Eş ailesi ve baskıları

gönüle bak pazar yapılıyor c.tesi yapılmıyor...
o lafın üstüne c.tesi de gitmezdim ben olsam.
Ah ah.. eşime bunu desem bizim bir hafta kavga sebebimiz olur... yok söz verdik bilmem ne zırvalar.
Kendi benim annemlere çok meraklı gidiyor sanki de benden o aşkı o şevki bekliyor. Çok sinir oluyorum.

Herkes çeşit çeşit işte.. benim kv her gittiğimizde ikramlık hariç daima yemek koyar önümüze o yönden sıkıntı yasatmiyorlar. Kızıma ayrı sevdiği yemekleri yapar, ben onlar geldiğinde de yaparım. Sadece fazlasıyla beklenti içindeler. Hep gidelim istiyorlar. Gonul yapmak böyle olmaz ki.
Istersen uygunsan olur. Kv ye çok söyledim ama bir kulağından girdi diğerinden cıktı. Ben şaşırıyorum ne yapacagimi artık.
Valla bende başlarda çok duyardım gelmiyorsunuz lafını hatta kaynanam evlendikten bir ay sonra ortada hiçbirşey yokken gece uyumayıp ağlamış oğlum beni unuttu diye.(her hafta giderdik o zamanlar ben gitmesem bile eşim haftada bir uğrar hala) eşim umursamadı oda konuşmayı kesti öylece.Mesele yemek değil zaten özenmek yani kim olursa olsun böyle özensizlik görmedim ben.Bir ara sütlü kahve yapardı yanında hiçbirşey yok benim şuana kadar gelen misafirime ki gerçekten ayak üstü uğramıştı çok kalmadı diye yaptığım şey kahve ve yanında iki üç çeşit çikolata vb. aparatif çıkardım çok utandım kek falan olsaydı diye o an...İsterse yapabilir kızı ve damadı için kurulan sofralara şahit oldum yani ama yok.Annem eşime acayip değer verir zahmetli güzel bir yemek olsa ona ayırıp yollar kendi için olanı kaçkez önüne koyup ikram etmiştir bilmiyorum ya insanlar çok farklı gerçekten ben ailemden böyle görmedim çok garip...

Ah ah.. eşime bunu desem bizim bir hafta kavga sebebimiz olur... yok söz verdik bilmem ne zırvalar.
Kendi benim annemlere çok meraklı gidiyor sanki de benden o aşkı o şevki bekliyor. Çok sinir oluyorum.

bu hafta gidin madem söz verdik vs der. ama bir daha hep bahane uydurun. ne zaman baskı olmaz o zamana kadar gitmeyin.

Halbuki insan ilk önce eviyle mutlu olmalı.yazik ya sümük gibi yapışıyorlar.insanlari huzursuz ediyorlar.kenduleri gelin olmadimi

Halbuki insan ilk önce eviyle mutlu olmalı.yazik ya sümük gibi yapışıyorlar.insanlari huzursuz ediyorlar.kenduleri gelin olmadimi
Benim kaynanam gelinolmuş🤣evliliğinin birkaç sene sonrası eşini ailesinden koparıp başka şehire gitmiş ne eş ailesi bilmiş ne akrabası evlatlarınıda aynı şekilde yetiştirmiş hala bile görüşmelerini istemiyor🙄hani desen ki kocası dört dörtlük hiçbirşey yok adamda hiçbir özelliği yok böyle bir adam için o kadar vebale gerek var mıydı diye düşünüyor insan almış başına çalmış yani 🤭kocasından beklediği ilgiyi sevgiyi başkalarından arıyor hala bir aydır geçmeyen gribi için ilgi bekliyor saçma sapan😒o ilgilenmiş ya hani ölüm döşeğinde bile çocuklarını göstermemiş eşinin anne babasına böyle bir insan basit bir hastalık için ilgi bekler hayat çok ilginç gerçekten...

