Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Sizin derdiniz şive değil de kabalık. Kabalıktan rahatsız oluyorsunuz (salah salah konusma gbi Bi cümle okudum) ama bu onların dogal halleri, değiştiremeyiz. Evlenmemek tercihinizdi, ama cok gec artık =) oldugu gbi kabullenmekten Baska careniz yok. Ben bunu dert etmem asla mesela ben ve ailem İstanbullu ama esimin ailesi güneydoğulu hadi azıcık siveli konusun bile diyoruz Karsılıklı sağduyu lazım, özellikle siz onları anlamalısınız.Sunu da düşünün yeri geldiğinde sizden ve cevrenizden cok daha görgülü davranacaklar. Misafirlik vs gbi konularda.İşyerinizdeki arkadaslarınız niye bunu konusuyor cünkü sizin esinizin ailesinden sikayetci Oldugunuz bakısınızdan belli. İnsanlara bu mesajı verirseniz tabiki canınızı yakmaya çalısırlar.Cocuğunuzu emanet konusunda hiçbir bakıcı anneanneden, babaanneden daha iyi bakamaz.

şivesiyle saygı duyun ..
benim kaynanamda köy şivesiyle konuşur..
bazen anlayamiyorum tabi
bu utanilacak bir durum yok...

kv min konuştuğu dili anlayamıyorum

yani o Türkçe konuştuğu kanaatinde ama kullandığı çoğu kelimenin ne olduğunu birlikte zaman geçire geçire öğrendim

aynı şekilde babamın memleketindeki muhabbeti de anlayamıyorum oraya gidip gelince babamı da

aradan bir süre geçince olağan hale geliyor

ya da öğretmen olan görümcemin kasa dediği şeyin çekmece olduğunu anlamak için 10 yıl geçtiğini anlatsam

bir yakınımız Adana ya gelin gitmiş, kurban bayramında kızım git içeriden satırı getir demişler

aramış aramış her yere bakmış satırı bulamamış, onlar da nerede bu gelin başına bir şey mi geldi diye yanına gitmişler

utana sıkıla bulamadım demiş, işte ya deyip kovayı almışlar

bizim gelin büyük bıçak olan satırı ararken onlar kovaya satır diyormuş

eşim de benim konuşmamla dalga geçer

Ankara şivem ile ne yapayım değişmez ki bu

bunları takmayın evet kv niz sizin çok mahrumiyet bölgesinde olduğunuzu sanıyor demek ki şeker var mı diye şaşırdığına göre neden böyle düşündüğünü konuşup anlatın

lakin şu müstakil ev site konusunu anlamadım

müstakil evde ne yapıyor da sitede olmuyor

bir şey çırpıyorsa burada çırpılmaz dersin olur biter

koca kadın apartmanda zıplamıyor ya

Yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor derler bizim oralarda bildiniz mi
Kendinize bakın önce. Siz şivesiz konuşunca insan mı oldunuz, elitleştiniz mi, apartmana oturunca kendinizi bişey mi sandınız.
İnanıyorum ki o beğenmediğiniz şiveli insanlar dünya iyisidir ve size fazladır. Allah işte veriyor sizin gibileri onlara sınav minvalinde.

Bunda kafayı takacak ne var anlamadım.yasli başlı insanlar .şive utanılacak bisey değil bence bu saatten sonra değişecek halleri yok ne yapacaksınız diksiyon kursuna mi göndereceksiniz?biraz rahat olun kompleks yapmayin

Ne tuhaf şeylere takılıyorsunuz inanamıyorum
Benim kv demde şiveli konuşur, Karadenizli hatta su katılmamış bir şivesi var, bayılırım, o anlatsın ben dinleyeyim o derece :))
Eşimde normalde şiveli konuşmaz ama çok mutlu olduğunda ya da çok sinirlendiğinde o da şiveli konuşuyor
İnsanların bir özü, bir kültürü var siz beğenmesenizde
Sevdiğiniz adamı o kültürün içinde doğurup büyütmüşler bu düşünceniz çok çok ayıp
Yaşlı adam ayağında mantar varmış koluna girip hadi baba diyeceksiniz doktora gidiyoruz, gönlünü incitmeden biraz korkutarak bak tedavi ettirmezsen şöyle olur böyle olur diyerek ikna edersiniz
Ana baba öyle kıymetli şeyler ki , yokluklarıyla imtihan çok zor, kusur aramayın insanlarda
Millet şivelerine dönüp bakıyorumuş çokta fifi, millet ishal olmuş çenesini tutsun önce

Benim eşimin ailesi de şiveli konuşur.
İç Anadoluda büyümüşler.
Ankara şivesi daha baskın ama yaşadıkları köyün kendince uydurdukları kelimeler var.
Bazen anlamıyorum ya bana düzgün anlatın diyorum gülüyoruz :)
Ama bitanesi var ki neden bilmiyorum duyunca deliriyorum, o kelimeyi yasaklamak istiyorum hahaha
Amcaya abıca diyorlar.
Ya dayanamıyorum ona.
Nolur oğlumun yanında demeyin bak abıca derse yıkılırım diyorum

Sizide anlıyorum.
Hareketleri aşırı geliyor.
O rahatlığı sevmiyorsunuz.
Ama bunun 2 yolu var.
Ya kabulleneceksiniz
Yada görüşmeyeceksiniz.
E bi şive yüzünden 2. Seçenek olmayacağına göre.
Koca koca insanları bu saatten sonra değiştiremezsiniz.

