Eş ailesi :/

ben konu acmistim bununla ilgili cevremde cok var her aksam giden gelen cocuklara baktiriyorlar haliyle her gun gidiliyor yemek yeniliyor yatmaya eve gidiliyor

bilmiyorum ben yapamadim benden de beklenti buydu ama her gun aksama kadar deli gibi çalışıp insan eyleyip aksam da kv eyleyemedim ben de insanim robot degilim kimseyi de mutlu etmek zorunda degilim.1 hafta gorusmeyince kuserdi kv. bazisi memnun ya da oyle davranıyor cocuklar bakilsin diye herkesin kendi hayati sonucta ama ben aksam 1 saat de olsa kendime vakit ayirmadan kafami bosaltamiyorum
Evlilikler evre evre benim anladigim.Ve belli yillarda sert virajlarla karsilasiyor.Tabi bu durum normal patolojilere sahip insanlar icin gecerli.Bir de evliligi etkileyen faktorler giriyor devreye.ciftin sahip oldugu maddiyat,ev alma,araba alma,cocuk sahibi olma,tatil,arkadas,aile dengesi.Tabiki hayatlarimizda hersey planlanabilir degil ama yetiskinler olarak bu faktorleri dengede tutma yetisine sahip olmamiz gerekiyor.En uzun evlilikler 'catismalari cozebilme yetisine sahip ciftler' arasindan cikiyormus.ask,sevgi fasa fiso.kök ailelerin bir 5 sene (evlilik uyum sureci) belli mesafede kalmasi gerekiyor.yetiskin olarak bizimde.kalamayinca ne oluyor patir patir bosanmalar.ailelerde de bir torun manyakligi oluyor.yau birak anasi babasi baksin,cok zora girerlerse onlar yardim istesin.ama burda da buyukler ne diyor biliyo musunuz 'bak isleri dusunce geliyorlar' nerden baksaniz biz cok hastalikliyiz.yani olay yetişkin olabilmekte,anne kuzulari degil.

öyle aile milyonda bir gibi ya :KK70: :KK70:
Samdanim kuzum kv ' lerin yerli yersiz gelinleri hirpalamalari bir şey yapamasalar dahi lafla huzursuz etmeleri çok üzücü. Öyle aile milyonda bir dedin ya bir garip oldu içim. İki oğlum var şu an evli değiller ama bir beş yıla evlenirler sanırım. Yılda bir defa yazın geliyorlar yanıma iki üç hafta kadar kalıyorlar eve girdikleri anda gidecekleri günün hüznü çöküyor yüreğime. Yetmiyor canım ya...şimdi yanlarında gelin olunca sadece bir gün hadi iki gün kalacaklar yanımda. :KK61: Evlat hasreti hiçbir şeye benzemez. Siz gelinleri de anlamaya çalışıyorum ama olmuyor. Mesajımı okuyan diğer hanımlar ben 50 yaşında bir kv adayiyim. Sizin geleceğinizim yani. Konudan biraz uzaklaştım kusura bakmayın tema aynı tema kv -gelin . Mesafeli olun rahat edin sonucu çıkınca dayanamadım işte. Siz olun da lütfen çocuğumuzu görmekten mahrum bırakmayın. Çocuğumuzu tercih yapmak zorunda bırakmayın.

Evlilikler evre evre benim anladigim.Ve belli yillarda sert virajlarla karsilasiyor.Tabi bu durum normal patolojilere sahip insanlar icin gecerli.Bir de evliligi etkileyen faktorler giriyor devreye.ciftin sahip oldugu maddiyat,ev alma,araba alma,cocuk sahibi olma,tatil,arkadas,aile dengesi.Tabiki hayatlarimizda hersey planlanabilir degil ama yetiskinler olarak bu faktorleri dengede tutma yetisine sahip olmamiz gerekiyor.En uzun evlilikler 'catismalari cozebilme yetisine sahip ciftler' arasindan cikiyormus.ask,sevgi fasa fiso.kök ailelerin bir 5 sene (evlilik uyum sureci) belli mesafede kalmasi gerekiyor.yetiskin olarak bizimde.kalamayinca ne oluyor patir patir bosanmalar.ailelerde de bir torun manyakligi oluyor.yau birak anasi babasi baksin,cok zora girerlerse onlar yardim istesin.ama burda da buyukler ne diyor biliyo musunuz 'bak isleri dusunce geliyorlar' nerden baksaniz biz cok hastalikliyiz.yani olay yetişkin olabilmekte,anne kuzulari degil.

