- 9 Kasım 2013
- 731
- 795
- 103
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Biraz keyfi bir durum olduğu için üzülüyorum.ister çalışır ister çalışmazsınız ama evin erkeği olarak o çalışıp evini geçindirmek zorunda. Kardeşi şımarıklık yapıyor ilçedeki evin suyu mu çıkmış, velev ki çıkmış kendi babası ödesin ya da çalışıp kendi ödesin. Eşinizin önceliği kendi evi, eğer sizden kısmadan arttırırsa kardeşine istediği gibi harcar.
Ben çalışmadığım için suçlu hissediyorum kendimi. Aslında biraz çevre baskısı var sanırım. Hem çalışıp hem de ev işi yapabilecek gücüm yok.Eşinin parası neden senin paran değil? Sen ev işi yapıyor musun? Adamın çamaşırını bulaşığını yıkıyor musun? Yemeğini pişiriyor musun? He kendi çalıştığı kendine, senin çalıştıkların?
Bir de hamilesin ortak çocuğunuza bakacaksın.
İşte sen böyle düşünürsen, görümcen de o benim abimin parası der, sana her lafı söyler, ortak paranızı da harcar sen bilmeden.
Böyle düşünme lütfen.
Çünkü erkek aileleri oğullarını kendi malı gibi görüyor. Ayrı bir hayatı olamaz diye düşünüyorlar.Gizli saklı olmasa ve imkanlarınız uygun olsa öğrenci olan kardeşine yardımcı olması gayet normal olurdu ama siz kemer sıkıp borç öderken eşinizin gizli saklı kardeşinin kira ödemesi ayıp olmuş.Niye böyle yaptın diye sorun bence ve izin vermeyin artık kira ödemesine annesi babası ödesin borçlu haldeyken size ne liradan.. Zaten niyeyse bizim ailemiz hep yardımcı destekçi olurken eşlerimizin aileside tam tersi destek olmadıkları gibi zor zamanlarımız da bile hep bir maddi beklenti içinde oluyorlar
Aynen tam olarak bu maalesef.Ben ıslak mendili ikiye bölüp tasarruf yapcam.
Görümcemin kıçı rahata ersin ilçeden gidiş geliş yapmasın diye öyle mi?
Hahahaha çok güldüm.
Ama sinirden!
Terkedecek kadar büyük bir mesele değil benim için. Ama keyfi bir durum için gizli yapılması ağır geldi.Ben olsam adamı terk ederdim herhalde. Görümceye de ona da kan kusardım. Yemin ederim çok sabırlısınız. Anneniz, babanız sizin arkanızı toplasın beyefendi de gitsin kardeşinin rahatı için tuttuğu evin kirasını ödesin. Bunu da gizli saklı yapsın. PES. Siz hala iyi niyetle haberim olsa bir şey demezdim diyorsunuz. Bu erkeklere iyilik, hoşluk fazla. Anca sinsilikten, fesatlıktan anlıyorlar.
Evet gizli yapılması zoruma gitti. Ama madem parası yok ayrı bir yere gidip ayrı ev tutarak ders çalışıyor olması da keyfi bir durum. KPSS zor bir sınav ben de iki yıl hazırlandım. Ama asla maddi destek beklemedim kimseden.Anladığım kadarıyla sizi asıl üzen kardeşine yardım etmesi değil, bunu size yalan söyleyerek yapması. Ve belki de doğacak çocuğunun rızkından keserek yapması.
Bu açıdan baktığımda size hak verdim. Eşiniz açısından bakarsak kardeşine yardım edebilir kendi kararı, ama size yalan söylemesi açıklanacak bir durum değil, hatalı.
Yerinizde olsam karşıma alır güzelce konuşurum, neden bana yalan söyleyerek yaptığını sorarım
Karaktersiz değil de çok fedakar.Bazı erkekler için şu laf gerçekten geçerli. böylesi adamların iki kaşığı varsa birini kıracaksın. Sen peceteyi ikiye böl adam kardeşinin kirasını ödesin. Ailevi destek durum varsa.olur. kendi ailesinden kısıp bencilce birine yardim etme lüksünü kendinde gören adam karakterizdir benim icin.
Mesele şu ki o uyarıyı yapacak hakkı kendimde görmüyorum.her ne kadar ailesi/kardeşi de olsa onun birinci öncelikli ailesi artık siz ve bebeğinizsiniz.diğerleri ikinci planda.ekstra bir gelir olur fazladan he o zaman yardım yapılır ama hem sizden gizli yapması hem de sizi böyle zora sokması oldukça kötü.ciddi bir uyarı yapardım ben olsam.
