Eş Ailesi ve Bayramlar

evet duymuyorlar biz oradayken kayınpeder ev telefonundan babamı arar kayınvalide annemle konuşayım demez hiç tuhaf değil mi bu durum bana mı öyle geliyor
size öyle gelmiyor sizin hööööt deme zamanınız gelmiş geçiyor bile.

aynı şehirde olmanız aileniz ile bayram geçirmeyeceğiniz anlamına gelmiyor eşiniz ve ailesi size ve sizin ailenize saygı duymuyor ki bu çoooooook çirkin.
yani bayramlarda dünürler araşır benim bildiğim ben bayramda hanfendinin ayağına gidiyorum kadın annemi alıp bayramlaşmıyor bile bir daha görür onlar çok tuhaf bir kadın donuk ama kendi eleştrir herkesi çok mükemmel ya kendisi

onu yaptık fakat yalan söyleyerek eşim çalışıcam vs diyor memur olmadığı için de inanıyorlar kayınvalide başka türlü kriz yaratıyor bildiğin gibi değil

çpocuk musunuz ya neden yalan söylüyorsunuz ki? eşiniz biraz pısırık galiba.

Kızlar bir şey danışmak istiyorum sizlere benim eşimin ailesi bayramlara aşırı önem verir tabi ki geleneğimiz ama her bayram mutlaka beklerler..benim gibi kendi ailesiyle aynı şehirde olup eşinin ailesi başka şehirde olan var mı 5 yıllık evliyim kendi ailemle de bayram yapmak istiyorum yeri geliyor kendi tanıdıklarımı gezmek istiyorum..mutlaka bir bayramda gidilmeli ona okeyim..5 senedir 2 bayram hep otarafa gittik.. bir sene sadece yıllık izin sıkıntımız vardı tatil yaptık bir bayramda ona da kayınvalideye çalışıcam dedi annesine olay çıkarıyor telde ağlamaya başlıyor çünkü..tatil yapılamaz yani bayramda ..eşim problem yapmıyor idare etmeye çalışıyor ama bana mı tuhaf geliyor illa aynı şehirdeyim diye kendi ailemi pas mı geçicem bayramda lütfen akıl verin
Bizde eşimin ailesi burda benım ailem başka şehirde.
Genellikle kurban bayramında burda oluru zkurban kestıgımız için . Ramazan bayramında da benım ailemle geçiriiz İzmöirde oldukları için ..

1 taşla 2 kuş :rapci:

2 bayramıda eşinin ailesiyle geçirmen kendı ailene buyuk haksızlık . Bence konuş ve bır anlaşmaya varın .
Hergun görüşsenız dahı bayramda ailenız sızı yanlarında görmek ısteyecektır.

10 yıllık evliyim ve iki ay once isi bıraktım. Esimin ailesi baska memlekete bayram haric geleneksel aile değillerdir bir tek bayramda tüm cçocukları yaninda görmek isterler kaynimlar yakin olmalarına rağmen arife günü orda kalırlar ama kaynimin başlattıgi bir adet kp kv degil tabi onlarinda hoşuna gidiyor ...
Eğlendiğimiz ilk iki yil iki bayramda gittik kendi ailem 5 dk mesafemiz var .. ama calisinca zor geldi masrafli oluyor zaman sıkıntısı oluyor bende kv izah ettim bir bayram burda bir bayram ordayız dedim bize zor geliyor... kurbanda oraya gidiyorum kurban isi oluyor diye .. ramazan da evindeyim herkeste memmun halinden.
Bir aya kadar da onlarin memleketine yerleşeceğim ilk basta esimle konustum simdi bir bayrami da ailem cevrem ile gecirecegim ... iki aile var iki bayram ... izinlerimizde tatillerimizde kimse karışmıyor bize bizde dünür payi yaptık

Benim yengemin ailesi başka bir şehir de biz aynı şehirdeyiz ama ilk evlendikleri yıl iki bayramı da annemlerle geçirdiler annem böyle olmaz bi bayram da oraya gidin dedi bundan aonra ramazan bayramlarini yengemin ailesi ile kurban bayramini annemlerle geciriyorlar. Bir sorun olmuyor orta yol bulunduğu için. tta yengem anneme her seferinde Teşekkür eder abimi doldurup gondermemezlik yapmadığı için.

Diyeceksinki; bende ağaç kavuğundan çıkmadım,gökten zembille düşmedim.Benimde bir ailem akrabalarım eşim dostum ve en önemlisi annem babam var.Onlarla aynı şehirde olabilirim ama bu bayram.Özel bir durum.Benim annem babamda bayram sabahı evlatlarıyla torunlarıyla olmayı hakediyor.Senin annenin buna saygı duyması, anlayış göstermesi gerekir.O yuzden bir bayram size bir bayram bize gidilecek.Heee anlayış göstermezse kendi terbiyesizliğidir bundan sonrada benden anlayış beklemesin.Resti çekmezsen her bayram gidersin canım.

