- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.010
- 278
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Gizli saklı olmasa ve imkanlarınız uygun olsa öğrenci olan kardeşine yardımcı olması gayet normal olurdu ama siz kemer sıkıp borç öderken eşinizin gizli saklı kardeşinin kira ödemesi ayıp olmuş.Niye böyle yaptın diye sorun bence ve izin vermeyin artık kira ödemesine annesi babası ödesin borçlu haldeyken size ne liradan.. Zaten niyeyse bizim ailemiz hep yardımcı destekçi olurken eşlerimizin aileside tam tersi destek olmadıkları gibi zor zamanlarımız da bile hep bir maddi beklenti içinde oluyorlar
Katılıyorum bunun sebebi bizim kv delerin sürekli oğullarına kendini acındırması maddi istekleri yüz verdinmi hep böyle devam ediyor.. Biz evlendimizde herşeyi kendi imkanlarımızla yaptık onların hiç bir desteklerini görmedik o sırada bile bizden birşeyler beklediler utanmadan ama benim ailem hep yanımızda oldu. Bizden sonra kaynım evlendi kendisi eşime göre daha baskın olduğu için olsa gerek sanırım bütün herşeyi ni eşimin ailesi yaptı ev aldı bize bir çöp dahi almamışlar dı eşimin çok ağırına gitti önceden ben birşey dediğimde pek toz kondurmak istemezdi ama şimdi oda soğudu. Kv birşey istediğinde bir güzel geçiştiriyor artıkBelki onun da sebebi yardımı göstermektir. Benim annem de para alırdı mesela kendi ailesinden. Onla eve bir şeyler alınırdı ama babama demezdi. Bize gelen para var diyelim harçlık onu bile demezdik. Söyleyince babam gider kendi tarafına verirdi elindekini. Onlar bizden daha iyi olduğu halde yapılırdı. Bunların hep mayası bir :)
Valla ilçe merkeze çok uzak bir yer değilse hiç gereği yok. Boşuna masraf oluyor bence siz de zor durumdayken. Annesinin babasının yanında kalsa yemek ev işleri temizlik alışveriş sorumluluğu da olmaz, o da rahat ederEvet hazırlanabilirdi ama o ayrı ev tutup rahat etmeyi tercih etti.
Evet bu beni üzdü. Sen katılamazsın bu benim param demek gibi geldi bana. Çünkü en başta söyleseydi bir şey demezdim biliyordu.Bence buradaki en büyük sorun bana göre kirayı ödemesi değil bunu sizden saklaması,eşinize bunu sakın bir üslupla sorup kızgınlığınızı belirtmeniz gerekir
Ya ben yalan söyleyip arkadan para biriktiremem yapamam yani. O noktada bir sorun yok. Sağolsun benden para saklamaz tasarruf edip borç kapatma meselesi benim kendi tercihim eşim tarafından bir istek ya da baskı söz konusu değil.Annenizle konuşun, artık göndermesin....Hatta "ihtiyacı var, aldığımız borçları ödememiz lazim" de eşine.....annen borcu esine hibe edeceğine sen o parati gizli bir hesapta biriktir...
Görümcenizi kirasini ödediğini de bildiğinizi eşinize belli etmeyin....yoksa size cephe alir...
Evet benzer bir durum söz konusu. Ama benim kv durumları çok çok iyi değil. Ki olsaydı da biz yine kendimiz yapardık herşeyi.Katılıyorum bunun sebebi bizim kv delerin sürekli oğullarına kendini acındırması maddi istekleri yüz verdinmi hep böyle devam ediyor.. Biz evlendimizde herşeyi kendi imkanlarımızla yaptık onların hiç bir desteklerini görmedik o sırada bile bizden birşeyler beklediler utanmadan ama benim ailem hep yanımızda oldu. Bizden sonra kaynım evlendi kendisi eşime göre daha baskın olduğu için olsa gerek sanırım bütün herşeyi ni eşimin ailesi yaptı ev aldı bize bir çöp dahi almamışlar dı eşimin çok ağırına gitti önceden ben birşey dediğimde pek toz kondurmak istemezdi ama şimdi oda soğudu. Kv birşey istediğinde bir güzel geçiştiriyor artık
Bir daha ailemden asla maddi destek almayacağım zaten. Ben birilerine eşim ve annem dahil muhtaç olmayı yediremiyorum kendime.Cok haklisiniz. Ben olsam gordugum an sinirle olay cikarirdim. Ama daha sakin davranmak lazim bu durumlarda. Ailenizden gelen destegi kesin. Annenizle de gorusun bir sey almasin.
