Eş-görümce

Kendi param nedir ya ben caliyisiyorum nedir bende buna sinir oluyorum sonuçta siz bir ailesiniz iyi günde kötü günde demişler

Kendi param nedir ya ben caliyisiyorum nedir bende buna sinir oluyorum sonuçta siz bir ailesiniz iyi günde kötü günde demişler
Çok haklısınız, ben de aynı şekilde düşünüyorum. İnsan sinirle ağzından çıkmaması gereken şeyleri söyler, yok yere kalp kırılır. O yüzden söyledim.

Evet hazırlanabilirdi ama o ayrı ev tutup rahat etmeyi tercih etti.

Eger mecburi bir sey olsa anlarim ama keyfi bir masraf icin cok kizardim hele de ben o kadar kemer sıkarken benden gizli yapilip enayi yerine konmam daha da sinir ederdi beni. Bence gizli oldugunu gorumce de biliyordur ve onun gozunde de 'bak abim ne olursa olsun benim isteklerime onem veriyor ve karisindan da gizliyor' diye bakacak. Ve aileme, bana saygisizlik yapan birinin bu hazzi duymasi beni sinir ederdi...

Ben kardes konusunda olaya farkli bakiyorum malesef. Keske siz de calissaydiniz. Bebeginizin tum ihtiyaclarini karsilardiniz. Çünkü esiniz bebek doğduktan sonra da kardesine yardim edecektir
Çünkü kardeş bu. Ben de ediyorum ve esim buna karisamaz

Rica ederim, umarim olumlu sonuç alabileceginiz bir konuşma gecirirsiniz.

Hiç kimse kusura bakmasın. Bir kadın çalışmasa da evde sürekli aktif halde. Çalışan bir kadın olarak söylüyorum. Ev hanımının evde mesai kavramı yok. Yaptığı hiç bir iş gözükmüyor. Çalışıp ya da çalışmama kadının insiyatifinde olmalıdır. Her çalışan kadın mutlu ve yeterli mı sanıyorsunuz. Bence asıl ezilen çalışan kadınlar ben de dahil. İş hayatında ezil. Ev hayatında ezil. Şuan izindeyim en azından moralim o kadar bozuk değil. Çünkü iş hayatının stresinden uzağım.

Eşlerin en başta sorumluluğu KENDİ AİLELERİNEDİR. Çalışsın ya da çalışmasın. Bu kadar nettir. Kimsenin lüksüne para harcayamam. Kardeşim dahi olsa. Yok sende çalış diyen hanımlar. E o zaman kız kardeşi çalışsın. Hayırdır. Onun ne engeli var? 24 saat KPSS mı çalışıyor. Ben de hem çalışıp hemde sınava hazırlandım. Bazı yorumları çok kadın düşmanı olarak görüyorum. Allah elinize düşürmesin.

Şimdi bana şey de çok tuhaf geliyor: evli abimin benim herhangi bir ihtiyacım için her ay ödeme yapması! Bu pek kabul edeceğim bir şey değil. Kendim de abimden bir ödeme istemem eşim de kız kardeşi için'gizlice' kira ödemesin. Bir de ailemin parasını alarak keyif çatıyorsa buna tepki verirdim. Üstelik evladınız olacak sizin kendi ihtiyaçlarınız var.

Kardeşine istediğini yapan ve kirasını ödeyen adam eşinin annesinden para almıycak o zaman ayıp yahu eşinin ailesinden al kardeşinin kirasını öde ama bebeğine çorap bile alma eşinin eline 5 kuruş para verme

Hay ağzın bal yesin yaa...
Kardeş hanım çalışamıyor, kendi keyfinin peşinde. Baskı hissetmemek için baba evinde bile kalamıyor, ama bir anne çocuğunun ihtiyaçlarını o kadar düşünüyorsa çalışıp kendi kazanmak zorunda. E bu adam bostan korkuluğu mu? Onun evladı değil mi? Bu kadın neden çalışmak zorunda o adamla paylaştığı çocuk için. Çocuğa da kadın bakacak zaten...

Kadın hakkı savunalım derken, önce biz vuruyoruz kadınlara. Şu kadınlara çalışın diye baskı yapmayın. İsteyen çalışır, isteyen çalışmaz. Bu işin tek doğrusu yok.

Boyle konularda ailesi tabi yardim edecek diyenler oluyor ya sasiriyorum ben.siz o kadar kisarken, sikinti cekerken esiniz kardesinin kirasini yatiramaz.hele ki senin annenler destek olurken .annenlere soyle sakin para mara vermesinler.bir zahmet kardesinin kirasini odeyen kocan bebeginin alisverisini de yapsin.kvnler odemeli onun kirasini bence.insanlar hic evlatlarini dusunmuyor ya

Bebeginize bir corap almamis olmaniz gorumcenizin kirasiyla alakali degil bence. Esinizin kardesine para harcamis olmasi buna engel olmaz cunku. Siz ne zamandir calismiyorsunuz? Bebege hazirlik olarak kendi nakit paraniz hic mi yoktu? Bunlar onemli noktalar.

