Konusu gelmişken size bir arkadaşımı örnek vereceğim.
Kız 10 yılı aşkındır çalışıyordu.
Eşi esnaf hali vakti yerinde idi. Ailesine sürekli yağdırıp dururdu özellikle abisine.
Engelli bir çocugu ile beraber 2 çocuk sahibiydi.
Maaş kartı eşinde dururdu kızın, çok kızardım ama ne yapayım der dururdu.
Konu sahibesinin kayınvalidesinden bin beter bir eş ailesine sahipti ama eşi ailem de ailem, ben yaparım, ben ederim, sen kimsin ki deyip kızın maaşını bile abisi zordayım dedikçe oraya aktarırdı.
Bir gün yine kıza işyerinden avans iste abim zora düşmüş para lazım diye sıkıştırmış, arkadaşımda isteyemem daha yeni maaş aldım deyince isteyeceksin diyerek kavga ediyorlar ve kızı dövüyor.
Bu dayak mevzusundan sonra bizimkinin gözü açıldı.
Bir gün evde detaylı temizlik yaparken dolabın içinde klasörde saklanmış tapulara denk geliyor.
Meğerse abisi tefecilere borcu yüzünden mallar elinden gitmesin diye evini ve arsasını kardeşinin üzerine satış yapmış gibi gösteriyor.
Arkadaşım da eşine boşanma davası açtı ve mallara şerh koydurdu :)
Tapu da eşinin üzerine göründüğü için asla acımadı mallar için hakkı olanı istedi.
Yıllarca çalıştım onlar yediler hatta abisinin evini ben onlara aldım sayılır madem öyle, işte böyle diyerek asla geri adım atmadı.
Eş ailesi şaha kalktı olmaz da olmaz diye hatta orta yolu bulmak için defalarca arkadaşımla görüşmek istediler ama nafile :)
Kız sattırdı oraları ve yarı parasını aldı.
Onlar da midyata pirince gidince evdeki bulgurdan oldular.
Müstehaktı ne diyeyim, içimin yağları erimişti.