Eş ailesi tarafından değer göremiyorum

Evet kimse bu durumu anlayamıyor nedense, kesinlikle artık her şeyi eşim yapacak yaparsa beni asla ilgilendirmez ben de değerliyim en az onlar kadar

sana göre kültür, cogu insana göre angarya
kardesimin sevgilisi niye bana özene bezene hediye alsin da hayatimda kutlamasina davet edilmediysem asla doğumununu kutlamayacagim birine guzel ozenli bir hediye secmek gibi bir zhamete gireyim ki?
bana cok mantiksiz geliyor alakasiz insajlara cok ozenli hediyeler secip bir de karsidan beklemek.
ha "seviyordum icimden geliyor karsilik beklemiyorum" diyorsan neden üzüldün? karşılık bekliyorsan da bu görgüden degil.
iyi olmus bence, bundan sonra sen de cok ozenmezsin, millet de bunca derdin arasinda bir de kardesinin karsinin dogumgunune bütçe ve emek ayirmaz.
win-win
karşı taraf bizden her şeyi bekliyorsa ama kendisine sıra gelince özensiz davranıyorsa buna herkes kızar
kimsenin sizden hediye bekledigi yok. kendiniz baslatmissiniz furyayi. sanmiyorum oglunun her sene annesine ozenli hediyeler aldigini, sulalelerinde tasarim pasta vs yapilacagini.
e hediyeyi reddetse ayilik
tabii ki kabul edecek.
nerede demis kizina pahali birsey aldigi onu okumadim. ozenip bezenip hediye mi almis yoksa kizinin alacagi birseyin parasini mi odemis?
benim enistem de anneme telefon aldi mesela. icinden gelmis , telefonunun bozuk oldugunu görünce almis. hem de iyi seriden bir telefondu. annem karşılığında kiyafet aldi ne yapsin yani damadim bana telefon aldi diye o da damadina go pro mu alsin? eminim ki enistem icinden geldigi icin almıştır. karsilik beklememistir.
boyle yapip yapip sonra "bana yapilmadi" diye triplenen insanlara cidden kılım.
bir eski is arkadasim da bana cam fanus yollamisti isyerime. simdi cicek sepetinden baktim benzerleri 900 tl
yani bu kiz bana gereksiz bir seye bunca para harcadi diye neden ben de onun işyerine teraryum yollayayim ki?
iade- i ziyaret gibi. hayata bakışima ters.
bir de karsilik gelmeyince bozulan vs var. oylelerine ozellikle yapmam ki bozulsun daha hediye vermesin bana diye:)
ohh kafam rahat
dunyada bana özenip bezenip hediye almasi, kafa yorması gereken 1 insan var o da sevgilim/eşim
geri kalan kutlasin ya da cok isterse küçük birsey alsin yeter

Aynen öyle insan aynı şehirde yaşamaya başlayınca daha iyi anlıyor

şehirle alakası yok, eltim almanyada ilk ben gittim ve ben ona hediyeler ile gittim
o da yazın bana hediyeler ile geldi, gelmeseydi bi daha yapmazdım

abim gecen ay evlendi hanımına ilk jesti ben yaptım, o da bi dahakine yapmazsa ben de yapmam

ilk adım atmayı eziklik görmem ama devamı gelmiyorsa da bi tarafıma takmam
iyilik yapmaktan vazgecerim..

Aynen öyle çok güzel açıklamışsınız

ESiniz düsünsün ailesinin özel günlerini siz ugrasmayin. Pardon dogum günü deodorant hediyesi alan birinin sevincten göz yasi döktügünü de görmedim henüz. Esiniz kusura bakmasin. Mesele hediyenin maddiyat tarafi degil, ama aldigim hediyenin o insanla alakasi var mi ona bi bakmak lazim. Görümcem bana mesela bir kitap hediye etti gecenlerde. Sevindim. Düsünüp almis kitap seviyorum diye. Almanlarin bir lafi var: "Incileri domuzlarin önüne atmak" diye. Deger gördügün kadar deger göstereceksin.

zaman içerisinde öğreneceksiniz yaşınız da genç muhtemelen
gelişe göre varış derler bizim memlekette bundan sonra öyle yapın :)
eşinize de söylenmeyin faydası olmaz
gittiğinizde hediye götürmemekle başlayın mesela çocuklar üzülür diye düşünürseniz de yediriyorlarsa birer küçük çikolata yeterli :)
böyle nöyle başlayın zaman içerisinde alışırsınız

İnsan bir kaç kez güzel hediye alınca onlar bana ne yapıyor ki diye otomatikmen bakıyor bence. Arkadaşım bana hoş bir hediye aldığında ben de ona aynı özenle karşılık veriyorum aslında bu bir karşılık değil. O bana özenmiş ben de özeneyim diyorum. Tabi durumum el verdiği kadarıyla. Annen ve enişten gibi. Kendimizi zora sokmanın alemi yok. Aslında bence verilen değerin göstergesi.

