- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Hayır ben zaten eşimin parası benim param görüşünde bir insan değilim. Çalışmama sebebim çok var. Sadece maddi ayarlamayı önceden yaptık ve o dönemde eşim dersane parası ödeyeceğini söyledi kira ödeyeceğini de söylese bir şey demezdim.
Şu an canımı sıkan mevzu bebeğe bir çorap dahi alamadık. Bana yalan söyledi.
Eşim kolluk kuvvetleri mensubu. Kendi çevresine göre deli para kazanıyor. Ama gerçekten biz borç almadan önce o kira kadar para kakıyordu elimizde bankaya ödedikten sonra. Ödediği kira verdiğiniz rakama çok yakın.Durumunuz olmadığı halde kardeşinin kira parasını vermesi olmamış kardeşine harclik falan verir ama kira nereden baksan en az 500 TL ve kendin zorluk çekerken eşin bazı şeylerden kisarken olmaz öyle esinizle kavgasız düzgünce konuşun derim
Ailesine yardım etmesine karışmıyorum. Haklı olabilirsiniz. İstediğini yapabilir.Kardesi yahu istedigini yapar kirasini da öder. Ayrica daha hamilesiniz dogmamis bebege ne alacakti ki? Eger calismiyorsam zerre karisamam esimin ailesine yardim etmesine. Calisiyorsam o da benim aileme yardim etmeme karisamaz.
Kocayi kendine ait gormek te moda oldu. Ailesi onlar.
Harcasan eşin tabii ki bişey der.Dene ve gör.Kendine almamış olsan bebeğe alsan bile laf edecek , üzecek seni.Aldırma.Eve bakmak zorunda.Evlenirken çalışmayacağını biliyordu değil mi? Nasıl geçineceğinizi de hesaplamıştır herhalde.Sen kıstıkça başkası kısmaz , acımaz.Beslenmene de dikkat et.Evet ben çalışmadığım için kendi param gibi görmedim asla. Çalıştığım dönemlerde bir tek rahat para harcadım. Küçüklüğümden beri kendi kazanmadığım parada gözüm olmadı. Babamın parasına da güvenmedim hiç. Harcasam eşim bir şey der mi bilmiyorum. Ama harcamadığım halimden çok memnun.
Boğaz’dan kısma meselesi tamamen benim kendi tercihim. Yoksa zor durumda da olsa ne istersem alır yapar. Ben ona belli etmiyordum canımın istediği her şeyi.Kesinlikle arıza çıkarırım.Aile tabiki ihtiyaç halinde koscaz ama bu keyfi bişey.Otursun anasının evinde hazırlansın kpss ye
Cok ıstıyorsa part tıme ıse girsin.Boğazımdan kıscam,millet hava atsın dıye.Oldu
Bunu adı iyi niyet değil yalniz, ortada mağdur biri kız kardeş yok ,keyfi olarak ailesinin yanında sınava hazırlanmayıp ayrı ev tutan kardeş var. Siz diğer yanda ikinci bir yemeği yapamamaktan, çocuk için hicbirsey alamamaktan bahsediyorsunuz, cok saçma değil mi bu? Buna sessiz kalmaniz çok yanlış bana kalırsa, esip gürlemeyin ama bu saçmalığı en azından bildiginizi söyleyin.Eşim kendi kafayı yemek pahasına her ikisini de karşılamak için çabalar o durumda zaten kendisi bizden kısmış olsa belki ben de çirkefe bağlayabilirdim. Tamamen iyi niyetinden yapıyor.
Beni ve bebeğimi de düşünüyor ama en başta ben çok heves etmiştim bebeğe bir şeyler almak için o sadece erteledi. Ailesinin durumu çok çok iyi değil. Ama kv para biriktiriyor.Ailesine yardım etsin tamam ben de karışmam eğer ihtiyaçları varsa.kardeşine annesi babası baksın madem durumları iyi onlar ödesinler kiralarını.kardeşine haçlık versin bi ihtiyacın var mı desin ama kirasını kadar da hep abisinin ödemesi normal değil.
Eşinizin parası sizin paranız harcayın bebeğiniz için her şeyi alın o da parayı durumuna göre harcar ilk önce sizi ve bebeğinizi düşünmek zorunda.
