Eş ile eğlenememek

Çok merak ediyorum aranızda eşi ile birlikte eğlenebilen var mı yoksa biz mi anormaliz ?

2012’den beri birlikteyiz. Eğlendiğimiz anlar parmakla sayılacak kadar az. Eğlenmek derken neyden bahsettiğimi de aktarayım: böyle kahve içerken ya da sohbet ederken ya da film izlerken geçirdiğiniz keyifli, huzurlu anlardan bahsetmiyorum. Gülmenizi kontrol edemediğiniz, kahkahalar attığınız veya yüzünüzden şapşal bir gülüşün eksilmediği, içinizden durduramadığınız dans etme hissinin geldiği, zıplayarak yürüdüğünüz anlardan bahsediyorum. Bilmem anlatabildim mi.
Ben bu aralar bunun eksikliğini ve özlemini çok hissediyorum. Biraz önce bu konuyu konuştuk. En son eğlendiğimiz anları hatırlamaya çalıştık. En son 2018’de tesadüfen Amsterdam’da denk geldiğiniz bir festivalde böyle eğlenmiştik. 2019’da da Çeşme’de gittiğimiz bir plajda bir duba üzerinde kahkahalarla eğlenmiştik. Üzerine konuştuk Ama ben hiç böyle bir adam olmadım ve şu an bunun eksikliğini hissetmiyorum dedi. Ben de ‘bu eğlenmeyeceğimiz anlamına gelmez’ dedim. Zaten ülke olarak kasvetli, huzursuz, üzüntülü süreçler yaşadık. Ne zaman en son kahkaha attığımı unuttum resmen. Ömür geçiyor. Gerçekten eksikliğini hissediyorum bu konunun. Özellikle çocuktan sonra bu tarz eğlence anlayışımız çok çok azaldı. Merak ediyorum, sadece biz mi böyleyiz? Bu konuda aranızda bir şeyler yapan bir formülü olan var mı?

Konu bitti ama biraz daha içimi dökeyim. Yani bakıyorum bazı çiftler ortak zevkleri var, konser va takip edip gidiyorlar. Bizimkinin hiç öyle tutkusu hevesi yok. Kaç yıldır söylediğim etkinlikler var, bir tanesine gitmiş değiliz. Sen git, sen eğlen diyor olur mu öyle? Onunla eğlenemedikten sonra ne anlamı var ? Onun yeri ayrı, ben yine giderim ama ben onunla da eğlenmek istiyorum belki. Gerçekten bilmiyorum, normali mi bu, benim beklentim mi fazla, gençlik özlemi mi çekiyorum işin içinden çıkamadım.
Ben aynı sizin gibiyim eşimde aynı eşiniz gibi..ben eğlenmeyi,içmeyi,coşup oynamayı kısaca deli doluyken eşim tam tersi

O eğlendirmek icin elinden geleni yapar herkesle eğlenebilir güler cıvık değildir ama kolay eglenir ama ben yapı itibariyle her şeye gülemiyorum ya eglendiğim an bile sayılı kızlarla bir araya gelsek dahi hehe noldu simdi bir araya geldik de bu an da bitecek eve gidecem de yapılacak islerimi yapacağım gelmesem coktan isim bitmis oturuyordum diye tribe giren biriyim🤣

Çok merak ediyorum aranızda eşi ile birlikte eğlenebilen var mı yoksa biz mi anormaliz ?

2012’den beri birlikteyiz. Eğlendiğimiz anlar parmakla sayılacak kadar az. Eğlenmek derken neyden bahsettiğimi de aktarayım: böyle kahve içerken ya da sohbet ederken ya da film izlerken geçirdiğiniz keyifli, huzurlu anlardan bahsetmiyorum. Gülmenizi kontrol edemediğiniz, kahkahalar attığınız veya yüzünüzden şapşal bir gülüşün eksilmediği, içinizden durduramadığınız dans etme hissinin geldiği, zıplayarak yürüdüğünüz anlardan bahsediyorum. Bilmem anlatabildim mi.
Ben bu aralar bunun eksikliğini ve özlemini çok hissediyorum. Biraz önce bu konuyu konuştuk. En son eğlendiğimiz anları hatırlamaya çalıştık. En son 2018’de tesadüfen Amsterdam’da denk geldiğiniz bir festivalde böyle eğlenmiştik. 2019’da da Çeşme’de gittiğimiz bir plajda bir duba üzerinde kahkahalarla eğlenmiştik. Üzerine konuştuk Ama ben hiç böyle bir adam olmadım ve şu an bunun eksikliğini hissetmiyorum dedi. Ben de ‘bu eğlenmeyeceğimiz anlamına gelmez’ dedim. Zaten ülke olarak kasvetli, huzursuz, üzüntülü süreçler yaşadık. Ne zaman en son kahkaha attığımı unuttum resmen. Ömür geçiyor. Gerçekten eksikliğini hissediyorum bu konunun. Özellikle çocuktan sonra bu tarz eğlence anlayışımız çok çok azaldı. Merak ediyorum, sadece biz mi böyleyiz? Bu konuda aranızda bir şeyler yapan bir formülü olan var mı?

