Eş elti kp kv

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kıza masraf yaptırılmadığını nereden biliyorsunuz kızın harcamalarında yanında mısınız? düğüne harcanacak tutarı nereden biliyorsunuz herşeyin çetelesini mi tutttunuz anlamadım dediğin miktar zaten çok fazla bir para düğün nerede olacak havuz başında falan mı ya da mobilyalar en pahalısı mı alınıyor siz yanlarında mı gidiyorsunuz da fiyat biliyorsunuz çok garip. Yok bunu elinde tutmak için para akıtıyorlar gibi bir imada bulunmuşsunuz ne alaka ailesi evlensin diye harcama yapacak değil kaldı ki herşeyi kendi imkanlarınızla yapmak ikinizin kararıymış bu kadar durumları varsa eşiniz birşeyler isteseydi. Ne kadar mali durumları neyin ne kadar harcanacağını biliyorsunuz şimdiden hesap kitap yapmaya başladıysanız vay daha sonra o eltinin haline sizden çok çekeceği var.

Biz de eşimle aynı kararı aldık hiç bir talepte bulunmadım her şeyi ikimiz hallettik şükür evimde de huzurum var daha ne istiyor. Bir kaynım var herkes ailesi ona yaparsa bu sefer üzülürsün vs dedi ama bu benim karakterimde olan bişey değil kendi kararım neticede niye üzüleyim. Kaybına daha çoğunu yapsınlar daha güzel olsun kaynım eltim benden daha mutlu olsun kp kv ve araları çok iyi olsun bunlar beni üzmez kıskanmam aksine beni üzen huzursuz eden şey aralarının kötü olması , karşılıklı uzulmeleri olur. Üstelik üzerinden 6 yıl geçse hayatta konuyu açıp da ısıtıp ısıtıp eşimin önüne sunmam napsin adam tekrar düğün mü yapsın

Niye kendi evinize, mutluluğunuza odaklanmıyorsunuz ki? Şu yaptığınız sizi mutsuz etmekten başka ne işe yarayacak?
Kimsenin parasına muhtaç olmadık, az yaptık ama biz yaptık diye düşünüp kendinizle gurur duysanız ya biraz. Bunu yapabilen kaç insan var?
Ayrıca eşinizin ailesinin yollarınıza para dökmesinin eşinizle ilişkinize, aşkınıza, evliliğinize bir katkısı olur muydu? Sanmıyorum.
Evlatlarına eşit muamele etseler güzel olurmuş ama etmiyorlarsa da onların ayıbı, siz de ona göre daha resmi bir ilişki kurarsınız kendileriyle.

Nasıl bir yorum bu bir sey bilmeden.. Harcanan 200 TL ye kadar ne aldıklarını soyler ler her zaman oturup yaptıkları masrafı hep konusurlar esya ya 60 bin verdik dediler ki secılırken ailecek gidilir bizde.. Yani gidip sectık aldık odedıker cetele tutan ben degılım konusuyorlar ve duyuyorum yanımda olan seyler ıcın neden yalan soyleme geregı de bulunayım burda bu fıkır alma adına paylasım yaptım ben eltım benden bırsey cekmez umrumda degil kendisi.. benden uzak olsunlar da benim kimseye zarar im olmaz olmadı da

Sizin mutlu bir evliliğiniz var mı?
Eş tarafı ile aranız iyi mi?
Hayatınızdan memnun musunuz?

Siz zamanında bu durumları kabul etmiş, ailenizi kurmuşsunuz. Mutluluğunuza şükredip önünüze bakacağınıza çözümü olmayan bir durumu problem yapmaya ne gerek var? Şimdi sana yapamadılar diye onlara da yapmasalar içiniz soğuyacak mı ? Ya da bana yapmadınız o zaman alayım bir 100.000 tl cik mi diyeceksiniz?

Bazı insanlar mutlu olmanın önemini bilmiyorlar ve sizin gibi gereksiz problemlere kafa takıp problemlere odaklanıyorlar.

sizi anlıyorum, böyle durumlar insanın içinde kalıyor, yıllar geçse de bir boynu büküklük oluyor sanırım.

ama şöyle düşünün: siz kimseye borçlu değilsiniz. maddi borç değil, kimse size kalkıp da birşey ima edemez, kimseye verecek hesabınız yok. biri bir laf etmeye kalksa, herşeyi kendimiz yaptık canımız böyle istedi, gücümüz buna yetti diyip insanların ağzına lafı tıkabilirsiniz. inanın bu bence çok büyük bir lüks.

içinizi soğutacaksa eğer, eşinize söyleyin: örneğin 'balayı maddi kısıtlardan dolayı tam içime sinmemişti, ben de bu sene ikinci balayımı yapacağım. beni şuraya (x otele, italyaya, artık nereyi istiyorsanız oraya) götür' diye. veya düğünde bana pırlanta bileklik takılmamıştı çok içimde kaldı, artık borcumuz harcımız da olmadığına göre bu doğumgünümde düğünde takılmayan pırlanta bilekliği bekliyorum' gibi.

ama inanın bunlar çok önemsiz. en önemlisi sizin mutluluğunuz ve kimseye gebe olmamanız.