Eşinize masraf cikarin bebekle ilgili.
Koskoca kadin kpss kursunu odeyecek durumda degil madem otursun evde calissin. Evli barkli bebek bekleyen agabeyden para mi alinir. Ne dusuncesizlik.
Evet benim de derdim kimseye muhtaç olmadan yaşamak. Onurlu bir hayat.Şu hayatta ögrendigin tek şey erkeği asla ve asla rahata alistirmayacagin allah'tan ben evlenmeden önce babam ve eniştemle bu konuyu teyit ettim annem kaynanadan kendi ailesinin yanına kaçtı durumları çok fazla iyiydi dedem babamı çok sevdigi için calistirmamis oni beraber takılmışlar hep sonra ablamda rahat etmek için annanemin yanına geldi daha önce onla yaşadığı için ama annanem olunce dımdızlak kaldılar ve artık ayrilar bunlar bana ders oldu ve ogun dedim asla yakın oturmucam işte sebep oldu allah'tan sehrin bi ucuna gitmek zorunda kaldık büyüdüm hayata gore daha zor ama hep böyle bi yer vardı hayalimde o yüzden2 böylesi daha iyi oldu ve asla ne kadar sıkışsam bile asla izin vermem ailemin ödeyeceği paraya kayınpederim yapıyor arada verdiği parayı geri almıyor vs kaynanama söyledim siz böyle yapınca rahat edecek arkasında desteği olduğunu bilmek onuda benide rehavete kaptirir2 diye ama anlatamadım yine anlatmam gerekiyor sert bi dille sanırsam sana tavsiyem şuan bütün borc alımını kes annenle konuş sildiği parayı geri iştesin geri alır almaz onun bilecegi iş ama esin öyle bilsin sana versin annen gerekirse sakla parayi ve alış-veriş yapmana bişey demiyorsa dibine kadar bebeğe harca bu ay bi erkeğe kavga etsen bağırsan güzel konuşsan asla anlamaz nasilki onun davrandığı gibi davranırsan ozaman anlar bu böyle bunu kaç kere deneyimledim malasef biraz karakterinden ödün vermen lazım ve biraz cirkeflesmen lazım yoksa hayatin boyunca böyle şeylere maruz kalırsın için e atarak sadece kendine zarar verirsin kimse için değmez sen ilk önce kendi bebeğini canini düşüneceksin önce can sonra canan
Bende anlamıyorum gerçekten ben de öğrenciydim. Benim de abim vardı. 4 yılda taş çatlasa 100 lirası geçmiştir bana. Sıkışsam bile abim aklıma gelmezdi.Arkadaşlar da demiş. Kismayin kendinizden aileniz de para vermesin. Görümcenin yaptığı şey lüks. Kendi parasını kazanamiyorsa ayrı eve çıkmak da ne yani? Hiç de anlayışlı yaklasmazdim. Esiniz de yaptığı şeyin size haksızlık olduğunu içten içe biliyor ki gizliyor. Anneniz almasın eşyaları ya. Deyin eşinize beşik, bebek arabası ıvır zıvır şunlar alınacak hadi bakalım diye. Görsün gününü. Borcunu eşinin ailesi ödesin sen kardeşinin lüksünü karşıla. Acayip kafalar hiç anlayamayacağım hiç...
