esek gibi geleceksin diyen kaynana..

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Çalışan bir bayanim. Yogun bi isim var hep kosuşturması var
Esimi arayip gorumcemin nisanina çağırıyor
Bu arada daha once kv ve gorumce yüzünden boşanma durumuna ggeldik.sonra geri cektik dilekceyi.
Ayri sehirde olmalarina ragmen bana yapmadiklarini birakmadilar.
Iftiralar arkamdan konusmalar.
Bigun bi dugun icin gittik bes haftalik hamileydim
Gorumcemden bir bardak su istedim getirmedi.
Bi tabak yemek istedim evde hicbisey yok dedi.
Tabi esimin yaninda abana melek gibi davraniyorlar ama esim yokken demedikleri laf kalmiyor.ilk aylardi esime soyledim inanmadi cok buyuk kavga cikti bebegimi kaybettim (( Neyse
Gorumce nisanlaniyormus gitmek istemiyorum esime sen git dedim. Kv aramis esek gibi geleceksin digor.
Kaydettim telefona. Esime dinlettim. Ben boyle olduklarii dusunmuyordum art niyetli olduklarini dusunmuyordum dedi. Ne saniyordun bizi ayirmak tek dertleri dedim. Avuclarini yalarlar o zaman dedi..
Ben karismak istemiyodum daha da kotu olur diye dedi..
Ama bundan sonra kimse sana agzini acamaz dedi..
Iki yildir cok bunaldim kızlar .. gidersem tekrar yasadiklarim gelecek aklima bebegim gelecek
Gitmek istemiyorum esim tamam dedi ama ben bazen cok bunaliyorum omur boyu bunlarla mi ugrasacagim ya ben.. yazik degil mi bana.. bebegime..
Ya esim taraf degistirirse ilerde..
Cok korkuyorum off..

Öncelikle bebeğin için çok üzüldüm Allah sabır versin hele ki başkalarının sebep olması acıyı daha da katlar ben senin yerinde olsaydım giderdim niye diye soracak olursan; kayınvaliden belliki huysuz sevimsiz bir kadın sana telefonda eşşek gibi geleceksin diyebilmeyi cesaret edebiliyorsa korkulur o kadından daha çirkin şeyler yapma potansiyeli olabilir ki var gibi de sırf eşimi yalnız bırakmamak için yanında olurdum eşin tek gidince Allah bilir neler saydırır arkandan saydırsın kendi ayıbı der geçeriz o ayrı ama ağzına laf verme bana kalırsa bu arada eşinede helal olsun senin yanında durmasını bilmiş ama insan oğlu belli olmaz annesinin söyleyeceği bir cümle bile bir anda değişebilir hiç belli olmaz işini şansa bırakma derim sen görevini yap çık gel kendi evine:126:

Bence gitme, eşin de farkına varmış. O sesi kaydetmen de çok iyi olmuş. Ne demek esek gibi geleceksin afedersin de. Çok sinirlendim okuyunca. 😠 sırf bu yüzden yine gitme.

asla gitme canım asla ...eşine de dinletmişsin ve eşin de sana hak vermiş anladığım kadarıyla ...eşin diretecek mi bilmiyorum ama ben olsam kesinlikle gitmem bana o lafı söylemeseydi de gitmezdim...biz de eşimle annesi ve babası yüzünden boşanma aşamasına geldik ben senelerdir suratlarını görmüyorum ve hatta eşime diyorum ki hasta olurlar vs vs sen ilgileneceksin hem de onların kendi evinde bizim evimize getiremezsin...eşim ailesine toz kondurmuyor ama yanlış yaptıklarını bildiği için bana da ses çıkarmıyor....şimdi eşin gitsin ama sen uzak dur canları cehenneme böylelerinin

Bence git ve eşine sırf senin hatırın için,sana huzursuzluk olmasın diye geleceğim.Artık samimi olmak istemiyorum ama bu durumda senin huzursuz olmanı da istemiyorum de.Hem böylece eşinin gözünde de değerlenirsin ki,giderek bence kazanan sen olursun.İnan onlar içlerinden keşke gelmese de yıllarca lafını etsek,büyütsek diye düşünüyorlardır.

Son düzenleme:
Bencede kv sesini kaydetmen çok akıllıca çünkü sen eşine ne kadar anlatsanda o annesine konduramaz çok iyi olmuş. Bu telefon konuşması olmasaydı gitmesinin derdim ama eşek gibi geleceksin lafı çok terbiyesiz bir laf.
Şimdi insanın gidesi olsada gidemez. Eşin bence herşeyin farkına vardı değişeceğini bir sanmıyorum ama kv de çok fena bilemedim neler olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

gitmemen taraftarıyımda.
eşini doldurup göndermeleri var bide:26:
eşin onların dolduruluşunada gelmiş ya... umarım aynı hatayı bi daha yapmaz

bebeginede cok üzüldüm. rabbim yine kısmet edicektir

Ins degismez canım arada konusunu aciyorum
Bana bisey anlatma ben anladim ikisinin de terbiyesizliklerini konuyu kapat dedi..

gitmemen taraftarıyımda.
eşini doldurup göndermeleri var bide:26:
eşin onların dolduruluşunada gelmiş ya... umarım aynı hatayı bi daha yapmaz

bebeginede cok üzüldüm. rabbim yine kısmet edicektir

Bwnde bu tereddutlerimi soyledim esime ya seni yine doldururlarsa dedim verdigi cevap :
Ben cocuk degilim. Ilk baslarda bilmiyordum boyle olduklarini
AMa artik sana inanieim onlara degil
BIdaha bisey derlerse sakin bisey deme onlara. Gel bana soyle
Agizlarina tukurucem onlarin dedi..
Bebegimi hic sorma.. onlarin yuzunden. Bide diyorlar ki biz hamile oldugunu bilmiyoduk sebep biz degiliz. Deseydi baska turlu davranirdik...

