Eş-görümce

Sizin durumunuz kötüymüş baya bizimkilerin durumu çok çok iyi değil. Ama onlar birikim yapabiliyorsun biz borç ödeyemiyoruz.

Onlar kötü niyetle yaklaşıyor evet. Çizgimi bir kere bozsam fena olmayacak işte ama elimde değil tepki gösteremiyorum.

Sizin durumunuz kötüymüş baya bizimkilerin durumu çok çok iyi değil. Ama onlar birikim yapabiliyorsun biz borç ödeyemiyoruz.
Yani ailenin durumu kötüyse kızlarının yanına taşınıp beraber yaşasınlar, masraflar teke insin. Eşinin yaptığı her türlü yanlış. Burada senın ailene de haksızlık yapılıyor. Eşinin o kadar eline fazla para geçiyorsa senin ailene olan borcunu ödeyebilir, ki annen zaten istemiyormuş. Kesin kadın sırf bebek doğacak sıkışmayın , onun ihtiyacına harcayın diye almamıştır parasını. Benim annem de öyledir hep fedakar hep düşünceli. Ama bu erkek aileleri tamamen sömürü odaklı.

O kısım zaten beni daha çok yoruyor. Benim ailemin durumu çok şükür iyi. Yani onlara göre yapmak zorundalar. Ama bana göre değil. Ben annemden direkt borç istemedim. Hatta kaç ay o sıkıntıyı yaşadık. Ben annemde bir kaç gün kalınca o sorularla sıkıştırıp öğrendi durumu. Kendisi zorla teklif etti ben borç olarak kabul ettim. Onun da büyük kısmını sildi. Bu kadın en ufak fedakarlık yapınca benim ciğerim yanıyor.

Hatalarınızdan ilki annenizden borç almak, ikincisi de annenizin burcunuzun bir kısmını silmesi....

Eşinizin elini rahatlatmayın...tek çare

Anne işte dayanamıyor evladına. Ben olsam bir daha annemden maddi yardım kabul etmem. Kocam herşeye yetebiliyor madem kendi gelsin üstesinden. Erkekler sıkışmadığı sürece sağa sola dağıtmaya devam ederler.

Zaten asla yardım almayacağım bir daha. Borç alırken de söyledim anneme ilk ve son anne dedim. Kendimize yetmemiz lazım.

Sorun şu ki o borçları almadan önce de ödüyormuş yani biz eksi hesabın dibine vururken geceleri borçlar nedeniyle uykumuz kaçarken de.
Annenizle konuşun, artık göndermesin....Hatta "ihtiyacı var, aldığımız borçları ödememiz lazim" de eşine.....annen borcu esine hibe edeceğine sen o parati gizli bir hesapta biriktir...

Görümcenizi kirasini ödediğini de bildiğinizi eşinize belli etmeyin....yoksa size cephe alir...

Cok haklisiniz. Ben olsam gordugum an sinirle olay cikarirdim. Ama daha sakin davranmak lazim bu durumlarda. Ailenizden gelen destegi kesin. Annenizle de gorusun bir sey almasin.
Eşinize masraf cikarin bebekle ilgili.
Koskoca kadin kpss kursunu odeyecek durumda degil madem otursun evde calissin. Evli barkli bebek bekleyen agabeyden para mi alinir. Ne dusuncesizlik.

Şu hayatta ögrendigin tek şey erkeği asla ve asla rahata alistirmayacagin allah'tan ben evlenmeden önce babam ve eniştemle bu konuyu teyit ettim annem kaynanadan kendi ailesinin yanına kaçtı durumları çok fazla iyiydi dedem babamı çok sevdigi için calistirmamis oni beraber takılmışlar hep sonra ablamda rahat etmek için annanemin yanına geldi daha önce onla yaşadığı için ama annanem olunce dımdızlak kaldılar ve artık ayrilar bunlar bana ders oldu ve ogun dedim asla yakın oturmucam işte sebep oldu allah'tan sehrin bi ucuna gitmek zorunda kaldık büyüdüm hayata gore daha zor ama hep böyle bi yer vardı hayalimde o yüzden2 böylesi daha iyi oldu ve asla ne kadar sıkışsam bile asla izin vermem ailemin ödeyeceği paraya kayınpederim yapıyor arada verdiği parayı geri almıyor vs kaynanama söyledim siz böyle yapınca rahat edecek arkasında desteği olduğunu bilmek onuda benide rehavete kaptirir2 diye ama anlatamadım yine anlatmam gerekiyor sert bi dille sanırsam sana tavsiyem şuan bütün borc alımını kes annenle konuş sildiği parayı geri iştesin geri alır almaz onun bilecegi iş ama esin öyle bilsin sana versin annen gerekirse sakla parayi ve alış-veriş yapmana bişey demiyorsa dibine kadar bebeğe harca bu ay bi erkeğe kavga etsen bağırsan güzel konuşsan asla anlamaz nasilki onun davrandığı gibi davranırsan ozaman anlar bu böyle bunu kaç kere deneyimledim malasef biraz karakterinden ödün vermen lazım ve biraz cirkeflesmen lazım yoksa hayatin boyunca böyle şeylere maruz kalırsın için e atarak sadece kendine zarar verirsin kimse için değmez sen ilk önce kendi bebeğini canini düşüneceksin önce can sonra canan

