Eşcinsellik hakkında

ranch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
111
6
26
Bursa
Arkadaşlar eşcinseller hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Benim düşüncem onlarıda bi birey olarak görmemiz dışlamamamız toplumdan soyutlamamız gerektiği.
Şu videoyu paylaşmak istedim izledikten sonra düşüncelerinizi paylaşırmısınız bu konu hakkında.

https://www.youtube.com/watch?v=imFPMM-tAn4

ben bu dünyada herkesin nasil yasamak istiyorsa
o sekilde yasamasinin en dogal hakki oldugunu savunurum her zaman
kisinin cinsel hayati sadece kisiyi ilgilendirir ve bu tercih meselesi degildir
bu tamamiyle yaradilis meselesidir
transeksuellerinde fuhus yapmasi malesef dislandiklari icindir
toplum yüzünden cünkü transeksuller ötekilerdir
senin benim gibi degildir gibi düüsnür topumde cok kisi
benim escinsel arkadaslarim oldu unideyken
hicbirzaman aklimdan bile gecmedi onlarin farkli cinsel kimlikleri oldugu

Benim lise yıllarımda tanıdığım bir lezbiyen arkadaşım ve üniversitede 3 tane ikisi erkek biri kız eşcinsel arkadaşım oldu. Hepsi de çok kıymetli insanlardı benim için. Hiçbir zaman yargılamadım.
Hatta merak ettiklerimizi sorarak birlikte eğlendiğimiz bile oldu.

Şimdi o lisedeki arkadaşımızla ve üniversitedeki bir kız arkdaşımla yine de görüşüyoruz. Aramız çok iyi. Liseden tanıdığım kız arkadaşım bu sene erkek olma yolunda adımlar atmış, hormonel tedavi görmeye başlamış, ve penise sahip olur olmaz mavi kimlik de alabilecekmiş. Onun için çok seviniyorum çünkü dilediği hayatı yaşıyor. Çevresindekilere zekası ve sempatisiyle kendini sevdirdi.

Onun tek talihsizliği sigortalı düzgün biyerde iş bulamamak oldu. Hep saçma sapan klüpler, masaj salonları..vs süründü garibim.
Çok iyidir asla laf ettirmeyiz onu çok severiz. Bize sık sık gelir, ailemiz onu asla dışlamadı severler hep.

Üniversitedeki kız arkadaşım da kız görüntüsüyle hayatına devam ettiğinden iş konusunda sıkıntı yaşamadı iyi yerlere geldi.

bizim dilimize eşcinsellik bir seçimdir diye yanlış yerleşmiş, tamamen doğuştan gelen bir özellik, bizi ne kadar zorlarlarsa eşcinsel olamazsak, onlar da zorlama veya sözde tedavilerle düzcinsel olamazlar. Bir seçim, bir tercih değil doğuştan özelliklerini taşıdığı bir yönelimdir, toplum baskısı, korku, kendini sorgulamama nedeniyle kişinin kendisinin bunun yıllar sonra farkına varması da bu gerçeği değiştirmez. Bir prototipleri de yok, tvlerde dizilerde gayler kadınsı, kırık tipler olarak canlandırılsa da gerçek asla böyle değil, ne taş gibi erkekler bebek gibi kızlar eşcinsel veya biseksüel. Tanıdığım bütün eşcinsel ve biseksüel arkadaşlarımı seviyorum, kendi içlerinde öyle fırtınalar, çelişkiler yaşıyorlar ki.. Hayatları bizimkinden iki kat zor.

arkadaşlar eşcinseller hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Benim düşüncem onlarıda bi birey olarak görmemiz dışlamamamız toplumdan soyutlamamız gerektiği.
şu videoyu paylaşmak istedim izledikten sonra düşüncelerinizi paylaşırmısınız bu konu hakkında.

https://www.youtube.com/watch?v=imfpmm-tan4

arkadaşım sen bunu niye dert ettinki birden mi aklına geldi ahhhhh bunların hali ne olucak diye yoksa can sıkıntısından mı açtın bu konuyu yoksaaaaaaaaaaa.............................:27:

bizim dilimize eşcinsellik bir seçimdir diye yanlış yerleşmiş, tamamen doğuştan gelen bir özellik, bizi ne kadar zorlarlarsa eşcinsel olamazsak, onlar da zorlama veya sözde tedavilerle düzcinsel olamazlar. Bir seçim, bir tercih değil doğuştan özelliklerini taşıdığı bir yönelimdir, toplum baskısı, korku, kendini sorgulamama nedeniyle kişinin kendisinin bunun yıllar sonra farkına varması da bu gerçeği değiştirmez. Bir prototipleri de yok, tvlerde dizilerde gayler kadınsı, kırık tipler olarak canlandırılsa da gerçek asla böyle değil, ne taş gibi erkekler bebek gibi kızlar eşcinsel veya biseksüel. Tanıdığım bütün eşcinsel ve biseksüel arkadaşlarımı seviyorum, kendi içlerinde öyle fırtınalar, çelişkiler yaşıyorlar ki.. Hayatları bizimkinden iki kat zor.

