Eşek kadar oldum ama...

Eğer öyle bir imkanınız varsa mutlaka yapın. Ama bu süreçte onları terketmediğinizi de gösterin. Onlara karşı sorumluluklarınızı yine yerine getirin. Ama kafanız rahat olsun. İstediğinizde yalnızlığın tadını çıkarabilin. Hayat sadece evlilik değildir. Yalnızlık da bir ihtiyaçtır, kendine ait bir düzen isteği de çok olağan bir şey bence. Ama bu istek genelde hep yanlış yerlere çekiliyor maalesef:KK12: benim ki hayalde kalacak gibi :KK51:
Kalmasın, ayaklarımın üstünde durmam lazım deyip ayrılın evden, gerekirse ilk başta akşam yemeklerinde sürekli gidin ailenize yakın falan oturun ama cidden gerekiyor bence o tecrübe...

Ay yok psikolojinin bozulması bir şey değiştirmiyor onu söyleyeyim :KK70: Ben evden çıkmadım hiç bir dönem ot gibi yaşadım babam ne biçim hayatın var çık bir hava al diyordu, iki gün sonra arkadaşlarımla akşam çıkacağım zaman nereden çıktı şimdi diyordu :KK70: Onların dışarı çık demesi site içinde gündüz saatlerinde tek başına gezmek oluyor herhalde ama aştım sayılır şimdilik. Tatile de gittim, şehir dışına da çıkıyorum. Taviz vermedim ama ne yapacak dövecek mi :)

Beni değil de dizini dövmesi gerektiği konusunda çok yorum alacak muhtemelen dıdısının dıdısıgillerden :ıslık: Bir şekilde aşmaya çalışacağım bu sorunu. İnat ettim:KK71: evlenmeden önce tek başıma bu şehri terkedemezsem gözüm açık gidicem :cry:
Bi yerden başlamak lazım.benimkilerde öyleydi şimdi yurtdışına gittiğimi bile faceden öğreniyorlar :dondurma: alıştılar tepki vermiyolar.yapabilirmiyim edebilirmiyim diye ezilip büzülürsen bu iş olmaz ben tatil planı yaptım gidiyorum de.kabugunu bi kere kırarsan gerisi gelir

Muhteşem yaa ne mutlu size :KK72:
Bizimkiler faceden öğrense, muhtelemen onlar da beni evlatlıktan reddettiklerini faceden yayınlarlardı :KK22:

Evlensen de bu durum degismez. 40 li yaslara gelsen de. Onlar bunu sevgi ve korumacilik saniyor. Aslinda en buyuk kotulugu yapiyorlar farkinda degiller.
Benim ailem de oyleydi. Kac yasinda olursam olayim onlarin gozunde hala 5 yasinda bir cocuktum sanki.
Bir yere giderken dondugumde kalbim sIkIsIrdI azicik gec kalsam. Isin kotu tarafi her yere izin vermedikletinden bu yalana da tesvik ediyor insani.
Belki farkli bir sehirde is bulabilirsen rahatlarsin.

Evlensen de bu durum degismez. 40 li yaslara gelsen de. Onlar bunu sevgi ve korumacilik saniyor. Aslinda en buyuk kotulugu yapiyorlar farkinda degiller.
Benim ailem de oyleydi. Kac yasinda olursam olayim onlarin gozunde hala 5 yasinda bir cocuktum sanki.
Bir yere giderken dondugumde kalbim sIkIsIrdI azicik gec kalsam. Isin kotu tarafi her yere izin vermedikletinden bu yalana da tesvik ediyor insani.
Belki farkli bir sehirde is bulabilirsen rahatlarsin.

Kesinlikle haklısınız. Dozu kaçırınca insanı yalana teşvik ediyorlar. Yapmaları gereken aslında empati kurup mantık çerçevesinde olan hiçbir şeye engel koymamak. Aksi halde yapmak istedikleri şeyin tam tersi oluyo. Sonra eline az biraz özgürlük fırsatı geçen, daha önce yaşamadığı, içinde kaldığı, hazır fırsat geçmişken bir de merak ettiği her zımbırtıyı hızlı çekim mode on tadında yaşıyor :KK55:

Kesinlikle haklısınız. Dozu kaçırınca insanı yalana teşvik ediyorlar. Yapmaları gereken aslında empati kurup mantık çerçevesinde olan hiçbir şeye engel koymamak. Aksi halde yapmak istedikleri şeyin tam tersi oluyo. Sonra eline az biraz özgürlük fırsatı geçen, daha önce yaşamadığı, içinde kaldığı, hazır fırsat geçmişken bir de merak ettiği her zımbırtıyı hızlı çekim mode on tadında yaşıyor :KK55:
Aynen öyle. Böyle bir ailede yetişenler de o yüzden evleneyim de kurtulayım modunda olabiliyor. Yanlış evlilik yapabiliyorlar. Aileler bunu bir anlasalar.
Farklı bir şehirde iş bulmayı dene. Sana verebileceğim tek tavsiye bu maalesef.

Aynen öyle. Böyle bir ailede yetişenler de o yüzden evleneyim de kurtulayım modunda olabiliyor. Yanlış evlilik yapabiliyorlar. Aileler bunu bir anlasalar.
Farklı bir şehirde iş bulmayı dene. Sana verebileceğim tek tavsiye bu maalesef.

Hiç sormayın benim de aklımdan geçmedi değil bir ara :oops:
İş olmasa dahi yüksek lisans için farklı şehir denemeleri için uğraşıyorum bakalım:KK55:

Back
X