- 16 Şubat 2018
- 898
- 519
- 53
- Konu Sahibi karalahana06
-
Hayy senin ağzın bal yesin kız maşaallah sana....Yemissiniz linci :) ben sizi anladim ama siz rahatsiz oldugunuz seyi tam ifade edememissiniz bence. Sive falan degil cehalet sizin rahatsiz oldugunuz. Markette bagirarak konusmalari sizi rahatsiz eden aslinda. Sive degil de o siveyle soyledikleri. :) siveli siveli akli basinda konussalar rahatsiz olmazdiniz tahmin ediyorum. Seker var mi nedir yahu? Gordugu halde bir de. Ya bos bos konusmak icin konusuyor ki hic sevmem ya da ciddi zihinsel sikintilari var. Bunu hakaret olarak soylemiyorum yanlis anlamayin.
Bir de herrrr seye biz de yaslanicaz deniyor ya cildiriyorum. Yahu ayaktaki mantari tedavi ettirmeyip milletin sagligini tehlikeye atmak, burnunun diregini kirmak yaslilik mi? Cehalet bu dupeduz cehalet.
Sakın asla cocugunuza falan baktirmayin.
Allah senden razı olsun kuzum...Yemissiniz linci :) ben sizi anladim ama siz rahatsiz oldugunuz seyi tam ifade edememissiniz bence. Sive falan degil cehalet sizin rahatsiz oldugunuz. Markette bagirarak konusmalari sizi rahatsiz eden aslinda. Sive degil de o siveyle soyledikleri. :) siveli siveli akli basinda konussalar rahatsiz olmazdiniz tahmin ediyorum. Seker var mi nedir yahu? Gordugu halde bir de. Ya bos bos konusmak icin konusuyor ki hic sevmem ya da ciddi zihinsel sikintilari var. Bunu hakaret olarak soylemiyorum yanlis anlamayin.
Bir de herrrr seye biz de yaslanicaz deniyor ya cildiriyorum. Yahu ayaktaki mantari tedavi ettirmeyip milletin sagligini tehlikeye atmak, burnunun diregini kirmak yaslilik mi? Cehalet bu dupeduz cehalet.
Sakın asla cocugunuza falan baktirmayin.
Sizi.nerden anladım biliyo musunuz bi kere disarda yemek yicektik servis yaparken yemekler gelirken les gibi kokuyodu afalladık sonra garson gidince koku gitti meğerse garsonun ayakları kokuyomus belki çok çalıştı rahatsız herşey olabilir ama ibrala dr gitmeyip insanlarin midesini kaldırmaya kimsenin hakkı yokEvet ziyarete geldiler... Nihayet beni anlayan biri
Konu sahibesinin utandığı şey şive mi yoksa genel olarak davranışları mı bilmiyorum, şiveyse şiveden utanılmaz, annemle babamın babaları küçük yaşta İstanbul'a göç etmişler, o yüzden köylerinin şivesiyle konuşmazlardı, İstanbul Türkçe'sini öğrenmişlerdi, annemle babamda İstanbul'da doğmuş, bizde öyle, haliyle şivemiz yok ama hem anne tarafından hem baba tarafından akrabalar köyde yaşıyor, bir taraf kelimeleri uzatarak konuşur, diğer taraf geleneksel Doğu şivesiyle, kandan olsa gerek şiveye yatkınımdır, memleketin rengidir şiveler utanmamalı.Dogma buyume istanbulluyum , anne tarafim 7 kueak istanbullu , baba tarafim da gocmen yani ailemizde cevremizde hic siveli konusan yok
Universitede bir arkadasimizin babasi anadoluda bir koyden ziyaretine gelmisti , okula da gelmisti , kantinde oturmustuk amca ile , amca siveli konusuyordu , oglunun ne kadar utandigini fark etmiştim , adamcagiz o kadar saygili , sevgi dolu ve ilgili bir babaydi ki , ben hayatimda hic siveli konusma duymamama ragmen can kulagiyle adami dinlemistim ve cok sevmistim , masada da babasindan utanan arkadasimiza da dile getirmistim babasinin sahane bir insan oldugunu ve ne kadar sansli oldugunu , sivesinin de kulaga cok hos geldigini soylemistim , arkadasim bir daha babasindan utanmamisti
Siveli konusuyor diye bu insanlardan utanmayin , kotu kalpli vicdansiz insanlarsa bundan utanin sivelerinden degil konu sahibi
Size karsi taraftan bir bakis acisiyla yazdim ozellikle ki anlayin utanacak birsey olmadigini diye
Hatay sandık içiNe deseydik kırmamak için dediğin çok saçma ne dertler var kaynanayla herkes sorun yaşar ama küçücük bir şeye bu kadar takarsanız iletişim akrabalık olmaz o zaman hepimiz kimseyle gorusmeyelim
Ben de YouTube da birini keşfettim
Ekleyim izleyip duruyorum tencereyi ocağa
ekliyuruzzz
Yapiyoruzzz
Diyor çok sempatik
Bu adam da biraz irdeledim boş değil hastanede çalışıyor
Konu sahibinin iş aekadaslariyla başka problemleri var bence bunu bile dillerine dolayabiliyorlar ilk okul çocukları gibi
DeğildirU
Şive ve ağız eş anlamlıdır.
