- 9 Kasım 2013
- 731
- 795
- 103
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Nasıl da güzel yazmışsınız. Teşekkür ederim bakış açınız mantıklı gerçekten. Örneklendirdiğiniz konuşmayı bir kaç değişiklikle yapabilirim aslında. Olgun bakış açınız için teşekkür ederim gerçekten. Aradığım çözüm yolu bu.Eşiniz calisirken ev işlerini kim idare ediyor? Siz. Bunun için eşiniz size ödeme yapıyor mu? Yapmıyor. Kazandığı para sadece ona ait değil anlayacağınız, ikinizin parası. Esinizin kazandığı parada siz de söz sahibisiniz.
Gorumce kirasinin ve kurs ucretinin odeneceginden emin, ailesi de oyle. Bir ev varken sırf keyiften yeni bir ev açmaya cesaret edildigine göre. Bence sizin küçük aileniz kayin aile tarafindan henüz taninmamis. İhtiyaçları olmadığı halde eşinizden bu kadar maddi destek umup kabul etmelerinin başka açıklaması yok.
Eşiniz hem size hem ailenize gercekten ayip etmis. Madem sizden gizli sizi zora sokacak yardımlar yapiyor, madem o kadar cömert bir kahraman, o zaman annenizin sildim dediği borçları odesin. İlginç gerçekten, yardım edilecek halde, kaynanasindan yardım kabul ediliyor ama aldığı yardımla kardeşine keyfi yardımda bulunuyor.
Bence senin paran nasıl istersen harca mesajı vermeniz son derece yanlış. Ben olsam şöyle bir konuşma yapardim. Kazandigin para ikimizin parasi, sen dışarda calisirken ben de evde çalışıyorum ve senden ücret talep etmiyorum. Söz sahibi olduğum paradan benim rizamla da bir miktar zaten yardım için harciyorken kendi butcemizi düşünmeden gizli gizli harcamaya devam etmeye hakkın yok. Ailelerimize yardım etmeyi ben de istiyorum ama borclarimiz varken ve ihtiyaçları yokken değil. Önce kendi küçük ailemizi dusunmeliyiz, kendi ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra büyük ailelerimize hediyeler almak ya da anlaşarak yardımda bulunmak beni de çok mutlu ederdi. Fakat su an keyfi bir yardımı bebegimizin ihtiyaçlarından ve bana yalan söylemekten daha önemli bulduğunu gormek beni çok hayal kırıklığına ugratti ve uzdu. Ailene hiçbir destekte bulunmanı istemiyor olsam gizli gizli yapmana belki yine anlayış gosterebilirdim. Fakat zaten kurs ucretini ödemeyi birlikte kararlastirmisken bir de kirayı kendi ailemizden kısarak ödemenin mantikli bir aciklamasini bulamiyorum. Sana gosterdigim anlayışı bana yalan söyleyerek suistimal etmen bana daha az anlayış göstermek zorunda hissettiriyor. Daha ağır sözleri hakettigini hissedersem eklerdim. Kahraman olmak istiyorsan annemin sildigi borcu odemen daha büyük bir kahramanlık olur.
Bencede bu şekilde bi konuşma yapmanız daha uygun olur. Yalan söylemesinin sizi incittiğini de bilmeli.Nasıl da güzel yazmışsınız. Teşekkür ederim bakış açınız mantıklı gerçekten. Örneklendirdiğiniz konuşmayı bir kaç değişiklikle yapabilirim aslında. Olgun bakış açınız için teşekkür ederim gerçekten. Aradığım çözüm yolu bu.
GörümcemdeNeden görmüyorsun o hak sende yoksa kimde var
Ailemin desteği ödemelerimizi hızlandırdı sadece. Ama evet ortada bir haksızlık var gerçekten.Ailenizin desteğiyle ayakta durarak kardeşinin kirasını ödeme hakkı buluyor ama eşiniz?
Siz bı ailesiniz b nce o hak senden başka kimsede olmamalıGörümcemde
Ben zaten sona kalınca çok sıkışacağımızı bildiğim için erken almak istemiştim ama eşim borçları bitirip o şekilde harcama yapmayı uygun görmüştü. Yoksa yaklaşan masraflardan haberim var bir tek zıbın 20 tl sen aşağı değil.Bebek için hazırlanmak gerçekten çok pahalı. Yaz aylarında 27 liraya aldığım bir şeyi bu ay 60 lira civarında görünce şok oldum. Ailenin yardım etmek istemesi çok güzel ama eşine baba olmanın sorumluluğunu vermen lazım. Bakmış parası artıyor. Birikim yapayım diyeceğine başkasına veriyor.
Annenden artık yardım alma. Alışveriş yaparken fiyata bakma. Şampuanı, derecesi, küveti, tırnak makası, konak fırçası, pijamalar, dışarı çıkmalık kıyafeti, battaniyeler; kendin için pijamalar, gecelikler, hasta pedleri, hamileye özel iç çamaşırları, çatlak kremleri, meme ucu kremi derken o kadar çok detay var ki. En basiti küvet takımını 60 liraya aaa çok ucuzmuş diyerek aldık. Meme ucu kremini 90 liraya aldık. Göğüs kalkanı diye bir şey aldım plastik perişan etti beni. Gümüşünü sipariş ettim 200 lira. Konak fırçaları dediğim şey en ucuzu 20 lira. Bebek için özel deterjan, beşik, araba, puset vs hiç bitmiyor liste. Evimiz biraz soğuk şimdi ısıtıcı alacağım. Bir masraf daha. Kendi dolaplarım dolu diye bebek odası gibi olmasa da dolap ve şifonyer aldık ayrı oda yaptık. Bu konularda ne yapacaksınız hiç konuşuldu mu? Sonuçta bir birey geliyor dünyaya.
