- 24 Mart 2024
- 103
- 33
- 18
- Konu Sahibi dertsbasadert
-
Aynı durumdaydım.Merhaba bu ara kafama çok taktığım bir sorun var ben mi yanlış düşünüyorum bana yazın lütfen ben hediyeleşmeyi ince düşünmeyi seven bir insanım eşimin ailesini kendi ailemden ayırt etmedim biz uzun yıllardır flört ediyoruz evleneli çok olmadı fakat ben onların her doğum gününde özene özene hediye alırım anneler günü ayrı babalar günü ayrı görümcenin çocuklarına doğum günü haricince de her gidişimizde ufak tefek mutlu olacakları şeyler alırız birkaç yıl uzakta yaşıyorduk her gelişimizde yine birşeyler aldık o şehire özgü hediyeler havlular falan dün benim doğum günümdü eşimin tüm ailesi bana birleşip bir deodorant bir sürahi bir basit kolye almışlar bir de pasta kesip süpriz yaptılar yine düşünmüşler mutlu oldum ama hediyelerde hayal kırıklığı yaşadım açıkçası çocuğu olan görümce onu bile almadı bize yemeğe geldiklerinde geçen ay bir soda alıp getirmiş sadece ya büyük küçük hediye derdinde de değilim düşünülmüş emek verilmiş uğraşılmış bir şey olsa yetecek yani ben hatalı mıyım eşim bana nönkör damgası vuruyor böyle olunca hem kendimi değersiz hissediyorum hem de yalnız çok zormuş başka aileye uyum sağlamak cidden çok zor.
En iyisini yapmışsınız gerçektenAynı durumdaydım.
Ne mi oldu? Elimi çektim. Ne alıyorum ne gidiyorum. Arayı açtım. Mutluyum
Beni arayıp sormazlar eşimle konuşurlar devamlı, her günlerinde yanlarında olalım isterler hediye beklerler ilgi beklerler. Ya haklısınız hediye ile değer ölçülmez aslında ama insanın zoruna gidiyor sen o kadar özeniyorsun ama karşı taraf uğraşmaya gerek görmüyor demek ki.Hediye verirken karşılık beklemeden verilmesi taraftarıyım açıkcası.
Kendinize alınmadığında değersiz hissediyorsanız siz da almayın onlara.
Hediye ile değer ölçüyorsanız ona göre hediye alın ya da.
Bence hediye ile değer ölçmek bana mantıksız geliyor. Size karşı davranışları nasıl? Sizi yok sayıyolar mı ya da davranışları kasıtlı olarak değersizleştirmek üzerine mi? Bunlara dikkat edin bence.
Bunca zaman uzaktaydık yakına gelince her şey netleşiyor ben de böyle davranacağım artık.Siz de basit hediyeler götürün madem. İnsanlar size nasıl geliyorsa siz de öyle gidin.
Maddi durumları nasılBunca zaman uzaktaydık yakına gelince her şey netleşiyor ben de böyle davranacağım artık.
