Eş ailesiyle ilgilenmek gelinin görevi mi?

Kimse kimseyi aramak yada her arandığında açmak zorunda değil. Bi türlü öğrenemedik bu durumu kişiselleştirmemeyi. Gerekli saygıyı gösteriyorsam makul ölçüde arayıp soruyorsam kimse benden fazlasını isteyemez. Benim kayınvalidemden bana arama sırası gelmiyor zaten de🤦🏻‍♀️ Her aradığında da açmıyorum. Belirli bir gündem yoksa zırt pırt ben kendi annemle de konuşmuyorum.
Peki açmayınca aradım açmadım derse ne diyorsunuz. Benım ıcın haftada bır aramak gayet makul.Eşim de umarım alısır zamanla. Tabi ki aılesının de alısması gerek.

Eşiniz sizin ailenizi haftada bir arıyormuş siz ailenizi daha çok arıyorsunuzdur evlendikten sonra senin ailen benim ailem olmaması lazım evdeyseniz daha sık görüşebilirsiniz aranızda sorun yoksa mesafe niye?

Eğer bu bir eş göreviyse, bir gelin damat odeviyse(eşiniz madem boyle düşünüyor) bunun mazereti olmaz. Kendi yapmadığı yada yapamadığı şeyi sizden beklemeyecek.
Hala da empati yapamiyorsa o zaman açık ve net bir şekilde insanlarla olan ilişkilerinizi sizin belirleyeceginizi, bunun nasil olacagina kimsenin karar verme hakki olmadigini soyleyin.
Kesinlikle taviz vermeyin. Unutmayin ki ne yaparsaniz yapın yine de yaranamaycaksiniz. Bari kendinizi bosuna yipratmayin
Ben başlarda ne eşime ne annesıne hayır dıyemedım. Hergun konusurduk.Ve sürekli gıderdık. Sonra gercekten bu durumdan bunaldım. Ve bır cınnet gecırdım.Henuz 2 3 aylık evlıydık Bu arada. Eşime dedım ki ben 1 hafta senın aılene 1 hafta kendı aıleme gıderım, fazlasını benden bekleme dedım. Şuan gıdelım dıyemıyor ama sitem edıyor bu sekılde

Eşiniz sizin ailenizi haftada bir arıyormuş siz ailenizi daha çok arıyorsunuzdur evlendikten sonra senin ailen benim ailem olmaması lazım evdeyseniz daha sık görüşebilirsiniz aranızda sorun yoksa mesafe niye?
Ben açıkcası ev oturması hıc sevmıyorum.Bı de cok gorusunce karısma durumları oldu bı kac kez o günden beri mesafe koydum

Peki açmayınca aradım açmadım derse ne diyorsunuz. Benım ıcın haftada bır aramak gayet makul.Eşim de umarım alısır zamanla. Tabi ki aılesının de alısması gerek.
Başlarda sorduğunda müsait değildim diyordum artık sormuyor:)) Zaten ben her ortamda sürekli telefonla konuşmayı sevmediğimi söylüyorum.
Hergün aramakla iyi evlat gelin olunmayacağını anlatıyorum. Acil birşey diyecekse zaten arka arkaya arıyor anlıyorum.

Olay çok basit formül belli. Diyeceksiniz ki "Senin ailemi arayip nasılsınız demeye 1 dakikan yoksa, benim de bu evde akşama kadar yatsam dahi 1 saniyem bile yok senin aileni aramaya. Herşey karşılıklı dedelerimizin dedelerinin zamaninda değiliz. Ben Tc vatandasi olarak geçiyorum kayitlarda , ne kamu malı'yim, nede üstüne zimmetlenmis bir eşya. Evlendik diye ailenin malı hiç değilim . Insanım ve bu evlilikte eşit haklara sahibiz. Ne senin ailen daha kıymetli nede benim. Ya iki taraf eşit yada hiç. Ailemi aradığın kadar arar, gittiğin kadar giderim nett."
Zaten bır hafta kendı aılemıze gıtsek bır hafta oraya gıdıyoruz.. kesınlıkle ailesini üstün tutturmuyorum. Tabı mesela bız plan yapıyoruz, annesı emrıvakı yapıyor. Planımız oldugunu duyunca bozuluyor. Yanı hep bı beklenti ıcındeler

Başlarda sorduğunda müsait değildim diyordum artık sormuyor:)) Zaten ben her ortamda sürekli telefonla konuşmayı sevmediğimi söylüyorum.
Hergün aramakla iyi evlat gelin olunmayacağını anlatıyorum. Acil birşey diyecekse zaten arka arkaya arıyor anlıyorum.
Kesinlikle dogru. İşte eşimde dıyor ki ınsanlar beklıyor dıyor

Siz boyle yaptikça bitecegini sanmam. O kirilmasin, bu uzulmesin, aman soylenmesin aman kusmesin dedikçe istekler asla bitmez.
Umursanmayinca küsselerde bir sure sonra baktilar ilgilenen yok kendi kendilerine barisiyorlar sonuçta silecek degiller ya. 😁😁

Ek olarak yeni evliyken benim eşimin annesi agliyordu bile... :)))) Senn bu evin babasiydin diye.
Annesine gore davransak esim o evin babasi kalirdi hic benim esim olamazdi.
Haklısınız. O zaman telefon sessız de oldugunda ya da canım konusmak ıstemeyınce gerı donmeyecegım. Onlar da alısacak ınsallah