Gectigimiz Ramazan Bayrami evlilik hayatimin ilk bayramiydi. Malum tatil 3.5 gundu bu bayramda. Biz arefe yarim gunu de kullandik yillik iznimizde. Arefeden esimin ailesiyle memleketlerine gittik. Arefe orda gecti, 1.gun de ayni sekilde. 2. gun esim dedi biz cikiyoruz artik yola. Aksama thnksfrthmmrs'in ailesinde oluruz. Bu gece ve yarin gece orda kaliriz Pazartesi oradan ise geceriz. Tabii kimse memnun olmadi astilar suratlarini bes karis. Sanki ben agac kovugunsan ciktim, sankim benim annem babam anne baba degil. Dirdir etmeye kalktilar hic sallamadim, esim ilgilendi. Ama bu benim icin cok onemliydi. Eher esim ailesinin ve akrabalarinin sozuyle orada kalmaya yeltenseydi hic ama hic iyi seyler olmazdi. Siz 5 senedir cok gec kalmissiniz. Ya herro ya merro diyin, ne olacaksa da olsun bence. Bu ne ya, yazik degil mi sizin ailenize?

En azından ilk gün ailenizi görüp öyle gitseniz?

Ya aileler farklı illerde olunca maalesef kaçış olmuyor, bayram demek bazen yolculuk, koşturmaca ve sonrası yorgunluğu oluyor.

Gectigimiz Ramazan Bayrami evlilik hayatimin ilk bayramiydi. Malum tatil 3.5 gundu bu bayramda. Biz arefe yarim gunu de kullandik yillik iznimizde. Arefeden esimin ailesiyle memleketlerine gittik. Arefe orda gecti, 1.gun de ayni sekilde. 2. gun esim dedi biz cikiyoruz artik yola. Aksama thnksfrthmmrs'in ailesinde oluruz. Bu gece ve yarin gece orda kaliriz Pazartesi oradan ise geceriz. Tabii kimse memnun olmadi astilar suratlarini bes karis. Sanki ben agac kovugunsan ciktim, sankim benim annem babam anne baba degil. Dirdir etmeye kalktilar hic sallamadim, esim ilgilendi. Ama bu benim icin cok onemliydi. Eher esim ailesinin ve akrabalarinin sozuyle orada kalmaya yeltenseydi hic ama hic iyi seyler olmazdi. Siz 5 senedir cok gec kalmissiniz. Ya herro ya merro diyin, ne olacaksa da olsun bence. Bu ne ya, yazik degil mi sizin ailenize?
Teşekkür ederim tavsiye için sizin aileniz sizle aynı şehirde mi peki bnmki aynı şehirde sürekli görüşülüo gibi düşündüklerinden her bayram bekleniyoruz

Simdiye kadar cozulmesi gerekirdi olan olmus. Agustosta gitmeyecekmişiniz zaten. Bi adim da atilmis. Su an sıkıntı nedir?

Benim ailem ve eşimin ailesi farklı şehirlerde. Bizde evlenmeden anlaştık. Ramazan bayramları benim, kurbanlar onun ailesiyle. İlk bayramımızdı Ramazan. Biz gezdik ailem şehir dışına ziyarete gittikleri için. Ben hakkımı öyle kullandım. :) diyelim kurbanda izin çıkmadı. O beni bağlamaz. Sonraki ramazan yine benim ailemleyiz. :)

Beş sene iyi sabretmişsiniz. Keşke sizde dişli olsaydınız böyle alıştırmasaydınız. Aynı şehirde olmanız bayramda annenize babanıza gitmeyeceğiniz anlamına gelmez.

Bayram bir tek sizin kv ye mi geliyormuş. Sizin anneniz babanızda sizi beklemez mi ? Böyle bencil, düşüncesiz insanlardan nefret ediyorum.

Bence ailelerden biri başka sehirdeyse ya iki bayramı bölmeli yada ilk gün aynı şehirde olan aileyle bayramlaşılıp, ikinci gün şehir dışındaki aileye gidilmeli. Siz de kurbandan itibaren böyle yapın. Eşiniz belli ki annesinden çekiniyor konuşamaz. Siz konuşun. Ben olsam açık açık " 5 senedir her bayram burdayız, bayram sadece size gelmiyor sadece size özel bisey degil bir bayram günü benim annem babam da beni bekler görmek ister bundan sonra bir bayram orda bir bayram burdayız" derdim.

Back
X