- 9 Kasım 2013
- 731
- 795
- 103
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Sizin durumunuz kötüymüş baya bizimkilerin durumu çok çok iyi değil. Ama onlar birikim yapabiliyorsun biz borç ödeyemiyoruz.Benim eşimin ailesinin madsi durumu çok çok iyi canım. Onların acil bir yere para vermesi lazımmış, altınlarını bozduramazlarmış diye benim kocam benim altınlarımı vermiş onlara. Yani ben zarara gireyim ama ailesi girmesin. Böyle yapan adam herşeyi hakediyor. Senin kocan da aynısı bence. Önceliği kendi bebeği karısı olmalı, kızkardeşinin bekar evi değil. Valla tecrübeme dayanarak söylüyorum sen yemezsen onlar para yedirecek birini mutlaka buluyor.
Onlar kötü niyetle yaklaşıyor evet. Çizgimi bir kere bozsam fena olmayacak işte ama elimde değil tepki gösteremiyorum.Bu da olabilir ezilme güdüsü sen çizgini bozma bence ama yalan konusunda tepkini göster ki tekrar yalan söylemesin. Birikim işini de kendi başına hallet ve büyük ihtimalle görümce olayından kaynanalar bu şekilde davranıyor
Yani ailenin durumu kötüyse kızlarının yanına taşınıp beraber yaşasınlar, masraflar teke insin. Eşinin yaptığı her türlü yanlış. Burada senın ailene de haksızlık yapılıyor. Eşinin o kadar eline fazla para geçiyorsa senin ailene olan borcunu ödeyebilir, ki annen zaten istemiyormuş. Kesin kadın sırf bebek doğacak sıkışmayın , onun ihtiyacına harcayın diye almamıştır parasını. Benim annem de öyledir hep fedakar hep düşünceli. Ama bu erkek aileleri tamamen sömürü odaklı.Sizin durumunuz kötüymüş baya bizimkilerin durumu çok çok iyi değil. Ama onlar birikim yapabiliyorsun biz borç ödeyemiyoruz.
O kısım zaten beni daha çok yoruyor. Benim ailemin durumu çok şükür iyi. Yani onlara göre yapmak zorundalar. Ama bana göre değil. Ben annemden direkt borç istemedim. Hatta kaç ay o sıkıntıyı yaşadık. Ben annemde bir kaç gün kalınca o sorularla sıkıştırıp öğrendi durumu. Kendisi zorla teklif etti ben borç olarak kabul ettim. Onun da büyük kısmını sildi. Bu kadın en ufak fedakarlık yapınca benim ciğerim yanıyor.Yani ailenin durumu kötüyse kızlarının yanına taşınıp beraber yaşasınlar, masraflar teke insin. Eşinin yaptığı her türlü yanlış. Burada senın ailene de haksızlık yapılıyor. Eşinin o kadar eline fazla para geçiyorsa senin ailene olan borcunu ödeyebilir, ki annen zaten istemiyormuş. Kesin kadın sırf bebek doğacak sıkışmayın , onun ihtiyacına harcayın diye almamıştır parasını. Benim annem de öyledir hep fedakar hep düşünceli. Ama bu erkek aileleri tamamen sömürü odaklı.
Hatalarınızdan ilki annenizden borç almak, ikincisi de annenizin burcunuzun bir kısmını silmesi....İyi geceler. Bdv sıkı takipçisiyim. Bu güne kadarki sıkıntılarım için açılan konulardan ve bu konulara yapılan yorumlardan sıkıntılarımın, problemlerimin çaresini buldum. Herkese minnettarım.
Eşim bu gece işten geç geldi ve kanepede uyuya kaldı. Ben de ay başı olması sebebiyle gelir-gider hesaplamak için telefonunu aldım. Normalde ikimizin telefonu da ortadadır. Yani özeline girmedim. Gizli yaptığım bir şey değildi.
