slm arkadaşlar.salı günü bursa acıbadem de şahin hocaya gideceğiz.kaç gündür uyuyamıyorum ya
yok mu kimse arkadaşlar?
Daha evvel ilgili birimler başbakanlık iletişim,cumhurbaşkanlığı,sağlık bakanlığı,ilaç eczacılık genel müdürlüğü v.s. yerlere attığım mesaj tekrar hepimiz bu mesajı gönderelim....Vurgulanmasını istediğiniz başka bir şey varsa örnek mesajı düzenleyelim....Aşağıdaki mail adreslerine mail atalım ve şikayet formlarını dolduralım...
1-http://www.iegm.gov.tr/Default.aspx?sayfa=iletisim&lang=tr-TR
2-http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplicationEx.aspx
3-sabim©saglik.gov.tr
4-cumhurbaskanligi©tccb.gov.tr
Sayın İlgili
Sürekli kullanmak zorunda olduğum pregnyl 5000 sustanon 250 isimli ilaçlar doktorumuzun reçete ve rapor düzenlmesine rağmen eczaneler tarafından temin edilememektedir. Bu ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılması gereken ilaçlardır.
Daha evvel yaptığımız bilgilendirmeler neticesinde, bu ilaçların yeteri kadar ithal edildiği bilgisini aldık. Bu ithal edilen ilaçlar üretimine sebep olan biz hastalar yerine, keyfi olarak spor yapan insanlar hatta hayvanlar üzerinde yüksek adetlerde kullanılmakta ve bizlere ilaç kalmamaktadır.Bu ilaçların acilen reçete veya rapor ile satılan ilaçlar kapsamına alınması basit bir çözüm olacaktır.
Tedavinin ilaç yokluğu nedeni ile duraksaması senelerdir süren tedavinin boşa gitmesi anlamınada gelmektedir.Ayrıca yapılamayan tedavi neticesinde daha ciddi sağlık probleleri nedeniyle bu tip hastalar ileride devletimize daha fazla yük olma durumunda kalacaklardır.Bu ilaçların muadilleri yurt dışında olmasına rağmen ülkemizde ithal edilmemektedir. Üretici firmaların Türkiye temsilcilerini aradığımızda hiç bir doyurucu cevap alamamaktayız..Bu ilaçların veya muadillerinin düzenli olarak temin edilmesi için gerekenin yapılmasını ve tarafımıza bu konuda bilgi verilmesini rica etmekteyiz.
iyi akşamlar arkadaşlar
iyi akşamlar canım nasılsın
iyiyim sağol sen nasılsın?
canım hoşgeldin özletiyorsun kendini
sıkıntılarını atlatmışsın galiba canım çok sevindim...
en son tedaviye başlamaktan korktuğunu söylemiştin negüzel tekrar toparlanıp yolunu çizmişsin...
inş ankaradaki başlayacağınız hastaneden memnun kalırsınız
egeden memnun değildin umarım en doğru kararı verirsiniz
sizin için hangisi hayırlısıysa o merkezde başlarsınız tedavinize inş...
rabbim bu denemende güldürsün yüzünüzü canım arkadaşım
güzel haberlerinizi bekliyoruz bizi merakta bırakma olur mu
Günaydım canım inşallah hep dediğin gibi olur...Bu aralar ruhsal buhranlar geçiriyorum...Canım hiç bir şey yapmak istemiyor...Evden dışarı çıkmak istemiyorum...Hep ağlıyorum...Hiç kimseyi istemiyorum...Beni hiç kimse anlamıyor...Rabbim ne olur yardım et...[/QUO
tülaycığım bende bir hafta izinliydim yarın iş başı hiç işe gitmek istemiyorum hangi kurumdasın canım ,şu sıralar kötü olduğunu yazmızşın lütfen yapma bizler inaçlı insanlarız bu bizim imtihanımız hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bu işin sırrı teslimiyet ,sabır ve dua ''ÇALINAN HER KAPI HEMEN AÇILSAYDI ,ÜMİDİN ,SABRIN VE İSTEĞİN DERECESİ ANLAŞILMAZDI...hz Mevlana ''sen bunları biliyorsun tabi ki psikologa gidebilirsin hatta çokta faydası olur ama şunuda bilki kendi doktorun kendin ol ALLAHA GÜVEN ALLAHA SIĞIN A.E.OL
Canim hakkinizda hayirlisi olsunn.
