Eş elti kp kv

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esımı cok sevıyorum kasıtlı olarak onu uzmuyorum tabıkı canım sıkıldığında anlıyor cok sukur 4 yasında bir kızım var kimseye muhtac degıkız durumumuz da ıyı.. Diyorum ya ara ara kafama takılıyor moralim bozuluyor sizlerden fıkır almak istedim hepinize tesekkur ederım gecmis zaman ıcın aileme zarar vermemeliyim dogru soyluyor sunuz zamanla Allah karsılıgını haklıysam bıze de verir ben de gorurum

Laf soylenmesını kaldıramam dedi ki soyluyorlar evet o noktada haklı yeri geliyor bana sızlanmayın (kardesı ıcın de yuk olmamasını soylemıstı) bana bisey yapılmadı ben sorun yapmadan evlendim diyor
O zaman iyi ki kendiniz yapmissiniz dugununuzu , bunu hatirlatin kendinize bol bol

Tam olarak bunları yazacaktım siz zaten farkına varmışsınız. Olmuşla ölmüşe çare yok. Geçmiş zaman için evinizin huzurunu bozmayın

Sizden önce eşinizin alınması lazım bence.
Eğer aile direkt "biz bir şey yapamayız" dediyse eşiniz şimdi üzülmüştür.
Eşiniz kendi kendine böyle bir karar aldıysa da yapacak bir şey yok.
İkiniz yaparak en doğrusunu yapmışsınız zaten.
Çok zaman geçmiş, bunları düşünüp konuşup eşinize yüklenmeyin boşuna.

Tesekkur ederi yorumunuz ıcın evet kendi kararı kimseye yuk olmamak

Evet o anlamda cok sukur sorunumuz yok herkesten onde tutar bizi mutluyum da sadece ziyaret anlarında gerginlik yasıyoruz
O zaman hiiiç sıkntı yapma. Unut bence hiç konusunu da açma.

Bende yapardım ama anladım ki olan sadece eşimle bana oluyor aramız bozuluyor. Geçmiş geçmişte kalmalı biz kadınlar biraz şu huyumuzu törpülemeliyiz.

Sorunun eşinle değil çünkü kv kp görümceye kızıp eşe yüklenmek eşi de yoruyor. Ben artık sadece evliliğime yuvama odakladım kendimi gerisini görmemezlikten geliyorum.

En iyisini yapmissiniz ki neyi dert ediniyorsun.Ben de olsam milyonlarin icinde yuzen bir aile bile olsa bir kurus beklemeden herseyimi kendim yapardim.Yarin birgun basina kakmayacaklarinin garantisi varmi yok!!arkamdan boburlenerek atip tutmalarini istemem ne luzumu var.Ayagimi yorganina gore uzatir ne kadar param varsa o kadara kadar evimi duzerim.beklentisiz hayat huzurlu hayattir...birakin o gelini sevsinler,evini barkini duzsunler ama senden uzak olsunlar,en rahati bu.

Ben de bir zamanlar bu duruma takılıyorum. Fakat sonra kendimi ikna ettim. Bunu başta ben kabul ettim. Bu da sana ders olsun. Bir daha sadece başkalarını düşünerek fedakarlıklar bulunma. Bulunursa da artık o sayfayı kapat. Çünkü zamanı geriye alman mümkün değil ve sonuçta huzuru bozulan sensin. Kendime bunu öğrettim.

Aynisini ben de yasadim kendi memleketlerinden olan geline neler neler yapildi. Yoresel takilar vs. Ben de cok kiziyorum ama olan yine bana oluyo esimle devamli kavgasi cikiyo bu durumun.

Zamaninda esin seni ikna etmis kimseye yuk olmayalm diye bence don esine kiz sen

Bende aynı şeyi yaşadım. Abisine elde avuçta ne varsa yapmışlar biz evlenirken kalmamış. Biz de yaptık iyi kötü. Şimdiki durum ise abisi kit kanaat geçiniyor hala daha sürekli para gönderiyorlar çok şükür biz kimseye muhtaç değiliz. Diyeceğim şu ki annemin lafıdır" elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez" evet insan çok sinirleniyor ama bize çok saygılılar mesela onların ise her hareket ve harcamalarına karışırlar. Onu görünce iyi ki yapmamışlar diyorum.

6 sene de geçse üstünden, insan kendini enayi gibi hisseder. Ama olan olmuş. Bu saatten sonra yapacağın birşey yok.

Takı konusunda ayrımcılık yapmadılarsa sorun yok sonucta kendi tercihinizle düğün masraflarıni üstlenmissiniz.Ama takı onlarin hediyesi veya tercihi o nedenle size ne taktilar,eltinize ne taktilar mesela bu önemli.Bu arada bizde yillar once ailelere masraf ettirmedik kendi düğünümüzü kendimiz yaptik.iyi mi yaptik kötü mü yaptik bilemem eltimlerin dugununu aileler üstlenmiş bizimkini de üstlenebilirlerdi ama biz ozellikle istemedik zaman icerisinde haksizliklar da gördüm ,yasadim ama en nihayetinde hep iyiki düğünümüzü kendimiz yapmisiz noktadina geldim bir nevi özgürlük bu aslinda.Bize karsi nedense hep bir saygi ve mesafe var sanirim bunun kaynagida minnetsiz bir baslangic yapmis olmamiz diye düşünüyorum.Sizde belki maddi olarak olmasada manevi olarak boyle bir baslangic yaptiginiz icin hep önde gideceksiniz ve asil huzurda bu bence.Üzülmeyin lütfen.

Bu ailesinin degil esinizin sucu. Madem durumlari varmis neden butun yükü üstlenmis

Yaşlanınca da diğer gelin bakar.
Kimse kusura bakmasın.
Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Evet olabılır ama esınızın aılesınıde uyarması lazım , kendı ve sızın adınıza.
Bu bence tamamen ayrımcılık

bana da dugun zamani esimin ailesi bi igne dahi almadi.yarin birgun kayinlarim evlenirse herseyi yaparlar cok iyi biliyorum.sizde uzmeyin kendinizi insanin cok zoruna gidiyor ama allaha havale edin

Siz karı koca istememişsiniz, ailelere yük olmayalım demişsiniz.
Bizde de aynısı oldu. Rahmetli kayınvalidem 6 kaşık 6 çatal verdi o kadar. Ama eltim evlenirken çeyizler, bohçalar vs hepsi havada uçuştu.
Eşim bunu gurur yapıp annesine söylemiş annesi de "siz istemediniz isteseydiniz" demiş ki çok haklı.
Ben zaten eşime kızdım bu konuda.
İstemediğiniz bir şeyi şimdi bana neden yapmadınız diye dert ederseniz çok sorun yaşarsınız. Önce sağlık ve huzur olsun. Size yapılmayanların zerre önemi yok.

Ayrıca dediğim gibi, siz isteseydiniz de onlar yapmasaydı haklıydınız ama zaten sizler istememişsiniz. O yüzden dert edecek bir şey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…