• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile maddi konular

Kusura bakmayın evlilikte sadece gider ortaktır. Yoksa herkesin kazancı kendine evli çiftler arasında senin paran benim param mevzusu olmalı. Hayat arkadaşlığı olayını çok yanlış anlamışsınız.
Sizin dediğiniz gider ortaklığı “ev arkadaşlığı” oluyor hanımefendi. “Hayat arkadaşlığı”nda adı üstünde “hayat” ortak, para ne ki..

Sizin dediğiniz gider ortaklığı “ev arkadaşlığı” oluyor hanımefendi. “Hayat arkadaşlığı”nda adı üstünde “hayat” ortak, para ne ki..
Kusura bakmayın hayat ortak ana para için geçerli değil. Neticede hayat arkadaşlığı günün birinde bitiyor. Benim şahsi düşüncem

bu devirde babana bile güven yok demişler o yüzden rahatsız oluyorsanız ortak hesap açmayı teklif edin yada maaşınızdan kendinize ayırıyorsanız bunu yetmiyor harcamalarım oluyor diye artırın. kendi parasının hesabını size sordurtmayan ama sizin maaşınızı kendi hesabında biriktiren bi insana çok güvenmezdim sonuçta bir tıkla harcayabilir o parayı sorgusuz sualsiz

Ne guzel hayat ya adama bak bir sey de sordurmuyor.Eeeee boyle 5 sene sursun bu olay sonra adam asik olsun baskasina biraksin seni sen de 5 yil adama verdiginle kal.Kenarda 5 kurusun olmadan.Adam size guvenmiyor sifresini soylemiyor ne kadar birikti konusmuyor ne yapti anlatmiyor siz kocam diyip guvenip tum maasi nasil adama veriyorsunuz cok ilginv

Ne guzel hayat ya adama bak bir sey de sordurmuyor.Eeeee boyle 5 sene sursun bu olay sonra adam asik olsun baskasina biraksin seni sen de 5 yil adama verdiginle kal.Kenarda 5 kurusun olmadan.Adam size guvenmiyor sifresini soylemiyor ne kadar birikti konusmuyor ne yapti anlatmiyor siz kocam diyip guvenip tum maasi nasil adama veriyorsunuz cok ilginv
Maalesef böyle akıl tutulması yaşayan kadınlara bazı şeyler müstahak

Kusura bakmayın hayat ortak ana para için geçerli değil. Neticede hayat arkadaşlığı günün birinde bitiyor. Benim şahsi düşüncem
Hayat ortaklığı günün birinde bitiyor düşüncesiyle başlarsanız emin olun biter. Başka türlüsüne en başından ihtimal vermiyorsunuz çünkü. Ayrıca parayı saklarken hayat nasıl ortak oluyorsa..

Ben de yaklaşık 14 yıllık evliyim. Evliliğinin ilk 1.5 yılı çalışmıyordum. Çalışmaya başlayınca düğün altınlarını peşinat yapıp bir ev borcuna girdik. Ben kredinin yarısını ödedim ve mutfak bendeydi. Kredi gibi bir borç olmayınca ben kadının maaşını eşine göndermesini doğru bulmuyorum. Siz de maaşınızdan kalanı biriktirebilirsiniz kendi hesabınızda. Bizim hesaplar ayrı. Maaşlar da yakın sayılır. Ama geçim eskisi kadar kolaybdegil. Iki memur zor geçiniyoruz artık.