İyi kendi kızlarına bir sürü hediyeler alırlar özel gün falan olmaksızınMaddi durumları nasıl
O zaman siz de öyle davranın. Eşinize hiçbir şey söylemeyin iş zıtlaşmaya gitmesinİyi kendi kızlarına bir sürü hediyeler alırlar özel gün falan olmaksızın
Haklısınız valla yapmamak lazımE yapma sende, hem sen "düşünceli" olmak zorunda mısın, karşılık bekliyorsan yapma, beklentin olmazsa sıkıntın da olmaz. Ben de hep düşünerek alan tarafım, bana gelen de ekmek sepeti, yağdanlik, bazen çokta seyyapmak lazım
Sizin beklentiniz neydi?Merhaba bu ara kafama çok taktığım bir sorun var ben mi yanlış düşünüyorum bana yazın lütfen ben hediyeleşmeyi ince düşünmeyi seven bir insanım eşimin ailesini kendi ailemden ayırt etmedim biz uzun yıllardır flört ediyoruz evleneli çok olmadı fakat ben onların her doğum gününde özene özene hediye alırım anneler günü ayrı babalar günü ayrı görümcenin çocuklarına doğum günü haricince de her gidişimizde ufak tefek mutlu olacakları şeyler alırız birkaç yıl uzakta yaşıyorduk her gelişimizde yine birşeyler aldık o şehire özgü hediyeler havlular falan dün benim doğum günümdü eşimin tüm ailesi bana birleşip bir deodorant bir sürahi bir basit kolye almışlar bir de pasta kesip süpriz yaptılar yine düşünmüşler mutlu oldum ama hediyelerde hayal kırıklığı yaşadım açıkçası çocuğu olan görümce onu bile almadı bize yemeğe geldiklerinde geçen ay bir soda alıp getirmiş sadece ya büyük küçük hediye derdinde de değilim düşünülmüş emek verilmiş uğraşılmış bir şey olsa yetecek yani ben hatalı mıyım eşim bana nönkör damgası vuruyor böyle olunca hem kendimi değersiz hissediyorum hem de yalnız çok zormuş başka aileye uyum sağlamak cidden çok zor.
Söyledim o kadar düşünmüşler beni bir şey beğenmeyen hak etmeyen insan oldum eşi bile insana böyle davranınca onlar nasıl davransınO zaman siz de öyle davranın. Eşinize hiçbir şey söylemeyin iş zıtlaşmaya gitmesin
Beni arayıp sormazlar eşimle konuşurlar devamlı, her günlerinde yanlarında olalım isterler hediye beklerler ilgi beklerler. Ya haklısınız hediye ile değer ölçülmez aslında ama insanın zoruna gidiyor sen o kadar özeniyorsun ama karşı taraf uğraşmaya gerek görmüyor demek ki.
Yani maddi durumları iyiyse ve size özel bu şekilde davranıyorlarsa haklısınız. Bence araya mesafe koyulmalı.İyi kendi kızlarına bir sürü hediyeler alırlar özel gün falan olmaksızın
Bence buna çoğu insan takılır, amaç büyük küçük değil özenilerek düşünülerek emek verilerek alınan bir hediye beş dakikada marketten seçerek değil.Sizin beklentiniz neydi?
Pastanizi da alıp gelmişler.
Onu da yapmayabilirlerdi.
Hem büyük küçük hediye derdinde degilim diyorsunuz ama alinana da burun kiviriyorsunuz.
Beklentiniz karsilanmadiysa siz de bundan sonra ona göre davranir, hediyelerinizi ona göre secersiniz.
Çok teşekkür ederim gerçekten doğru anlaşılmak bana çok iyi hissettirdi şu an. Ben de salacağım artık kendisi ilgilensin hiçbir şey düşünmeyeceğim onca işim gücüm var zaten.Yavrum hangimiz değer gördük ki.
Bende bunları çok yaşadım görümceme her doğum gününde çanta fincan takımları kv ye anneler günü yok babalar günü ayrı ayrı hediye alıyordum onlar 3 kişi toplaşıp bi çiçek gönderiyorlardı.
En son eşimle mesajını gördüm görümcemin eşim oekide beğenmiş bunu gönderin diye pahalı değil mi yazmış.
Son doğum günümde onu da göndermediler bende hediyeleşme kutlama olayını bıraktım artık.
Biz olayları çok cidiye alıyoruz çok üstümüze sorumluluk alıyoruz herşeyi.
Onlar eşinin ailesi o alıyorsa bile karışma yanında misafir gibi git gel üstüne sorumluluk alma.
Zaten bi çok şey de sen düşünüp önemsediğin için yapılıyordur eşine kalsa bunlarla uğraşmaz yok görümcenin çğcuğu hediyesi bilmem neysi.
Oralı olma üstüne alınma gel git misafir gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?