• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile maddi konular

Bekara konuşmak kolay ben belki ondan da böyle diyorum ama ortak tapu olunca sanırım kişi kafasına göre satamıyordu. O bir çözüm olabilir sanki.
Ne alaka ya kadın çalışacak maaş kartı eşinde olacak çocuk gibi harçlık isteyecek. Ayrıca konu sahibinin eşi alacağı mali kendi üzerine yapacak o zaman da çok rahat satar satmazsada kendi ailesinden birinin üzerine yapar

Ne alaka ya kadın çalışacak maaş kartı eşinde olacak çocuk gibi harçlık isteyecek. Ayrıca konu sahibinin eşi alacağı mali kendi üzerine yapacak o zaman da çok rahat satar satmazsada kendi ailesinden birinin üzerine yapar
Ortak tapudan ne anlıyorsun? Harçlık mı istesin dedim? İkisinin de belli bir miktar harcayacağı olur ortak biriken parayla da ortak tapulu şeyler alınır ne var bunda?

Ortak tapudan ne anlıyorsun? Harçlık mı istesin dedim? İkisinin de belli bir miktar harcayacağı olur ortak biriken parayla da ortak tapulu şeyler alınır ne var bunda?
Allah in yarabbim sizin dediğiniz gibi olsa problem yok. Ama konu sahibi benim size anlattığımı yaşıyor. Maaş kartı eşinde sözüm ona para biriktiriyor ama konu sahibi daha hesapta ne kadar para birikmiş onu bile bilmiyor. Ayrıca eşi konu sahibinin parasıyla araba alıp kendi üzerine yaptıracak yani ortak tapu falan değil

Hayat ortaklığı günün birinde bitiyor düşüncesiyle başlarsanız emin olun biter. Başka türlüsüne en başından ihtimal vermiyorsunuz çünkü. Ayrıca parayı saklarken hayat nasıl ortak oluyorsa..
Boşanan kadınların çoğu eminim ki 'bir ömür boyu' diyerek evlenmiştir. Kimse evliliğim bir gün biter diye evlenmez, ama hayat şartları ve gördüklerimiz ortada. Salak olmaya gerek yok.

Umarım nicki gibi hekim değildir, yoksa bu kizcagizi kocası baya baya sömürür.

Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?
Bizde de durumlar bu ara böyle🥴Benim işler şükür biraz oturdu adam benden ziyadesiyle beklentiye girdi.Ben zaten elimden geleni yaparım ama sanki her geçen gün benden beklenti artıyor...

Allah in yarabbim sizin dediğiniz gibi olsa problem yok. Ama konu sahibi benim size anlattığımı yaşıyor. Maaş kartı eşinde sözüm ona para biriktiriyor ama konu sahibi daha hesapta ne kadar para birikmiş onu bile bilmiyor. Ayrıca eşi konu sahibinin parasıyla araba alıp kendi üzerine yaptıracak yani ortak tapu falan değil
Ben konudan bağımsız konuştum zaten ilk alıntım da siz değil başka bir kadınındı. Tıp okuyup okuduğumu anlamayacak biri değilim merak etmeyin.

eşim parayı bizim için biriktiriyor zoruma giden kısmı eskiden benim paramın hesabını sorma diye bana sürekli çıkışırdı ben asla soramazdım ne kadar paran var vs. Diye zaten bu sebeplerden hırs yapıp atandım ama şimdi yine parayı alan o beni hiçbirseye karıştırmıyor
O zaman sende artik ikimiz calisiyoruz.Gider vegelir ortaksa benimde herseyden haberim olmali demelisiniz.Bu bircok calisan ailede gecerli bi cozum yoludur.Ama bunlari soylerken iletisim gucunuzu kullanin tatli dille aciklama yapin birlikte kazaniyoruz sen elinden geleni yapiyosun bizim için ama ben maddi konularda artik sadece kazandigimi sana vermek degil ailemizin butcesini birlikte tutmak isterim hem boylece harcamalarimda da daha bilincli harcamış olucam falan derseniz esiniz eger cok ata erkil biri degilse olumlu yaklasir

Bence durum çok yanlış keşke en baştan para vermeye alıştırmasaydınız. Erkekler fazla para görünce kuduruyor (bana göre) kumar mı oynuyor, borsada paraları yiyor mu yoksa başkalarına yediriyor mu bilemezsiniz. Şuan bu durumdan kurtulmak için maaşımdan artan parayı altın olarak biriktirmek istiyorum altın güvenli liman vs diyebilirsiniz en azından 3-5 çeyrek yapar koyarsınız. Evlilikler bitecek diye başlamıyor elbette ama yarın bir gün ne olacağını bilemeyiz o yüzden kendinizi güvenceye alın çocuğunuz varsa ona birikim hesabı açıp parayı oraya da aktarabilirsiniz.
Bir de aklıma şu takıldı siz çalışmadan da evi çeviren biri niye sizden para ister ki?

Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?
Biz de ödemeler borçlar faturalar vb giderler ayrılır. Geriye harçlık kalan bolusulur. Biz hiç birikim yapamayız devamlı kartları kapatmaya çalışırız. 😂 Bugüne kadar sorun yaşamadık her şeyimiz sefaff.

Bu arada oldum olası su maaşını direk eşe gonderen veya eşine maaş kartı veren hanımları anlayamamışımdir. O harçlık alıp size yollasın kalanı madem.

Back
X