Bizim binada da bir teyze var torununa bakıyor.
Sanırım egeli.
Aynı köydeki gibi şalvarı terliğiyle iner parka.
Öyle konuşur, bazen kaba konuşur.
Ama o parktayken herkes onun yanında oluyor birden çünkü çok seviyorlar.
Sohbeti güzel, komik.
Kişi samimi olduktan sonra kimse ne kıyafetine nede şivesine bakmaz.
Bende severim teyzeyi.
Bunlar bu hayat için basit şeyler.
Sizin boş vaktiniz çok ondan

Şive desiginiz benimkilerde de var ama hic dert etmedim zaten yilda bir görüşüyoruz.
Bebek konusunda ise kayinvalideye baktirma taraftari degilim. O yuzden kayinvalidenize baktirin diyemiyorum.

Babana Rahmet Parmaklarına sağlık canım Yazmak istediğim yorumu yazdın

Babana Rahmet Parmaklarına sağlık canım Yazmak istediğim yorumu yazdın

Bazı insanlar insan hasretini bilmiyorlar
Kv dem Trabzon'da yaşıyor, yılda bir ancak gelir
Anlatır anlatır dinlerim, bazı kelimelerini anlamıyorum eşim tercüme ediyor
Eşimin üvey annesi kv dem, yani ikimizinde anne babaları rahmetli
O gelince öyle mutlu oluyorum ki, 42 yaşında kadınım dizine yatıp saçımı sev anne demişliğim var, o kadar hasretim yanımda bir büyüğe , kırk yıl düşünsem aklıma gelmez şivesinden utanmak , gelsin bizde kalsın diye gözünün içine bakıyorum

Yetiştirilme tartızımıdır hayata bakış açısımıdır bilmiyorum ama yurdum insanının şivesi bizim için bir değer olmalı böyle bu tarz düşünceler bana çok yersiz saçma ve nankörlük gibi geliyor ben öyle annelerin babaların elini ayagını öperim bee.. Kimisi siizin gibi hasret kalır baş tacı eder kimiside böyle işte malesef

Ayak kokusundan utanabilirsiniz o konu da haklısınızda (hayatta dayanamadığım, ayak kokusu, yağlanmış saç ve kirli saç kokusu, koltuk altı kokusu, yıkanmamış ten kokusu, birde banyo yapıp sabunlanmayıp yikandigim diye övünen insanların kokusu)... Diğer konularda Allah sizi dikkat edinde çok ağır sınamasın... Beğendiğiniz insanların eline kalırsınız.

Sizler gibi insanlar; başka hayatlara özenen insanlarsınız maalesef.
Siz o şiveli konuşan anne babanın çocuklarısınız.
Sizinde aileniz böyle eşinizin ailesi de.
Kendi aileniz de şiveli konuşuyor ama detay tabi çok önemli sizin anne babanızın şivesi daha iyiymiş vay vay vay...
Annem, babam, ailem, Akrabalarım çok ileri görüşlü, medeni, acayip güzel konuşan, hayat yaşamasını, giyinmesini bilen, zevkli insanlar fakat bu detaylar benim için hiç ama hiç önemli değil.
Bende kendini aşırı derece bişey sanan insanlara kıl kaparım. Ve toplum içinde çok bozmuşluğum vardır.

Madem bu tarz detaylara çok önem veriyorsunuz, daha güzel konuşan, şivesiz ailesi olan bir erkekle evlenseydiniz...

tabi ki hayır sözün anlamını biliyorum ama konu sahibinin yaptığı daha kötü daha ayıp onu vurguladım
Bunu söylerken Çorumlulara hakaret eden o deyimi kullandın ama

bizde amcaya emmi derler

Türkçe öğrenen yabancı bir arkadaşım var. Bayılıyor bizim yörelerin şivelerine. Türkçeyi öğrendi şimdi şiveleri de öğrenme çabasında maşallah. Herkese sempatik geliyor şive aslında. Bir arkadaşın yorumu çok hoşuma gitti. Anne babadan utanmayı ergenlikte bıraktık hepimiz yazmış. Çok doğru. Siz bırakamamışsınız ergenlik huylarınızı. Bir de kp ler kv lere nazaran gelinlerin sözlerini çok dinlerler. Çorapsız ayakkabı giymek konusunda onla kibarca konuşsanız emin olun ne deseniz onu yapar. Alıp doktora bile götürebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…