Eş ailesi ve baskıları

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Eşim ve ailesi sürekli onlara onların istediği zaman gitmemizi istiyor. Sadece pazar günü tatilimiz var. 2 haftada bir genelde gidiyoruz, köyde yaşıyorlar mesafe 30 dk.
Bizim de pazar günü kendi işlerimiz oluyor alışveriş vs.. zaten geç kalkiyoruz sayılır. Çocuktan dolayı.
Köye mi gidelim alışveriş mı yapalım? Ev işi mi yemek mi ?
Ama eşim ve ailesi ille pazar günü gidelim istiyorlar .
Dün dedim ki cumartesi akşamı gidelim ıstersen yemeği de orda yeriz ertesi gün de tatil, geçe kadar oturalim. Istemeyerek kabul etti.
Bugün kp uğradı sabah. Kahve içtik filan.
Pazar gelmeyecek mısınız diye sıkarladı. Cmt akşamı gelicez zamanımız yetmiyor tek gün tatili var, alışveriş yapıcaz kıza dedim. Suratı düştü şaşırdı. Kendi aileme de biz hiç gündüzden gitmiyoruz, akşamları gidip geliyoruz. Eşimin ailesi niye böyle bir beklentiye giriyor artık iyice bunaldim. Sağlık sorunlarım var zaten bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Gönlümüzü yapin gelin dedi kp çıkarken. E siz böyle baskı yaparsanız ister istemez geriliyorum. Gitmeyelim demiyorum ki günü değiştirelim yani... bencillik had safhada.
Siz de gelin baba diyorum işlerimiz var diyor... E bizim yok mu? Bize niye bu baskıyı yapıyorlar? Konuştum olmadı, tavir yaptıım olmadı. Eşim de çekiniyor onlardan. Bisey diyemiyor. Biz bir aileyiz ne zaman uygun olursak o zaman gitmeliyiz yanlış mı düşünüyorum?
Genciz diye tek görevimiz kv kp gönlünü yapmak mı? Biktim artık, evlilik bu olmamalı.. içimi dökmek istedim. Iyi geliyosunuz bana.. o yüzden.
Sevgiyle kalın.

Ne gönülmüş bu Cumartesi değil ille Pazar günü tüm gidince olan.

Köyde yaşıyorlar dediniz, yapılacak işleri mi oluyor, da gündüz orada olmanızı istiyorlar? Her halükarda sürekli böyle bir talepte bulunmaları hoş değil.

Eşiniz sesini çıkarmazsa da bu istekleri daim devam edecek malesef.

Eşim ve ailesi sürekli onlara onların istediği zaman gitmemizi istiyor. Sadece pazar günü tatilimiz var. 2 haftada bir genelde gidiyoruz, köyde yaşıyorlar mesafe 30 dk.
Bizim de pazar günü kendi işlerimiz oluyor alışveriş vs.. zaten geç kalkiyoruz sayılır. Çocuktan dolayı.
Dün dedim ki cumartesi akşamı gidelim ıstersen yemeği de orda yeriz ertesi gün de tatil, geçe kadar oturalim. Istemeyerek kabul etti.
Pazar gelmeyecek mısınız diye sıkarladı. Cmt akşamı gelicez zamanımız yetmiyor tek gün tatili var, alışveriş yapıcaz kıza dedim. Suratı düştü şaşırdı. Kendi aileme de biz hiç gündüzden gitmiyoruz, akşamları gidip geliyoruz. Eşimin ailesi niye böyle bir beklentiye giriyor artık iyice bunaldim. Sağlık sorunlarım var zaten bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Gönlümüzü yapin gelin dedi kp çıkarken. E siz böyle baskı yaparsanız ister istemez geriliyorum. Gitmeyelim demiyorum ki günü değiştirelim yani... bencillik had safhada.
Siz de gelin baba diyorum işlerimiz var diyor... E bizim yok mu? Bize niye bu baskıyı yapıyorlar? Konuştum olmadı, tavir yaptıım olmadı. Eşim de çekiniyor onlardan. Bisey diyemiyor. Biz bir aileyiz ne zaman uygun olursak o zaman gitmeliyiz yanlış mı düşünüyorum?
Genciz diye tek görevimiz kv kp gönlünü yapmak mı? Biktim artık, evlilik bu olmamalı.. içimi dökmek istedim. Iyi geliyosunuz bana.. o yüzden.
Sevgiyle kalın.
bencillik bu istedikleri.. biz çalışan insanlar neye yetişeceğini şaşırıyoruz her hafta işlerim kalıyor.. biz 2 / 3 haftada 1 gidiyoruz.. gidemem öyle sürekli .. işim gücüm var.. net tavrını koy bence.. insanın kendi kendini dinlemesi gerekiyor bazen..

başka çocukları yok mu eşiniz tek çocuk mu?
başka varsa onlara da yapıyorlar mı?
ne güzel bir öneri sunmuşsunuz sakın şaşmayın