Bende şuan çalışmıyorum ama çalışırken kendi maaşımı vermiyordum bizde durumlar biraz farklıydı yeni evliydik ailesine veriyordu ödemesi gerekenleri vardı vs vs. Güven sorunu vardı o sebeple maaşımı vermedim ama evin eksiklerini alıyordum aslında veriyordum gibi. Yani aksesuar alıyordum yeni ev kurulduğu için eksikler çoktu onları alıyordum bazen mutfak alışverişi yapıyordum yani demem o ki paramın kontrolü bendeydi. Ama düzeni oturmuş çiftlerde bence ortak hesap olmalı ya da ödemeler paylaşılmalı ve birikim yatırım ortak yapılmalı eşinizde birikmesine gerek yok dünyanın bin bir türlü hali var

Kendisi sorduğum zaman bana hesap mi soruyosun tarzında çıkışıyor ezik hissediyormuş muş
Heee bunu benim ki de diyordu bence yalan güvenmiyor musun bana cart curt. Ama şey hissettim şimdi siz önceden çalışmadığınız için kontrol ondaydı öyle alıştı düzene şimdi siz de çalışınca bunu kolay kolay yıkamayabilirsiniz bence tatlı tatlı başka bir çözüm bulun

Bende her ay harcligimi alıp kalan parayı eşime gönderiyorum.esim asla parayı boşa harcayan biri değil.hatta kendine harcamaz ya eve harcar ya birikim yapar.ben savurganim bende kalsa hepsini harcarim

Bizde karı koca sağlıkçıyız eşim maaşından ev kredisi , araba masrafi benzin vs gibi, aylik market, tüm faturalar ve bebegimizin mamasını bezini bazı aldigim organik gıdaları falan haftalık alır. Bende maaşımla ekstra marketten alincak malzeme oldugunda onu alırım kendi tel faturamı öderim altın döviz yaparım(duruma göre miktar değişir) tatil, kıyafet eve alıncak ev eşyası begendigim aksesuar tarzı seyleride kendi maasımdan alırım. Bebeğimize kıyafet falan begendigimi alirim bazen esim alir anlık degisir bizde durum böyle ben çok memnunum. Ayrıca eve para bıraktıgı bi kavanozumuz var nakit ihtiyacinda bazen kullaniriz.

Ben de katılıyorum kimsenin vicdanına kendimi teslim edemem. Hayat ne getirir belli olmaz. Eşimin beni yarı yolda bırakmayacağını biliyorum ama kendime ait para kendimi iyi hissettiriyor.

Hayat ortaklığı günün birinde bitiyor düşüncesiyle başlarsanız emin olun biter. Başka türlüsüne en başından ihtimal vermiyorsunuz çünkü. Ayrıca parayı saklarken hayat nasıl ortak oluyorsa..
Hanımefendi bana uzun süren bir evlilik gösterir misiniz. Kusura bakmayın ama günün birinde konu sahibi boşandığı zaman eşine verdiklerini geri alabilecek mi. Benim kendi düşüncem bir kadının her zaman kenarda köşede parası olmak zorunda

Evet ama ben evin reisiysem bende olacak diyor
Yoo evin reisi benim deyip ipleri elinize alın 😍

Yan komşum çalışan kadındı ve tüm parasını kocasına verir, sigarasını bile adam alırdı. Kendisi sadece yol parasıyla yola çıkardı. Bir kez bile maaşını harcayamadı kızcağız. Sonra işten ayrıldı şu an daha rahat, en azından kendi kazandığı para yok kocasının her gün verdiği 30 lirayla yaşam sürüyor tıpkı çalıştığı yorulduğu emek verdiği zamandaki gibi...

Annem çalışıyor, babam emekli. İkisinin de ödemeleri belli. Annem faturaları öder babam market o bu şu genel ihtiyaçlar. Annem daha fazla kazanıyor babama harçlık bile atar. Ama babam anneme hatun borç ver şeklinde istediyse o parayı mutlaka geri verir, annem bir şey alacaksa bana gelecek aya şu kadar ayarlar mısın nedir durum der...

Ben çalışmıyorum, eşim kira ve aidatı kendi gönderip kalan tüm parayı bana gönderir. Ödemeleri yaparım, birikimi atarım kalanı da misal kartta şu kadar nakit bu kadar paramız var haberin olsun derim ve ikimiz de ona göre harcama yaparız.