Essek gibi geleceksin demis ya insan ol gitme

Bazi insanlari anlamakta gucluk cekiyorum hakaret ederek kendilerine olan saygisini yitiriyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kaynananın söylediği söz ağır olmuş, terbiyesizce olmuş ama eşin duyunca sana destek çıkmış. Gidip gitmemek senin kararın. İyi düşün taşın. Ben sadece şunu anlamadım, her ilişkide mutlaka karşılıklı birşeyler vardır. Burada eşinin ailesinden gerçek anlamda çok çekmiş kadınlar var. Ama bazı kadınlar da var ki sabun köpüğünden meseleleri dünya sorunu haline getirip kayınvalidesine, eşine saydırıp sektiriyor. Sen daha önce bu aileden kötü anlamda ne görmüştün. Çünkü düşünüyorum ben beş haftalık değil beş aylık hamile olsam kimseden su istemem. Kalkar kendim alırım. Atla deve değil. Yine düşünüyorum henüz evli olmasa bile bir erkek kardeşim var. Birgün evlense ve karısı bana bir bardak su getir dese baya bozulurum sanırım. Hamileliğin çok mu riskliydi, zor mu geçiyordu. Bunları bilmeden yargılamak istemem ama o su sorunu çok büyütülecek birşey değil bence. Belki de görümcen ona bozulmuştur. Ya da karnın açsa orası senin eşinin ailesinin evi kalkar yemek yersin. Bana bir tabak yemek ver demek tuhaf durur, kötü durur. Dediğim gibi belki de çok zor bir hamileliğin vardı. Bilemiyorum. Ama bence bunları otur bir düşün sonra karar ver gidip gitmemeye.

nasıl insanlar bunlar ne kadar iğrenç laflar bence gitmelisin canım git çünkü bunların ağzına laf vermiş olursun gitmezsen git ama hiç oralı olma soğuk soğuk davran bundan sonra eşin de arkandaymış madem git eğlen gel

kendin için değil kocan için gideceksin..ne kadar kırgın kavgalıda olsan eşin için kardeşinin nişanına gitmelisin bence..sonrasında hiç görüşmesende olurrr

Bence gitmelisin.
Sırf eşini yalnız bırakmamak için, onların ortasında kalmasın diye git. Ama hiç konuşma hiç bir işe karışma misafir gibi otur ve eşinle birlikte eve gelin.
Erkekler çabuk dolduruşa gelir endişen doğru. Üstelik bu kişi annesi.
Git ve nedenini de eşine söyle.

ben karışmak ıstemıyorum derken..

sen ezıl ama ben bunu bılmıyım,onlarla aram bozulmasın demış zaten..

Kv nin şirretliği bir tarafa da niye görümcenden su ve yemek istedin ben ona anlam veremedim.
Ben dokuz aylık hamile bile olsam bırak görümceyi kendi annemden bile oturduğum yerde bir şey isteyemem kalkar alırım.
Hamileliğin riskli miydi?

Griskliydi iki ay rapor almistim doktordan..
Ilk uc ay cok onemliydi.. tuvaletimi yaparken bile korkuyodum
Ayrica yemek yapmak istesem bile neyin nerede olduggunu cok iyi bilmiyorum ki.. benim evim degil ayri sehirlerde oturuyorum
Bi bardak su vermrk cokmu zor bisey kizlar yapmayin ya

Son düzenleme:

Elbette zor değil bir bardak su vermek. Yanlış anlama dediğim gibi seni yargılamıyorum. Özellikle sordum hamileliğin riskli miydi diye. Ama olaya iki taraf açısından bakmaya çalışıyorum. Şöyle düşün gelinin sana gelmiş, başka bir şehirden gelebilmiş yani ama bir bardak suyu kalkıp almıyor. İnsanlar her zaman sizinle empati kuramayabilir, sizin hissettiklerinizi hissedemeyebilir. Siz de aynı şekilde her zaman karşınızdakiyle empati yapamayabilirsiniz. Bir de bu tip kaynana, görümce, gelin, elti ilişkilerinde daha evlilik başlamadan ön yargılar başlıyor ve biz evliliğe o önyargılarla giriyoruz. Ve ufak sorunlar büyüdükçe büyüyor. O gün görümcenle nasıl konuştum bilmiyorum ama yeni verdiğin bilgiler doğrultusunda kendimi yine onun yerine koyuyorum. Kardeşimin karısı beş haftalık hamile olsa ve hamileliği riskli olsa, 'abla kalkmaya bile korkuyorum bi bardak su verir misin' diye sorsa elbette bırak suyu tuvalete giderken bile yardımcı olurum. İşin o kısmı ayrı. Dediğim gibi kaynananın yaptığı ayrı bir terbiyesizlik. Ne olursa olsun insan 'eşek gibi geleceksin' dememeli. Ama bence git ve eşin de yanında olsun. Hatta annesine belli etsin aranızdaki konuşmayı bildiğini ve senin yanında olduğunu.

Gidersen "esek gibi geldi" olacak. Bu saatten sonra esin de inanmaz onlara. Gidip ne yapacaksin ki eski yasadiklarini onlari gordukce tekrar yasayacaksin. Kendine bu kotulugu yapma derim.

Giderdim ama burunlarından getirirdim. İş yapılacak olsa ortadan kaybolurdum. Bir laf söyleseler cevaplarını verirdim. Onlar da "eşek gibi" getirtmeyi görürlerdi. Nişanlanacak kızın kvdesiyle samimi olurdum ki gözleri korkardı bir şey anlatırım diye. Adınızı deliye verin onlar sizden korksun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…