Sevgiyle kalın.
Eşinizin bu dengeyi sağlaması lazım .eşiniz sık sık arasıniki haftada bir de birlikte gidersiniz ya da hafta içi gidin iş çıkışı yemeye gidin sonra evinize dönün . Siz işimiz var diyince gelin istemiyo bizi hesabı oluyo ama eşiniz söylerse sorun olmuyo

Onların dedikleri zaten her gün gelmiyorsunuz ki iki haftada bir, yani sanki zorundaymiscasina bir baskıya maruz kalıyoruz. Ama çok haklısınız eşim kesinlikle hayır diyemiyor çünkü o da pazar günü gitmek istiyor. Ona gore hürmet sabahtan akşama kadar gidilip tam gün orda olunca yapılıyor. Akşam gidince yetmiyor ya da ailesine tam zaman ayırdığını düşünmüyor.
Çok tavir da koydum üstelik.
Kv ile tartıştık bu konu yüzünden. Biz aileyiz geliceksiniz diyor zaten az gidiyormuşuz !!
Inanın esimle de çok tartistik bu yüzden.
Ona gore hep ailesi haklı..
Dediginiz gibi evimin işini gücünü bırakıp oraya gidersek biz on numara saygı gösteriyoruz.
Ben ne dersem deyim eşim karşı çıkmadıkça böyle devam edecek.
Iki kardeşler. Kardeşi bekar ve çoğu zaman bizden sonra gidiyor ve bekar olduğu için kimse bisey demiyor. İşin içine gelin "ben" girince olayın rengi değişiyor.
Bencil aile ile uğraşmak çok zor. Hasta oldum uğraşırken.

Sevgiyle kalın.
Herseyı kendı zamanlarındakı gıbı sanıolar.Benciller.Vakıt yetmıo anlamıolar.

Herseyı kendı zamanlarındakı gıbı sanıolar.Benciller.Vakıt yetmıo anlamıolar.
Is eşimde bitiyor, evli diye suçlu sanki. Sanki evimiz çocuğumuz yok gibi her pazar oraya zaman ayırmak zorundayız.
Üstelik yarim saat mesafe uzaklıkta.
Ve ne yaparsam yapayım 4 yıl geçti hala ayni tavır içindeler. Sıkıldım artık.

Cocuklar buyuyunce hafta sonu kurslari falan olacak. Bence surat assalar da taviz vermeyin. Nasil alistirirsaniz oyle gider.

Hani koşa koşa gidersin onlarla mutlu olursun zaman nasıl geçti bilmezsin başka ama zoraki olmaz ki bu işler yaaa...Ben yapamam eşim hiç yapamaz.Eşimin ailesine bir aydır falan gitmemiştim kaynanam yok rüyamda gördüm seni yok hastaydım diye mi gelmedin falan (hastalığı gripmiş bir ayda geçmemiş) dedim fırsat olmadı müsait olmadım eşim tek geldi öyle gelemedim.Yani zorlamıyorum kendimi on günde onbeş günde bir görüyorum onları eşim gider bir saat oturur hemen kalkalım der benim öyle bir talebim olmamasına rağmen.Oturup duruyoruz ikram yok birşey yok dördüncü seneye girdim evlerinde dörtkez yemek yemedim iki ramazandır davet etmedi doğru düzgün o çağırdığında ya davetliydik ya eşim çalışıyordu birdahada tenezzül etmedi sanki eliz biz o yesin ama yedirmesin o türden.Şükür ki eşim görüyor eskiden ben derdim suçlardım ben susunca artık o diyor ne olduklarını...

Hani koşa koşa gidersin onlarla mutlu olursun zaman nasıl geçti bilmezsin başka ama zoraki olmaz ki bu işler yaaa...Ben yapamam eşim hiç yapamaz.Eşimin ailesine bir aydır falan gitmemiştim kaynanam yok rüyamda gördüm seni yok hastaydım diye mi gelmedin falan (hastalığı gripmiş bir ayda geçmemiş) dedim fırsat olmadı müsait olmadım eşim tek geldi öyle gelemedim.Yani zorlamıyorum kendimi on günde onbeş günde bir görüyorum onları eşim gider bir saat oturur hemen kalkalım der benim öyle bir talebim olmamasına rağmen.Oturup duruyoruz ikram yok birşey yok dördüncü seneye girdim evlerinde dörtkez yemek yemedim iki ramazandır davet etmedi doğru düzgün o çağırdığında ya davetliydik ya eşim çalışıyordu birdahada tenezzül etmedi sanki eliz biz o yesin ama yedirmesin o türden.Şükür ki eşim görüyor eskiden ben derdim suçlardım ben susunca artık o diyor ne olduklarını...
Herkes çeşit çeşit işte.. benim kv her gittiğimizde ikramlık hariç daima yemek koyar önümüze o yönden sıkıntı yasatmiyorlar. Kızıma ayrı sevdiği yemekleri yapar, ben onlar geldiğinde de yaparım. Sadece fazlasıyla beklenti içindeler. Hep gidelim istiyorlar. Gonul yapmak böyle olmaz ki.
Istersen uygunsan olur. Kv ye çok söyledim ama bir kulağından girdi diğerinden cıktı. Ben şaşırıyorum ne yapacagimi artık.

Back
X