Eş kişisi benden nafaka isteyecekmiş..

Bence velayeti alamaz ama nasıl çalışmayan kadına nafaka bağlanıyorsa erkeğe de bağlanabilir diye düşünüyorum

Bence velayeti alamaz ama nasıl çalışmayan kadına nafaka bağlanıyorsa erkeğe de bağlanabilir diye düşünüyorum
Nasıl hem bana şiddet uygulayacak hem paramı alacak... Darp raporum yok ama şahitlerim var şiddet uyguladığına dair kendi tahrik edildim diyecekmiş..

Kusur sizdeyse maddi manevi tazminat talebinde bulunabilirmiş , nafaka olayı kanunda varmış ama çalışamayan eşe hastalık ve sakatlık gibi durumlarda bağlanabiliyormuş ama evde oturup keyfi çalışmayan adama bağlanmıyormuş çocukta küçük olduğu için zaten alamaz rahat olun
Gözünüzü korkutmaya çalışıyordur

Sizin paranızdan vazgeçmeyeceği belliydi.
Boşanmamanız için çirkeflik yapıyor.
Pes etmeyin.

Sigortasiz calismak yasal olmadigi icin bunun icin ceza alir. Aslinda bi isi ve geliri oldugunu mesajlarla kanitlamaya calisin, delil toplayin.
Hala ayni evdeyseniz eve gizli kamera yerlestirme hakkiniz ve bu goruntuleri mahkemede kullanma hakkiniz varmis, kendi haneniz oldugu icin yyasalmis. Avukat bi arkadas anlatmisti.
En guzeli iyi bi bosanma avukatiyle simdiden gorusmek ...

Dükkan işletiyor ama vergisini falan vermiyor sigortasını da yapmıyor yine de alabilir mi..
dükkan işletiyor mu dükkan sahibimi. eğer bir başkasının üzerine ise dükkan hiç bir şey ispat edilemez. en fazla o dükkan sahibi sigortasız işçi calıştırıyor olur. hem eşiniz hem dükkan sahibi inkar yoluna giderse kimse ceza almaz. ama dükkan eşinizin üstüneyse bağ kurlu demektir primleri ödemesede bir şey olmaz borç birikir faiz işler 3 aydan sonra sağlık hizmeti alamaz sadece. ama bu 2 ihtimalde de velayet alamaz. nafaka alır. geçimimi sağlayamıyorum der. eş desteği ister.

Nafakalar yoksulluk nafakası ve istirak nafakası olarak ayrılıyor sizin anlattıgınız durumda. İstirak nafakası cocuk icin, yoksulluk nafakası boşanma ile yoksulluga düsecek es icin isteniyor kadın/erkek ayrımı olmaksızın.

Cocuk icin istenen nafakada boşanmada kimin kusurlu olduguna bakılmıyor. Velayet kime verilirse diger taraf gücü oranında cocugun bakımına katılmak ve bu nafakayı ödemek zorunda.

Sizin durumunuzda cocuk anne bakım ve sefkatine muhtac bi yasta oldugundan cok agır bi durum olmadıkca sizinle alakalı cocugun velayetini babaya vermezler. Bu durumda esiniz hakimin takdir edecegi bi nafakayı odeyecektir.

Eş için istenen nafakada da cinsiyetin bi önemi yok. Boşanma ile yoksulluga düsecek olan taraf erkekse pekala kadından nafaka isteyebilir. Ama burada bosanmadaki kusurun önemi var. Bosanmada agır kusurlu olan taraf bu nafakayı talep edemiyor bildigim kadarı ile.

Maddi manevi tazminat takdirinde ise tamamen ispat ve kusur dagılımı meselesi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…