Hem siveden hem cahilliklerinden utaniyor sanirim ama yasi kucuk oldigu icin aradaki farki bile ayirt edemiyor konu sahibi :)Konu sahibesinin utandığı şey şive mi yoksa genel olarak davranışları mı bilmiyorum, şiveyse şiveden utanılmaz, annemle babamın babaları küçük yaşta İstanbul'a göç etmişler, o yüzden köylerinin şivesiyle konuşmazlardı, İstanbul Türkçe'sini öğrenmişlerdi, annemle babamda İstanbul'da doğmuş, bizde öyle, haliyle şivemiz yok ama hem anne tarafından hem baba tarafından akrabalar köyde yaşıyor, bir taraf kelimeleri uzatarak konuşur, diğer taraf geleneksel Doğu şivesiyle, kandan olsa gerek şiveye yatkınımdır, memleketin rengidir şiveler utanmamalı.
Konu sahibesi için değil genel yazıyorum, kadın veya erkek evlenirken evleneceği insanın ailesini hiç mi görmüyor? Gökyüzünden aniden mi düşüyor bu insanlar? Nişanlıyken cici geliyorlar evlenince kötüHem siveden hem cahilliklerinden utaniyor sanirim ama yasi kucuk oldigu icin aradaki farki bile ayirt edemiyor konu sahibi :)
İyi geceler arkadaşlar.
Ben genel olarak kayınvalidem ve kayınbabamdan hatta zaman zaman kendi ailemden utanıyorum. Bu utanma onların yaşadıkları yer veya maddi durumlarıyla da ilgili değil. Her iki aile de ilçede yaşıyor. Hem babam hem kayınpederim hala memur. Annem e kayınvalidem ikisi de ev hanımı.
Bunu yazarken de çok utanıyorum ama içimi döküp rahatlamak istiyorum... Eşim de durumun farkında olmasına rağmen konuyla ilgili çok fazla konuşamıyoruz... Ne denir ki?
Meseleye şuradan başlayalım her ikimizin ailesine göre rahat ve daha açık görüşlü insanların yaşadığı bir bölgedeyiz. Bu konuda ailelerden yana da pek sıkıntı yok... Şöyle ki onlar da kendilerine göre gayet rahat ve sosyal ilçelerde ikamet ediyorlar. Bunları konuyu anlayabilesiniz diye ayrıntılı anlatıyorum...
Kayınvalidem aşırı saf ve iyi niyetli bir insan. Misal memleketten bize ne zaman gelecek olsalar '' Kızım orada toz şeker var mı?Ben gelince tatlı yapacağım da '' falan diyor... Diyeceksiniz ki ne var bundasorun şu ki zannediyor biz mahrumiyet bölgesindeyiz ve hiçbir şey yok burada... Her seferinde geldiğinde pazara markete götürüyoruz halbuki. Hem ona değişiklik olsun diye hem de kayınbabam bir yere götürmüyor kadıncağzı... Beni utandıran nokta şu mesela Markete giriyoruz kayınvalidem başlıyor şu şekilde konuşmaya
'' Anammm essahtan da toz şeker varmış gızımmm görüyonn nuu ''.. Kayınpederim de geri kalmıyor şu cevabı veriyor '' Yawww de yörü get... Salağ Salağ gonuşma. '' falan... Ve bu konuşmalar tüm markette yankılanıyor... Ben ve eşim bu durumdan çok rahatsız oluyoruz mesela.
Şimdi biz bebek düşünüyoruz. Kaynanam başladı gelip ben bakarım diye... Sitede oturuyoruz. Ve onlar müstakil eve alıştıkları için maalesef buraya adapte olamıyorlar... Ve belki bana kızacaksınız ama aşırı aşırı derecede şiveli konuşuyorlar.. Benim babam da şiveli mesela ama ortamına göre...