Altta gördüğünüz gibi hamileyim. Bebeğimizi bekliyoruz. Çok şükür büyük bir geçim sıkıntımız yok. Ben kendi isteğimle ev hanımıyım. Eşimin maaşıyla geçiniyoruz. Bebeğimizi beklerken çok büyük miktarda olmayan borçlarımızdan benim ailemin desteği ile kurtulmaya çalışıyoruz. Bankaya olan borcumuzdan faiz ödediğimiz gerekçesiyle annemden borç istedim. Sağolsun beni kırmadı şu an her ay ona belli miktar ödeme yapıyoruz. Borç aldıktan sonra annem bizim için verdiği paranın 5/3 ünü sildi. Bizim bir beklentimiz olmadığı halde bebeğimizin bir çok alışverişini de kendisi yapacak.
Eşimin ailesinden hiç bir beklentimiz yok( benim ailemden de yoktu). Onlar kendi hallerindeler. Tanıştığımız günden beri anlamlandıramadığım bir şekilde problemlerimiz var(yaklaşık bir ay önce işin özünü anladım ama artık bir problemin var oluşu umrumda değil). Eşimle geçmişimiz 10 yıllık bir süre ve 1.5 yıllık evliyiz. Evliliğimde de bazı problemler yaşıyorum evet ama çözülemeyecek şeyler değil.
Çok uzun bir giriş oldu asıl soruna şu an geliyorum. Evlendikten yaklaşık 5 ay sonra görümce ile mesajlaşarak büyük bir kavga ettik. Aileme ve bana yaptığı çok büyük bir terbiyesizlik tesadüfen karşıma çıktı kendisi benden 3 yaş küçük. O günden beri asla konuşmuyoruz. Ben tüm bağlarımı kestim. O mevzu uzun.
Yukarıda bahsettiğim maddi sıkıntılardan dolayı bir kaç aydır ciddi anlamda kemer sıkıyorum. Bu durumdan şikayetçi değildim şu ana dek. Her ay eksilere girmemize rağmen yeri gelip ikinci bir yemek pişirmezken. Bir ıslak mendili ve peçeteyi dahi ikiye bölerek kullanırken eşimin son altı aydır görümcemin ev kirasını ödediğini az önce gördüm. Daha önce dershane parasını o sıkıntıları çekerken ödedik bundan haberim vardı. Ama ev kirasını annesinin ödeyeceğini söylemişti. Hem yalan söyledi diye kızgınım hem de suratına tükürmeye değer görmediğim kişiye bebeğimden çok harcadığı için sinirlendim. Ben nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Buraya kadar okuduysanız önce tebrik sonra teşekkür ediyorum.
Anne işte dayanamıyor evladına. Ben olsam bir daha annemden maddi yardım kabul etmem. Kocam herşeye yetebiliyor madem kendi gelsin üstesinden. Erkekler sıkışmadığı sürece sağa sola dağıtmaya devam ederler.O kısım zaten beni daha çok yoruyor. Benim ailemin durumu çok şükür iyi. Yani onlara göre yapmak zorundalar. Ama bana göre değil. Ben annemden direkt borç istemedim. Hatta kaç ay o sıkıntıyı yaşadık. Ben annemde bir kaç gün kalınca o sorularla sıkıştırıp öğrendi durumu. Kendisi zorla teklif etti ben borç olarak kabul ettim. Onun da büyük kısmını sildi. Bu kadın en ufak fedakarlık yapınca benim ciğerim yanıyor.
Sorun şu ki o borçları almadan önce de ödüyormuş yani biz eksi hesabın dibine vururken geceleri borçlar nedeniyle uykumuz kaçarken de.Hatalarınızdan ilki annenizden borç almak, ikincisi de annenizin burcunuzun bir kısmını silmesi....
Eşinizin elini rahatlatmayın...tek çare
Zaten asla yardım almayacağım bir daha. Borç alırken de söyledim anneme ilk ve son anne dedim. Kendimize yetmemiz lazım.Anne işte dayanamıyor evladına. Ben olsam bir daha annemden maddi yardım kabul etmem. Kocam herşeye yetebiliyor madem kendi gelsin üstesinden. Erkekler sıkışmadığı sürece sağa sola dağıtmaya devam ederler.
Annenizle konuşun, artık göndermesin....Hatta "ihtiyacı var, aldığımız borçları ödememiz lazim" de eşine.....annen borcu esine hibe edeceğine sen o parati gizli bir hesapta biriktir...Sorun şu ki o borçları almadan önce de ödüyormuş yani biz eksi hesabın dibine vururken geceleri borçlar nedeniyle uykumuz kaçarken de.
