Eş ve İş

Hanımlar geç gördüm son yorumlarınızı.

Bir buçuk ay önce bir işe girdi ama tam birinci ayını doldurup bana göre saçma bir sebepten dolayı işi bıraktı. Tekrar ararlarsa dönerim ya da birkaç haftaya başka iş bulurum falan dedi ama yine iş bakmıyor tabii. Eşimi sevmeme rağmen ev işlerindeki desteksizliğinin artması, rahat tavırları, ailelerden destek almamızdan dolayı hiç utanmıyor gözükmesi benim iyice canımı sıkıyor. Bunları yazarken ben utanıyorum...

Oturup konuştun mu derdin ne diye ciddi şekilde?

Ev işi desteği ne demek çalışmıyorsa o yapacak. Sen çalışıyorsun değil mi?

1.5 yildir ıssız bu adam iş buluyor çıkıyor o zaman anasının evine gondereceksin. Destek olma zamanı bitti artık erkek adam evde oturunca böyle sapıtıyor.

Temizlik yemek bulaşık çamaşır yapacak ya da anasına gondereceksin açık açık konuş. Ne kadar vicdansizlar ya hem ise gitme hem gebeş gibi evde yayıl. Ama bunlara bu yüzü de biraz siz veriyorsunuz bence

Adam sıkıntılı,hazıra dağ dayanmaz baba parasıyla geçim olmaz.Bu adamın önceki işyeride yalan bence 15 yıl çalışmış ama para alamamış nasıl olacak??? Siz sorunları halı altına süpürdükçe çözülmeyecek, kocanız hayal dünyasında sorumsuz bencil, kendi yolunuza bakın derim....

Erkekteki her kötü huy değişebilir ama tembellik asla değişmez.Buna emin ol.

böyle birine nasıl saygınız kalabilir ki zaten? adam kendi ailesini kurmuş güya ama hala ana babasından harçlık alarak evini geçindiriyor. böyle birine saygı duyulmaz, saygının bittiği yerde sevgi de kalmaz maalesef

içimden bir ses sizin tarafınızın durumunun epey iyi olduğunu söylüyor. yanlış mıyım? ona göre yorum yapacağım sizin için sorun olmazsa

Bu erkeklere noluyo ya tam olarak? Doğru düzgün yaptıkları tek şey çalışıp para getirmekti onu da bırakıyorlar yavaştan nolsun istiyo bu paşalar valla anlamıyorum ya bu hafta kaçıncı çalışmayan ya da çalışsa da kadından para bekleyen erkek konusu bu

Sen cevabı kendi kendine vermişsin maalsef...

Aynen.ne cinsellik var ne para getirmek var tamamen işlevsiz oldular kaldılar.ondan sonra niye kadinlar hep bekar?

instagramda bir hemşire bayan daha vardı kocası ev beyi olan.2 de çocuğu vardı.çalışmayı sevmiyormuş.ben de tam tersi seviyorum.eee o zaman niye herkes istediği yerde olmasin ki diyordu.ama dediğin gibi çocuk bakimi, temizlik cart curt vardi.

Aynen.ne cinsellik var ne para getirmek var tamamen işlevsiz oldular kaldılar.ondan sonra niye kadinlar hep bekar?
Deli miyim ya neden evleniyim? Kirli sepetinde fazladan çamaşır eve dökülen kıl dışında ne manası var bu adamların? Vallahi bu devirde evlenmek kadınlar için saçmalık.

Deli miyim ya neden evleniyim? Kirli sepetinde fazladan çamaşır eve dökülen kıl dışında ne manası var bu adamların? Vallahi bu devirde evlenmek kadınlar için saçmalık.
Milletim çenesini kapatırsın.evli mi evli.seçildi mi seçildi. şaka bir yana bu durumun hiç de zayıf bir motivasyon olduğunu düşünmüyorum günümüzde.keza bekar bir kadin olarak sıkıntı yaşamıyor değilim.

O işin altında başka bir iş var.kim böyle birşey yapar ki? Bence tazminatı bitcoin saçmalığında falan yedi.zaten ayakları yere sağlam basmayan çocuk gibi bir herif.

Valla tam bugün 31 yaşıma girdim. Ailem evlenmeyi değil sessizce boşanabilmeyi över, boşanabileceğin kişiyle evlenmek geçer akçedir bizde ama gel gelelim iş hayatında çok yaşıyorum 'hala yok mu biri' mobbingi.

Ve hayat kurtaracak kader değiştirecek tavsiyem: lafa bakıyorum laf mı diye, söyleyenin hayatına, yorgunluğuna, eğitim seviyesine, dip boyasına bakıyorum 'yaşamak istediğim hayat bu mu ki, bu kişinin yerinde olmak ister miydim ki bunun düşüncesi önemli olsun' diye. Cevap hayırsa hayırdır ben doğru yoldayım bana göre. Çünkü iki kişi, iki kişilik hayat yaşıyorsa yorulmaz, yorulmamalı, yoruluyorsa bir taraf diğerine yıkılıyordur bana göre. Salt seçimimden kaynaklı yorulmaya da gönlüm razı gelmez seçmem o adamı. Tamamen özdeğer ve özsaygı meselesi bence. Bekarlık da farklı noktalarda güzel bişey sonuçta. Hele ki çocuk istemiyorsan(me) evlenmenin hiç bir hukuki dayanağı yok şu devirde.

1-Para gelmeden neden istifa etmesi,

2-Tazminatı olan yarım milyonu almaması,

Şüpheli geldi bana. Bir yerde 15 sene çalışacak kadar sebahatli birinin paraları almadığına inanamam ben şahsen.
15 yılda tazminat almaması imkansız bende inanmadım bu durum şüpheli

Böyle bir adam 15 yıl nasıl çalışmış. Kovuldu da size mi çıktım dedi acaba.

Toplu cevap vereyim;
İşten ayrılış evraklarına baktım, tamamen kendi istifası görünüyor. Tazminatla ilgili de ikinci bir avukata verdik ama işlemleri devam ettirebilmek için belli bir ücret gerekiyor diye (kaybetme durumunda verebileceğimiz bir birikimimiz kalmadı) şimdilik askıda kaldı. Tazminattaki pürüzün itirazı için 5 yıl süre varmış sanırım, elimizin bollaşmasını beklememiz gerektiğini söyledi eşim. Bilmiyorum nasıl olacak bu işler

İşe girmeden el nasıl bollasacakmis sormadın mi? Sen de hala bunu koca diye evde tutuyorsun bravo. Yollasana anasına? İş bulmadan gelme desene? Ayyy ne sabır var sizde ya

Aynı iş yerinde 10 yıldan sonra istifa da etse tazminatını alır, ben 18 yıllık şirketimden kendi isteğimle çıktım ve tazminatım ödendi kanuni hak bu, almadığına emin misin ?

Tembel adamla hayat zor , siz çalışın tabi yolun sonu pek hoş görünmüyor bu adamla

`