Kardeşini silmesi gibi bir durum söz konusu değil. Dersane parasını toplu olarak ödedik zaten. Benden izin almasına gerek yok zaten isterse verir. Mesele gizli olması.Zaten söylese izin verecek miydiniz hamile izin vermeseniz de yine gönderecekti sonuçta kardeşi siz silseniz de o silmez.sizi üzmek ve tartışmak istememiş bence
:) ben de hazırlanacaktım ama eşime teklif bile etmedim kardeşi gitsin kursa diye. Çünkü ben çalışmıyorum o para benim değil.Kpss ye hazırlanan kişi öğrenci değildir.. Hem çalışır hem hazırlanır.. Ne güzel valla, abim hem dershaneye yollasın hem kiramı ödesin.. Eşleri bir kursa gitse, bir dışarı çıksa olay yapar bu adamlar.. Gitsin ilçeden hazırlansın.. İl de durmak istiyorsa hem çalışıp hem hazırlansın..
Beni en iyi siz anladınız.Eşim o durumdayken benim kardeşime bile gizli para gönderse sinirlenirdim.
Biz her iki aileye de uzağız. Kaldı ki bizde kalmasındansa abisinin bütün maaşı feda olsun ona :)Ailenin durumu çok kotuyse yardimci olunabilir evet ama bunu size söylemesi gerekiyor bence eşiniz alışmış aileniz nede olsa destek oluyor diye artık annenizde gelen para yardım hepsini biriktirin eşiniz kendi sorunlarına kendi çözüm bulsun alissin biri destek olmadan gecinmeye annenizin çocuğa yaptığı alisveriside soylemeyin ben aldım diyin onun parasini da versin ayrıca böyle insanlara ben sasiriyorum evli olan insandan çok zorda kalmadikca hediye bile kabul etmem abim evli bir lira istemem esimin de kardeşine vermesini istemem ama borç olarak olabilir zaten bu devirde hersey ateş pahasi çocuk gelecek tek maaş bide onun kirasimi ödeniyor çok saçma kiraya çıkacak durumu yoksa otursun evin de yada sizde kalsın bi sure
Eşiniz calisirken ev işlerini kim idare ediyor? Siz. Bunun için eşiniz size ödeme yapıyor mu? Yapmıyor. Kazandığı para sadece ona ait değil anlayacağınız, ikinizin parası. Esinizin kazandığı parada siz de söz sahibisiniz.Maalesef para harcamayı zaten çok seven biri değilim. Zaten çalışmadığım için param var diyemiyorum.
Kirayı versin benim için o önemli değil. Beni o halde görüp yalan söyleyerek yapması gururumu kırdı. Ben şu an çalışmıyorum evet. Buna eşimle ikimiz karar verdik çalışmak istemediğimi söyledim saygı duyarım bende çalışmanı istemiyordum dedi. Ama kv bir kaç kez çalışmamı istemişti. Şimdi anlıyorum nedenini.Çalışma sakın. Sen çalımazken ve eliniz sıkışıkken kirayı veriyorsa, sen çalışırsan aman bunda karımın da hakkı var, ben şimdi kira vermeyeyim demez. Elimiz bol, daha çok vereyim der. Görünen köy kılavuz istemez. Kendinden kısmayacaksın, bebeğine alışverişe başlayacaksın. Eşin bir şey söylerse , hiiiç altında yatan sinirini belli etmeyecek ve kardeşinin kirasını da bu ay ailen versin hayatım, ben bu alışverişi yapmak zorundayım, bizim çocuğumuz bu, benim anne babamın değil diyeceksin gülümseyerek. Artık o ne anlarsa anlasın.
Canım sen çalışınca da para ailenin o zaman eşinin hakkı yok, böyle bir mantık var mı? Hele bir ailene ver kıyameti gör.. Siz evlisiniz, evinize harcayacaksınız.. Ben erkek yapar mantığını anlamıyorum.. Eskiden öyleymiş.. Çünkü tüm miras erkeğe kalıyormuş, o erkekte hepsine bakıyormuş.. Şimdi mal paylaşılınca kardeşi dışarda kalacaksa tamam yapsın.. Kardeşi kpss yi kazanınca sizin bebeğinizin ihtiyaçlarını gidersin bakalım, ne yapacak? Kız zevkine ev tutacak benim kovan ödeyecek.. Hoşşttttt derim kusura bakmayın.. Yok öyle dünya.. Anası babası var.. Kendi eli kolu var.. Girsin çalışsın ailesinin durumu yoksa:) ben de hazırlanacaktım ama eşime teklif bile etmedim kardeşi gitsin kursa diye. Çünkü ben çalışmıyorum o para benim değil.