Konu bitti ama biraz daha içimi dökeyim. Yani bakıyorum bazı çiftler ortak zevkleri var, konser va takip edip gidiyorlar. Bizimkinin hiç öyle tutkusu hevesi yok. Kaç yıldır söylediğim etkinlikler var, bir tanesine gitmiş değiliz. Sen git, sen eğlen diyor olur mu öyle? Onunla eğlenemedikten sonra ne anlamı var ? Onun yeri ayrı, ben yine giderim ama ben onunla da eğlenmek istiyorum belki. Gerçekten bilmiyorum, normali mi bu, benim beklentim mi fazla, gençlik özlemi mi çekiyorum işin içinden çıkamadım.
Ben eğlenenediğim, gülemediğim, kahkaha atamadığım insanla sevgili olamıyorum siz nasıl evleniyorsunuz? 🙄

Hayatınızda kahkahalarla güleceğiniz bir şey olmuyordur belki. Ya da kahkahalarla güleceğiniz bir muhabbet oluşmuyordur aranızda
Ya daa ruhen öyle durup durup dans edecek mutlulukta değilsinizdir
Diye tahmin ediyorum

Bu tarz şeyler biraz yapı meselesi bence. O tür şeylerden keyif almıyorsa o iş olmuyor. Zamanla ortak paydalarla buluşmayı öğreniyor insan. Biz eşimle çok güleriz, çok eğleniriz, çok komik ve eğlenceli buluyorum onu. Ama öyle mekan eglencesi sevmez, konser sevmez, kalabalik sevmez. kendi capimizda eğlenebiliyoruz. Tatilleri daha sakin otellere planlıyoruz. Gezmeleri de oyle

2 küçük bebeğimiz var ama eğleniyoruz valla🧿😁

Eşiniz Boğa burcu olabilir😊

Yapı meselesi. Yani yapınız çok gürültülü bir eğlence değilse doğal. İkiniz de belki yapı olarak çok eğlenceli espirili değilsinizdir. Tek bir eğlence tipi yok neticede. Gürültülü kahkahalı eğlence tek bir eğlence tipi değil ya.
Keyifli vakit geçiriyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu tip keyif almalar da eğlenceli geliyorsa eğlenen bir çiftçinizdir

Bizim de zevklerimiz aynı değil eşim balık tutmayı sever uygun olduğu zaman balık kampına gider. Ben hiç zevk almam balık tutmaktan ama ortak yaptığımız şeyler de vardır kızımızla sinemaya gideriz bowlinge gideriz günlük hayattan örnek vereyim geçen pazar lise yaşlarında yeğenimiz vardı hadi eğlenelim dedim TV den halay açtık bir halay çektik evde 😂😂yani illa ki eğlenemiyoruz denmez bir şeyler yapmak lazım icraate gecmek lazım he o size uymazsa siz de kendiniz eğlenin kimse için kendinizi heder etmeye değmez bir akşam açın müziği onu da çağırın gelmezse kendiniz eğlenin yahu😂sizi eğlenirken görünce zaten eşlik etmek için can atar 😂gün bugündür ortada hiçbir sebep yokken karaları bağlamak niye yani biraz saçma buldum