Ben de benimkine bakamıyorum. Ama buna da mecburuz simdilikGaliba ben onun maaşına birlikte karar verebileceğimiz bir gelir gözüyle bakamıyorum.
Ben en cok annenize uzuldum.bes para etmez bir gorumceye kadincagizin rizki yediriliyor. Esindedde saglam mide varmis yanliz kayinvalidesinden alipta kendi ailesine yedirebiliyor. Siz kemer sikmaya devam edin afam isi cozmusİyi geceler. Bdv sıkı takipçisiyim. Bu güne kadarki sıkıntılarım için açılan konulardan ve bu konulara yapılan yorumlardan sıkıntılarımın, problemlerimin çaresini buldum. Herkese minnettarım.
Eşim bu gece işten geç geldi ve kanepede uyuya kaldı. Ben de ay başı olması sebebiyle gelir-gider hesaplamak için telefonunu aldım. Normalde ikimizin telefonu da ortadadır. Yani özeline girmedim. Gizli yaptığım bir şey değildi.
Altta gördüğünüz gibi hamileyim. Bebeğimizi bekliyoruz. Çok şükür büyük bir geçim sıkıntımız yok. Ben kendi isteğimle ev hanımıyım. Eşimin maaşıyla geçiniyoruz. Bebeğimizi beklerken çok büyük miktarda olmayan borçlarımızdan benim ailemin desteği ile kurtulmaya çalışıyoruz. Bankaya olan borcumuzdan faiz ödediğimiz gerekçesiyle annemden borç istedim. Sağolsun beni kırmadı şu an her ay ona belli miktar ödeme yapıyoruz. Borç aldıktan sonra annem bizim için verdiği paranın 5/3 ünü sildi. Bizim bir beklentimiz olmadığı halde bebeğimizin bir çok alışverişini de kendisi yapacak.
Eşimin ailesinden hiç bir beklentimiz yok( benim ailemden de yoktu). Onlar kendi hallerindeler. Tanıştığımız günden beri anlamlandıramadığım bir şekilde problemlerimiz var(yaklaşık bir ay önce işin özünü anladım ama artık bir problemin var oluşu umrumda değil). Eşimle geçmişimiz 10 yıllık bir süre ve 1.5 yıllık evliyiz. Evliliğimde de bazı problemler yaşıyorum evet ama çözülemeyecek şeyler değil.
Çok uzun bir giriş oldu asıl soruna şu an geliyorum. Evlendikten yaklaşık 5 ay sonra görümce ile mesajlaşarak büyük bir kavga ettik. Aileme ve bana yaptığı çok büyük bir terbiyesizlik tesadüfen karşıma çıktı kendisi benden 3 yaş küçük. O günden beri asla konuşmuyoruz. Ben tüm bağlarımı kestim. O mevzu uzun.
Yukarıda bahsettiğim maddi sıkıntılardan dolayı bir kaç aydır ciddi anlamda kemer sıkıyorum. Bu durumdan şikayetçi değildim şu ana dek. Her ay eksilere girmemize rağmen yeri gelip ikinci bir yemek pişirmezken. Bir ıslak mendili ve peçeteyi dahi ikiye bölerek kullanırken eşimin son altı aydır görümcemin ev kirasını ödediğini az önce gördüm. Daha önce dershane parasını o sıkıntıları çekerken ödedik bundan haberim vardı. Ama ev kirasını annesinin ödeyeceğini söylemişti. Hem yalan söyledi diye kızgınım hem de suratına tükürmeye değer görmediğim kişiye bebeğimden çok harcadığı için sinirlendim. Ben nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Buraya kadar okuduysanız önce tebrik sonra teşekkür ediyorum.
Bebeğe birşey alamayıpHayır ben zaten eşimin parası benim param görüşünde bir insan değilim. Çalışmama sebebim çok var. Sadece maddi ayarlamayı önceden yaptık ve o dönemde eşim dersane parası ödeyeceğini söyledi kira ödeyeceğini de söylese bir şey demezdim.
Şu an canımı sıkan mevzu bebeğe bir çorap dahi alamadık. Bana yalan söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?