Eş ve bebek

Birakin gitsin sizde biraz rahat edersiniz. Zaten aileniz ona hizmet ediyor diye sikayetcisiniz hemde yaninizda ayrılsın istemiyorsunuz. Kv dem ile ayni apartmandaydik dogumumda yada rahatsiz oldugumda annem bize geldiğinde eşim arada inerdi bizim eve annem rahatsiz olmasin diye rahat rahat ilgilensin bizle diye. Her erkek bir olmuyor mesela benimde ağır gecti hamileligim annemde kaldığım dönem tek kalirdim eşim kendi evimizde kalirdi. Sizin eşiniz sizle gelmeyide kabul etmiş ve uzunca bir dönem olmuş sıkılmış olabilir ailesini memleketini gormek istemesi cok normal. Kv deniz de bebeginizi gormeye gec gelmis cok uzak mesafe diyorsunuz belki ondan olabilir. Surekli bebek gormeye gelip sizin ailenizi rahatsiz etmek istemeyebilirler kendi evinizde olsaniz belki durum değişir. Ama eşinizin ailenize bebek sevdirmeme kiskanma işi cok değişik ve terbiyesizlik. Bence burdaki tek sorun bu bana göre. Diğer konulari takmayin kafaniza evinize gecip çekirdek aile olunca hersey düzelir. Üzmeyin kendinizi boş seyleri kafaniza takip bu arada Rabbim saglikla büyütmeyi nasip etsin❣️
Benim yaşadığım sehir her iki aileye de uzak. Kvalideler annemlere bi sehrin ilcesi kadar yakınlar. Ailemin Hizmetinden şikayetçi değilim, sadece yapılan hizmeti beğenmiyor benimkisi. Nerde sizinkisi gibi düşünce. biraz bize verilen odadan dışarı çıkıp annemle konuşmaya başlayım, hemen bebegi bahane edip çağırıyor ailemle tek sohbet etmeyim diye. Amin ins 🤲🏻🌸

İyi de işte artık sağlıkla kucağınıza almışsınız haftası dolmuş. Evinize dönmek için ne bekliyorsunuz? Sizin de bebekli düzene alışmanız için kendi düzeninize dönmeniz gerek. Anneniz size ve bebeğinize ne kadar daha bakmalı sizce?
Bebegim küçük. Yaşadığım yerde çocuk doktoru yok acil bi durum olsa baska ile gitmem lazım. Zaten annem bakmıyor esim sevmeleri icin yanastirmiyor bile. sirf bebek biraz toplansın uzak mesafe yola dayanabilecek kadar onun icin burdayım. hatta esime teklif ettim gidelim eve diye o da dedi ki bebek biraz kilo alsin kendini toplasin oyle gideriz eve dedi.

Eşinizin aileyle görüşmek istemiyorsanız bırakın kendi gitsin bu konuda haksızsınız ama eşinizin ailenize tavrı da hiç hoş değil bu şekilde davranması bence asıl sorununuz
Konum görüşmek istememek degil ki. Es kişisinin yenidogan bebeğini bırakıp gotme düşüncesi. Bebek toplansın yine gidelim

Kalmak istemeyebilir rahat edemiyordur ailenizin evinde. Bu durumda kendi evinize gidip esin sana yardımcı olucaksa gidin yada anneniz yaninza gelsin o şekilde..
Annem bana bakarken iyiydi. Kendi kafası rahattı. Banyomdan çorabımı giyime kadar annem yaptırdı. O zaman sıkıntısı yoktu çünkü onun keyfi bozulmadan esine bakılıyordu. Umuyor ki ben ise baslayinca annem bakacak bebege, ben artik annemi kullanip nankörluk yapmasina izin vermeyecegim

Siz sürekli ailenizde kalarak eşimizin sorumluluk almasını engellemişsiniz bana göre bırakın adam biraz baba olmanın bilincine varsın . Sürekli anne evinde kalarak adamı da rahata alıştırmışsınız.

