Eş-görümce

O kadar istiyorum ki atansın. Kendim için bu kadar istememiştim. Yeğenine ne yapar bilmiyorum. Ama onun bir kuruş emeği benim boğazımdan geçmesin.

Biraz keyfi bir durum olduğu için üzülüyorum.

Ben çalışmadığım için suçlu hissediyorum kendimi. Aslında biraz çevre baskısı var sanırım. Hem çalışıp hem de ev işi yapabilecek gücüm yok.

Çünkü erkek aileleri oğullarını kendi malı gibi görüyor. Ayrı bir hayatı olamaz diye düşünüyorlar.

Terkedecek kadar büyük bir mesele değil benim için. Ama keyfi bir durum için gizli yapılması ağır geldi.

Evet gizli yapılması zoruma gitti. Ama madem parası yok ayrı bir yere gidip ayrı ev tutarak ders çalışıyor olması da keyfi bir durum. KPSS zor bir sınav ben de iki yıl hazırlandım. Ama asla maddi destek beklemedim kimseden.

Karaktersiz değil de çok fedakar.

Mesele şu ki o uyarıyı yapacak hakkı kendimde görmüyorum.

Eliniz rahat olsa neysede sen böyle idare etmeye çalışırken bebeğe bı sürü masraf çıkacakken yaptığı yanlış bence saklaması hele hiç olmamış açık açık konuş kabul etmediğinizi söyleyin çalışmıyor olsanız da bence eve giren para ikinize ait nerede kullanilacginada beraber karar vermelisiniz bizde öyle oluyor mesela senin benim param diye bişey yok

Sanırım yanlış anladınız bir bardak suyu bile benzetmesi durumu yansıtmıyor. Şahsın terbiyesizliği ortaya çıktığında ben incinmişken ki bunun etkisi en az altı ay kadar devam etti bende. Abisi o durumda gidip kardeşini sen üzülme diye gözüme soka soka teselli etti. Asla kendimi onla kıyaslayıp kardeşine tepki göster demedim. Silmesi söz konusu değil.

Bu kötü olmuş..sanırım bende bunu sindiremezdim.

Eşinizle konuştuğunuzda vereceği muhtemel can sıkıcı cevaplara hazırlıklı olun..kimse ailesine laf söyletmez evet ama sezarın hakkıda, sezara verilmeli..umarım sıkıntısız çözümlenir.

Bebek için hazırlanmak gerçekten çok pahalı. Yaz aylarında 27 liraya aldığım bir şeyi bu ay 60 lira civarında görünce şok oldum. Ailenin yardım etmek istemesi çok güzel ama eşine baba olmanın sorumluluğunu vermen lazım. Bakmış parası artıyor. Birikim yapayım diyeceğine başkasına veriyor.
Annenden artık yardım alma. Alışveriş yaparken fiyata bakma. Şampuanı, derecesi, küveti, tırnak makası, konak fırçası, pijamalar, dışarı çıkmalık kıyafeti, battaniyeler; kendin için pijamalar, gecelikler, hasta pedleri, hamileye özel iç çamaşırları, çatlak kremleri, meme ucu kremi derken o kadar çok detay var ki. En basiti küvet takımını 60 liraya aaa çok ucuzmuş diyerek aldık. Meme ucu kremini 90 liraya aldık. Göğüs kalkanı diye bir şey aldım plastik perişan etti beni. Gümüşünü sipariş ettim 200 lira. Konak fırçaları dediğim şey en ucuzu 20 lira. Bebek için özel deterjan, beşik, araba, puset vs hiç bitmiyor liste. Evimiz biraz soğuk şimdi ısıtıcı alacağım. Bir masraf daha. Kendi dolaplarım dolu diye bebek odası gibi olmasa da dolap ve şifonyer aldık ayrı oda yaptık. Bu konularda ne yapacaksınız hiç konuşuldu mu? Sonuçta bir birey geliyor dünyaya.

Diyorsun ya para harcamayı sevmem diye o kadar çok masrafın olacak ki. Hepsini son ayda yapamazsın. Şimdiden başla. Demek ki sizin paranız o kira miktarı kadar artuyor. Ayrıca her mesaja o parada hakkım yok demişsin. Ne tuhaf bir düşünce yapısı. Eşinin aklına aile denince sen gelmiyorsun ama sen de tam aile olamamışsın bence. Ya da tamam senin hakkın yok ama bebeğinin de mi yok hakkı babasının maaşında? Önce kendine bir ihtiyaç listesi hazırla. Sonra eşinin önüne koy. Gereksiz fazla mağdur edebiyatı yapıyorsun. Elbette bir aile olarak senin de hakkın var o parada ve emin ol görümcenden daha çok var hem de. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Evet çalışmayacağımı hep biliyordu. Ama kötü bir insan değil gerçekten o yaptığının iyi bir şey olduğunu düşünüyor.

Belki de onlar da bilmiyordur bizim sıkıntı çektiğimizi. İletişimimiz olmadığı için emin değilim

Muhtemelen konuşmayacağım bu konuyu. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…