Eş-görümce

Nasıl da güzel yazmışsınız. Teşekkür ederim bakış açınız mantıklı gerçekten. Örneklendirdiğiniz konuşmayı bir kaç değişiklikle yapabilirim aslında. Olgun bakış açınız için teşekkür ederim gerçekten. Aradığım çözüm yolu bu.

Bencede bu şekilde bi konuşma yapmanız daha uygun olur. Yalan söylemesinin sizi incittiğini de bilmeli.

Off ben size de sinir oldum ya. Benim değil, hakkım değil deyip durmuşsunuz, çok pasifsiniz cidden. Benim kocam ailemden aldığım parayla borç kapatıp, KPSS kursuna giden kardeşinin kirasını filan ödeyemez. Siz çok eZdirirsiniz kendinizi bu kafayla. Ben kadının çalışmasından yanayım ama çalışmayan kadının eve giren parada söz hakkı olmadığını asla düşünmüyorum. Artık siz bir ailesiniz, o dışarda siz de evde çalışıyorsunuz, söz hakkınız elbetteki var.Ben çok büyük olay çıkartırdım, ben de hazırlandım KPSSye evde, kendi başıma. Başaracak insan her türlü başarıyor.

Eşiniz arkanızdan iş yapıyor ve sizi söz sahibi görmüyor ama siz uğradığınız haksızlığı dile getirmek için bile agdali cımbızli cümleler arıyorsunuz. Umarim bu dusunceliliginizi hak eder zamanla.

Ben zaten sona kalınca çok sıkışacağımızı bildiğim için erken almak istemiştim ama eşim borçları bitirip o şekilde harcama yapmayı uygun görmüştü. Yoksa yaklaşan masraflardan haberim var bir tek zıbın 20 tl sen aşağı değil.
Evet alışveriş yapmayı sevmiyorum ama bebeğim için elbette yapılacak. Babası da isteyerek ya da zorla o sorumluluğu alacak. Mağdur edebiyatından çok ezik edebiyatı yapmışım Evet fazla tekrarlanmış o cümle ama gerçekten çalışmıyor olmanın ezikliğini yaşıyorum.

Ben kırmakta kırılmak da istemiyorum. Çünkü eşim iyi niyetli ve iki tarafı da üzmek istemiyor.

Pasiflik Benim göbek adım. Dışardan bakan da özgüven kraliçesi sanar. Ben de KPSS evden hazırlandım gayet de iyi bir puan almıştım sadece kendi bölümüm için yeterli olmadı. Masaya yumruğumu vurayım madem misafir gidince.

Evet çalışmayacağımı hep biliyordu. Ama kötü bir insan değil gerçekten o yaptığının iyi bir şey olduğunu düşünüyor.
Neye göre iyi peki? Çocuğunun rızkını başkasına vermek mi iyilik? Hem de acil olmayan bir ihtiyaç için.Siz biraz alışveriş yapın , sonra gelin tekrar konuşalım isterseniz.

Ben kırmakta kırılmak da istemiyorum. Çünkü eşim iyi niyetli ve iki tarafı da üzmek istemiyor.

Neresi iyi niyetli ya? Yalan söylemenin yeni adi iyi niyetmi? Bebegi birsey almadan parayi görümceye vermek iyi niyetmi?
Gözlerini biraz ac. Esin gayet neyin ne oldugunu biliyor. "Hayir demeyi bilmiyor" deme sakin. Sana bal gibi hayir demeyi biliyor ama "borclar bitsin öyle cocuga birsey aliriz" diyebildigine göre, görümceyide red edebilirdi.

Bir kac sayfa önce bir üye cok güzel bir konusma yapmisti, örnek vermisti. Sende o konusmaya yap. Bagirip cagirma, sakin onun eline koz verme. Laflarin nokta atis olsun. Ve artik hicbirseyin ücretine bakma, bebege ne gerekiyorsa al.

