Eş-görümce

kafama takıldı.
eşiniz , sizin ailenizden destek aldığınızı biliyor demi ?
sizin aileniz borç harç bebeğe kıyafet konusunda yardım ediyor çünkü siz ihtiyaç sahibi oluyorsunuz!
ve eşini kardeşinin kirasını ödüyor !
nasıl içine siniyor kendisi bebeğine bir çöp almazken kardeşinin kirasını ödemek.
burda biraz rahatsız olması , kendini bilmesi lazım " kardeşim zor durumdayım" diyerek reddetmesi gerekirdi.
sizin şimdi ne yapacağınız konusunda fikrim yok. herkes eşinin anladığı dili bilir
tartışma çözüm değil.buna bir son vermesi için düşünün nasıl bir konuşma yapacağınızı. ve sizden izinsiz gizli yaptığı için açıklama isteyin derim. aklıma başka çözüm gelmedi . sağlıkla huzurla bereketle gelsin bebişiniz.

Eşim kolluk kuvvetleri mensubu. Kendi çevresine göre deli para kazanıyor. Ama gerçekten biz borç almadan önce o kira kadar para kakıyordu elimizde bankaya ödedikten sonra. Ödediği kira verdiğiniz rakama çok yakın.

Ailesine yardım etmesine karışmıyorum. Haklı olabilirsiniz. İstediğini yapabilir.
Ama kardeşi de çalışmıyorsa o da benim gibi sırtını abisine yaslayamaz. O da çalışmıyorsa bu parada hakkı yok. Ayrıca eşim ya da ben birer eşya değiliz. Kendime ait görmüyorum. O da beni kendine ait göremez.

Harcasan eşin tabii ki bişey der.Dene ve gör.Kendine almamış olsan bebeğe alsan bile laf edecek , üzecek seni.Aldırma.Eve bakmak zorunda.Evlenirken çalışmayacağını biliyordu değil mi? Nasıl geçineceğinizi de hesaplamıştır herhalde.Sen kıstıkça başkası kısmaz , acımaz.Beslenmene de dikkat et.

Boğaz’dan kısma meselesi tamamen benim kendi tercihim. Yoksa zor durumda da olsa ne istersem alır yapar. Ben ona belli etmiyordum canımın istediği her şeyi.

Eşim kendi kafayı yemek pahasına her ikisini de karşılamak için çabalar o durumda zaten kendisi bizden kısmış olsa belki ben de çirkefe bağlayabilirdim. Tamamen iyi niyetinden yapıyor.
Bunu adı iyi niyet değil yalniz, ortada mağdur biri kız kardeş yok ,keyfi olarak ailesinin yanında sınava hazırlanmayıp ayrı ev tutan kardeş var. Siz diğer yanda ikinci bir yemeği yapamamaktan, çocuk için hicbirsey alamamaktan bahsediyorsunuz, cok saçma değil mi bu? Buna sessiz kalmaniz çok yanlış bana kalırsa, esip gürlemeyin ama bu saçmalığı en azından bildiginizi söyleyin.

O kirayı abiden alan kardeş de, buna müsade eden anne babada ne rahat gerçekten.

Beni ve bebeğimi de düşünüyor ama en başta ben çok heves etmiştim bebeğe bir şeyler almak için o sadece erteledi. Ailesinin durumu çok çok iyi değil. Ama kv para biriktiriyor.

Zaten söylese izin verecek miydiniz hamile izin vermeseniz de yine gönderecekti sonuçta kardeşi siz silseniz de o silmez.sizi üzmek ve tartışmak istememiş bence
Kardeşini silmesi gibi bir durum söz konusu değil. Dersane parasını toplu olarak ödedik zaten. Benden izin almasına gerek yok zaten isterse verir. Mesele gizli olması.

:) ben de hazırlanacaktım ama eşime teklif bile etmedim kardeşi gitsin kursa diye. Çünkü ben çalışmıyorum o para benim değil.

Biz her iki aileye de uzağız. Kaldı ki bizde kalmasındansa abisinin bütün maaşı feda olsun ona :)

Maalesef para harcamayı zaten çok seven biri değilim. Zaten çalışmadığım için param var diyemiyorum.
Eşiniz calisirken ev işlerini kim idare ediyor? Siz. Bunun için eşiniz size ödeme yapıyor mu? Yapmıyor. Kazandığı para sadece ona ait değil anlayacağınız, ikinizin parası. Esinizin kazandığı parada siz de söz sahibisiniz.

Gorumce kirasinin ve kurs ucretinin odeneceginden emin, ailesi de oyle. Bir ev varken sırf keyiften yeni bir ev açmaya cesaret edildigine göre. Bence sizin küçük aileniz kayin aile tarafindan henüz taninmamis. İhtiyaçları olmadığı halde eşinizden bu kadar maddi destek umup kabul etmelerinin başka açıklaması yok.

