- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
İşte burada eşinizin sizi uyarması, bizde adet böyle zaten ailem de biliyor ona göre kendini hazırlıyor demesi lazımdı. Ama adetlere tam uyarak evlenenlerin, evlendikten sonra da kv kp e karşı adetleri tam yerine getirmesi beklenebilir. Siz de çok yük olmadan örneğin yatak odası takımı alıp evlenebilirdiniz. Eşiniz size bahsetmese nerden bilebilirsiniz? Sizin zamanınızda da maddi durumları el veriyor muydu destek olmaya?Evet ama su an gordugum zaten esimin kulturu de kız tarafına masraf yaptırılmıyormus ustune kıyafet bile onlar karsılıyor zatıalileri isterlerse dugune tesrıf edecekler
Valla 10 bilezik takı seti beşi bir yerde vs topuna girildiyse bunlar bile 70-80bin olur. Eşyalar kaliteli alındıysa 50bin üstüne de düğünü ekle 150bin temiz. Herşeyi erkek tarafı yapmış. Ama fikir güzel. Durumları iyiyse ev peşinatına el atsınlar diye eşi destek isteyebilir. Ama olmayan borç parayla yapılıyorsa düğün, hiiiiiç üzülmeye değmez.Valla 150 bın 200 bın harcadıgını dusunmuyorum oncelıkle mıktar cok geldı. Esın yük olmayalm dıyorsa maddı durumu yoktır ondan demıstır suan cogu aılede o parala dugun yapmaz. Zamanında yapılmadıysa kafa yormanın anlamı yok 6 yıl gecmıs ıstemelıydınız esın kendı kültürü neyse onu ıstemelıydı. Sımdı sıze dusen aılesıne tatlı tatlı altan dugunde bırsey ıstemedık ev alırkende bıze yardım edın deyın barı yoksa takcaksınız bu konuyu gıbı
Evet durumları iyiydi yine o zaman daİşte burada eşinizin sizi uyarması, bizde adet böyle zaten ailem de biliyor ona göre kendini hazırlıyor demesi lazımdı. Ama adetlere tam uyarak evlenenlerin, evlendikten sonra da kv kp e karşı adetleri tam yerine getirmesi beklenebilir. Siz de çok yük olmadan örneğin yatak odası takımı alıp evlenebilirdiniz. Eşiniz size bahsetmese nerden bilebilirsiniz? Sizin zamanınızda da maddi durumları el veriyor muydu destek olmaya?
Yine inşallah anlaşırlar ama bellide olmaz senin kıymetini anlarlar o zamandaMuhtemelen onlar da boyle olacak simdiden belli ediyor kendini cunku o zmn da bizden Bı beklenti ıcıne giremezler o zaman soylerım lafımı
Canım dugun etmez demıyorum hıcbır aıle bırıkıntısı olmadan su sarta 150-200bınlık dugun yapmaz. Tabı ılk gelıne yapmayıp altınları erkek tarafı bırıktırmıs olabılırValla 10 bilezik takı seti beşi bir yerde vs topuna girildiyse bunlar bile 70-80bin olur. Eşyalar kaliteli alındıysa 50bin üstüne de düğünü ekle 150bin temiz. Herşeyi erkek tarafı yapmış. Ama fikir güzel. Durumları iyiyse ev peşinatına el atsınlar diye eşi destek isteyebilir. Ama olmayan borç parayla yapılıyorsa düğün, hiiiiiç üzülmeye değmez.
Canım yalan soyleyecek halim yok 60 Bı esya alındı 70 bınlım takı takıldı sadece salonu yemegı gelınlıgı bilmem nesi sen hesap etValla 150 bın 200 bın harcadıgını dusunmuyorum oncelıkle mıktar cok geldı. Esın yük olmayalm dıyorsa maddı durumu yoktır ondan demıstır suan cogu aılede o parala dugun yapmaz. Zamanında yapılmadıysa kafa yormanın anlamı yok 6 yıl gecmıs ıstemelıydınız esın kendı kültürü neyse onu ıstemelıydı. Sımdı sıze dusen aılesıne tatlı tatlı altan dugunde bırsey ıstemedık ev alırkende bıze yardım edın deyın barı yoksa takcaksınız bu konuyu gıbı
Başka bir konuya daha yazdım bugün...erkek tarafı cani isteyince adet gelenek görenek bilir canı istemeyince bilmez.sana gelince fakir olan başkasına gelince Karun olurBen calisan biriyim Esımle ayni memleketten degılız evlenirken sorunsuz olsun diye ailelerden beklenti ıcıne girmeden evlendik bu esımın fikriydi iki aileye de yuk olmayalım demistı neyse evliyiz 6 yıldır esımın erkek kardesı bu yıl evleniyor kendisi 1 nısan attı 2. Yı elde tutmak ıcın yapmadıkları kalmadı. Maddi olarak dugun sonuna kadar yapılan masraf 150 ile 200 bin arasında bir deger olacak.. Ben esımın adetlerini bu dugunde ogrenıyor um ben gordugum su ki kız tarafına 1 TL masraf yaptırılmıypr.. Bu duruma kafayı cok takıyorum kimsenin parasına ihtiyacım yok ama bu ayrımın yapılması bana haksızlık degil mi yanlıs mı dusunuyorum gectı gitti tamam 6 yıl ama yine de uzuluyorhm benim ıstedıgım gjbı olmadı dugunum cunku maddi olarak esimle bu kadar yetebıldık esıme defalarca sorun yaptım bu durumu bana hak veriyor ama hak vermesi de yetmiyor zaten haklı oldugumu biliyorum ne istiyorum nasıl ıyı olurum onu da bilmiyorum ama fazlasıyla bu duruma takıyorum sizler objektif olarak yorumlarsanız sevınırım
Tam da dedıgın gıbı 8 bilezik takı seti 3 beslı derken 60 bine de esya alındı her sey erkek tarafıValla 10 bilezik takı seti beşi bir yerde vs topuna girildiyse bunlar bile 70-80bin olur. Eşyalar kaliteli alındıysa 50bin üstüne de düğünü ekle 150bin temiz. Herşeyi erkek tarafı yapmış. Ama fikir güzel. Durumları iyiyse ev peşinatına el atsınlar diye eşi destek isteyebilir. Ama olmayan borç parayla yapılıyorsa düğün, hiiiiiç üzülmeye değmez.
Ben de 6 yıl once evlendim.6 sene öncenin laneti bu herhalde o sene çoğumuz madur olmusuzCanım yalan soyleyecek halim yok 60 Bı esya alındı 70 bınlım takı takıldı sadece salonu yemegı gelınlıgı bilmem nesi sen hesap et
Laf soylenmesını kaldıramam dedi ki soyluyorlar evet o noktada haklı yeri geliyor bana sızlanmayın (kardesı ıcın de yuk olmamasını soylemıstı) bana bisey yapılmadı ben sorun yapmadan evlendim diyorEsiniz neden dugunu biz yapalim demis peki?
Yani o zaman ailesinin durumu yokmus da simdi mi var , sebebi ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?