evet belki doğuştan gelebilir ama buda belki onların sınavı sapıtmazlarsa geçerler belki sıratı :27:

Escinsel konusunu pek anlayamdim niye actin ama bu garip yada doga disi birsey degil cokta normal benim okukda cok escinsek arkadaslarim var ve cok kulturlu ve elit insanlar cokta seviyorum ve iyi anlasiyorum bence bu konu uzerinde tartismak sacma kadin ,erkek nasilsa escinselde bana gayet normal geliyor dogusyan hormonlarla alakali bir durum :ssz::ssz:
Bu arasa bugun kapatilan bir konu vardi sanirim ordan esinlenip actiniz bu konuyu

Ben sempati ile yaklaşıyorum eşcinsellere
Hatta bunu sadece cinsellik olarak düşünmüyorum
Olarda aşık olup sevebiliyorlar
Bizler ne yaşıyorsak aynısını yaşıyorlar
İki aynı cinsin birbirine aşık olabilmesi
Bence hayranlık uyandıran birşey
Ne yazıkki toplumumuzun olarak bu fikre alışmaları için
Uzun zaman var bence

Escinsellerin merkezi Amsterdam da yasiyorum... Ve hic oturup dusunmedim acaba bunlar niye boyle diye.. Herkezin hayati gunahi sevabi ile kendine. Pedofili olucana escinsel olsun daha iyi.

ben sempati ile yaklaşıyorum eşcinsellere
hatta bunu sadece cinsellik olarak düşünmüyorum
olarda aşık olup sevebiliyorlar
bizler ne yaşıyorsak aynısını yaşıyorlar
iki aynı cinsin birbirine aşık olabilmesi
bence hayranlık uyandıran birşey
ne yazıkki toplumumuzun olarak bu fikre alışmaları için
uzun zaman var bence

çok medenisiniz tebrikler bide ben olabilsem keşke :52:

Ben de onlara iş imkanı sunulsa fuhuş oldukça azalır diye düşünüyorum.
Asla yargılamıyorum. Onların ne hissettiklerini bilemeyiz.
Öcü gibi bakmak çok anlamsız.
Eminim çok zordur. Allah yardımcıları olsun..
Video için teşekkürler.
:31:

arkadaşım sen bunu niye dert ettinki birden mi aklına geldi ahhhhh bunların hali ne olucak diye yoksa can sıkıntısından mı açtın bu konuyu yoksaaaaaaaaaaa.............................:27:

Yok yok merak etmeyin eşcinsel değilim :27:

Aslında dert değil youtube da bu video ya denk geldim zaten eşcinsellerin yaşadığı zorluklar herkesin malumu bu videoyu izleyip ağızlarından duymak içime oturdu sadece. Amacım hem bu videoyu izleterek bellki bazı önyargıları olan kişilerin konuya daha ılımlı bakmasını sağlamak hemde kk kadınları ne düşünüyo bu konu hakkında merak ettim.

Kk kadınları bu konuda gerçekten ılımlı bu kadar anlayışlı bi platformda bulunmak gerçekten mutlu etti beni :1:

Bi de şu videoyu izlemenizi öneririm bu videoda bilemsel açıklama yaparak anlatılmış. Cinselliğin bi tercih olup olmadığı konusunu anlatıyo kısa ve öz.

http://www.youtube.com/watch?v=E-IpE1bKZCM

Son düzenleme:
Escinsel bir erkek arkadasla ayni is yerinde calistim, severdim, cok keyifliydi, gulerdik, eglenirdik.
Onun disinda lisede bir erkek arkadasimiz vardi yine, kiz arkadaslari filan oldu. Sonra lise bitti, bir baktik ki meger escinselmis. Makyajlara, kadin gibi kiliklara girmeye basladi, kendine erkek arkadaslar da edindi. Simdi onlarla yanak yanaga.
Simdi sosyal paylasim sitesinde goruyorum, kadin gibi tavirlar takinan, dudaklarini buze buze poz veren erkekleri mesela..

Herkesin hayatina saygi duyarim, kimseyi bu yuzden ne asagilarim, ne yargilarim. Ama o kucak kucaga, dudak dudaga cekilmis erkek pozlari bende kotu bir etki birakti. Durust olmak gerekirse bana cok ters bir durum oldugu icin, ne kadar saygi duysam da yakin cevremde arkadas olarak istemezdim.