toplum yapımız çok sıkıntılı ve cok az bir kesim bilinçli. birey olana soğuk ailesinden uzak diye bakılıyor. komşumuz var her gun ailesine ugramadan eve gitmezmis simdi de bebek baktiriyor her gün geliyor her aksam karşılaşıyorum bana değişik geliyor yani destek alırsın ok ama bakamayacaksan niye yapıyorsun bir de kimi adam annem cocuga baksin esim calissin o parayla ev araba alayim derdinde
ben mutlaka çalışması gerektiğini düşünüyordum ama bu sistemde olacaksa çocuğuna baksın daha iyi

Samdanim kuzum kv ' lerin yerli yersiz gelinleri hirpalamalari bir şey yapamasalar dahi lafla huzursuz etmeleri çok üzücü. Öyle aile milyonda bir dedin ya bir garip oldu içim. İki oğlum var şu an evli değiller ama bir beş yıla evlenirler sanırım. Yılda bir defa yazın geliyorlar yanıma iki üç hafta kadar kalıyorlar eve girdikleri anda gidecekleri günün hüznü çöküyor yüreğime. Yetmiyor canım ya...şimdi yanlarında gelin olunca sadece bir gün hadi iki gün kalacaklar yanımda. :KK61: Evlat hasreti hiçbir şeye benzemez. Siz gelinleri de anlamaya çalışıyorum ama olmuyor. Mesajımı okuyan diğer hanımlar ben 50 yaşında bir kv adayiyim. Sizin geleceğinizim yani. Konudan biraz uzaklaştım kusura bakmayın tema aynı tema kv -gelin . Mesafeli olun rahat edin sonucu çıkınca dayanamadım işte. Siz olun da lütfen çocuğumuzu görmekten mahrum bırakmayın. Çocuğumuzu tercih yapmak zorunda bırakmayın.
Kesinlikle ama kesinlikle yanlış anlamayin,kimseyi yargilamak,genellestirmek gibi bir haddim yoktur şahsen benim ama ben bireyselleşmekten bahsediyorum.Gerçekten evlendikten sonra bir çekeleşme başliyor.Anneler de talepkarsa bu konuda ,siz de gelin oldunuz bilirsiniz ki kari ,koca arasinda tartismalara neden oluyor bu.Ben esime annene gitme demedim bir kez dahi.Ama şimdi şu bana cok haksizlik geliyor.Ben yeni sistem kurmusum ve bu adamla belki en fazla 20 sene birlikte yasiycam belki olmayacak bile.Anne olarak 35 seneyi ogluyla gecirmis.Peki hangi sistem daha oncelikli olmali?

siz ne tatlısınız ya

sizin iyi niyetinizi goren gelinler zaten zamanla kendileri gelecektir sadece alisma sureci olur

ben kendi ailemden cok kv ye giderdim ama baktim niyeti kotu kestim mecburen. kimse kimseyi ailesinden koparmak istemez ama sunu da idrak etmek lazim ki evlenince insanlar bir yuva kuruyor ve asil onceligi o yuva oluyor

Şimdi hangi ildeler bilmiyorum ama deprem psikolojisi gerçekten normal değil. Ben de İstanbul'da yaşıyorum. Kaç kere yaşadık depremi ki hasar yoktu ona rağmen inanılmaz gergin oluyor insan. Siz zaten yapacağınızı yapmışsınız bence içiniz rahat olsun ama onlara da alınmayın. Sizin vicdanınız rahat olsun.

Elhan ablacim😍😍

sen bi anne olarak haklısın :) sorun iyi niyetli olup olmamakta başlıyo :) sen az çok biliyosun benim kv mi. ben ne yaparsa yapsın annemdem ayırmadim hiç. dedim eşimin annesi sonuçta. esim erkek ince dusunemiyo kaynanamin kizi yok ben de yapmasam kimse düşünmez. ama işte ben ne kadar adım atıp geldiysem o kadar bana ok attı:D ben adsız cengaver gibi sulh için kosamiyorum artık bu kadar yarayla :)

ama eşimi hiç kisitlamadim. hatta görüşmediğim süreçte ben evden gider arkadasimda kalirim. ne zaman isterlerse gelsinler kalsinlar burasi sadece benim evim değil oğullarının da evi dedim. benim yüzümden ailenle hasret kalma dedim. eşim kendi istemedi :)

bide öyle düşünme belki gelinlerin çok ideal anlayışlı hanımlar olacaklar :) dediğin gibi bı kaç gün değil üç hafta gelecekler seni sık sık cagiracaklar :)

ahaha Allah mi soyletti kuzum kızım olursa valla veririm kv derdi olmaz içim rahat olur 😅

