Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Bence o kadar yargilayici bir toplumda yasiyoruz ki, insanlarin dis gorunusu, sivesi, kilosu, etnik kokeni, memleketi, egitimi.... her sey ama her sey yargilama sebebi. Oysaki insanlari yargilamakta iki kriter var sadece: niyetinin temiz olup olmamasi! Ben de sizin yargilayici acimasiz bu topluma yenik dustugunuzu dusunuyorum. Sozgelimi magazada rahatsiz oldugunuz sey kayinpederin sivesi degil insanlar ne der dusuncesi. Insanlar bizi yargilar mi? Bizi rezil ettiler mi? Ya birakin kim ne dusunurse dusunsun. Kotu bir sekilde yargilayacak olan insanin kendi tahammulsuzlugu, yargilayiciligi, kapali goruslulugu. Siz sakin ailenize dogal davranislari yuzunden kotu veya soguk davranmayin. Onlar istedigi gibi, iclerinden geldikleri gibi davransin, burun kiviracak olan da kendine baksin.

Ayak kokusu konusunda haklısın o bir hastalık ve tedavi edilmeli çok rahatsız edici
Diğer şive konusunda ise gönlü güzel olsun çok güzel konuşur ama senin yuvanı yıkarsa iyi olmaz benim annem babam şehre geleli 50 sene olmuştur ama öyle şiveli konuşurlar kızımı annem büyüttü çok gayet akıcı ve düzgün konuşuyor bunun yanında yaşıtlarım İn bilemeyeceği şeyleri öğrendi bitki yetiştirmek ekmek yapmak mantar toplamak hayvan yetiştirmek vs... Bunları bir ortamda konuşunca herkes ağzı açık bakıyor 6 yaşında henüz anneme minnettarım şükürler olsun iyiki var beni hep destekledi bende çalışabildim bakıcı el bırakır gider

Allah daha fazla utanıcak dert vermesın ben sızın bole dusunmenıze daha cok utandım mesela umarım hayatınız boyunca dıksıyonunuzu hep korursunuz

Kırmadan incitmeden yaptığınız bu yorum için teşekkür ederim

Bu ülkedeki herkes anadolu topraklarından büyük şehirlere göç etmiş ya da edememiş insanlar şivesiz asilzade bir aile istiyorsanız anadolu topraklarında değil de başka yerlerde arayın çünkü ben şehirde doğmuş olabilirim babam da doğmuş olabilir ama bir geriye gidersek köyde doğmuşlardır ve ona göre de şive yöresel ağız olur bu çok normal normal olmayan tek şey nerede nasıl konuşacağını bilmeyen insanlardır markette o şekilde konuşuyorlarsa eşiniz annesini babasını uyaracak yüksek sesli konuşmayın diye ya da alıp markete gideceğinize ormana parka gidin çocuk meselesi de ben bi çocuğun annesi tarafından büyütülmesinden yanayım ve kızımı da kendim büyütüyorum ben tv açmıyorum tlf vermiyorum yaşlılar çocuk bakamaz bence

Şive konusu sıkıntı değil ama eşine, yani kayınvalideme salak salak konuşma diyen bir kayınpederi çok itici bulurdum. Benim eşimin ailesi de şiveli konuşur istediğini de söyleşin her ortamda sıkıntı yok. Ama küfürlü ve hakaret içeren konuşmalara tahammül edemiyorum. Ayrıca bu kadar rahatsız oluyorsanız bakmasın çocuğunuza. Ben rahatsız olsam baktırmam. Kayınvalideden rahatsız olup, ya çocuk olursa napıcam diyenleri gerçekten anlamıyorum

Çok itici geldi bana konu kusurabakmayın..Ve bazı destekleyici cvp yazanlar da aynı şekilde...Ne diyeceğimi bilemedim..Onlar öyle konuşur sohbet ederken sizin karı koca bakışlarınız geldi gözümün önüne...Daha da bişey demek gelmedi içimden..Yazık bide iyi insanlar anladığım kadarıyla klasik anadolu insanı saf temiz...

