• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş sorunu

Benloren

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
251
162
323
İstanbul
Eşimden nefret etmeye başladım, ona baktığım zaman yüzünde sanki şeytanı görüyorum. Düşünüyorum da onu tanıdığım günden beri aslında hayatımda hiçbirşey yolunda gitmemiş. Kendine özgüveni olan, yaptığım işlerde başarılı ve kendini seven bir insandım. Ama şimdi resmen özgüven eksikliği yaşıyorum. Sanki herşeyi yanlış yapıyormuş gibi hissediyorum. Kendi evimde hep bir tedirginim. Bunu böyle yaparsam kızar mı, bağırır mı diye düşünmekten çok sıkıldım. Her konuda beni eleştiren bir eşim var. Hiçbir yaptığımı beğenmez ve takdir etmez. Aldığım maaşı beğenmez, tv izlerim neden sürekli tv başındasın biraz kendini geliştir diye kızar bağırır.. Hamilelik döneminde olduğum ve riskli bir hamilelik geçirdiğim halde bile beni üzmekten çekinmez. Sanki hayatta hiç güzel birşey yokmuş gibi sürekli ve her konuda herşeyi şikayet eder. Her konuda bana yardımcı olduğunu söyler ama yardım ederken bin tane laf söyler.. kadınlar çok konuşur hiç susmaz derler ya erkekler. Bizim evimizde tam tersi o sürekli konuşur sürekli şikayet eder, ben susar dinlerim. Ama onun o dırdırları hiç bitmez. Ve ben hayatı bana zindan eden bu adamla ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bu adam yüzünden Üzülüp bebeğimi de strese soktuğum için de daha çok üzülüyorum..

Karşınıza alıp dan dan söyleyin yaşadığınızı. Söylediyseniz ve değişmediyse bir aile terapistinden yardım alın. Düzelmeye niyeti yoksa muhtemelen sonu ayrılık olur. Çünkü kimse çeneden ibaret bir insanla yaşamak istemez. Yaşadığınız şey psikolojik şiddet.

Böyle insanları hayatımızda neden tutarız bilmiyorum. Daha dün bu konular için tartıştık. Konuşmadığı kişiyle konuşmuşum da kızmış. Çokta tın yani. Değersiz kişilere haddinden fazla değer verince oluyor hep bunlar...

Ben de bunun Benzeri bir koca vardı evde sanki kayınvalide ile yaşıyor gibiydim. Hep eleştiri hep Aşağılama. Her yaptığı işi bak ben yapıyorum ediyorum deyip söylenme. Yaşanmıyor ama böyle en son tak etti. Bir yerden sona tahammül de kalmıyor. Siz yanaşmayan artık uzak durun hatasını anlasın alttan aldıkça anlamaz. Kırıldığınoz noktaları söyleyip uzaklaşın. Zaten değer veriyorsa ne oluyor diye bir sorgular. Ama yok umrumda değilseniz de siz bir evliliği sorgulayın bence.

Karşınıza alıp dan dan söyleyin yaşadığınızı. Söylediyseniz ve değişmediyse bir aile terapistinden yardım alın. Düzelmeye niyeti yoksa muhtemelen sonu ayrılık olur. Çünkü kimse çeneden ibaret bir insanla yaşamak istemez. Yaşadığınız şey psikolojik şiddet.
Çok defa konuştum, her seferinde haklısın diyip 10 15 gün sonra yine aynı hale dönüyor. Psikoloğa gitmeyi teklif ettim. Önce kabul etti sonra istemedi vazgeçti. Şimdi de tamamen her konuda kendini haklı görmeye başladı. Önceden en azından hatasını kabulleniyordu. Ama şimdi hata yaptığı şeyler için bile beni suçluyor
Böyle insanları hayatımızda neden tutarız bilmiyorum. Daha dün bu konular için tartıştık. Konuşmadığı kişiyle konuşmuşum da kızmış. Çokta tın yani. Değersiz kişilere haddinden fazla değer verince oluyor hep bunlar...
değersiz olduklarını en başından anlayabilseydik şimdi çok çok daha iyi yerlerde Olabilirdik. Kader mi demeli ne demeli bilemiyorum
Bu adam.hasta normal.degil tedavi.olmasini istesen kabul da.etmez ,seytan diyor bu pisliklere al.ilaci bas yemeklerine mal gibi dolassin
%100 hasta ama yapamıyorsun da onu işte 😕
Niye tepki vermiyorsunuz?
tepki verdiğim zamanlarda elime hiçbirşey geçmedi çünkü. Çok çabaladım, uğraştım ama artık vazgeçtim, yoruldum..
Ben de bunun Benzeri bir koca vardı evde sanki kayınvalide ile yaşıyor gibiydim. Hep eleştiri hep Aşağılama. Her yaptığı işi bak ben yapıyorum ediyorum deyip söylenme. Yaşanmıyor ama böyle en son tak etti. Bir yerden sona tahammül de kalmıyor. Siz yanaşmayan artık uzak durun hatasını anlasın alttan aldıkça anlamaz. Kırıldığınoz noktaları söyleyip uzaklaşın. Zaten değer veriyorsa ne oluyor diye bir sorgular. Ama yok umrumda değilseniz de siz bir evliliği sorgulayın bence.
biz o evreleri çoktan geçtik. Anlayıp düzelmeye çalıştığı oldu beni haklı gördüğü zamanlar oldu. Hasta olduğunu kabul de etti. Ama sonuç hiçbir zaman değişmedi. Hep başa sardık