Ama Sahin zeteroglu kadin dogum doktoru diye biliyorum ben.
Yaz tatilinde bursa aciibademde gormustum ismini.
Sen kendin icin gideceksen tamamda esin icin uygun olmaz.
Ha birlikte calistigi uroloji doktoru tabi vardir.Ona yonlendirir sizi.
Sonuc olumlu olursa tup bebegi kendisi yapar.
iyi akşamlar.o doktoru yeni duydum canım.
yok ya canım benim kayınvalidem ağzını açmasın da o bana yeter.senin halinden anlayan,senin gibi olanın desteğinin bir faydası olur.İnan akrabalar olmayınca sakin sakin eşimle günlerimi geçirirken çocuk aklıma bile gelmiyor.ümitsiz bir durum gibi düşünmüyorum.ama böyle birileri laf edince üzücü ve kırıcı oluyor.kayınvalidem girdiği ortamdan kavga etmeden çıkmaz.yok benimle kavga edemeyecek diye sabrediyorum.ama bir gün patlayacağımı hissediyorum.diğer oğlundan torunu oldu hiçte umrunda değil.öylesinin desteği bile köstek gibi geliyor bana...
Yüce Allahım zalimlerden,dengesizlerden korusun bizleri.Ve onlara bir daha laf ettirecek ortam oluşturmasın.
Arkadaşlar biraz tekrar olacak diğer arkadaşlar için gene yazayım...
Yeni tedaviye başlıyacak arkadaşlar teseci ürologlardan uzak durun tese ameliyatı son kozunuz olmalı önce yapılabilecek çok şey var...
Tesede sperm çıkacak iş bitecek diye düşünmeyin...
İlk aşamada tüp bebek merkezleri ve bunlarla birlikte çalışan ürologlardan uzak durun...
Cumartesi günü daha evvel tese olmuş (alman hastanesinde) geç indirilmiş testis durumu olan ve Celalettin hocaya sonradan gelen eşimin bir arkadaşındada ilk defa spermiyogramda çıkış oldu inşallah sayı artacak hoca tese olmasan süreç çok daha hızlı işlerdi diyormuş kendisine..
Bu durumun çoğunlukla tedavi edilebildiğini bir kez daha görmüş olduk...
İlk yapılması gereken üretim hormonları olan lh,fsh,total ve serbest testosteron,prolaktin,inhibin b bakılması olabilir...Bunlar büyük ölçüde fikir verir...Durumunuz beyinden hormonal kaynaklımı (seconder hipogonadizm) yoksa testis kaynaklı üretim bozukluğumu(primer hipogonadizm) ilk yol ayrımınız bu.
Bunun haricinde fiziksel muayene, hasta hikayesi,testis ulrasonu,gerekirse hipofiz mr ı,gene gerekirse genetik testleri önemli...
Bizim doktorlarımız sizin çocuğunuz olmaz demeye çok meraklı nedense bunlara kulağınızı tıkayın moral çok önemli bu tip rahatsızlıklarda her şekilde sonuç alanlar var..
Basit tetkiklerden başlayarak ilerleyin ilk etapta sakın ameliyat olmayın....
Bu işlerle uğraşan tedavi ettiği hastaları olan doktorlarla başlamanızı öneririm...
çok sağol canım tavsiyelerinle içimize bir an olsun su serptin,insan böyle durumda ne yapacağını bilemiyor,karşıdaki doktor ne derse ona inanıyor güveniyor böyle çaresiz durumda,bir de tese ameliyatı nedir bu doktorun bize yapalım dediği ameliyatmı sebep neymiş diye,inanın hiçbir fikrimiz yok,spermler ilaç tedavisiyle falan görülebilirmi yani yada sperm testi bir kere yapmak gerçek sonucu vermezmi yani ara ara yaptırmak mı lazım zamanı şartımı var bunun ,bir de celadeddin hoca dediğin nerde çalışıyor,yorumların için çok teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?