yok vallahi gözüm gibi bakarim green😍😍

ben ona ortak sorumluluğu kadir kıymet bilmeyi de ogretcem inşallah 😍

hani kızımizin elini sıcak sudan soğuk suya sokmayiz efenim lafını reele dokerim:D

inşallah ben inanıyorum senin çok mutlu bi evlilik yapacagina😍😍

Kesinlikle ama kesinlikle yanlış anlamayin,kimseyi yargilamak,genellestirmek gibi bir haddim yoktur şahsen benim ama ben bireyselleşmekten bahsediyorum.Gerçekten evlendikten sonra bir çekeleşme başliyor.Anneler de talepkarsa bu konuda ,siz de gelin oldunuz bilirsiniz ki kari ,koca arasinda tartismalara neden oluyor bu.Ben esime annene gitme demedim bir kez dahi.Ama şimdi şu bana cok haksizlik geliyor.Ben yeni sistem kurmusum ve bu adamla belki en fazla 20 sene birlikte yasiycam belki olmayacak bile.Anne olarak 35 seneyi ogluyla gecirmis.Peki hangi sistem daha oncelikli olmali?
Oğlum eşini incitirse beni incitir tabi ki öncelik ailesi olmalı benim mesaj yazmama sebep oğlum bana geldiğinde misafir gibi bir iki gün mü kalmalı fikriydi.

Yok, içim içimi yiyor sinir basıyor, bi fikir verin

Kv lohusalıkta canıma okuduğu için onunla hiç tartışmadan görüşmeme kararı aldım. 2 yıldan fazla geçti 3-5 telefon konuşması, 2 defa evine gittim bu.

Deprem oldu ya hemen eşimle telefonlara sarıldık. O bi yandan arıyor, ben bir yandan. Sonunda eşim ulaşabildi. Çok telaşlılardı,sürekli yer değiştiriyorlardı. Bir ara babasıyla hoparlördeyken “geçmiş olsun baba, yarın arayacağım” dedim.

Ertesi sabah ilk kp’i daha sonra kv’i arayıp ayrı ayrı bize davet edeyim ki alınmasınlar diye düşündüm.

-geçmiş olsun baba nasılsınız?
+nasılsınızı mı var, kötüyüz
-evde bir şey var mı? ( konu açmaya çalışıyorum herşeyden haberim var aslında hep eşimin yanındaydım)
+çatlak var da sen anneni niye aramıyorsun, böyle günde olmaz, bugün o gün değil! (sert bir sesle)
-senle kapattıktan sonra onu arıcaktım zaten, buyrun bize gelin baba
+başka yere gidicez
-annem yanındaysa onla da konuşayım ( normalde kvyi arıcaktım, sinirim bozuldu)
+ al, gelin seni istiyor
Veee kv telefonu almadı :)

Kp kimsenin tavuğuna kış demeyen adamdır, normalde inanılmaz pasiftir, bu onun ve benim için büyük bir tartışmaydı.

Neyse, daha sonra herzaman ki gibi insanlık bende kalsın yapmadın demesinler diye kv’ye iki defa arayıp ulaşıp evime davet ettim. Bakarız dedi.

Şimdi benim burda nasıl bir hatam var? günler geçmemiş ki üstünden ertesi sabah aramışım işte ya
Artık kesinlikle aramayı düşünmüyorum. Sizce?
Hatan ne biliyo musun boşver en yahu. Ne bu havalar. Sana kp bu konuşmayı yapamaz. Eşin hop demeyi bilmeli. Bu nasıl pervasızlıktır. Kv telefonu nasıl almaz! Yahu küçükleri ezmeyi neden bırakmıyorlar! Allahım akıl fikir ver. Bende sinirlendim şimdi

Oğlum eşini incitirse beni incitir tabi ki öncelik ailesi olmalı benim mesaj yazmama sebep oğlum bana geldiğinde misafir gibi bir iki gün mü kalmalı fikriydi.
Evlendikten sonra karar mercii tabikide kari koca.Belki de gelininiz sizde 3 hafta kalmak isteyecektir enerji meselesi.Ha oglunuz size yalniz gelip 1 ay da 1 hafta da kalabilir.Bu yine onlarin ortak karari.Ama 2 3 gunde karar kilarlarsa size yetmeyecek benim anladigim.Alin size dogmuş problem simdiden.

Siz üzerinize düşeni yapmışsınız gerisi onlara kalmış.Mesafe en iyisi bundan sonra aramayın bence eşiniz görüşsün.O ortamda bile trip atmışlar sarılıp kaynaşmak gerekirken.Allah yardımcıları olsun zor bir durum.
Benim eşimde çok şükür o mesafeyi koydu çok şükür!