Sizin kendi eviniz nerede merkeze cok mu uzak bir yerde yaşıyorsunuz ?
Çünkü hemen hemen her hastanede , tıp merkezlerinde ve özel hastanelerde cocuk doktoru var.

Siz sürekli ailenizde kalarak eşimizin sorumluluk almasını engellemişsiniz bana göre bırakın adam biraz baba olmanın bilincine varsın . Sürekli anne evinde kalarak adamı da rahata alıştırmışsınız.

Sizin kendi eviniz nerede merkeze cok mu uzak bir yerde yaşıyorsunuz ?
Çünkü hemen hemen her hastanede , tıp merkezlerinde ve özel hastanelerde cocuk doktoru var.
Bulunduğum yerde ozel hastane yok. Merkezde de yok. Merkeze gitsek baska ile de gitsek ayni mesafe en azindsn baska ilde ozel hastane var 1 tane de olsa.

Bana kalsa o sekil yapacaktım ama daha önce kayıplarımız oldugu icin dikkat etmek gerekti. esim birakip ise gidiyordu ben izinliydim evde tektim, tuvalet haric kalkmam yasaktı. Yani esim isteyken birinin bana bakmasi lazimdi ee aileminde kendi duzeni var benim tek evladi ben gibi bencilce davranamam

Benim yaşadığım sehir her iki aileye de uzak. Kvalideler annemlere bi sehrin ilcesi kadar yakınlar. Ailemin Hizmetinden şikayetçi değilim, sadece yapılan hizmeti beğenmiyor benimkisi. Nerde sizinkisi gibi düşünce. biraz bize verilen odadan dışarı çıkıp annemle konuşmaya başlayım, hemen bebegi bahane edip çağırıyor ailemle tek sohbet etmeyim diye. Amin ins 🤲🏻🌸
Canim geç evine daha rahat edersin. Yok ben zaten ailenin hizmetinden sikayetcisin demedim ailen ona hizmet ediyor surekli ya esinin yaptigindan sikayetci oluyorsun anlaminda demistim. Eşinin değişik huylari var demekki farkli bi insan. Sen zaten lohusasin bosver gitsin sizde kafanizi dinleyin

Bulunduğum yerde ozel hastane yok. Merkezde de yok. Merkeze gitsek baska ile de gitsek ayni mesafe en azindsn baska ilde ozel hastane var 1 tane de olsa.

Bana kalsa o sekil yapacaktım ama daha önce kayıplarımız oldugu icin dikkat etmek gerekti. esim birakip ise gidiyordu ben izinliydim evde tektim, tuvalet haric kalkmam yasaktı. Yani esim isteyken birinin bana bakmasi lazimdi ee aileminde kendi duzeni var benim tek evladi ben gibi bencilce davranamam
Keske yatsaydiniz kendi evinizde misafir kabul etmezdiniz lokantadan söylerdiniz yemekleri yada haftada bir yardimci gelirdi tanidiginiz biri falan yemeklerinizi yapardi. Ailenizde esinizin huylarini gördü hos olmadi.

Annem bana bakarken iyiydi. Kendi kafası rahattı. Banyomdan çorabımı giyime kadar annem yaptırdı. O zaman sıkıntısı yoktu çünkü onun keyfi bozulmadan esine bakılıyordu. Umuyor ki ben ise baslayinca annem bakacak bebege, ben artik annemi kullanip nankörluk yapmasina izin vermeyecegim
Ben sizi çok iyi anlıyorum . Bizde de oldu bu tarz ama eşinizin boyutunda değil. Annem eşimi damat olarak aslında seviyor saygılı çocuk diyor ama bana eş olması noktasında hareketlerini beğenmiyor. Bizde sevgi gösterilir kardeşim kuzenlerim falan hanımlarina karşı somut şeyler gösterirler yaparlar. Eşim o kültürde yetişmemis ta sevgililik döneminden annem takmış bu duruma. Neyse öncesinde bir elektriksizlik var. Doğuma sonra bir ay kala geldi annem ama eşiniz gibi iyilik yaramadı. Öncesinde üç tedaviyi ailemin yanında oldum üstüne doğuma erkenden geldiler. Doğum sonrası sorunlar yaşadık öyle mi dedim bittu ailemin gelme işi onların değil senin rahatin bozulsun dedim ve ben ailelerin yanına gittim. Gerçi covid oldum çocuklar için ailem yine aynı gün içinde 600 km geldiler. Hata yaptim desede bir kere kırıldım