Evet ailem biraz fazla destek oldu hem düğün sürecinde hem düğün sonrası. Ama eşim gerçekten gururludur. Sadece gereksiz gurur yapmaz. Benim düşünceme göre o kira meselesi manevi bir baskı gördüğü için onun için hayati mesele. Yani ailemin desteğine alışan ailesi.Eşiniz sizin ailenizin desteğine alışmış bilmiyorum gururlu bir erkek olsa bunu kabul etmez diyeceğim ama sizi de hamile halinizle üzmek istemiyorum
Ben kavga çıkartır mıydım evet
Ama siz çıkartmayın
Sadece napın biliyor musunuz
Yapabilirseniz hiç söylemeyin bu olayı bildiğinizi
Bu günden itibaren bebeğin herşeyini almaya başlayın
Bir şey demezse ne ala eksikleri tamamlarsınız siz de bir şey demeyin
Amaaa bir şey derse hani sıkışacağız vs gibisinden
İşte o zaman “ kirayı bu ay da annenler ödeyiversin “ de bence ! Ha bir de ailen destek olmasın
Gerçekten olmasın
Bakın yaramıyor adama bu iyilik gördünüz
Artık stres yapmayın bebeğe yansır
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Sevgiler
Zaten eşimin hesabından gelip gidiyor yardımlar. Ben karışmıyorum.kafama takıldı.
eşiniz , sizin ailenizden destek aldığınızı biliyor demi ?
sizin aileniz borç harç bebeğe kıyafet konusunda yardım ediyor çünkü siz ihtiyaç sahibi oluyorsunuz!
ve eşini kardeşinin kirasını ödüyor !
nasıl içine siniyor kendisi bebeğine bir çöp almazken kardeşinin kirasını ödemek.
burda biraz rahatsız olması , kendini bilmesi lazım " kardeşim zor durumdayım" diyerek reddetmesi gerekirdi.
sizin şimdi ne yapacağınız konusunda fikrim yok. herkes eşinin anladığı dili bilir
tartışma çözüm değil.buna bir son vermesi için düşünün nasıl bir konuşma yapacağınızı. ve sizden izinsiz gizli yaptığı için açıklama isteyin derim. aklıma başka çözüm gelmedi . sağlıkla huzurla bereketle gelsin bebişiniz.
Eşimin maaşı iyi ama bizim borcumuz çok olduğu için bize kalmıyor. Yani ıslak mendili ikiye bölüp kullanmam falan tamamen kendi tercihim olan bir tasarruf yöntemi. Kredi kartlarım var ama o kadar borçlarımız varken harcayıp iyice dibe batacak karakterim yok.Maddi durumumuz Bi iyi Bi kötü diyorsunuz ben anlamadım doğrusu ıslak mendili ikiye bölüp kullanmak elinizde kartlar varken harcamamak bebeğe bir çorap bile almamak bence sizi nasıl olsa harcamıyor bebeğin ihtiyaçlarınıfa kayınvalide alıyor diye eşiniz elindeki parayı ona harcamış bence siz kendinizi değiştirin bu kadar kısmayın çocuğuna insan nasıl bir çorap bile almaz insan heyecanlanır sürekli kıyafet biberon VS bakar yani ben öyleydim bakması bile çok hoşuma giderdi
Evet eşim küçüklüğünden beri o manevi baskıyla büyütülmüş kendisini annesi ve kardeşine adamak üzerine eğitilmiş biri.Ailenizden aldiginiz tum borcu odemeniz gerektigini ihtiyaclari oldugunu soyleyin .Bebek alısverisini halledin .Artanı kira ödesin .
Ailesi zorlamistir.Zorda kaliyor bu erkekler .Manevi baskı .
Evet ben yuva olduk sanmıştım ama hala aile deyince aklına ben gelmiyorum.Ben olsam kiranın daha fazlası kadar her ay alışveriş yaparım hiç üzülmem eşime çünkü hatasını anlasın. Kardeşe tabikide yardım edilir ama evdeki eş kılı kırk yararak çocuğuna bişeyler almaya çalışıyorsa o kira bebeğin rızkıdır. Eşime bildiğimi belli etmeden yaparım. Sorarsa da sen kira öderken sıkılmıyorsun derim. Eş önce evine bakacak evine sorumlu sonra kalırsa çevreye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?