Eskiden olsa, eski ben olsam boşverin idare edin cahil insanlar derdim ama şimdi öyle düşünmüyorum. Şimdi artık üç günlük dünyanın saçma sapan insan tripleri ile heba edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Geçen pazar ailem cümbür cemaat bana geldi. Tatile gidecekler ve havaalanı bana daha yakın olduğu için bende kalıp ertesi gün gittiler. Tam bir aydır oğlumun, benim, eşimin hastalığından mustarip, her Allahın günü hasta halimle kusmuk temizliyorum. Onların geldiği gün de halı ve nevresimlerden kusmuk temizlemiş, önceki gece neredeyse hiç uyumamış ve inanılmaz hastaydm. Annem bir geldi "çok yorgunum mahvoldum, çocuklar beni yordu hazırlık yordu" diyerek koltuğa çöktü. 9 kişiye sofra hazırla, çay hazırla hizmet et. Zerre yardım etmedi kimse, eşim haricinde. Ev savaş alanına döndü ve gerçekten çok hastaydım. O arada abim, kardeşim yeğenlerim sürekli bir şey istiyorlar. "tırnak makası var mı?" "duş alıcaz havlu var mı?" "hava soğuk yorganın üstüne battaniye de var mı?" "hala pijama var mı?"

Canım çıktı. Onlar gittiğinde ev savaş alanı gibiydi. Kahvaltı sofrasına bile el sürmeden çıktılar ki öğlen çıktılar evden. Öğlen birden akşam 7ye kadar iş yaptım. Hastayım, oğlum hasta.

Neyse asıl mevzuya gelelim. Altını çiziyorum tatile gittiler. Hani zorunlu bir durum yok. Gittikleri gün abimle konuştum sağ salim gitmişler sıkıntı yok. İki saat sonra annem aradı. Trip yapıyor. "insan bir arar ne yaptınız diye?" dedi. Ben de "sen evi o haliyle bıraktık hasta çocuk ve kendi de hasta olan kızım ne yaptı diye merak edip sordun mu?" dedim. Tatile gitmişsin bu durumda bile dramatikleştirmeye mazlum olmaya çabalıyorsun yeter artık dedim. Normal zamanda asla kullanmayacağım cümleler bunlar. Ama artık söylüyorum.

Salı günü dönüyorlar yine bana gelecekler. Yiyip içip sıçıp gidecekler. Çünkü zahmet olur direkt eve gitseler. Durup dinlenmeleri lazım. Evet kötüyüm artık. Evet kendi ailemden evimi sakınıyorum, evet umurumda değil ne yaptıkları. Tripleri, yorgunlukları hiçbiri umurumda değil. Beni düşünmeyeni düşünmüyor ve hatta sevmiyorum artık.

Kusura bakma tüm sinirimi konuna döktüm. Bağlayayım sonunu. Yapma arkadaşım, alttan alma idare etme. Deli olan gitsin akıl hastanesinde yatsın. İnsan ilişkilerinde başarılı olmayan, insanlardan uzak yaşasın. Yalnız olsun. Bu dünyaya insanların gereksiz tiribini, bencilliğini çekmeye gelmedik.

Kendi aileme ayda bir gidiyorum artık. Aynı apartmanda olduğum kayınvalideme haftada bir uğruyorum. Umurumda değil hiçbiri. Ben 33 yıl insanları idare ettim, artık yapmayacağım. Siz de yapmayın.

Trip mi yapıyor? "ben üzerime düşeni yaptım siz bilirsiniz" deyip kapatın konuyu. Biliyorum çok zor, biliyorum vicdan rahat bırakmıyor insanı. Ama emin olun ne yaparsanız yapın tatmin Olmaz böyle insanlar.

siz ne tatlısınız ya

sizin iyi niyetinizi goren gelinler zaten zamanla kendileri gelecektir sadece alisma sureci olur

ben kendi ailemden cok kv ye giderdim ama baktim niyeti kotu kestim mecburen. kimse kimseyi ailesinden koparmak istemez ama sunu da idrak etmek lazim ki evlenince insanlar bir yuva kuruyor ve asil onceligi o yuva oluyor
Çok zarif bir gelinsin greengirl teşekkür ederim. :KK68:İnşallah dediğin gibi tatlı hoş gelinlerim olur. Ön yargılı olmasinlar yeter bana çünkü bütün kv. ler aynı olmadığı gibi gelinler de aynı değil.

Back
X