Kızlar lütfen beni yargılamayın şiveye laf ediyorum diye. Ama bu şive öyle böyle bir şive değil...
Düğün öncesi alışverişe çıktık istikbale bakıyoruz yatak odası gardrop mesela. Kaynanam başlıyor konuşmaya '' Anammm bunların pırtısı öte berisi çoğ olur.. Sığmaz buncacuk dolaba" falan diyor
Buraya geldiklerinde bir arkadaşımız davet etti onları da aldık gittik. Kayınbabamın ayağında mantar var. Tedavi de olmuyor. Öyle bir koku yaptı ki. Ben utandım...
Lütfen beni teselli edin. Her ailede olabilir deyin. Çocuğunu yabancı birine bırakacağına kaynanana bırak deyin
Konuyu okumadan başlığı beğenmedim diyip gidiyorumİyi geceler arkadaşlar.
Ben genel olarak kayınvalidem ve kayınbabamdan hatta zaman zaman kendi ailemden utanıyorum. Bu utanma onların yaşadıkları yer veya maddi durumlarıyla da ilgili değil. Her iki aile de ilçede yaşıyor. Hem babam hem kayınpederim hala memur. Annem e kayınvalidem ikisi de ev hanımı.
Bunu yazarken de çok utanıyorum ama içimi döküp rahatlamak istiyorum... Eşim de durumun farkında olmasına rağmen konuyla ilgili çok fazla konuşamıyoruz... Ne denir ki?
Meseleye şuradan başlayalım her ikimizin ailesine göre rahat ve daha açık görüşlü insanların yaşadığı bir bölgedeyiz. Bu konuda ailelerden yana da pek sıkıntı yok... Şöyle ki onlar da kendilerine göre gayet rahat ve sosyal ilçelerde ikamet ediyorlar. Bunları konuyu anlayabilesiniz diye ayrıntılı anlatıyorum...
Kayınvalidem aşırı saf ve iyi niyetli bir insan. Misal memleketten bize ne zaman gelecek olsalar '' Kızım orada toz şeker var mı?Ben gelince tatlı yapacağım da '' falan diyor... Diyeceksiniz ki ne var bundasorun şu ki zannediyor biz mahrumiyet bölgesindeyiz ve hiçbir şey yok burada... Her seferinde geldiğinde pazara markete götürüyoruz halbuki. Hem ona değişiklik olsun diye hem de kayınbabam bir yere götürmüyor kadıncağzı... Beni utandıran nokta şu mesela Markete giriyoruz kayınvalidem başlıyor şu şekilde konuşmaya
'' Anammm essahtan da toz şeker varmış gızımmm görüyonn nuu ''.. Kayınpederim de geri kalmıyor şu cevabı veriyor '' Yawww de yörü get... Salağ Salağ gonuşma. '' falan... Ve bu konuşmalar tüm markette yankılanıyor... Ben ve eşim bu durumdan çok rahatsız oluyoruz mesela.
Şimdi biz bebek düşünüyoruz. Kaynanam başladı gelip ben bakarım diye... Sitede oturuyoruz. Ve onlar müstakil eve alıştıkları için maalesef buraya adapte olamıyorlar... Ve belki bana kızacaksınız ama aşırı aşırı derecede şiveli konuşuyorlar.. Benim babam da şiveli mesela ama ortamına göre...
Kızlar lütfen beni yargılamayın şiveye laf ediyorum diye. Ama bu şive öyle böyle bir şive değil...
Düğün öncesi alışverişe çıktık istikbale bakıyoruz yatak odası gardrop mesela. Kaynanam başlıyor konuşmaya '' Anammm bunların pırtısı öte berisi çoğ olur.. Sığmaz buncacuk dolaba" falan diyor
Buraya geldiklerinde bir arkadaşımız davet etti onları da aldık gittik. Kayınbabamın ayağında mantar var. Tedavi de olmuyor. Öyle bir koku yaptı ki. Ben utandım...
Lütfen beni teselli edin. Her ailede olabilir deyin. Çocuğunu yabancı birine bırakacağına kaynanana bırak deyin
Valla benim eşimin de rahatsız olduğu şeyler var ve dile getiriyor. Ben de hak veriyorum bazen. O da bana hak veriyor bazen... İnsanda hiç mi görgü nezaket olmaz ama yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?