Eş ve İş

Benim de eşim istifa etmek istiyor ve bunun için deli gibi yatırım yapmaya çalışıyor. Benden çocuğumdan kesmiyor ama 1 lirasını bile havaya atmaz. Eşiniz ya çok sorumsuz ya da farklı durumlar var.

1) eşiniz kök aile ile dubleks eve çıkmak istiyor ve üç maaş olur diyor ya. Yok işte. Kocanız yatar, siz ve kayınbaba çalışır. Her gün kaynana ile kavga dövüş olur. Ama eşiniz akşama kadar yayılır. Sonra siz eşin gözünde dırdır eden geçimsiz kişi olursunuz.
2) bence kocanız işin ciddiyetinin farkında değil. Maalesef kısa yoldan yırtma Peşinde koşan Hallederiz Kadir tipli adamlarla doldu her yer. Üzgünüm ama henüz yırtan bir kişi gördüm. Onun da sermayesi vardı.
3) şimdi Tanrı görseli olayını falan okudum da, bir insanın emri altında çalışmak bana aykırı, ben kendi işimin patronu olmalıyım falan da diyor mu?

"Ben düşünmüyor muyum? Sizi zor durumda bırakmamak için çok düşünüyorum." diyor.
Evet sizi düşünmüyor. Sizi düşünse yeni yapacağı işi garantilemeden oradan ayrılmazdı. Hadi ayrıldı diyelim bu kadar zaman boş kalmazdı. Sevmese de bir iş bulur çalışırdı. Kaç kişi işe ayıla bayıla, çok mutlu gidiyor? Hepimiz yaşamamızı idame ettirmek için çalışıyoruz. Kanmayın bu sözlere lütfen.. İcraate bakın. Bu adamın bebeği varken çalışmama lüksü falan yok, geçsin o işleri.
aynı zamanda bazen "Memur ol da ev beyi olayım eheheh!" diye espriler de yapıyor.
Hayır o kadar borç varken bu adamın rahatlığı, esprili halleri neden kaynaklı acaba? Size güveniyor bu adam. Ailemle yaşar, kendi de çalışmaya başlar, ailem bize bakar en kötü kafasında ben size söyleyeyim. En sevmediğim erkek modeli. Tembel, sorumsuz ve gevşek!
Vee bu adamın artık iş beğenmeme lüksü yok. Siz olanı tüketmişsiniz.

En kötüsü de bu adam daha ne iş yapmak istediğini ile bilmiyor ki. Ayran gönüllü. Bunu mu yapsam onu mu derdinde. Bu kafayla bir iş kursa da başarılı olamaz, batar. Zaten eşinizde ticaret aklı olsa işini garantilemeden tazminatı bırakıp işte ayrılmazdı borca güvenerek.

Tehdit edeceksiniz. Ya iş bulup çalış ya da ben boşanacağım yeter artık diye. Ayrıca ben bu durumda ne onun ailesinin yanına giderim ne de o işe başlamadan bir işe girerim. İşe gireceksem de boşanır, ailemin yanına gider öyle çalışmaya başlarım ya da eşim iş bulur iki elden çalışmaya başlarım. Adam evde yatacak ben çalışacağım. Oldu başka bir arzusu var mıymış?

Benim bir arkadaşımın eşi aklıma geldi yazdıklarınızı okuyunca. Sanırım bu sebeple okurken o kadar içim sıkıldı ki sizin durumunuzu düşünemiyorum.
Bu arada bu bahsettiğim çift 6-7 yıldır evliler. Durum şekil değiştirdi ama özü hiç değişmedi. Bu sebeple ben de eşinizin değişeceğini hiç düşünmüyorum.
Adam baştan okudu ama yine olmadı. Ben artık bazı insanların karakterinin bu olduğunu düşünüyorum. En son kız adama daha rahat oyun oynasın diye curved monitörlü falan yeni bir bilgisayar almıştı.
Umarım sizin için durum farklı olur ama en azından durumun sağlıksız olduğunun farkındasınız.
Bu arada ben cidden kadının iş hayatında olup erkeğin çocuk bakımı ve ev işleri için evde kalmasına okey olan biriyim eğer iki taraf için de bu uygunsa. Ama hem onlara hem de çalışmaya yanaşmayan erkek cinnetlik benim için.

İyi de aynı iş yerinde 15 yıl ve fazlasını çalışan birisi istifa etse dahi tazminat hakkı var. Emin misiniz eşinizin tazminatını yaktığından?
Durum kurumun yokuşa sürmesi ve anlaşmazlık yüzünden mahkeme sürecinde. Bundan eminim. Fakat süreç uzun ve yorucu.

Esiniz sorumsuz is istegi olmayan biri.
İnsan kucuk bebegini düsunmezmi?
Siz kalkip ana babasiyla oturup calissaniz o adam o saatten sonra asla calismaz. Siz kayinbabayla bakarsiniz eve artik. Niyetide bu galiba.

Anne babalarin calismayan kazik kadar cocuklarina yardim etmelerini dogru bulmuyorum, iste bu yüzden bu yastaki adamda hemde baba sorumluluk sifir.

