Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

Eşime derim ki eğer boşanmayacaksam.
Madem bahçe bizim bahçe üstüne yapılan ev de bizim oluyor.
O halde seni boşar o bahçeye de serh koydurur sattırıp ev ile bahçe bedelinin yarısını alırım.
Sonra bahçeyi de babasının üstüne yapar eşi.
Baksanıza koskoca ev yapılmış adam söylemeyi unuttum demiş.

Eşime derim ki eğer boşanmayacaksam.
Madem bahçe bizim bahçe üstüne yapılan ev de bizim oluyor.
O halde seni boşar o bahçeye de serh koydurur sattırıp ev ile bahçe bedelinin yarısını alırım.
:)))
Ayy neler söyledim neler.
O ev için para vermem, yapmasaydi, bana mı sordunuz, evi yiktiririm, seni babanın evine yollarım, madem bizi onemsemiyorsun eşyalarını toplayıp gitsene...

Konularınızı az çok biliyorum.esinizin düzeleceğini sanmıyorum.keske çocuk yapmasaydınız.bu şekilde emeklerinizin somuruldugu bi evlilikte çocuk olmamalı
Benim fikrimi sorsanız boşarım net

O halde şimdiden serh koydursun.
Bu eşten adam olmaz çünkü.
Yani siz böyle soyleyince bilemedim. Böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum çünkü. Ama insanoğlu çiğ süt emmiş. Yani ben olsam yapmam. Niye dünyalık bir şey için insan kendini ve ailesini ateşe atsin ki? Bir de çocuğunun rızkı.

Yani siz böyle soyleyince bilemedim. Böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum çünkü. Ama insanoğlu çiğ süt emmiş. Yani ben olsam yapmam. Niye dünyalık bir şey için insan kendini ve ailesini ateşe atsin ki? Bir de çocuğunun rızkı.
Yapmayın yahu adam ne sizi ne çocuklarını düşünüyor.
Siz olsanız yapmazsınız ama eşiniz mevzu olan, bu bakışla daha çok darbe yersiniz siz

Sana akıl vermek isterdim ama kelin ilacı olsa kendi başına sürer ben de 6 yıldır cekiyorum Medine dilencisi gibi kendilerini acindirip acindirip isterler eşim de saf inanıp vermeye kalkar bir sürü kavga gürültü.Ben vermesin diye surekli bir seyler aldirip yaptiril borca sokuyorum ama ne borc onunla beraber ben de zorluk cekiyorum ama onlar yemesin de ne olursa olsun diyorum.Bir de en son bizden araba parası istediler eşim de kredi çekip alacaktı evi terk ettim bir sure annemde kaldim kv duyup gelmis altınlarını da getirmiş al bunla kapat kredi borcunu diye yani kenarda parası varken bize kredi çektirmiş düşünebiliyor musun?Ondan sonra istemediler ama eminim yine dilenecekler.Bosamak çözüm değil zaten ciğerci kedisi gibi senin boşami bekliyorlar üstüne çökecekler oğullarının.Biraz yüzleri varsa git cemkir delir hatta yeter evlendirmeseydiniz madem oglunuzu biz size mi çalışacağız de bir cinnet her şeyi çözer benim bi onu yapmadigim kaldı bundan sonraki yapacağım şey o

Konularınızı az çok biliyorum.esinizin düzeleceğini sanmıyorum.keske çocuk yapmasaydınız.bu şekilde emeklerinizin somuruldugu bi evlilikte çocuk olmamalı
Benim fikrimi sorsanız boşarım net
Ben her şeyin farkına vardigimda evleneli yıllar olmuştu. Hep kötü niyet yoktur, insanlık halidir, cahilliktir diyordum. Çünkü kendi ailem bana insanlar hakkında kötü zanda bulunmamami aşıladı. Gerçek hayat baskaymis. Eğer erken fark etseydim çocuktan önce kesinlikle ayirirdim yolumu. Çünkü sorunlu eş ve evlilikte çocuğa karşıyım kesinlikle. Çocuk doğdu, KV bekar kızına dedi ki acıyorum çocuğa. Sen uyut da gidelim.
Ben böyle başımdan kaynar sular dökülmus şekilde bakıyorum. Yok ya kötü bir şey demek istememistir, bu kadar kötü olamaz insanlar modundayim. Keşke biraz gözü açık olsaydim