Eşiniz hem size hem ailenize gercekten ayip etmis. Madem sizden gizli sizi zora sokacak yardımlar yapiyor, madem o kadar cömert bir kahraman, o zaman annenizin sildim dediği borçları odesin. İlginç gerçekten, yardım edilecek halde, kaynanasindan yardım kabul ediliyor ama aldığı yardımla kardeşine keyfi yardımda bulunuyor.

Bence senin paran nasıl istersen harca mesajı vermeniz son derece yanlış. Ben olsam şöyle bir konuşma yapardim. Kazandigin para ikimizin parasi, sen dışarda calisirken ben de evde çalışıyorum ve senden ücret talep etmiyorum. Söz sahibi olduğum paradan benim rizamla da bir miktar zaten yardım için harciyorken kendi butcemizi düşünmeden gizli gizli harcamaya devam etmeye hakkın yok. Ailelerimize yardım etmeyi ben de istiyorum ama borclarimiz varken ve ihtiyaçları yokken değil. Önce kendi küçük ailemizi dusunmeliyiz, kendi ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra büyük ailelerimize hediyeler almak ya da anlaşarak yardımda bulunmak beni de çok mutlu ederdi. Fakat su an keyfi bir yardımı bebegimizin ihtiyaçlarından ve bana yalan söylemekten daha önemli bulduğunu gormek beni çok hayal kırıklığına ugratti ve uzdu. Ailene hiçbir destekte bulunmanı istemiyor olsam gizli gizli yapmana belki yine anlayış gosterebilirdim. Fakat zaten kurs ucretini ödemeyi birlikte kararlastirmisken bir de kirayı kendi ailemizden kısarak ödemenin mantikli bir aciklamasini bulamiyorum. Sana gosterdigim anlayışı bana yalan söyleyerek suistimal etmen bana daha az anlayış göstermek zorunda hissettiriyor. Daha ağır sözleri hakettigini hissedersem eklerdim. Kahraman olmak istiyorsan annemin sildigi borcu odemen daha büyük bir kahramanlık olur.

Kirayı versin benim için o önemli değil. Beni o halde görüp yalan söyleyerek yapması gururumu kırdı. Ben şu an çalışmıyorum evet. Buna eşimle ikimiz karar verdik çalışmak istemediğimi söyledim saygı duyarım bende çalışmanı istemiyordum dedi. Ama kv bir kaç kez çalışmamı istemişti. Şimdi anlıyorum nedenini.

:) ben de hazırlanacaktım ama eşime teklif bile etmedim kardeşi gitsin kursa diye. Çünkü ben çalışmıyorum o para benim değil.
Canım sen çalışınca da para ailenin o zaman eşinin hakkı yok, böyle bir mantık var mı? Hele bir ailene ver kıyameti gör.. Siz evlisiniz, evinize harcayacaksınız.. Ben erkek yapar mantığını anlamıyorum.. Eskiden öyleymiş.. Çünkü tüm miras erkeğe kalıyormuş, o erkekte hepsine bakıyormuş.. Şimdi mal paylaşılınca kardeşi dışarda kalacaksa tamam yapsın.. Kardeşi kpss yi kazanınca sizin bebeğinizin ihtiyaçlarını gidersin bakalım, ne yapacak? Kız zevkine ev tutacak benim kovan ödeyecek.. Hoşşttttt derim kusura bakmayın.. Yok öyle dünya.. Anası babası var.. Kendi eli kolu var.. Girsin çalışsın ailesinin durumu yoksa

Evet ailem biraz fazla destek oldu hem düğün sürecinde hem düğün sonrası. Ama eşim gerçekten gururludur. Sadece gereksiz gurur yapmaz. Benim düşünceme göre o kira meselesi manevi bir baskı gördüğü için onun için hayati mesele. Yani ailemin desteğine alışan ailesi.

Zaten eşimin hesabından gelip gidiyor yardımlar. Ben karışmıyorum.

Eşimin maaşı iyi ama bizim borcumuz çok olduğu için bize kalmıyor. Yani ıslak mendili ikiye bölüp kullanmam falan tamamen kendi tercihim olan bir tasarruf yöntemi. Kredi kartlarım var ama o kadar borçlarımız varken harcayıp iyice dibe batacak karakterim yok.

Ailenizden aldiginiz tum borcu odemeniz gerektigini ihtiyaclari oldugunu soyleyin .Bebek alısverisini halledin .Artanı kira ödesin .
Ailesi zorlamistir.Zorda kaliyor bu erkekler .Manevi baskı .
Evet eşim küçüklüğünden beri o manevi baskıyla büyütülmüş kendisini annesi ve kardeşine adamak üzerine eğitilmiş biri.

Evet ben yuva olduk sanmıştım ama hala aile deyince aklına ben gelmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…