Tepki veriyor musunuz yoksa pasif mi kaliyorsunuz?
2 yıl boyunca tepkimi koydum ortaya, sessiz kalıp denediğim de oldu. Uğraştım çok. Ama hamileliğimle birlikte artık uğraşmaktan vazgeçtim. Yorulduğumu farkettim. Her seferinde Çabalarımın boş olduğunu görmek onun bana yaşattıklarından daha çok üzdü. O yüzden artık pasif kalmayı tercih ediyorum

Peki neden çocuk diyeceğim ? Yüzüne bakınca şeytanı gördüğünüz adamdan çocuk , neden neden yazık değil mi o çocuğa neden ? Boşan arkadaşım anlattıkların işkence bu şekilde yaşanmaz, boşan.
Planlı bir hamilelik olmadı, hamile kaldığım dönemde de bazı şeyleri düzeltmeye başlamıştık, iyileşiyor gibiydi. Gerçi ne olursa olsun kürtaj düşünmezdim ama bebek plansız oldu. Artık elimdeki tek seçenek boşanmak zaten. Başka bir çözüm yolu bulamıyorum

Planlı bir hamilelik olmadı, hamile kaldığım dönemde de bazı şeyleri düzeltmeye başlamıştık, iyileşiyor gibiydi. Gerçi ne olursa olsun kürtaj düşünmezdim ama bebek plansız oldu. Artık elimdeki tek seçenek boşanmak zaten. Başka bir çözüm yolu bulamıyorum
Üzerine düşünüp kendini dert edeceğin bir konuda değiliz. Yani ya denese miydik ? tarzında bişey değil bu. Babam eşiniz gibi bir adam, inanın böyle yaşanmıyor. Sonunda erkenden tükeniyorsunuz, çocuk ise mutsuz oluyor. Boşanın babasızlıktan mutsuz olsun.

Benim eşimde buna benzer Bi hale dönüştü hamile kaldığımdan beri, bide benimkinde kendi hataları için senin yüzünden oldu diye suç atması var. En çok ona kuduruyorum sinirden

Peki boşandıktan sonra ki planınız nedir?

2 yıl boyunca tepkimi koydum ortaya, sessiz kalıp denediğim de oldu. Uğraştım çok. Ama hamileliğimle birlikte artık uğraşmaktan vazgeçtim. Yorulduğumu farkettim. Her seferinde Çabalarımın boş olduğunu görmek onun bana yaşattıklarından daha çok üzdü. O yüzden artık pasif kalmayı tercih ediyorum

Yok saymayı denediniz mi? Yani ne biliym şikayet ettiginde,elestirdiginde, yav he he, boş konuşma, çok konusuyosun falan deyip yaptığınız şeyi yapmaya devam ettiniz mi? Bence öyle yapın. TV izlemenizi mi eleştiriyi? İşine bak, bana karışma deyip iyice tatilin koltugunuza, ooh ne güzel boş boş TV izliyorum,herkes kendi işine baksın deyin.tamameb görmezden gelin

Benim eşimde buna benzer Bi hale dönüştü hamile kaldığımdan beri, bide benimkinde kendi hataları için senin yüzünden oldu diye suç atması var. En çok ona kuduruyorum sinirden
Evet o huyu da var. Hatta şöyle birşeyler ters gidiyorsa benim haberimin olmadığı bir konu bile olsa hep senin yüzünden diye değişik bir suçlama tarzı bile var

Peki boşandıktan sonra ki planınız nedir?
Herhangi bir plan yapmadım, ailem benim üzerime titrer henüz bu duruma alakalı hiçbir bilgileri yok. Eşimi melek zannediyorlar sayemde. Ama boşanma durumumuzda eminim ki yanımda olurlar. Maddi özgürlüğüm zaten var. Hiçbir zaman maddi açıdan eşime muhtaç olmadım. Tek kararsızlığım ve düşüncem bebeğim

Yok saymayı denediniz mi? Yani ne biliym şikayet ettiginde,elestirdiginde, yav he he, boş konuşma, çok konusuyosun falan deyip yaptığınız şeyi yapmaya devam ettiniz mi? Bence öyle yapın. TV izlemenizi mi eleştiriyi? İşine bak, bana karışma deyip iyice tatilin koltugunuza, ooh ne güzel boş boş TV izliyorum,herkes kendi işine baksın deyin.tamameb görmezden gelin
Yok saymayı denedim ancak cevap vererek değil. Duymamazlıktan gelip yaptığımı yapmaya devam ettim. Sen istediğin kadar konuş seni önemsemiyorum tavrıyla. Ama daha çok üstüme gelmeye başladı bunu yaptığımda. Çıldırıyor resmen kriz geçiriyor

Yok saymayı denedim ancak cevap vererek değil. Duymamazlıktan gelip yaptığımı yapmaya devam ettim. Sen istediğin kadar konuş seni önemsemiyorum tavrıyla. Ama daha çok üstüme gelmeye başladı bunu yaptığımda. Çıldırıyor resmen kriz geçiriyor
Maddi özgürlük açısından sevindim siizin adınıza. Çıldırma kısmını anlayabilyorum aynı dertten bende muzdaribim maalesef.

Back
X