Neden görmüyorsun o hak sende yoksa kimde varMesele şu ki o uyarıyı yapacak hakkı kendimde görmüyorum.
Ailenizin desteğiyle ayakta durarak kardeşinin kirasını ödeme hakkı buluyor ama eşiniz?Mesele şu ki o uyarıyı yapacak hakkı kendimde görmüyorum.
Sanırım yanlış anladınız bir bardak suyu bile benzetmesi durumu yansıtmıyor. Şahsın terbiyesizliği ortaya çıktığında ben incinmişken ki bunun etkisi en az altı ay kadar devam etti bende. Abisi o durumda gidip kardeşini sen üzülme diye gözüme soka soka teselli etti. Asla kendimi onla kıyaslayıp kardeşine tepki göster demedim. Silmesi söz konusu değil.Annenizin borcunuzun bir miktarını geri almaması yada torununa eşya alması onun gönül güzelliğidir..zorlama, isteme yok dolayısıyla burada bir fedakarlıktan bahsedemeyiz çünkü anneniz kendi tercih etmiş.
Diğer yandan eğer görümceniz öğrenci ise abisi kirasını ödüyor..sizden birşey istemiyor kocanız..siz görüşmüyorsunuz diye bir bardak su dahi esirgeyecek hali yok..kardeşini silmez..
Bebeğe alışveriş yapmıyorsa haklısınız..bende sizin gibi üzülürdüm ama erkekler için aileleri bir yana, dünya bir yana bu ülkede maalesef.
45 dk yol var.Valla ilçe merkeze çok uzak bir yer değilse hiç gereği yok. Boşuna masraf oluyor bence siz de zor durumdayken. Annesinin babasının yanında kalsa yemek ev işleri temizlik alışveriş sorumluluğu da olmaz, o da rahat eder
Sanırım yanlış anladınız bir bardak suyu bile benzetmesi durumu yansıtmıyor. Şahsın terbiyesizliği ortaya çıktığında ben incinmişken ki bunun etkisi en az altı ay kadar devam etti bende. Abisi o durumda gidip kardeşini sen üzülme diye gözüme soka soka teselli etti. Asla kendimi onla kıyaslayıp kardeşine tepki göster demedim. Silmesi söz konusu değil.
Çok büyük bir kısmı değil ama borçları ödedikten sonra bize kalan aylık harçlığımızın yarısı kadar.Ev kirası ne kadar , merak ettim.Yani eşinizin maaşının kaçta kaçı ona ayrılıyor?
Evet çalışmayacağımı hep biliyordu. Ama kötü bir insan değil gerçekten o yaptığının iyi bir şey olduğunu düşünüyor.Harcasan eşin tabii ki bişey der.Dene ve gör.Kendine almamış olsan bebeğe alsan bile laf edecek , üzecek seni.Aldırma.Eve bakmak zorunda.Evlenirken çalışmayacağını biliyordu değil mi? Nasıl geçineceğinizi de hesaplamıştır herhalde.Sen kıstıkça başkası kısmaz , acımaz.Beslenmene de dikkat et.
Belki de onlar da bilmiyordur bizim sıkıntı çektiğimizi. İletişimimiz olmadığı için emin değilimBunu adı iyi niyet değil yalniz, ortada mağdur biri kız kardeş yok ,keyfi olarak ailesinin yanında sınava hazırlanmayıp ayrı ev tutan kardeş var. Siz diğer yanda ikinci bir yemeği yapamamaktan, çocuk için hicbirsey alamamaktan bahsediyorsunuz, cok saçma değil mi bu? Buna sessiz kalmaniz çok yanlış bana kalırsa, esip gürlemeyin ama bu saçmalığı en azından bildiginizi söyleyin.
O kirayı abiden alan kardeş de, buna müsade eden anne babada ne rahat gerçekten.
Muhtemelen konuşmayacağım bu konuyu. Teşekkür ederim.Bu kötü olmuş..sanırım bende bunu sindiremezdim.
Eşinizle konuştuğunuzda vereceği muhtemel can sıkıcı cevaplara hazırlıklı olun..kimse ailesine laf söyletmez evet ama sezarın hakkıda, sezara verilmeli..umarım sıkıntısız çözümlenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?