Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Hayy senin ağzın bal yesin kız maşaallah sana....
Ayyyy aynen aynen rahatsız olduğum nokta o...
Cahil ve kaba davranışlarını bir de şive ile pekiştirmeleri..

Allah senden razı olsun kuzum...
Çok çok sağol çok sağol

Evet ziyarete geldiler... Nihayet beni anlayan biri
Sizi.nerden anladım biliyo musunuz bi kere disarda yemek yicektik servis yaparken yemekler gelirken les gibi kokuyodu afalladık sonra garson gidince koku gitti meğerse garsonun ayakları kokuyomus belki çok çalıştı rahatsız herşey olabilir ama ibrala dr gitmeyip insanlarin midesini kaldırmaya kimsenin hakkı yok

Konu sahibesinin utandığı şey şive mi yoksa genel olarak davranışları mı bilmiyorum, şiveyse şiveden utanılmaz, annemle babamın babaları küçük yaşta İstanbul'a göç etmişler, o yüzden köylerinin şivesiyle konuşmazlardı, İstanbul Türkçe'sini öğrenmişlerdi, annemle babamda İstanbul'da doğmuş, bizde öyle, haliyle şivemiz yok ama hem anne tarafından hem baba tarafından akrabalar köyde yaşıyor, bir taraf kelimeleri uzatarak konuşur, diğer taraf geleneksel Doğu şivesiyle, kandan olsa gerek şiveye yatkınımdır, memleketin rengidir şiveler utanmamalı.

Hatay sandık içi

Bu anadolu insanı duyarını anlamıyorum, gündüz kuşağı programlarında Müge Anlı'ya çıkanların hepsi Anadolu insanı ama maşallah yapmadıkları şey kalmamış. Herkes duyar kasmış bana anlamsız geldi. Öncelikle şive değil ağız, onu belirtelim. Sizin rahatsız olduğunuz ağız değil , kaba saba cahil tepkileri anlıyorum. Şeker sanki sadece onların markette varmışcasına garip karşılamaları kaçıncı yüzyıldayız? Bağıra çağıra konuşmak, böyle görmemiş tepkiler vermek isterse İstanbul beyefendisi olsun ben de utanırım.

Ayrıca mantarlı ayakla sempatik konuşmalara kurban olurumculara pes diyorum. Siz evinizde mantar gibi bulaşıcı bir hastalıklı insanı yaşlı diye savunuyorsanız pes, çocuğunuzun yerleri öperek oynamasına devam edersiniz mantarlı ayakla basılan yerlere gitsin tedavi olsun bunun yaşla başla savunulacak tarafı yok.

Ben de sizin adınıza utandım şu an. Hala insanların konuşmalarına, durumlarına, kültürlerine göre muamele yapan ve bundan utanan insanların var olduğuna inanmak istemiyorum çünkü. Konuya da yabancı değilim üstelik. Kayınvalidem hafif şiveli konuşur. Köyde doğup büyümüş sonra da İstanbul'a göç etmiş. Şiveli konuşmasından daha doğal bir şey olamaz. Her türlü alışverişte insanı utandıracak ölçüde garip davranışlar da sergiler. Lakin ben utanmam onun adına. Zira onu ben yetiştirmedim. Hataları ve gelişmemişliğinden ben sorumlu değilim. Evladım hata yaparsa onun adına utanabilirim hatta nerede hata yaptım da bunları yapıyor diye sorgulayabilirim. Ki utanma sebebim şive olmaz. Kaynana ve diğerleri adına neden utanayım? Beni mi temsil ediyorlar ya da benim altım konumunda mı insanlar? Bana ne yahu. Ayıp varsa ortada kendi ayıbıdır. Yineliyorum şive bir ayıp değildir.

İnsanları sizin yanınızda aşağılıyor ve küçümsüyor, kırıyor ise utanabilirsiniz. Zira bazen insan kötü bir insanın adına utanabiliyor. İyilik adına. Ancak sizin durumunuz içi boş kibirden başka bir şey değil.