Kesinlikle dogru. İşte eşimde dıyor ki ınsanlar beklıyor dıyor
Bi zahmet bekliyorlarsa oğlu arasın🙃 Yani bunu da anlamıyorum evladından hadi bekledin özledin de annem neden damadı sürekli onu arasın istesin ki çok saçma geliyor bana🤷🏻‍♀️😀

Eşim dün diyor ki ailesi ilgi bekliyormuş. İlgilenmem gerekmiş. Ben dedim ki onların evladı sensin senin ilgilenmen gerek. Korona bu kadar yüksek degilken 2 haftada bir giderdik.Haftada bir de ailesini arıyorum. Saygısızlık falan yapmıyorum. Tabiki bunlar eşime yetmiyor. İstiyor ki en az haftada bir onlara gidelim, en az 2 günde bir konuşayım, böyle vıcık vıcık olayım istiyor. Ama başlarda ben yakın olmanın beraberinde bazı sıkıntıları getirdiği için daha mesafeliyim. Dün eşim şunu da söylüyor.Annesini 2gün aramasa annesi arayıp bizi unuttun evlenince diyormuş.
Sizlere sorum şu. Ailelerle benimde ilgilenmem gerek mi? Ki yapı olarak ilgiyi sevmem sıkılırım.Bu mesafe de olmam iyi mi sizce.Bu arada eşim annemi haftada bir falan en fazla arar. Bahanesi de aklıma mı geliyor,ben çalışıyorum.
hiç anlamam çiftlerin birbirlerini kendi aileleriyle ilgilenmeye zorlamalarını. yahu o insanlar sizden dolayı tanışık, eşiniz sizden dolayı, siz de ondan dolayı muhattapsınız kayın aileyle. neyi abartıyorsunuz bu kadar? anneni haftada bir arıyormuş, benim eşim aramaz gelip gidilmedikçe ben de onunkini aramam. mesafe en güzelidir. ilgilenmeyin siz de

Bi zahmet bekliyorlarsa oğlu arasın🙃 Yani bunu da anlamıyorum evladından hadi bekledin özledin de annem neden damadı sürekli onu arasın istesin ki çok saçma geliyor bana🤷🏻‍♀️😀
Aslında dusununce cok sacma. Ama aılesının cevrelerıyle ve arabalarıyla ınanın ılıskılerı cok Mıc Mıc. Sürekli gıdıp gelırler. Sürekli konusur lar. Ama ben alısık degılım. Alısamam bunalırım hatta.

hiç anlamam çiftlerin birbirlerini kendi aileleriyle ilgilenmeye zorlamalarını. yahu o insanlar sizden dolayı tanışık, eşiniz sizden dolayı, siz de ondan dolayı muhattapsınız kayın aileyle. neyi abartıyorsunuz bu kadar? anneni haftada bir arıyormuş, benim eşim aramaz gelip gidilmedikçe ben de onunkini aramam. mesafe en güzelidir. ilgilenmeyin siz de
Yok bu mesafeyı koruyacağım. En dogru sunu yapıyorum. Vicdan yapmayı da bırakacagım. Eşim de anlamıyor ıste. Dedım kı bosansak ortada ben olmayacağım. Senın araman gerek dıye. Ama anlamıyor. Gercı sitem edıyor. Öyle ara dıye kendını yırtmıyor. Hanı şakasına dıyor ki sen nasıl bı kızsın ya.

Yok bu mesafeyı koruyacağım. En dogru sunu yapıyorum. Vicdan yapmayı da bırakacagım. Eşim de anlamıyor ıste. Dedım kı bosansak ortada ben olmayacağım. Senın araman gerek dıye. Ama anlamıyor. Gercı sitem edıyor. Öyle ara dıye kendını yırtmıyor. Hanı şakasına dıyor ki sen nasıl bı kızsın ya.
kadın olduğunu öğretmekle başla lütfen

Gelini olmayanlarla kim ilgilenecekmiş peki? 😅 hayır bir de koca koca insanlar neyin ilgisini bekliyor? Herkes kendi çocuğundan beklesin illa ilgi istiyorsa. Elin kızı/oğlu ne alaka yani.

İyi de evlenince değişti dediğiniz kısım siz değil eşiniz. Dolayısıyla ilgilenmek istiyorsa ilgilensin, siz engel değilsiniz. Herkesin de kendi durumu neyi gerektiriyorsa o kimi zaman sık sık gidilir. Kimi zaman ara uzatılır. Rutine oturtmak bana mantıklı gelmiyor.

Bir de yapınız gereği telefonla konuşmaktan çok hoşlanmıyorsanız neden arayasınız ki? Neden zorlayasınız ki kendinizi. Hani bazı aile yapıları vardır çok içli dışlı sizden de bekler kendi de yapar orada da bir ortak nokta bulunur.

Gelini olmayanlarla kim ilgilenecekmiş peki? 😅 hayır bir de koca koca insanlar neyin ilgisini bekliyor? Herkes kendi çocuğundan beklesin illa ilgi istiyorsa. Elin kızı/oğlu ne alaka yani.
Yani evlenince onların aıleye dahıl olmus oluyorum dıye dusunuyorlar

Back
X