Arkadaşlar da demiş. Kismayin kendinizden aileniz de para vermesin. Görümcenin yaptığı şey lüks. Kendi parasını kazanamiyorsa ayrı eve çıkmak da ne yani? Hiç de anlayışlı yaklasmazdim. Esiniz de yaptığı şeyin size haksızlık olduğunu içten içe biliyor ki gizliyor. Anneniz almasın eşyaları ya. Deyin eşinize beşik, bebek arabası ıvır zıvır şunlar alınacak hadi bakalım diye. Görsün gününü. Borcunu eşinin ailesi ödesin sen kardeşinin lüksünü karşıla. Acayip kafalar hiç anlayamayacağım hiç...

Ben en cok annenize uzuldum.bes para etmez bir gorumceye kadincagizin rizki yediriliyor. Esindedde saglam mide varmis yanliz kayinvalidesinden alipta kendi ailesine yedirebiliyor. Siz kemer sikmaya devam edin afam isi cozmus

Bebeğe birşey alamayıp
Annenizin desteği ile geçinip
Elinde olanı kardeşine vermesi evlilik sorumluluğunu almadığını gösterir
Ben olsam direkt konuşurdum

Eşinizin size ve çocuğunuza bakma yükümlülüğü var . Gorumcenize de kendi ailesi bakmak yükümlülüğünde bnm dusuncem bu ... Çünkü siz bir yerden sıkıp geçim sıkıntısı çekerken eşiniz rızkını kardeşine veremez siz çalışıp evinize destek olabilirsiniz ama çalışmıyor sunuz bu sizin karariniz eşinizden kabul etmiş belli ki kardeşi de aynı şekilde hem çalışır hem sınava hazırlanır bunu başaran da çok insan var siz bebeginizden dahi kisarken eşinizin yaptığı yanlış bence ....

Aileniz sizin darda olduğunuzu bilip verdiği borcun bir kısmını silmiş, üstüne bebeğinizin bir takım harcamalarını üstlenmiş, bu da yetmemiş hamile halinizle yediğinizden kısmışsınız.....

Bunun üstüne kocanız rahatlamış ki kendi evinden kısıp kardeşine para veriyor, kira ödüyor.

Pardon da bu işler öyle olmaz.

Burdaki kadınları da anlamıyorum. Çalışmıyorsan karışma diyorlar. Oldu ne ala. Bende çalışmıyorum. Ve ewet kocamın parası ikimizin parası. İki çocuğa bakıyorum. Okul, hastane, ödev, park vs hepsi bende. Dışardan para getirmiyorum diye, kocam beni eziklemez. Demek ki burdakiler öyle muamele görüyor. Ki böyle diyorlar.

Üstelik benim de abim var. Bekarken beş kuruşlarını görmedim, öyle bi beklentim de yoktu. Popolarına güvenmiyolarsa ev tutmayacaklar o zaman.

Ben olsam anneme derim ki sildiğin borçları silme hepsini iste. Görümcem yiyeceğine annem yesin. Bir de kısma. Ne istiyorsan ye ve al. Çünkü erkekler tasarruf yapan kadını yüceltmez aksine iyice mokunu çıkartırlar. Şekil A ablam. Ablam kıstıkça kv kp yedi. Ablamla kısmasıyla kaldı.

Gerçekten bütün iyi niyetimle kendimi iyi düşünmek için zorladım. Ama olmadı yapamadım. Çok sinir bozucu bi durum.
Okuyorsa elbette yardım edilir ben onda değilim. Ama aylardır! yalan söylemek nedir ya.
Nasılsa bebeğin büyük eşyaları alınacak diye rahatlamış eşiniz sanırım.
Bildiğinizi söylediniz mi okuyamadım ama bence şimdi söylemeyin.
Önce annenizin sildiği borç miktarını daha fazlasını geri ödeyeceğinizi söyleyin. Daha sonra kira meselesini açın.
Kısasa kısas yaptığınızı düşünüp size cephe almasın.

hiç kavga, gürültü yapmaya gerek yok gayet sakin şekilde görümceye ödeği kira kadar bebek içinde kenara para koymasını ,olmaz dersede o zaman kirayı kesip bebeğe birikim yapmasını söylerdim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…