Ben sizi çok iyi anlıyorum . Bizde de oldu bu tarz ama eşinizin boyutunda değil. Annem eşimi damat olarak aslında seviyor saygılı çocuk diyor ama bana eş olması noktasında hareketlerini beğenmiyor. Bizde sevgi gösterilir kardeşim kuzenlerim falan hanımlarina karşı somut şeyler gösterirler yaparlar. Eşim o kültürde yetişmemis ta sevgililik döneminden annem takmış bu duruma. Neyse öncesinde bir elektriksizlik var. Doğuma sonra bir ay kala geldi annem ama eşiniz gibi iyilik yaramadı. Öncesinde üç tedaviyi ailemin yanında oldum üstüne doğuma erkenden geldiler. Doğum sonrası sorunlar yaşadık öyle mi dedim bittu ailemin gelme işi onların değil senin rahatin bozulsun dedim ve ben ailelerin yanına gittim. Gerçi covid oldum çocuklar için ailem yine aynı gün içinde 600 km geldiler. Hata yaptim desede bir kere kırıldım
Hatasını anlıyorsa ne mutlu.

Ben eşinize aşırı sinir oldum. Sizin hamile iken bakıma ihtiyacınız olmuş (her hamilelik rahat geçmiyor malesef ki evet hamile diye prenses sendromuna yakalanmamak lazım ama her hamileliği de kendi içinde değerlendirmek lazım) 3 ay anneniz gelmiş bakmış sonra siz kendi ailenizde kalmışsınız. E herkesin evi barkı var 3 ay ayrı kalmış zaten sonra kendi evinde bakmış tamam eşler uzun süre ayrı kalmasın ama ömrü boyunca bi kaç kez olabilecek bi şey için de ayrı kalınabilir. Aileniz zaten bütün fedakarlığı yapmış size düşen ona uymak olurdu ki öyle olmuş zaten. Hamilelegin fiziksel ve ruhsal yükünü çeken kadın, doğum yapan kadın lohusalik yaşayan kadın. Daha kırkı bile çıkmamış kadına ben kafa dinleyeceğim demek ne demek. Lohusalik hiç kolay bir dönem değil zaten hem fiziksel olarak hem ruhsal olarak. Ve lohusa iken yaşanan şeyler duygular hiç unutulmuyor bence. Bu süreçte eşinizin yanınızda kalması enerjinizi düşürecekse bırakın gitsin. O halde iken evde yapılan bütün iyiliklere nankörlük edip suratı beş karış gezen birini çekemezdim ben. Yalnız bu süreç benim eşim hakkında olan düşüncelerimi derinden etkilerdi sanırım. Bırakın hastalıkta beraber olmayı doğum gibi mucizevi bir durumda bile desteğini göremediğim bir eş.

Siz şu an sadece kendinizi düşünün ve de bebeginizi 🤗 çok şükür sağlıkla kavusmussunuz, bu günlerin tadını çıkarmaya bebeğinize sarılın kokusunu içinize çekin ve bütün dünyayı unutup o mucizeyi yaşayın 💐