Üzülmeyin, çalışanlarda da var o eziklik. kendi kazancını ihtiyaçları için rahatça harcayamamış sınırlı sayıdaki ezik grubunun bir üyesi de benim :)

38 haftalık hamileyim. Ben de çalışmıyorum ve 1.5 yıldır evliyiz.
Benim eşimde alışveriş deyince daha var diyordu. Ben ısrar ettim anlattım son anda yapamayız altından kalkamayız diye. İyi bir doktor olsun dersen doğumlar 3-4 binden başlıyor. Ki her muayene 100-150 lira civarı Ankara’da. En az on muayene gerekiyor. Detaylı ultrason, tahlilller... sık sık kan alıp değerlerine bakılması gerekiyor. Bende tsh sorunu çıktı. İki ilaç birden kullanıyorum. Arada vitamin eksikliği oluşuyor onları tamamlamak gerekiyor. Bunlarda gider sonuçta. Hepsini devlette de yaptırabilirsiniz elbette ama devlette detaylı ultrason yokmuş bana öyle dediler. Arkadaşım detaylı ultrasonda bebeğini besleyen damarlarda tıkanıklık gördü ve kan sıvılaştırıcı iğne vurdu kendisine doğuma kadar. Böylelikle bebeği güzel gelişti. Yoksa kaybedebilirdi. Gebelik bölümüne baktıysan görmüşsündür ne sıkıntılar çıkıyor detaylı ultrasonda. Tarama testleri var, yapıracaksan şeker yüklemesi var. Biz rahat bir on bin harcadık.

Liste yapmayı unutma. Hazır listeler var internette. Birkaçını incele kendinize uygun düzenle. Gözüyle görmeden inanmıyorlar.
Geçen ay eşim iyi ki aldırmışsın bunları önceden. bana kalsaydı bu ay hepsini alamazdık dedi. Maddi kısmını da geç. Şimdi beşinci aydasın hamileliğin en güzel en rahat ayları. Yediden sonra ağırlaşacaksın. Belki erken doğum riskin olacak allah korusun. On dakika yürüyorum nefesim bitiyor. Belim sırtım ağrıyor. Gece uykuları zor artık. Alışverişe mecalin kalmayacak.

Ben ilk üç ay kadar eziklendim ama aştım o duyguyu. İhtiyaç listesini koydum önüne. Ay ay ayırdık öyle aldık. Gözünü korkutmak gibi olmasın da durum bu yani

Ama bebeğin için alışveriş yapmakta çok zevkli oluyor

KPSS'ye hazırlanmak için aileden ayrı ev tutmaya gerek yok. Hanımefendi keyfini sürecek diye siz niye sıkıntı çekeceksiniz? Çok saçma. Evet, eşiniz kardeşine ihtiyacı durumunda yardım edebilir ama sizin ailenize borç takarak değil.
Şimdi bir şey deseniz "kondo porom, nosol ostorsom horcorom" diyecek, kalbiniz kırılacak. Siz kardeşini düşünen bir abiye mani olan cadı gelin olacaksınız. Hiç o topa girmeyin. Kendi harcamalarınızı kısmayın. aileniz de borcun bilmem kaçını silmesin, seve seve ödesin tamamını. Bir yerden kısacaksa kardeşinin keyfinden kıssın.
Böyle şımarık insanlar da beni uyuz ediyor. Madem paran yok kır bir tarafını otur babanın evinde. Sen rahat rahat gezip tozacaksın, 3 karış yatıp 5 karış kalkacaksın diye kimse kazandığını sana hibe edemez. Bu modellere kılım!

Çalışmamak eziklik değildir bacım, yıllardır çalışan bir kadın olarak söylüyorum.
Bir aile kurmuşsunuz, iş bölümü yapmışsınız. aranızdaki mutabakat bu. Buna kimse karışamaz, sizi kimse bunun için ezemez. Zamane adamları ev geçindirmeye yetemedikleri için kadınların üzerine bir de bu yükü atma peşindeler. Biz de eşitlik masallarına kanıp Don Kişot gibi atlıyoruz er meydanına. Eşitlik illa para kazanmakla olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…