Hem siveden hem cahilliklerinden utaniyor sanirim ama yasi kucuk oldigu icin aradaki farki bile ayirt edemiyor konu sahibi :)

Ha bu arada konuşma şekillerinden utanmanız çok anlamsız, içerikleri rahatsız edebilir o başka mevzu zaten değindim önceki mesajımda. Eşiniz de o evden çıktı değil mi? Sonuçta sizin kriterinize göre sanırım uygun çıkmış. Bence aile iyi niyetli ancak nasıl davranılacağını bilmiyor. Ben mantar olayı dışında kafaya takacak bir şey göremedim. Belli bir yaştan sonra kimseyi değiştiremezsiniz.

Hem siveden hem cahilliklerinden utaniyor sanirim ama yasi kucuk oldigu icin aradaki farki bile ayirt edemiyor konu sahibi :)
Konu sahibesi için değil genel yazıyorum, kadın veya erkek evlenirken evleneceği insanın ailesini hiç mi görmüyor? Gökyüzünden aniden mi düşüyor bu insanlar? Nişanlıyken cici geliyorlar evlenince kötü

Bir insan evlenirken yalnızca evleneceği kişiyi değil, ailesini de hesaba katıp enine boyuna düşünmeli, uzaktalar nasılsa senede bir göreceğim dememeli, yeri gelecek doğumdu, düğün dernekti sık sık bir araya gelinmesi gereken durumlar olacak, eşler ağaçta yetişmiyor onları yetiştiren aileler var, bu ailelerle yapabilir miyiz diye de düşünmek lazım, öyle sevdim evlendim oldu da bitti olmuyor işte, görüyoruz neredeyse dakika başına bir eş, eş ailesi, elti, görümce konusu açılıyor, demek ki eş kadar ailesi de önemliymiş.

Bence linç yemenize sebep "şive" konusunu üstüne basarak anlatmanız oldu. Zaten demek istediğiniz de "şive" değil "ağız".
Ben bu konuya takılmam bazi yörelerin ağzı bana çok sempatik geliyor bazı yörelerinkisi de itici geliyor. Ama kişi resmi bir görevde değilse böyle konuşmasında bir sakınca ya da utanılacak durum görmüyorum.
Bana göre utanılacak durum var anlattıklarınızda. Mantarlı ayak, bağırarak konuşma ve adamın karısına "Salak salak konuşma." demesi... Kendi annem babam olsa uyarırım ama bu durumda içime içime utanırdım sanırım.

Valla ben markette böyle konuşan bi teyze görsem gidip yanağını sıkasım gelir, utandıracak başka başka seyler yaşanıyor bu hayatta. Rahat olun lisede bile annemin şiveli konuşmasından utanmak aklımdan gecmedi.

ben size kızamadım ya ayıptır söylemesi biraz da güldüm. Benim ailemle eşimin ailesi bir araya gelince kayınvalidemin kayınpederimin ne konuştuğunu bile anlamıyolar Seninki yine ne dediği anlaşılıyor bence boşver akışına bırak.
sen kendinden sorumlusun sen kendi konuşmana bak ,seni de bilen biliyor o da öyle napacaksın görmemiş ki kadın düzgün konuşsun belki şehir yerine gelirse adapte olur konu komşuyla görüşürken biraz daha kendine çeki düzen verir hoşuna gider bilemezsin ki

Konuyu okumadan başlığı beğenmedim diyip gidiyorum

Bebegin olur öyle bir hal alirsin ki varsın koksun raziyim yeter ki yardima gelsinler dersin. Şuraya yaziyorum unutma bu dedigimi.

Valla benim eşimin de rahatsız olduğu şeyler var ve dile getiriyor. Ben de hak veriyorum bazen. O da bana hak veriyor bazen... İnsanda hiç mi görgü nezaket olmaz ama yaa

Gösterseydiniz de görselerdi..
Ayağında mantar olan baba tedavi görmüyorsa, evladı tutar kolundan zorla dr a götürür.
Ayaklarına ilacı elleriyle sürer.

Bu çıktığı k.çı beğenmeyen insanlara hastayım ben de.

Öfff derde bak.. benım esım ve tum sulalesı pomak.. cok sıvelı konusuyorlar ve ben bayılıyorum sıvelerıne cok dogal ve guzel ne var bunda takıcak baska seyler bul kendıne

İstanbul türkçesi ile konuşup, kötü huylu, çirkef biri olsa daha mı iyi olacak?
Tamam, seni de anlıyorum, haklısın da ama, şimdiden sonra oturup diksiyon dersi veremeyeceğine göre, olumlu taraflarını düşün ve kabullen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…