Eşim ve ailesi sürekli onlara onların istediği zaman gitmemizi istiyor. Sadece pazar günü tatilimiz var. 2 haftada bir genelde gidiyoruz, köyde yaşıyorlar mesafe 30 dk.
Bizim de pazar günü kendi işlerimiz oluyor alışveriş vs.. zaten geç kalkiyoruz sayılır. Çocuktan dolayı.
Köye mi gidelim alışveriş mı yapalım? Ev işi mi yemek mi ?
Ama eşim ve ailesi ille pazar günü gidelim istiyorlar .
Dün dedim ki cumartesi akşamı gidelim ıstersen yemeği de orda yeriz ertesi gün de tatil, geçe kadar oturalim. Istemeyerek kabul etti.
Bugün kp uğradı sabah. Kahve içtik filan.
Pazar gelmeyecek mısınız diye sıkarladı. Cmt akşamı gelicez zamanımız yetmiyor tek gün tatili var, alışveriş yapıcaz kıza dedim. Suratı düştü şaşırdı. Kendi aileme de biz hiç gündüzden gitmiyoruz, akşamları gidip geliyoruz. Eşimin ailesi niye böyle bir beklentiye giriyor artık iyice bunaldim. Sağlık sorunlarım var zaten bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Gönlümüzü yapin gelin dedi kp çıkarken. E siz böyle baskı yaparsanız ister istemez geriliyorum. Gitmeyelim demiyorum ki günü değiştirelim yani... bencillik had safhada.
Siz de gelin baba diyorum işlerimiz var diyor... E bizim yok mu? Bize niye bu baskıyı yapıyorlar? Konuştum olmadı, tavir yaptıım olmadı. Eşim de çekiniyor onlardan. Bisey diyemiyor. Biz bir aileyiz ne zaman uygun olursak o zaman gitmeliyiz yanlış mı düşünüyorum?
Genciz diye tek görevimiz kv kp gönlünü yapmak mı? Biktim artık, evlilik bu olmamalı.. içimi dökmek istedim. Iyi geliyosunuz bana.. o yüzden.
Sevgiyle kalın.

Her hafta beklenti içinde olmaları bile hata.

Çocuk hasta deyin ben hastayım deyin şöyle bir işimiz var deyin bahane bulun bari ayda bire düşürün...
Ya eşim istiyorsa? Cumartesiyi bile zor kabul ettirdim ayda 1 desem cinnet geçirir adam.
Ana kuzusu nolucak.. Evli diye hanım köylü sıfatı yapistirmasinlar diye mecbur hissediyor kendini.

Nasıl bitti bu tavırlar?
Çok itici oluyorlar böyle yaptıkları zaman. Insanın gidesi gelmiyor.
Gitmedim, inatla da gitmiyorum. Tam olarak bitti diyemem. Şöyle söyliyim; ilk evlendiğimde ( daireler yan yana) her akşam onlara gitmemizi isterdiler, ( eşimle ikimiz çalıştığımız zamanlarda bile),ben de eşim de işten gelince ilk oraya girip ordan kendi evimize geçecekmişiz, her dışarı çıkarken haberdar edip bir isteğiniz var mı diye soracakmışız, ben oraya geçip orda yemek pişirecekmişim, oranın da temizliğini yapacakmışım... bu ve bundan beter neler neler... hepsine karşı koydum tabi eşim de yanımda oşdu yoksa boşanırdık. Şimdi yçbaşka şehire taşınıyoruz atandım. İlâhi adalet...

Gitmedim, inatla da gitmiyorum. Tam olarak bitti diyemem. Şöyle söyliyim; ilk evlendiğimde ( daireler yan yana) her akşam onlara gitmemizi isterdiler, ( eşimle ikimiz çalıştığımız zamanlarda bile),ben de eşim de işten gelince ilk oraya girip ordan kendi evimize geçecekmişiz, her dışarı çıkarken haberdar edip bir isteğiniz var mı diye soracakmışız, ben oraya geçip orda yemek pişirecekmişim, oranın da temizliğini yapacakmışım... bu ve bundan beter neler neler... hepsine karşı koydum tabi eşim de yanımda oşdu yoksa boşanırdık. Şimdi yçbaşka şehire taşınıyoruz atandım. İlâhi adalet...
Zaten iş eşte bitiyor. Benimki ailesine en ufak bir saygısızlık yapmamak adına hep susuyor. Kv kp o yüzden istediği gibi davranıyor. Buna izin vermemeye çalışıyorum. Ama ben vermesem ne fayda...
Eşim bulsa kızına vermediği canı onlara verecek.
Keşke bnm de buralardan gitme şansım olsaydı keskeeee....