Benimde kv kp şiveli konuşuyor bana daha çok sempatik geliyorlar hatta kayinvalidem sinirlenince ko değişik beddua lar ediyor gülüp ahanda yeni birşey öğrendim diyorum

Ne deseydik kırmamak için dediğin çok saçma ne dertler var kaynanayla herkes sorun yaşar ama küçücük bir şeye bu kadar takarsanız iletişim akrabalık olmaz o zaman hepimiz kimseyle gorusmeyelim
Benimde kv kp şiveli konuşuyor bana daha çok sempatik geliyorlar hatta kayinvalidem sinirlenince ko değişik beddua lar ediyor gülüp ahanda yeni birşey öğrendim diyorum
Ben de YouTube da birini keşfettim
Ekleyim izleyip duruyorum tencereyi ocağa

ekliyuruzzz
Yapiyoruzzz
Diyor çok sempatik
Bu adam da biraz irdeledim boş değil hastanede çalışıyor
Konu sahibinin iş aekadaslariyla başka problemleri var bence bunu bile dillerine dolayabiliyorlar ilk okul çocukları gibi

bizim buralardada bir söz vardır çıktığı yeri beğenmez hıhhh işte aynı ondan

Bence konusahibi gereksiz konuşmalarından rahatsız olmuş.Bizede sert uslüp ile anlatmis herkes ondan sert yorumlar yapmiş.(Bugun polyanna olasim var)

olsun onları da öyle kabul edin ne olacak ki.bir yer görmemiş etmemiş.tabiki şaşıracak.boşverin Allah sağlık sıhhat versin hepinize.inşallah sağlıklı bir bebek sahibi olursunuz.

Dogma buyume istanbulluyum , anne tarafim 7 kueak istanbullu , baba tarafim da gocmen yani ailemizde cevremizde hic siveli konusan yok
Universitede bir arkadasimizin babasi anadoluda bir koyden ziyaretine gelmisti , okula da gelmisti , kantinde oturmustuk amca ile , amca siveli konusuyordu , oglunun ne kadar utandigini fark etmiştim , adamcagiz o kadar saygili , sevgi dolu ve ilgili bir babaydi ki , ben hayatimda hic siveli konusma duymamama ragmen can kulagiyle adami dinlemistim ve cok sevmistim , masada da babasindan utanan arkadasimiza da dile getirmistim babasinin sahane bir insan oldugunu ve ne kadar sansli oldugunu , sivesinin de kulaga cok hos geldigini soylemistim , arkadasim bir daha babasindan utanmamisti
Siveli konusuyor diye bu insanlardan utanmayin , kotu kalpli vicdansiz insanlarsa bundan utanin sivelerinden degil konu sahibi
Size karsi taraftan bir bakis acisiyla yazdim ozellikle ki anlayin utanacak birsey olmadigini diye

İyi de insanların hali bu. Ne yapacaklar dur markette şiveyle konuşmayayım mı diyecekler? Ha bire yazılmış kamu kurumunda vs da böyle konuşuyorlar diye de,o insanlar bu yani ,böyleler.
Eşinize de ayrı şaşırıyorum konu sahibi zira ailesini ilk kez görüyormuş gibi utanıyorum demesi aşırı komik.
Ben olsam kayınvalide/kayınpederden ziyade kendi anne/babasından utanan eşimin doğru tercih olup olmadığını sorgulardım. Ayıp yani bu nedir? Okut,büyüt,evlendir sonra senden utansın. Yazık.

Yemissiniz linci :) ben sizi anladim ama siz rahatsiz oldugunuz seyi tam ifade edememissiniz bence. Sive falan degil cehalet sizin rahatsiz oldugunuz. Markette bagirarak konusmalari sizi rahatsiz eden aslinda. Sive degil de o siveyle soyledikleri. :) siveli siveli akli basinda konussalar rahatsiz olmazdiniz tahmin ediyorum. Seker var mi nedir yahu? Gordugu halde bir de. Ya bos bos konusmak icin konusuyor ki hic sevmem ya da ciddi zihinsel sikintilari var. Bunu hakaret olarak soylemiyorum yanlis anlamayin.
Bir de herrrr seye biz de yaslanicaz deniyor ya cildiriyorum. Yahu ayaktaki mantari tedavi ettirmeyip milletin sagligini tehlikeye atmak, burnunun diregini kirmak yaslilik mi? Cehalet bu dupeduz cehalet.
Sakın asla cocugunuza falan baktirmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…