Cünkü biliyor yardim edecekler…

İlk paragrafta rahat batıyor hissini almıştım. Sonra az emek çabuk köşeyi dönmek kısmı da garip zaten. Böyle biri nasıl 15 yıl çalışmış hayret. Herkesin çalışmak isteyebileceği rahat bir işten kaçmak istemesi. Bunun için pişmanım diyor mu ? Keşke istifa etmeseydim diyor mu? Sizin de biraz gönlünüz çalışmaya yok gibi. Tabi ondaki tembelliği görünce inat etmiş olabilirsiniz. Yoksa iki üniversite bitirmek ücretine bakmadan çalışmayı, kendini gerçekleştirmeyi gerektirir. Baştan neye yetecek kazanacağım diyorsunuz. Bilezik bozdurduğunuzda korkmadıysaniz bu hali beni korkutuyor demenize gerek yok.

Eşimin eğer keyfiyetten dolayı gerçekten çalışmaya niyeti yoksa küçücük bebeğimi bırakıp evi benim geçindirmek gibi bir niyetim yok evet. Fakat bunu kabul etsem bile evi geçindirecek kadar yüksek bir ücret de zaten alamayacağımdan bahsetmek istedim orada. Yoksa az-çok çalışmaktan gocunmuyorum elbette. Özellikle de bebeğim varken az-çok diye bakma şansım yok zaten.

Esiniz yeniden cocuk olmak istiyor. Ailesinin evinde olsun, tum gun oyun oynasin, hicbir sorumlulugu olmasin. Valla ben de isterim bunu ama yapamiyorum. Ustelik ne karim ne de cocugum var. Sorumluluk sahibi olmak zorundayim. Sakin ailesinin evine tasinmayin. Kucaginizda kucucuk bebekle yillar sonra calisma hayatina donmek zorunda kalirsiniz, essek kadar adama bakarsiniz. O para size kalmaz. Evde yemek pismesin, temizlik yapilmasin, esinizin gercekten zor durumda oldugunuza inanmasi lazim. Ailelerden de destek almayin. Adamin ise girmesi lazim.

Erkek milletine iş ve para konusunda acıyıp fırsat verilmez.. 10 aydır çalışmamak ne demek, altınlarınızı bozdurmaya ailelerden yardım almayada mı utanmıyor eli ayağı tutarken? Eşiniz çalışmaz hele siz işe başlarsanız hiç çalışmaz.. Çalışması için baskı yapın, gerekirse kavga edin, evin huzurunu kaçırın.. Çalışmaktan vazgeçtiğinizi, bebeğinizi kimseye bırakamayacağınızı falan söyleyin, umudu kesilsin..

Kesınlıkle aynı eve gırmeyin o tarafla. Sonra bız onlara baktık onlarda bize baksınlar durumumu olabilir. Artı esınız rahata alısabilir. Sizi anlıyorum. Eşimin de işi ile ilgili problemleri var 2 aydır Ben artık depresyona girdim. Bebekle bu süreçler çok zor. Bir çıkış yolu düşünün. Belki gerçekten çalışmak istiyor fakat yılların yorgunluğuyla biraz daha evde pineklemek istiyor da olabilir.

1. şu durumda hemen işe başlamayın
yoksa sizden gelecek olana güvenir ve daha hiç çalışmaz

2. kök aile ile dubleks eve girerseniz daha çıkamazsınız. ev üstüne ev olmaz. işsiz kocayı çekmek yetmez gibi bir de kayın aileyi çekersiniz.

3. eşiniz muhtemelen çalışmaktan bunalmış ve ara vermek istemiş ama yaptığı çok büyük bencillik

Konu ocak ayında açılmış biri konuyu hortlatmis son durum nedir acaba

Konu ocak ayında açılmış biri konuyu hortlatmis son durum nedir acaba
Şimdi gördüm yorumunuzu. Birkaç işe başvuru yaptı ama dönüş olmadı. Nasıl oluyor bilmiyorum, evden çıkmamasına rağmen bir şekilde evi geçindiriyor, hiçbir eksiğimiz yok. Maalesef ailelerimiz de hâlâ market alışverişi ya da arada harçlık gibi desteklerini çekmedikleri için olsa gerek bekliyoruz hâlâ. Bu süreç hakkında konuşuyorum, zorluyorum, ittiriyorum fakat sonuç alamadım. Çıkmaz sokak dediğim her yolu geçiyoruz. Bakalım daha nereye kadar gidecek

Gelişme oldu mu ?

Tazminatı almadığından emin misiniz? Ben emin olamadım, işyerinden çaktırmadan bilgi edinin. 15 yıllık emek neden 10 aydır bekleniyor mahkemelik olması lazımdı çoktan. Şüpheli hareketler.

Evet kadın çalışıp erkek çocuk bakabilir buna itirazım yok ama bu erkek Türk erkeği değil. Çünkü ne temizlik yapar ne yemek avı b.k götürür çocuğa da ya yarım yamalak bakar ya da götürür annesine baktirir. E ne anladım bu isten

Bence ne iş arayın ne de ailesinin evine gidin. Olması gereken eşinizin doğru düzgün iş bulması sizin de kreş zamanına kdr işi ertelemenin. Eğer dublex eve geçerseniz annemin yanındayız zaten yemek burdan der daha da iş aramaz. Net olun gerekirse tavrinizi koyun. Şimdiden yerini yapıyor zaten sen çalış diye

`