Ne güzel açıklamışsınız kitap alsalardı ben de çok mutlu olurdum çok severim okumayı

Deodorant ne ya kokuyorsun der gibi. Bari güzel bir parfüm olsaydı.

Ben olsam şöyle yapardım, bundan sonra hiçbirine bir hiçbir şey almazdım, çocuklara bir çikolata bile almazdım. Çok istiyorsa dayıları alsın. Ha bu arada şuna dikkat et, senin düşünüp özenip bezenip aldıgın hediyeleri eşin alıyor gibi düşünmüş olmasınlar hep?

Ben de eşimin iki yeğenine her gidişimizde bayramlarda hediyeler götürürdüm ama adı hep amcası aldı olurdu. Amcası da yani eşim asla umursamaz bile ben söylemezsem harçlık bile vermez çocuklara ama onun hediyesi oluyodu.

Hatta geçen yıl bir olay oldu bir daha hediye almayacağım kimseye. Geçen yıl okullar açılırken onların olduğu ile gidecektik. Eşime dedim ki çocukları kırtasiyeye götür bu sene okul ihtiyaçlarını sen al ne isterlerse. Eşim de üşendiğinden abisine biraz para gönderip çocuklara harca diye, ufak da hediyeler almiş. Güzel birer defter, kalemler, cetvel gönye falan. Ben orada çocuklara verince herkesle birlikte gördüm. Eşime dedim ki yaa niye sen kendin gittin beraber gidecektik ben de istiyorum bu kalemlerden çok güzelmiş falan dedim. Severim çeşit çeşit kalem:) veee kv dedi ki "kıskanma". Ben birden eşimin çocuklara harcama yapmasını kıskanan yenge oldum. Kıskandıgım da 12 yaşındaki kız çocuğu:)

Neyse şimdi kv yüzünden kimseye bir kürdan bile almayacağım. Çocukların suçu yok ama çok düşünceliyse amcaları alsın banane.

Onu bile almayabilirim çok sinirliyim çünkü

Çoğu arkadaşın da dediği gibi asla değer gören bir gelin olmuyor ne yaptılarsa hep amcası yaptı dayısı aldı oluyor bakalım bundan sonra ne diyecekler göreceğiz kayınvalideler çok seviyor laf çarpmayı karşılığını alınca da bozulurlar bir de

valla bilmiyorum sevgilimi tenzih ediyorum ama ben birine hediye ya almam ya da cok icimden gelmistir - onu hatirlatmistir vs alirim ondan da karsilik beklemem. hatta eskiden resimler cizerdim dogumgunu olan arkadasima. soyle basit ama alani mutlu edecek seyler
kimse de bana birsey cizmez ya da emek harcamazdi tsort falan alirlardi:)) ama olsun yani bu ben yaptim sen de yap hikayesi degil ki. icimden gelmis yapmisim yani, emek vermek istemisim vermişim. bu beni baglar insanlari baglamaz.
bilmiyorum benim görüşüm bu
tabii ki deodorant igrenc bir hediye, keske hic almasalardi. ama kimsenin senden talebi olmayan seyleri yapip yapip karsilik alamayınca üzülmek bence mantikli degil

Kız bu şeye benziyor ben senin oğlunun düğünün de çeyrek taktım sen benim oğlumun düğünün de 200 tl taktın

Hediye demek seni düşündüm ve içimden geldi demektir o ne öyle ben sana bunu aldım değer verdim sen bana soda aldın değersiz hissettim. Sizin değerinizi alınan hediyeler mi belirliyor eğer öyleyse vah size.

Ben de hediyeleşmeyi sevmem ve sevmeyen de çok insan vardır eminim ki ama yaşadığım şehirin, ya da gezdiğim bir yerin neyi meşhursa alıp götürmeyi severim sevdiğim insanlara ve karşılık görmezsem üzülmem de çünkü o an gönlümden kopmuştur ve yapmışımdır.

Ne yiyip ne içiyorsunuz siz Allah aşkına iyi misiniz ben de yapayım söyleyin ya güzel kafa valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…