Ayni durum bende de var emin olun herşeyi nişanlım ile ben alıyorum sizi okadar çok iyi anlıyorum ki haklisiniz. Ailesi elini taşın altına koymuyo malesef. Bende sizin gibi dusundum durumu yoktur zorlama gereği duymadım. Benim dugunume 1 ay kala diğer oğluna nişan yaptı. Yaptiklarini görünce şok oldum ister istemez soğudum. Sesimi çıkarmadım yinede ama içime dert oldu malesef. Bana düğünde bisi takamicagini durumumun olmadigini söledi çünkü benim düğünümden 3 ay sonra düğün yapicak diğer oğluna. Bi yanım bırak git diyo bi yanım oglunu seviyorum bukadar sabrettin dur diyo. Hafta sonu ev dizcez diye geldi o kadar çeyizi görünce kalakaldı gıkı cikmadi. Ama surekli lafı sokmaya başladım içime ata ata hasta olmaya başladım. Göğsümde kitleler cıktı 1 senede 9tane. Oyuzden sizden tepkinizi belirtin. Anlasınlar yaptiklarini anlayabilen cinstenlerse

Valla burda kayinvalide ile kayinpederin adaletli olması gerekiyor. Ne kadar eşiniz onlara yük olmayalım dese de kayninizada yapmayacak yani siteminizde haklısınız

Ben olsam bende bozulurdum ama eşime söylemezdim. Biz de her şeyi eşimle ikimiz yaptık. Düğünde takılanlar sizin araba alırsınız diyen kaynananın düğünden sonra sesi çıkmadı. Eşimde onlarda kalsın borçlarını ödesinler dedi. Ama kaynana bozuntusu sağda solda eşyaları ben aldım diye geziyor. Ve diğer oğlu evlenirken çok eminim kendisi yardım edecek. İnsanın ister istemez canı sıkılıyor.

Kesinlikle sessiz kalmayın verin cevabını şakayla karışık. Kafanıza da takmayın onlar yokmuş gibi davranın. Önemli olan nişanlın onla mutlu ol yeter.

Su anda ne yapılmasını istiyorsunuz
6 yıl olmus evlilikte kocamıssınız yeniden dügün mü yapılsın
Veya sırf size yapılmadı siz cok cektiniz diye baskalarıda mı mutsuz olup sürünsün ?

Kaderdasim aynı kaderi yaşamışız maalesef bizde en ufak iğneye kadar eşimle yaptık, sonra öğrendim ki eltimin evini dizmizler altinlarini yapmışlar. Bana düğüne misafir gibi gelip 10 gr bilezik takıp gittiler resmen bende dışardan gelinim adetlerini bilmem diye eşimde biraz saf onada aglanmislar baya ikinizde çalışıyorsunuz siz yapıverin benimkide tamam demis bana söyledi art niyet aramadım salakligima gelmis resmen. Sonra sonra kv sürekli her yerde ona ne yaptıysam bunada onu yaptim diye laf söyler olmuş bende lafimi esirgemedim üstüne baska sorunlar da yaşadık sırf kendi yöresinden evlenemedi diye eşim yanimda laf etti. Bizde bozuştuk suan konuşmuyoruz o kadar iyi niyetli davrandım anne yerine koydum o beni hep yabancı görmüş dışlamış Allaha havale ediyorum. Sende kenara cekil izle bosver biz kendimiz ettik kendimiz bulduk

İnanın evinizin huzurunu ve kendi kafanızı buna yormak yerine bunun gururunu yaşayın... Hiç anlamıyoeum bunları kafaya niye takıyosunuz.. Evlensinler hele bi gidin lafınızı sokuşturursunuz kv kp nasıl gidiyor kesenin ağzı kapandı mı vs

Allah kardeş vermiş rızkını ayrı vermiş . Kendi dusuncenizle hareket etmissiniz , içten içe bir şey beklemeniz yanlış olmuş insanın evlendikten sonra keşke dediği çok oluyor lakin is işten geçiyor .

Eşiniz söylemiş , sizde kabul etmişsiniz ki bence çokta güzel yapmışsınız.

Sizin ailenizin yükü de alınmış oldu.

Mutluysaniz kafanızı bunlarla doldurmak çok anlamsız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…