Escinsel olduklari icin is bulamamalari uzucu bir durum, sapla samani da birbirine karistirmamak gerek.

Escinsel bir erkek arkadasla ayni is yerinde calistim, severdim, cok keyifliydi, gulerdik, eglenirdik.
Onun disinda lisede bir erkek arkadasimiz vardi yine, kiz arkadaslari filan oldu. Sonra lise bitti, bir baktik ki meger escinselmis. Makyajlara, kadin gibi kiliklara girmeye basladi, kendine erkek arkadaslar da edindi. Simdi onlarla yanak yanaga.
Simdi sosyal paylasim sitesinde goruyorum, kadin gibi tavirlar takinan, dudaklarini buze buze poz veren erkekleri mesela..

Herkesin hayatina saygi duyarim, kimseyi bu yuzden ne asagilarim, ne yargilarim. Ama o kucak kucaga, dudak dudaga cekilmis erkek pozlari bende kotu bir etki birakti. Durust olmak gerekirse bana cok ters bir durum oldugu icin, ne kadar saygi duysam da yakin cevremde arkadas olarak istemezdim.

Escinsel olduklari icin is bulamamalari uzucu bir durum, sapla samani da birbirine karistirmamak gerek.

Herkes sizin gibi olabilse keşke olumlu bakmasalarda bu düşünceye en azından saygı duyabilseler ama maalesef çoğu insanın gözünde onlar bi öcü. Fuhuş yapmak zorunda olmaları o kadar üzücü ki anlatırken gözlerindeki yaşlarını tutmaya çalışması gerçekten tüylerim diken diken oldu ben de onunla üzüldüm. Keşke insanların önyargılarını yıkmak mümkün olabilse..

Bu konu taşınır buradan yanlış yere açıldığı için, bir de başka bir konuda daha gördüğüme eminim bu belgeseli ama konu hakkındaki fikirlerimi kısaca özetlemek istersem, insanların eşcinsellik hakkında düşünmesini istemek bence manasız, kadınlar ya da x milletten insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz demek gibi birşey, heteroseksüel yönelimleri olmaması dışında bir ortak yönü yok çünkü eşcinsel kimliği altında toplanan insanların.

Lbgt bireyler çağlardan beri var ve varolmaya da devam edecek bu durumda toplumun yapması gereken, işin seksüel yönüyle ilgilenmiyorsa onları eşcinsel kimlikleriyle değil birey olarak kabullenmek, sahip olmak istedikleri bedenle ya da birlikte olmayı seçtikleri insanlarla değil, fikirleriyle, yetenekleriyle, yaptıklarıyla değerlendirebilmek.

Bir de şimdi aklıma geldi, konuyla ilgileniyorsanız, Travesti Terörü diye bir belgesel daha var. Medyanın seks işçiliği yapan transeksüelleri dengesiz ve saldırgan bireyler olarak yansıtması, onların gördüğü şiddete değinmemesi ile ilgili, yanlış hatırlamıyorsam içinde feminizmden etkilenince seks işçiliğini bırakıp, sokakta yaptığı takıları vs. satarak geçimini sağlamaya başlayan, şimdilerde köşe yazarlığı yapan ve kendi yazdığı oyunda oynayan Esmeray'la ilgili bir bölüm de var.

Son düzenleme:

Aslında dert değil youtube da bu video ya denk geldim zaten eşcinsellerin yaşadığı zorluklar herkesin malumu bu videoyu izleyip ağızlarından duymak içime oturdu sadece. Amacım hem bu videoyu izleterek bellki bazı önyargıları olan kişilerin konuya daha ılımlı bakmasını sağlamak hemde kk kadınları ne düşünüyo bu konu hakkında merak ettim.

Kk kadınları bu konuda gerçekten ılımlı bu kadar anlayışlı bi platformda bulunmak gerçekten mutlu etti beni :1:

Bi de şu videoyu izlemenizi öneririm bu videoda bilemsel açıklama yaparak anlatılmış. Cinselliğin bi tercih olup olmadığı konusunu anlatıyo kısa ve öz.

Eşcinsellik Tercih Midir? - Bilimsel Açıklama - YouTube

ha tamam ozaman senin adına sevindim bebeğim uyuduğu için videoya bakamıyırum maalesef AMA HERKESİN KENDİ TERCİHİ TABİİİ:40:

Eşcinsellik Tercih Midir? - Bilimsel Açıklama - YouTube

"kızım eşcinsel mi?" sanırım topiğin adı buydu. Orada yapılan yorumları okuduktan sonra bir kez daha düşünün...
Aslında bu başlık altında yapılan 2 yorumda da bunu görebilirsiniz. "Ilımlı, anlayışlı görünümlü" :)

Back
X