes direkt bıçak gibi.
Ben öyle yaptım şimdi ne kendimden ödün veriyorum ne beklentiye giriyorum.
Ve benim herşeylerine koşturduğum insanlar eşimin söylemesiyle doğum günümü kutlarlardı eşim dışarı çıkardı arardı onları öyle biliyo musun.Ben hediye almıyorum artık diye onu bile yapmıyorlar şimdi
bu aşırı hassaslık değil benim anlayışıma göre insanın kendine uygun arkadaşlıklar kurması ruhsal dengesini kaybetmemesi açısından değerli kendinize uygun insanlarla tanışınSizin gibi aşırı hassas bir arkadaşım vardı hayatımdan çıkardım. Herşeye ama herşeye kendince alınıyor. Kocasına ailesine arkadaşlarına yoldan geçen birine bile bazen. Eehh yeter diyorsun
Bunlar hediyeyi de kabul ediyorlarmış ama. Gayet de pahalı hediyeleri seviyorlar demek ki. Kızlarına güzel güzel şeyler alıyorlarmış. Klasik Türk ailesi zihniyeti. Gelin kendilerine özensin her şeyin iyisini yapsın yeri gelirse hizmet etsin, biz özenmesek de olur. Hanımefendinin ısrarla pahalı hediye almasını doğru bulmadım.iyi de herkes hediyeye ozenecek diye bir kural mi var? ben de gicik olurum benim esim sevgilim olmayan insanlarin aldigi asiri düşünülmüş ya da pahali hediyelere, ofisime gelen ciceklere. ayni sizin gibi karsilik bekleyen insanlara ozellikle özeniyorum hatfa ki biraksinlar diye.
dugunde takilan ceyrek mi bu da karsilik olsun? bu kadin mesela ogluna ne aldi ki sana ne alsin?
benim anne babamin da hediye alma adeti yoktur. son saniye girer alirlar bir dukkana. ne yapayim, deger vermiyor mu diyeyim?
siz de insanlara yaranacagim diye gereksiz yere ozenmeye bir son verirsiniz insallah..bu size ders olur. Gereksiz insanlara ozenip insanlari germeyin
Öyle yapıyorum günümü kötülestiren modunu düşüren insanlarla görüşmüyorum. Ben de alayım diye bana hediye alıyorsa zaten bu menfaat ilişkisi oluyorbu aşırı hassaslık değil benim anlayışıma göre insanın kendine uygun arkadaşlıklar kurması ruhsal dengesini kaybetmemesi açısından değerli kendinize uygun insanlarla tanışın
karşı taraf bizden her şeyi bekliyorsa ama kendisine sıra gelince özensiz davranıyorsa buna herkes kızarÖyle yapıyorum günümü kötülestiren modunu düşüren insanlarla görüşmüyorum. Ben de alayım diye bana hediye alıyorsa zaten bu menfaat ilişkisi oluyor
Niye Yapıyorsunuz ki onlara alacağın hediyelerle her sene dolabın da ki kıyafetleri yenile kendine iyilik yap es ailesinin su güne kadar bir gelinin bile kıymetini bildiğini görmedimMerhaba bu ara kafama çok taktığım bir sorun var ben mi yanlış düşünüyorum bana yazın lütfen ben hediyeleşmeyi ince düşünmeyi seven bir insanım eşimin ailesini kendi ailemden ayırt etmedim biz uzun yıllardır flört ediyoruz evleneli çok olmadı fakat ben onların her doğum gününde özene özene hediye alırım anneler günü ayrı babalar günü ayrı görümcenin çocuklarına doğum günü haricince de her gidişimizde ufak tefek mutlu olacakları şeyler alırız birkaç yıl uzakta yaşıyorduk her gelişimizde yine birşeyler aldık o şehire özgü hediyeler havlular falan dün benim doğum günümdü eşimin tüm ailesi bana birleşip bir deodorant bir sürahi bir basit kolye almışlar bir de pasta kesip süpriz yaptılar yine düşünmüşler mutlu oldum ama hediyelerde hayal kırıklığı yaşadım açıkçası çocuğu olan görümce onu bile almadı bize yemeğe geldiklerinde geçen ay bir soda alıp getirmiş sadece ya büyük küçük hediye derdinde de değilim düşünülmüş emek verilmiş uğraşılmış bir şey olsa yetecek yani ben hatalı mıyım eşim bana nönkör damgası vuruyor böyle olunca hem kendimi değersiz hissediyorum hem de yalnız çok zormuş başka aileye uyum sağlamak cidden çok zor.
Bu sene beni gerçekten aşırı kızdırıyorlar taşındığımızdan beri aynı şehire. Bundan sonra hayatta bir şeye elimi atmam zatenNiye Yapıyorsunuz ki onlara alacağın hediyelerle her sene dolabın da ki kıyafetleri yenile kendine iyilik yap es ailesinin su güne kadar bir gelinin bile kıymetini bildiğini görmedim
Bende senin gibiydim sonra ne oldu biliyomusun üç gün sadece sehir disinda gezdik diye dönüşte aldigim hediyeleri kafama çarptılar resmen kendime almadigim marka ayakkabıları kayınvalideme aldim o ayakkabilar kıyafetler arababin arka koltuğuna çarpıldı arkamdan bastan beri bis yere emek vermişim ne kadar iyi olursan ol iyiliğin bile batar insanlaraBu sene beni gerçekten aşırı kızdırıyorlar taşındığımızdan beri aynı şehire. Bundan sonra hayatta bir şeye elimi atmam zaten
Sorun eşim aslında ailesi takmazsın mesafe koyarsın ama eşim sürekli onları savunduğu için ondan da soğuyorum artıkBana da doğum günü zamanı bu hisler gelmişti de geçiyor işte bir şekilde insan beklentisini azaltıyor. Çok da sorununuz yoksa takılmayın bu kadar.
Niye biz iyilik meleğimiyiz yada karşımızdaki kadar insan değil miyiz de bunlara gelince herşey olacak bize gelince aaa karşılık mı bekliyorsun oluyo e ben de senin kadar insanım ve değerliyim yani.Aynen insanlar bunu anlayamıyor pahalı bir şey istemiyoruz düşünülmüş emek harcanmış bir şey olsa yeter diye bakıyoruz. En iyisi sizin yaptığınız şu an kutlamasınlar da bizden de beklemesinler rahat bıraksınlar
Çok saygısızlarmış inşallah bir daha yüzlerini görmek zorunda kalmazsınız terbiyesizlerBende senin gibiydim sonra ne oldu biliyomusun üç gün sadece sehir disinda gezdik diye dönüşte aldigim hediyeleri kafama çarptılar resmen kendime almadigim marka ayakkabıları kayınvalideme aldim o ayakkabilar kıyafetler arababin arka koltuğuna çarpıldı arkamdan bastan beri bis yere emek vermişim ne kadar iyi olursan ol iyiliğin bile batar insanlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?