Zaten iş eşte bitiyor. Benimki ailesine en ufak bir saygısızlık yapmamak adına hep susuyor. Kv kp o yüzden istediği gibi davranıyor. Buna izin vermemeye çalışıyorum. Ama ben vermesem ne fayda...
Eşim bulsa kızına vermediği canı onlara verecek.
Keşke bnm de buralardan gitme şansım olsaydı keskeeee....
Eşin onlara tarafsa işin zor ama seni kaybetmekten korkuyorsa biraz gözünü korkut. Boşanmaktan çekinmediğini göster. Nasıl olsa yapmak zorunda algısı silinsin.

Eşin onlara tarafsa işin zor ama seni kaybetmekten korkuyorsa biraz gözünü korkut. Boşanmaktan çekinmediğini göster. Nasıl olsa yapmak zorunda algısı silinsin.
Hep açık kapı bırakmaya çalışıyorum ama öyle bi baskı içinde yetişmiş ki daima ailesi haklı. Sanki biz el.. onlara ağzını açıp tek bir kelime edemezken kaynım istediği gibi at koşturuyor. Kimse de ona laf edemiyor. Niye? Çünkü bekar.
Evlensin, gelin geldi diye aynı baskıyı ona da uygulayacaklar eminim. O benimki kadar dinler mı o ayrı....

Hep açık kapı bırakmaya çalışıyorum ama öyle bi baskı içinde yetişmiş ki daima ailesi haklı. Sanki biz el.. onlara ağzını açıp tek bir kelime edemezken kaynım istediği gibi at koşturuyor. Kimse de ona laf edemiyor. Niye? Çünkü bekar.
Evlensin, gelin geldi diye aynı baskıyı ona da uygulayacaklar eminim. O benimki kadar dinler mı o ayrı....
Benim kv de de benden önce damadına çektirmiş 2 yıl onu kendi tabiriyle yola getirememiş. Hatta görümcem eşime yanımda dediki, bak ben sana demiştim aynılarını siz de yaşayacaksınız diye, bunu duydum dedim bu kadın arıza. Bana çektirmeye kalkıştı aldı boyunun ölçüsünü. Hâlâ deprem gibi arada hareketleniyor sönüyor. Allah kurtarsın çünkü yaşayan bilir çok zor .

Gitmeyin. 1-2 surat asarlar, sonra normale dönerler.

Gitmeme gibi bir seçeneğiniz yoksa da bahane bulun.
İlk hafta eşinize "canım ben rahatsızım, çok halsizim, sen tek git. Hatta çocuğu da götür, annenler görsün" deyin.
Sonrakinde "ben x'e söz verdim, şimdi ayıp olur, sen git. Hatta çocuğu da götür" deyin.
Üçüncüde gidin.
Döndüncüde "benim çok işim var, bugün temizlik yaparım diye planladım, sen git. Hatta çocuğu da götür" deyin.
Gitsin görsün anasını babasını. Siz de kafa dinlersiniz.
Zaten bir süre sonra "off tek başıma çocukla uğraşamıyorum" deyip sizsiz gitmemeye başlar bence.

Gitmeyin. 1-2 surat asarlar, sonra normale dönerler.

Gitmeme gibi bir seçeneğiniz yoksa da bahane bulun.
İlk hafta eşinize "canım ben rahatsızım, çok halsizim, sen tek git. Hatta çocuğu da götür, annenler görsün" deyin.
Sonrakinde "ben x'e söz verdim, şimdi ayıp olur, sen git. Hatta çocuğu da götür" deyin.
Üçüncüde gidin.
Döndüncüde "benim çok işim var, bugün temizlik yaparım diye planladım, sen git. Hatta çocuğu da götür" deyin.
Gitsin görsün anasını babasını. Siz de kafa dinlersiniz.
Zaten bir süre sonra "off tek başıma çocukla uğraşamıyorum" deyip sizsiz gitmemeye başlar bence.
Tek gidince de tek izin günümüzü onlara ayırıyor diye ben istemiyorum canım . Çünkü eşim ayarını bilmiyor. Sabah gider akşam döner çocuğumu da ziyan eder. Yaptıgı için biliyorum. Doğal büyüsün sevdasına salıyor taşa ota, hastalanıyor her geldikten sonra. Kafasının dikine gidiyor her zaman. Orta yol bulamadım ben açıkçası.

Back
X