Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

Eşiniz sizden habersiz izin vermiş. Rızanız yok ve ortak mal. Hani dilerseniz var yolu onu göstermek istedim.
Daha önce de yazdım, ben şikayet etsem de sonuç çıkmaz. Tapu eşimin üstüne, kendi izin vermiş, kimi kime şikayet edeceğim, adam memnun. Üstüne cirkeflikle ugrasacagim

kisaca esiniz ve ailesi, sizi kandirip, sizin ve cocuklarinizin rizkini bu eve yatirmislar.

Siz sadece esinizin basinin etini yedi iseniz az yapmissiniz bence,

direk arsayi kayinpederinize satmak istediginizi soyleyin, ederinden fazlasini talep edin, odemeyecekse baskasina ederinden azina satacaginizi soyleyin.

Eşinin kendi hayatı kendi parası kendi ailesi istediğini yapar sana söz düşmez felan tarzında cevap yazan insanları görünce çıldırıyordum. Inşallah bu konuda yoklardir.
Eş ailesinin olmayanı makbuldür. Eşinde akıllısı guzeldir, süzme yoğurt cinsinden olan tüm erkeklere allah akıl fikir versin bizden uzak etsin amin

Daha önce de yazdım, ben şikayet etsem de sonuç çıkmaz. Tapu eşimin üstüne, kendi izin vermiş, kimi kime şikayet edeceğim, adam memnun. Üstüne cirkeflikle ugrasacagim
Evlilik içinde edinilmiş ortak bir mal olduğu için bunu düşünerek yazmıştım. Herşeyin bir yolu vardır. Siz bilirsiniz. Çirkef olduğunu bildiğiniz kişilere güvenmekle hata etmişsiniz

Ağzınıza sağlık, takdir ediyorum sizi
Yanlış anlama canım "ben şöyle asarım ,böyle keserim" demek için yazmıyorum..sen her gün dışarıda ekmeğini kazanan bir kadınsın .Kimbilir ne amirler ,ne mesai arkadaşlarına ,ne velilere karşı hakkini savunmaya çalıştın bunca zaman ..senin çocuklarının rızkını tirtiklamaya çalışan bu şark kurnazlarina karşı mi tepkini koyamayscaksin ? Tırnağını cikaramayacaksin ?

Eşinin kendi hayatı kendi parası kendi ailesi istediğini yapar sana söz düşmez felan tarzında cevap yazan insanları görünce çıldırıyordum. Inşallah bu konuda yoklardir.
Eş ailesinin olmayanı makbuldür. Eşinde akıllısı guzeldir, süzme yoğurt cinsinden olan tüm erkeklere allah akıl fikir versin bizden uzak etsin amin
Amin
Öyle yorum yapan olmadı ;)

ben olsam artırmam öle 3 5 yerim kazandıgımıda madem böleler ben su anda bile bazen düşünüyorum korkuyorum kısıyorum ama sonra bsy oldugunda ailesine ver,rmi eşimde cok düşkün ailesine hiç düşünmez yani allahtan onlar öle insanlar değil gördüğüm kadarıyla yoksa ayvayı yemiştik :)

Esasen derdim mal mülk değil. Bu hadsizlik
eşinizin mal varlığı hakkında yasal hakların var git şerh koydur sonra kaynatan gider tapuyu alır sizde enayi gibi oturursunuz hemm şerh koyduğunda eşine bilgi gitmiyor yarın birgün tapuya satmaya giderse ortaya öyle çıkıyor

Her gün burnundan getiriyorum.
Siz burnundan getirdiğinizi zannediyor olmayın?
Sizin bu sessizliğiniz karşında ailesi birşey istese eşiniz yine kosa koşa yapar. Siz söylersiniz o yine bildiğini okur.
Ayrıca bu konuyu eşinizin anne babasıyla konuşmdiniz mi hiç? Ben olsam onlara neler der, eşe dosta akrabaya rezil ederdim. Cirkeflikse çirkeflik.
Eşiniz söylemeyi unuttum diyerek sizin aklınızla alay ediyor yahu çok sinirlendim su cevaba.
Eşiniz gerçekten kötü niyetli size karşı, çalışmaya başladığında ortak bütçe falan yapmayın, masrafları dökün ortaya, şunu ödeyeceğim deyin gerisi kendinize ve çocuklara kalsın. Bunu da yapmazsanız da kimseye kızmayın.

Yanlış anlama canım "ben şöyle asarım ,böyle keserim" demek için yazmıyorum..sen her gün dışarıda ekmeğini kazanan bir kadınsın .Kimbilir ne amirler ,ne mesai arkadaşlarına ,ne velilere karşı hakkini savunmaya çalıştın bunca zaman ..senin çocuklarının rızkını tirtiklamaya çalışan bu şark kurnazlarina karşı mi tepkini koyamayscaksin ? Tırnağını cikaramayacaksin ?
Tepki koyuyorum tabii ki. Ama gerçekten bunlar laftan anlayan cins değil. Kavga da bana göre değil. Yani yapmam değil, beceremem

Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Bazı erkekler böyle haşlamayınca doğruyu bulamıyor doğru. Bence siz üstesinden gelirsiniz. Bahçede sizin de hakkınız var madem taviz vermeyin. Kv nizin örneği de beni benden aldı. Allah yardımcın olsun :dua:

Siz burnundan getirdiğinizi zannediyor olmayın?
Sizin bu sessizliğiniz karşında ailesi birşey istese eşiniz yine kosa koşa yapar. Siz söylersiniz o yine bildiğini okur.
Ayrıca bu konuyu eşinizin anne babasıyla konuşmdiniz mi hiç? Ben olsam onlara neler der, eşe dosta akrabaya rezil ederdim. Cirkeflikse çirkeflik.
Eşiniz söylemeyi unuttum diyerek sizin aklınızla alay ediyor yahu çok sinirlendim su cevaba.
Eşiniz gerçekten kötü niyetli size karşı, çalışmaya başladığında ortak bütçe falan yapmayın, masrafları dökün ortaya, şunu ödeyeceğim deyin gerisi kendinize ve çocuklara kalsın. Bunu da yapmazsanız da kimseye kızmayın.
Burnundan getirdigimi düşünüyorum çünkü gerçekten mutsuz oluyor. Belki de haklısınızdir. Bilmiyorum.
Niyeti bence de kötü, kabul etmiyor gerci

eşinizin mal varlığı hakkında yasal hakların var git şerh koydur sonra kaynatan gider tapuyu alır sizde enayi gibi oturursunuz hemm şerh koyduğunda eşine bilgi gitmiyor yarın birgün tapuya satmaya giderse ortaya öyle çıkıyor
Eşim tapuyu babasına verecek kadar alcaklasirsa hiçbir şeyin önemi kalmaz zaten. Ailenin enayisi olmak başka, o başka diye düşünüyorum

Bazı erkekler böyle haşlamayınca doğruyu bulamıyor doğru. Bence siz üstesinden gelirsiniz. Bahçede sizin de hakkınız var madem taviz vermeyin. Kv nizin örneği de beni benden aldı. Allah yardımcın olsun :dua:
Umarım üstesinden gelirim, mesajınız iyi geldi sagolun

Back
X