Ben doguma kadar calistim,bebegimin her seyini aldim. Esimden beklemedim cunku cocuk sahibi olmaya karar verdigimde maddi manevi tum yuku kendi basima tasiyabilecegime inaniyordum,bu nedenle sorun yoktu yani.

Haklısınız ama çalışmayan karısının ailesinden gelen para ile borç oduyorlarmis adam da kendi parasını kardeşine veriyormuş.

Kemeri bu kadar sıkmayacaksınız demek ki.
Mantık çok basit, siz para harcamıyorsunuz, ailenizden de ciddi maddi destek görüyorsunuz.
Eşiniz de kalan parayla cömertlik yapıyor.
Kısmayın ihtiyaçlarınızdan, bu şartlar altında görümcemizin kirası son derece absürd bir harcama, bırakın annesi babası çeksin tasasını

Evet. Aynen böyle. İş hayatımda hiç neşeli kadın görmedim. Bu ne kadar kötü bir durum. Bakıyorum erkeklere neşe o biçim. Biz kadınlar ise "Ay çocuğum uyumadı. Ay kv bana şunu dedi." ....
Sonra müdür çağırıyor. Uyarıyor performans düşüklüğünden dolayı. Eee bir damla olan neşe de gidiyor. Harcama desen emin olun paramı istediğim gibi harcıyorum diyen binde bir. Çalıştığımı harcayamıyorsam ne anlamı var. Buradaki konuları okuyunca da görüyoruz. Ben de dahil. Eşim ilk benim hesabımdaki parayı bitiriyordu. Sonra ben. Millet çift maaş gibi üstümüze üşüştü. Daha yazacak çok şey var.

Ev hanımlarına bakıyorum daha neşeliler. Arkadaşımın izni bitti. Çalışmaya başladı. Yazık içim parçalandı. Bembeyaz olmuş yüzü. Bana dediği " Nisa evdeki dert yetmedi bir de iş hayatı stresi eklendi."

Kadın çalışırsa mutlu olursa çalışmalı. Sosyal baskı yüzünden değil. Özellikle hemcinslerimizin baskısı yüzünden hiç değil. Lütfen en başta kadınlar olarak birbirimize sahip çıkalım.

Bence kardesine verecek tabi diyenler ,kardesine ailesine yardim edenler .bana da cok ters bir durum .evli abim olsa asla ondan para kabul edemem.zaten ailem de izin vermez benim herseyimi karsilar yine de abimden para kabul etmez.bir kere esi huzursuz olabilir neden huzurlarini bozayim.
Ben de calisiyorum ailem asla benden para kabul etmez.hediye aldigim oluyor.onda bile ustuste olsa gonullerj olmuyor.kabul eden aileler ilginc geliyor bana.her ailenin ekonomisi kendine.o gorumcenin kurs parasini ailesi odemeli.abi zaten zengin degil yani.karisi sikinti cekerken kardese para yagdiramaz.bir kere ailenin kabul etmemesi gururlu olmasi lazim .

Niye kadin olunca ister çalışır ister çalışmaz oluyor ki... Hayat musterekse iki taraf da çalışsın iki taraf da ev işi yemek yapsın çocuk baksın. Daha en başta çalışmak erkeğin yükümlülügudur dersek nasıl iş hayatında cinsiyetçiligi yok ederiz.

O yorumu yapanlar kendisi de görümce olup kardeş , abi parası yiyenler...

O zaman erkeklerde doğursun. Emzirsin. Kv, Kb derdi çeksin. Akşam ne pişireceğim diye düşünsün. Bir süpürge tutunca erkek yere göğe sığdırılmıyor ama.

Lütfen ben feminist bir kadınım. Aktifim. Elbette iş hayatında cinsiyetçiliği yok edeceğiz. Ama bu şekilde değil. İş hayatında mobbing oluyor. Burada yazılan yorumlara hayret ediyorum. Az daha katlan. O işe ihtiyacın var vs yazılıyor. Bu ne kadar eşitlik? Bence ikiyüzlülük. Kadına ezdir demek kendini. Ülkemizde herşey gibi kadın hakları da yanlış anlaşılıyor.

KADIN İSTEDİĞİ için olmalı.

Bu konu için değil ama insanlar ailelerine yardım edebilir neden etmesin. Eşim de babasının kirasini ödüyor bende kendi anneme her ay belli bir miktar para veriyorum. Çünkü biz rahat rahat yasarken onlar ay sonunu zor getiriyorlar yardim etmesek ben vicdanen çok rahatsız olurum.

Ama konu sahibinin durumu farklı, kardesi keyfi olarak ev tutmuş, kendilerinin bir sürü borcu var , annesi yardımda bulunuyorken, eşinin kardesinin kirasını ödemesi yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…