Konusu gelmişken size bir arkadaşımı örnek vereceğim.
Kız 10 yılı aşkındır çalışıyordu.
Eşi esnaf hali vakti yerinde idi. Ailesine sürekli yağdırıp dururdu özellikle abisine.
Engelli bir çocugu ile beraber 2 çocuk sahibiydi.
Maaş kartı eşinde dururdu kızın, çok kızardım ama ne yapayım der dururdu.
Konu sahibesinin kayınvalidesinden bin beter bir eş ailesine sahipti ama eşi ailem de ailem, ben yaparım, ben ederim, sen kimsin ki deyip kızın maaşını bile abisi zordayım dedikçe oraya aktarırdı.
Bir gün yine kıza işyerinden avans iste abim zora düşmüş para lazım diye sıkıştırmış, arkadaşımda isteyemem daha yeni maaş aldım deyince isteyeceksin diyerek kavga ediyorlar ve kızı dövüyor.
Bu dayak mevzusundan sonra bizimkinin gözü açıldı.
Bir gün evde detaylı temizlik yaparken dolabın içinde klasörde saklanmış tapulara denk geliyor.
Meğerse abisi tefecilere borcu yüzünden mallar elinden gitmesin diye evini ve arsasını kardeşinin üzerine satış yapmış gibi gösteriyor.
Arkadaşım da eşine boşanma davası açtı ve mallara şerh koydurdu :)
Tapu da eşinin üzerine göründüğü için asla acımadı mallar için hakkı olanı istedi.
Yıllarca çalıştım onlar yediler hatta abisinin evini ben onlara aldım sayılır madem öyle, işte böyle diyerek asla geri adım atmadı.
Eş ailesi şaha kalktı olmaz da olmaz diye hatta orta yolu bulmak için defalarca arkadaşımla görüşmek istediler ama nafile :)
Kız sattırdı oraları ve yarı parasını aldı.
Onlar da midyata pirince gidince evdeki bulgurdan oldular.
Müstehaktı ne diyeyim, içimin yağları erimişti.

Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Ne varsa ev atsa araba hepisşni üzerinize alın

Yapmayın yahu adam ne sizi ne çocuklarını düşünüyor.
Siz olsanız yapmazsınız ama eşiniz mevzu olan, bu bakışla daha çok darbe yersiniz siz
Olabilir, ne bileyim, her seferinde size değer veriyorum, önceliğim sizsiniz, beni kendinle karıştırma diyor. O yüzden konduramiyorum galiba

Esınız ve aılesı kendı mallarıysa sızden once sızın hakkınız olmafıgını dusunuyordur buyuk ıhtımal ondan oyle yapıuordur e sız para koymadıysanız yada oraya para harcamadıysanız haklılarda ama sız oraya kendı paranızdan harcama yaptıysanız haklısınız. Ben en cok esınızın aılesıne destek olırken sızın paranızla aılenıze destek olmanıza sınırlenmesıne takıldım onaneymıs sızın paranızdan kv yedenınsallah cvp vermıssınızdır. Eger esınız sızı dınlemoyorsa ben sızın uerınızde olsam aılenızın ıhtıyavı varsa yarfım ederım yoksa edıyorum deyıp onlara verıyormus gıbı ayrı bır bırıkım yaparım gıcık olsun dursunlar

Olmaz dediğin ne olmadı evliliğinde ?
Bence sen bu işin ucunu bırakma kardeşim.

Sana akıl vermek isterdim ama kelin ilacı olsa kendi başına sürer ben de 6 yıldır cekiyorum Medine dilencisi gibi kendilerini acindirip acindirip isterler eşim de saf inanıp vermeye kalkar bir sürü kavga gürültü.Ben vermesin diye surekli bir seyler aldirip yaptiril borca sokuyorum ama ne borc onunla beraber ben de zorluk cekiyorum ama onlar yemesin de ne olursa olsun diyorum.Bir de en son bizden araba parası istediler eşim de kredi çekip alacaktı evi terk ettim bir sure annemde kaldim kv duyup gelmis altınlarını da getirmiş al bunla kapat kredi borcunu diye yani kenarda parası varken bize kredi çektirmiş düşünebiliyor musun?Ondan sonra istemediler ama eminim yine dilenecekler.Bosamak çözüm değil zaten ciğerci kedisi gibi senin boşami bekliyorlar üstüne çökecekler oğullarının.Biraz yüzleri varsa git cemkir delir hatta yeter evlendirmeseydiniz madem oglunuzu biz size mi çalışacağız de bir cinnet her şeyi çözer benim bi onu yapmadigim kaldı bundan sonraki yapacağım şey o
Bu plan benim aklımda da var. Allah yardımcınız olsun

Back
X