Ben eşinize fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Adam aylardır kaynanasıyla dipdibe. Aynı durumu bir kdın yaşasa neler derdik. İlla ki annenizin size çok yardımı olmuştur ama eşiniz annenizi sevmek zorunda değil, anneniz size melek gelebilir ama eşinizi rahatsız eden yönleri olabilir. Bebek şuan sağlıklıysa ( ki evde olup birileri rahatça yaklaşıp sevebiliyorsa iyidir diye yorumlarım) neden evinize dönmüyorsunuz. Eşiniz de bir rahat nefes alıp baba olduğunu, ailesinin büyüdüğünü bir idrak etsin. Adamı bunaltıp sonra neden bunaldı diye suçlamak gibi olmuş sizinki. Yeni anne olmuşsunuz, hassassınız diye size yüklenmek istemem ama duygusallığınız size olayları yanlış değerlendirtiyor. Eşinizle empati kurun. Kimse aylarca eşinin ailesiyke dipdibe olmak istemez. Ben 1 haftadan sonra sıyırırdım ne kadar iyi olurlarsa olsunlar biraz mesafe şart. Adam rahat edebileceği bir ortamın hasretini çekiyor belli ki. Onu da anlayın

Ben eşinize aşırı sinir oldum. Sizin hamile iken bakıma ihtiyacınız olmuş (her hamilelik rahat geçmiyor malesef ki evet hamile diye prenses sendromuna yakalanmamak lazım ama her hamileliği de kendi içinde değerlendirmek lazım) 3 ay anneniz gelmiş bakmış sonra siz kendi ailenizde kalmışsınız. E herkesin evi barkı var 3 ay ayrı kalmış zaten sonra kendi evinde bakmış tamam eşler uzun süre ayrı kalmasın ama ömrü boyunca bi kaç kez olabilecek bi şey için de ayrı kalınabilir. Aileniz zaten bütün fedakarlığı yapmış size düşen ona uymak olurdu ki öyle olmuş zaten. Hamilelegin fiziksel ve ruhsal yükünü çeken kadın, doğum yapan kadın lohusalik yaşayan kadın. Daha kırkı bile çıkmamış kadına ben kafa dinleyeceğim demek ne demek. Lohusalik hiç kolay bir dönem değil zaten hem fiziksel olarak hem ruhsal olarak. Ve lohusa iken yaşanan şeyler duygular hiç unutulmuyor bence. Bu süreçte eşinizin yanınızda kalması enerjinizi düşürecekse bırakın gitsin. O halde iken evde yapılan bütün iyiliklere nankörlük edip suratı beş karış gezen birini çekemezdim ben. Yalnız bu süreç benim eşim hakkında olan düşüncelerimi derinden etkilerdi sanırım. Bırakın hastalıkta beraber olmayı doğum gibi mucizevi bir durumda bile desteğini göremediğim bir eş.

Siz şu an sadece kendinizi düşünün ve de bebeginizi 🤗 çok şükür sağlıkla kavusmussunuz, bu günlerin tadını çıkarmaya bebeğinize sarılın kokusunu içinize çekin ve bütün dünyayı unutup o mucizeyi yaşayın 💐
Ne güzel demişsiniz güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Keşke şurda yazılanları girip okutabilsem.. Farklı bakış açıları insana ne de iyi geliyor🌸

Aylarca kayinvalideyle bir gelin yaşasa birkaç gün ailesine gidip kafa dinlemek istese burda yorumlar farklı olurdu. Adam ailemle yanlız bırakmıyor diyorsunuz ailesine asıl siz yanlız yolamiyorsunuz. Evinize de gitmiyorusunuz. Napcsk adam sizin sulalenizle mi surekli takılacak. Bende olsam odadan çıkmam annenizin yüzüne hayran olmak zorunda değil koleniz de değil . Salin biraz insanları. Siz bir prenses değilsiniz ki etrafınizda sürekli insanlar dönsün dursun . Bunu da kanamalı tehlikeli bir hamilelik geçiren biri olarak söylüyorum . Şimdi sizin başınıza gelse bilmem ne diye başlarsınız . Şimdi eşim memleketinde hava almaya gitti beş gün kalıp kafa dinleyecek. Insan çünkü o da benim gibi bir canlı. Sizin çocuğunuz doğmuş çok şükür sağ yaşıyor . Her şeyi bu kadar abartmayın

Back
X