Diyorsun ya para harcamayı sevmem diye o kadar çok masrafın olacak ki. Hepsini son ayda yapamazsın. Şimdiden başla. Demek ki sizin paranız o kira miktarı kadar artuyor. Ayrıca her mesaja o parada hakkım yok demişsin. Ne tuhaf bir düşünce yapısı. Eşinin aklına aile denince sen gelmiyorsun ama sen de tam aile olamamışsın bence. Ya da tamam senin hakkın yok ama bebeğinin de mi yok hakkı babasının maaşında? Önce kendine bir ihtiyaç listesi hazırla. Sonra eşinin önüne koy. Gereksiz fazla mağdur edebiyatı yapıyorsun. Elbette bir aile olarak senin de hakkın var o parada ve emin ol görümcenden daha çok var hem de. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
Sebeplerim var.Bebeğinizin maddi imkanlarını bu kadar düşünüyorsanız çalışın bence.
Ben kırmakta kırılmak da istemiyorum. Çünkü eşim iyi niyetli ve iki tarafı da üzmek istemiyor.Eşiniz arkanızdan iş yapıyor ve sizi söz sahibi görmüyor ama siz uğradığınız haksızlığı dile getirmek için bile agdali cımbızli cümleler arıyorsunuz. Umarim bu dusunceliliginizi hak eder zamanla.
Off ben size de sinir oldum ya. Benim değil, hakkım değil deyip durmuşsunuz, çok pasifsiniz cidden. Benim kocam ailemden aldığım parayla borç kapatıp, KPSS kursuna giden kardeşinin kirasını filan ödeyemez. Siz çok eZdirirsiniz kendinizi bu kafayla. Ben kadının çalışmasından yanayım ama çalışmayan kadının eve giren parada söz hakkı olmadığını asla düşünmüyorum. Artık siz bir ailesiniz, o dışarda siz de evde çalışıyorsunuz, söz hakkınız elbetteki var.Ben çok büyük olay çıkartırdım, ben de hazırlandım KPSSye evde, kendi başıma. Başaracak insan her türlü başarıyor.
Yok cnm niye feda olsun çocuğunuz olacak siz varsınız eviniz faturalariniz var umarım çözüm bulursunuzBiz her iki aileye de uzağız. Kaldı ki bizde kalmasındansa abisinin bütün maaşı feda olsun ona :)
Neye göre iyi peki? Çocuğunun rızkını başkasına vermek mi iyilik? Hem de acil olmayan bir ihtiyaç için.Siz biraz alışveriş yapın , sonra gelin tekrar konuşalım isterseniz.Evet çalışmayacağımı hep biliyordu. Ama kötü bir insan değil gerçekten o yaptığının iyi bir şey olduğunu düşünüyor.
Terkedecek kadar büyük bir mesele değil benim için. Ama keyfi bir durum için gizli yapılması ağır geldi.
Ben kırmakta kırılmak da istemiyorum. Çünkü eşim iyi niyetli ve iki tarafı da üzmek istemiyor.
Üzülmeyin, çalışanlarda da var o eziklik. kendi kazancını ihtiyaçları için rahatça harcayamamış sınırlı sayıdaki ezik grubunun bir üyesi de benim :)Ben zaten sona kalınca çok sıkışacağımızı bildiğim için erken almak istemiştim ama eşim borçları bitirip o şekilde harcama yapmayı uygun görmüştü. Yoksa yaklaşan masraflardan haberim var bir tek zıbın 20 tl sen aşağı değil.
Evet alışveriş yapmayı sevmiyorum ama bebeğim için elbette yapılacak. Babası da isteyerek ya da zorla o sorumluluğu alacak. Mağdur edebiyatından çok ezik edebiyatı yapmışımEvet fazla tekrarlanmış o cümle ama gerçekten çalışmıyor olmanın ezikliğini yaşıyorum.
Ben zaten sona kalınca çok sıkışacağımızı bildiğim için erken almak istemiştim ama eşim borçları bitirip o şekilde harcama yapmayı uygun görmüştü. Yoksa yaklaşan masraflardan haberim var bir tek zıbın 20 tl sen aşağı değil.
Evet alışveriş yapmayı sevmiyorum ama bebeğim için elbette yapılacak. Babası da isteyerek ya da zorla o sorumluluğu alacak. Mağdur edebiyatından çok ezik edebiyatı yapmışımEvet fazla tekrarlanmış o cümle ama gerçekten çalışmıyor olmanın ezikliğini yaşıyorum.
Çalışmamak eziklik değildir bacım, yıllardır çalışan bir kadın olarak söylüyorum.Ben zaten sona kalınca çok sıkışacağımızı bildiğim için erken almak istemiştim ama eşim borçları bitirip o şekilde harcama yapmayı uygun görmüştü. Yoksa yaklaşan masraflardan haberim var bir tek zıbın 20 tl sen aşağı değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?