Eş-görümce

Ben olsam adamı terk ederdim herhalde. Görümceye de ona da kan kusardım. Yemin ederim çok sabırlısınız. Anneniz, babanız sizin arkanızı toplasın beyefendi de gitsin kardeşinin rahatı için tuttuğu evin kirasını ödesin. Bunu da gizli saklı yapsın. PES. Siz hala iyi niyetle haberim olsa bir şey demezdim diyorsunuz. Bu erkeklere iyilik, hoşluk fazla. Anca sinsilikten, fesatlıktan anlıyorlar.

Belki onun da sebebi yardımı göstermektir. Benim annem de para alırdı mesela kendi ailesinden. Onla eve bir şeyler alınırdı ama babama demezdi. Bize gelen para var diyelim harçlık onu bile demezdik. Söyleyince babam gider kendi tarafına verirdi elindekini. Onlar bizden daha iyi olduğu halde yapılırdı. Bunların hep mayası bir :)

Anladığım kadarıyla sizi asıl üzen kardeşine yardım etmesi değil, bunu size yalan söyleyerek yapması. Ve belki de doğacak çocuğunun rızkından keserek yapması.

Bu açıdan baktığımda size hak verdim. Eşiniz açısından bakarsak kardeşine yardım edebilir kendi kararı, ama size yalan söylemesi açıklanacak bir durum değil, hatalı.

Yerinizde olsam karşıma alır güzelce konuşurum, neden bana yalan söyleyerek yaptığını sorarım

Bazı erkekler için şu laf gerçekten geçerli. böylesi adamların iki kaşığı varsa birini kıracaksın. Sen peceteyi ikiye böl adam kardeşinin kirasını ödesin. Ailevi destek durum varsa.olur. kendi ailesinden kısıp bencilce birine yardim etme lüksünü kendinde gören adam karakterizdir benim icin.

her ne kadar ailesi/kardeşi de olsa onun birinci öncelikli ailesi artık siz ve bebeğinizsiniz.diğerleri ikinci planda.ekstra bir gelir olur fazladan he o zaman yardım yapılır ama hem sizden gizli yapması hem de sizi böyle zora sokması oldukça kötü.ciddi bir uyarı yapardım ben olsam.

Annenizin borcunuzun bir miktarını geri almaması yada torununa eşya alması onun gönül güzelliğidir..zorlama, isteme yok dolayısıyla burada bir fedakarlıktan bahsedemeyiz çünkü anneniz kendi tercih etmiş.

Diğer yandan eğer görümceniz öğrenci ise abisi kirasını ödüyor..sizden birşey istemiyor kocanız..siz görüşmüyorsunuz diye bir bardak su dahi esirgeyecek hali yok..kardeşini silmez..

Bebeğe alışveriş yapmıyorsa haklısınız..bende sizin gibi üzülürdüm ama erkekler için aileleri bir yana, dünya bir yana bu ülkede maalesef.

Katılıyorum bunun sebebi bizim kv delerin sürekli oğullarına kendini acındırması maddi istekleri yüz verdinmi hep böyle devam ediyor.. Biz evlendimizde herşeyi kendi imkanlarımızla yaptık onların hiç bir desteklerini görmedik o sırada bile bizden birşeyler beklediler utanmadan ama benim ailem hep yanımızda oldu. Bizden sonra kaynım evlendi kendisi eşime göre daha baskın olduğu için olsa gerek sanırım bütün herşeyi ni eşimin ailesi yaptı ev aldı bize bir çöp dahi almamışlar dı eşimin çok ağırına gitti önceden ben birşey dediğimde pek toz kondurmak istemezdi ama şimdi oda soğudu. Kv birşey istediğinde bir güzel geçiştiriyor artık

Evet hazırlanabilirdi ama o ayrı ev tutup rahat etmeyi tercih etti.
Valla ilçe merkeze çok uzak bir yer değilse hiç gereği yok. Boşuna masraf oluyor bence siz de zor durumdayken. Annesinin babasının yanında kalsa yemek ev işleri temizlik alışveriş sorumluluğu da olmaz, o da rahat eder

Bence buradaki en büyük sorun bana göre kirayı ödemesi değil bunu sizden saklaması,eşinize bunu sakın bir üslupla sorup kızgınlığınızı belirtmeniz gerekir
Evet bu beni üzdü. Sen katılamazsın bu benim param demek gibi geldi bana. Çünkü en başta söyleseydi bir şey demezdim biliyordu.

Ya ben yalan söyleyip arkadan para biriktiremem yapamam yani. O noktada bir sorun yok. Sağolsun benden para saklamaz tasarruf edip borç kapatma meselesi benim kendi tercihim eşim tarafından bir istek ya da baskı söz konusu değil.

Evet benzer bir durum söz konusu. Ama benim kv durumları çok çok iyi değil. Ki olsaydı da biz yine kendimiz yapardık herşeyi.

Bir daha ailemden asla maddi destek almayacağım zaten. Ben birilerine eşim ve annem dahil muhtaç olmayı yediremiyorum kendime.

Evet benim de derdim kimseye muhtaç olmadan yaşamak. Onurlu bir hayat.

Bende anlamıyorum gerçekten ben de öğrenciydim. Benim de abim vardı. 4 yılda taş çatlasa 100 lirası geçmiştir bana. Sıkışsam bile abim aklıma gelmezdi.

Ben en cok annenize uzuldum.bes para etmez bir gorumceye kadincagizin rizki yediriliyor. Esindedde saglam mide varmis yanliz kayinvalidesinden alipta kendi ailesine yedirebiliyor. Siz kemer sikmaya devam edin afam isi cozmus
Üstelik eşimin kardeşiyle kavga sebebim anneme yaptığı terbiyesizlikti. Ama annemin haberi yok.

Bebeğe birşey alamayıp
Annenizin desteği ile geçinip
Elinde olanı kardeşine vermesi evlilik sorumluluğunu almadığını gösterir
Ben olsam direkt konuşurdum
Annemin desteği ile geçinmek demeyelim. Eşimin hakkını yiyemem. Anneme güvenip de göndermiyor kardeşine. Yani bu kira parasını elinde para olmasa borç alıp ödeyecek kadar önemsiyor.

Ben KPSS hazırlanırken ailemin parası olmasına rağmen dersaneye gitmemiştim hem KPSS hazırlanıp hem de çalışabilecek kadar sağlıklı olmadığım için. Evde hazırlanmıştım. Sanırım aynı şeyi bekliyordum.

Aslında rahatlamadan önce de ödüyormuş. Ailem maddi desteği bir iki ay önce yaptı kira 5 aydır ödeniyor. İlk kiradan beri.

Hayır söylemedim. Aslında bu konuda hiç bir şey yapmamaya karar verdim.

hiç kavga, gürültü yapmaya gerek yok gayet sakin şekilde görümceye ödeği kira kadar bebek içinde kenara para koymasını ,olmaz dersede o zaman kirayı kesip bebeğe birikim yapmasını söylerdim ...
Eşim kendi kafayı yemek pahasına her ikisini de karşılamak için çabalar o durumda zaten kendisi bizden kısmış olsa belki ben de çirkefe bağlayabilirdim. Tamamen iyi niyetinden yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…