Bizim de zevklerimiz aynı değil eşim balık tutmayı sever uygun olduğu zaman balık kampına gider. Ben hiç zevk almam balık tutmaktan ama ortak yaptığımız şeyler de vardır kızımızla sinemaya gideriz bowlinge gideriz günlük hayattan örnek vereyim geçen pazar lise yaşlarında yeğenimiz vardı hadi eğlenelim dedim TV den halay açtık bir halay çektik evde 😂😂yani illa ki eğlenemiyoruz denmez bir şeyler yapmak lazım icraate gecmek lazım he o size uymazsa siz de kendiniz eğlenin kimse için kendinizi heder etmeye değmez bir akşam açın müziği onu da çağırın gelmezse kendiniz eğlenin yahu😂sizi eğlenirken görünce zaten eşlik etmek için can atar 😂gün bugündür ortada hiçbir sebep yokken karaları bağlamak niye yani biraz saçma buldum
Şuna ek yapayım izlediğimiz film türü bile farklı o bilim kurgu sever ben komedi veya animasyon ortak paydada buluşmak lazım yani o kadar farklı karakterlerdeyiz zaten eşler ikisi ayni karakterlerde olmaz ki biri eğlenmeyi çok severken diğeri daha durağandır birbirini teşvik etmek için Allah böyle denk getiriyor eşime kalsa ohooo kös kös otururuz😂😂

Geçen gece eşimle gülme krizine girdikten hemen sonra bunu düşündüm.
Aslında çok uzun zamandır gülerek, kahkahalarla eğlenmiyordum.
Evet birlikte yaptığım her şeyden çok keyif alıyorum. Birlikte gezmekten, takılmaktan, evde oturmaktan hatta çalışmaktan bile...
Eşimle çok iyi arkadaşız birbirimize sevgimiz de çok şükür hiç bitmedi ara ara iniş çıkışları olsa da :D
Eşime söylediğimde de sanırım büyüdük ve ruhumuz dinginleşti biraz dedi.
Oysa ki o benden daha çok severdi gülmeyi eğlenmeyi... Belki çocuğumuz büyüdükçe tekrar o enerjiyi yakalarız kim bilir diyerek konuyu kapattık.

Benim esim de boğa burcu ama isteyince de eğleniliyor yani 😂her zaman yapmazlar o ayrı biraz daha ağır duruşları vardır
🤣Boğa burcu olan benim bu arada🤗🤗🤗Yani,rarat bırakın bizleri nolurrr yaaa. Gezmeyi tozmayı gerçekten sevmiyoruz.Benim eşim ve ailesi de tam tersi.Bıraksalar sokakta yatarlar o derece😂

Toplumun karamsar aurası (yani para) işe, güce, eğlenceye, kahkaha desibeline, huzuruna, hareketine her şeyine sirayet ediyor maalesef. E çocuk olunca sorumluluk var, saçma sapan davranma lüksün yok gibi oluyor. Misal konsere gitsen bi gerginliğe rastlayıp tadının kaçma ihtimali çok yüksek, hadi rastlamadın yedin içtin eğlendin eve geldin sessizce odana geçmek çocuk uyanırsa ilgilenmek veya sabah o kahvaltıyı öğlen yemeğini hazırlamak zorundasın. Hazırlarken de gece ödediğin miktarları düşündükçe hüzün gelir soldan soldan. O paraya kafandaki şeyleri alsam daha mi iyi olurdu dersin. Sonra işe gittin orda ayrı problem. Amaaaan velhasıl nerde eski zamanlar 🤣

Bunun için bir organizasyon planladınız mı hiç ? insan sürekli aynı şeyleri yapınca aynı yere tatile gidince monotonlaşıyor maalesef. Mesela güzel konserler etkinlikler oluyor veya arakdaşlarınızla eğlenceli aktiviteler planlayabilirisinz.

Bizim ilişkimizde haddinden fazla gülme vardır. Saatlerce aklıma geldikçe güldüğüm şeyler falan yaşarız. Bu benim fazla kikirdek olmamdan da kaynaklanıyor olabilir 😄 O da güldürür ama yani 😄😄

Birlikte eğlenmek önemli ama bence. Birlikte edilen bir dans, söylenen bir şarkı çok kıymetli.

Ben bunun iletişimden kaynaklandığını düşünüyorum. Normalde vakit geçiriyorsunuz ama eğlenmiyorsunuz gülmüyormusunuz ya da ne bileyim komik birşey anlatınca eğlence olmuyormu eşiniz hep böyle biri mi ? Geniş kapsamlı bi konudur bu.
Benim eşim dışa kapalıdır kalabalık sevmez mizacıda sert ve sinirlidir ama biz eğleniriz. Geçen benim yapma dediğim birşeyi yaptığı için tartıştık. Onu atma demiştim atmış :) ben bi yandan kızıyorum o da bi yandan banane yapıcam diyip gülüyor. Yapmıcaksın diyorum yapıcam diyor sinirden bende gülmeye başladım.
Şuna bağlayacağım gülmek bulaşıcıdır güzel enerji bulaşıcıdır. Siz nasılsınız ?

Back
X