Üstelik eşimin kardeşiyle kavga sebebim anneme yaptığı terbiyesizlikti. Ama annemin haberi yok.Ben en cok annenize uzuldum.bes para etmez bir gorumceye kadincagizin rizki yediriliyor. Esindedde saglam mide varmis yanliz kayinvalidesinden alipta kendi ailesine yedirebiliyor. Siz kemer sikmaya devam edin afam isi cozmus
Annemin desteği ile geçinmek demeyelim. Eşimin hakkını yiyemem. Anneme güvenip de göndermiyor kardeşine. Yani bu kira parasını elinde para olmasa borç alıp ödeyecek kadar önemsiyor.Bebeğe birşey alamayıp
Annenizin desteği ile geçinip
Elinde olanı kardeşine vermesi evlilik sorumluluğunu almadığını gösterir
Ben olsam direkt konuşurdum
Ben KPSS hazırlanırken ailemin parası olmasına rağmen dersaneye gitmemiştim hem KPSS hazırlanıp hem de çalışabilecek kadar sağlıklı olmadığım için. Evde hazırlanmıştım. Sanırım aynı şeyi bekliyordum.Eşinizin size ve çocuğunuza bakma yükümlülüğü var . Gorumcenize de kendi ailesi bakmak yükümlülüğünde bnm dusuncem bu ... Çünkü siz bir yerden sıkıp geçim sıkıntısı çekerken eşiniz rızkını kardeşine veremez siz çalışıp evinize destek olabilirsiniz ama çalışmıyor sunuz bu sizin karariniz eşinizden kabul etmiş belli ki kardeşi de aynı şekilde hem çalışır hem sınava hazırlanır bunu başaran da çok insan var siz bebeginizden dahi kisarken eşinizin yaptığı yanlış bence ....
Aslında rahatlamadan önce de ödüyormuş. Ailem maddi desteği bir iki ay önce yaptı kira 5 aydır ödeniyor. İlk kiradan beri.Aileniz sizin darda olduğunuzu bilip verdiği borcun bir kısmını silmiş, üstüne bebeğinizin bir takım harcamalarını üstlenmiş, bu da yetmemiş hamile halinizle yediğinizden kısmışsınız.....
Bunun üstüne kocanız rahatlamış ki kendi evinden kısıp kardeşine para veriyor, kira ödüyor.
Pardon da bu işler öyle olmaz.
Burdaki kadınları da anlamıyorum. Çalışmıyorsan karışma diyorlar. Oldu ne ala. Bende çalışmıyorum. Ve ewet kocamın parası ikimizin parası. İki çocuğa bakıyorum. Okul, hastane, ödev, park vs hepsi bende. Dışardan para getirmiyorum diye, kocam beni eziklemez. Demek ki burdakiler öyle muamele görüyor. Ki böyle diyorlar.
Üstelik benim de abim var. Bekarken beş kuruşlarını görmedim, öyle bi beklentim de yoktu. Popolarına güvenmiyolarsa ev tutmayacaklar o zaman.
Ben olsam anneme derim ki sildiğin borçları silme hepsini iste. Görümcem yiyeceğine annem yesin. Bir de kısma. Ne istiyorsan ye ve al. Çünkü erkekler tasarruf yapan kadını yüceltmez aksine iyice mokunu çıkartırlar. Şekil A ablam. Ablam kıstıkça kv kp yedi. Ablamla kısmasıyla kaldı.
Hayır söylemedim. Aslında bu konuda hiç bir şey yapmamaya karar verdim.Gerçekten bütün iyi niyetimle kendimi iyi düşünmek için zorladım. Ama olmadı yapamadım. Çok sinir bozucu bi durum.
Okuyorsa elbette yardım edilir ben onda değilim. Ama aylardır! yalan söylemek nedir ya.
Nasılsa bebeğin büyük eşyaları alınacak diye rahatlamış eşiniz sanırım.
Bildiğinizi söylediniz mi okuyamadım ama bence şimdi söylemeyin.
Önce annenizin sildiği borç miktarını daha fazlasını geri ödeyeceğinizi söyleyin. Daha sonra kira meselesini açın.
Kısasa kısas yaptığınızı düşünüp size cephe almasın.
Eşim kendi kafayı yemek pahasına her ikisini de karşılamak için çabalar o durumda zaten kendisi bizden kısmış olsa belki ben de çirkefe bağlayabilirdim. Tamamen iyi niyetinden yapıyor.hiç kavga, gürültü yapmaya gerek yok gayet sakin şekilde görümceye ödeği kira kadar bebek içinde kenara para koymasını ,olmaz dersede o zaman kirayı kesip bebeğe birikim yapmasını söylerdim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?