Kendi paramı kazanıyor olsaydım da sistemimiz aynı olurdu. Çünkü canım kocam ❤ 😂

Hanımefendi bana uzun süren bir evlilik gösterir misiniz. Kusura bakmayın ama günün birinde konu sahibi boşandığı zaman eşine verdiklerini geri alabilecek mi. Benim kendi düşüncem bir kadının her zaman kenarda köşede parası olmak zorunda
Niye boşanıyor konu sahibi? Niye herkes boşanacak noktasında bu kadar takıntılısınız? Etrafım mutlu evliliklerle dolu. Bizim ailede para bende toplanıyor çünkü eşim birikim konusunda benim daha iyi olduğumu düşünüyor. Bazen onun bankası daha iyi faiz veriyor diye toplu para atıyorum hesabına o hesap açıyor. Nolacak sanki Allah korusun boşansam paraya el mi koyacağım? Para onda olsa o beni beş parasız mı bırakacak? Kaldı ki bilmem kaç yıllık evlilik bitmiş derdim para mı olacak? Kusura bakmayın ama bakış açınız benim açımdan hic anlaşılır degil.

Niye boşanıyor konu sahibi? Niye herkes boşanacak noktasında bu kadar takıntılısınız? Etrafım mutlu evliliklerle dolu. Bizim ailede para bende toplanıyor çünkü eşim birikim konusunda benim daha iyi olduğumu düşünüyor. Bazen onun bankası daha iyi faiz veriyor diye toplu para atıyorum hesabına o hesap açıyor. Nolacak sanki Allah korusun boşansam paraya el mi koyacağım? Para onda olsa o beni beş parasız mı bırakacak? Kaldı ki bilmem kaç yıllık evlilik bitmiş derdim para mı olacak? Kusura bakmayın ama bakış açınız benim açımdan hic anlaşılır degil.
Kusura bakmayın bir kadın için bu hayattaki tek önemli şey kazandığı para olmalı. Ne demek konu sahibinin maaşını biriktirip araba alacak aldığı araba da eşinin üzerine olacak. Dünya hali bu belli mi günün birinde boşanma olayı gerçekleşti diyelim ya konu sahibinin eşi edindiği mali satarsa yada kendi ailesinden birinin üzerine yaparsa o zaman ne olacak. Bu zamanda insan kardeşine güvenemiyor kaldı ki eş kişisi elin oğlu ona mı güvenecek. Aklınız alıyor mu konu sahibi çalışıyor maaş kartı eşinde sadece harçlık alıyor ve para ne durumda kendisine hiç bir bilgi verilmiyor bu hayatı kim yaşamak ister. Parayla evliliği aynı teraziye koyduğunuz zaman para daha ağır basar. Çünkü para kadın için güvencedir yarın öbür gün ne olacağı belli değil

Neden olmasın ki ortak gider haricinde senin paran benim param mevzusu olmak zorunda. Sonuçta evlilik ömür boyu sürmüyor boşanma durumunda kadının elinde parası olmak zorunda. Evlilik herşey değil söz konusu maddiyat olunca evliliği biraz geri planda bırakmak lazım
Ama zaten boşanınca mallar ikiye bölünmüyor mu?

Bu birazda insanın eşiyle alakalı benim yakın arkadaşım mesela ayrı hesap tutuyorlar çünkü güvenmiyor eşine oda haklı bişey diyemem illa ki böyle şöyle olmalı diye bir kural olmamalı her insan aynı değil her evlilik aynı değil
Orası da öyle de ne bileyim. Bekara konuşmak kolaydır belki de ondan.

Bende 2 ay önce atandım ilk maaşımı kafama göre harcadım 2. Maaştan ev kredisini ödedim sadece gerisini yine harcadım şuan param bitti eşimden alıyorum kadın erkek diye değil maaşlar tutumlu olanda kalmalı bence ben boş yere harcayacağımı bildiğim için ev kredisi bende dedim arkadaşım mesela eşinden komple maaşını alıp harçlık veriyor çünkü kocasının eli çok açık

Back
X