a.s canım hoşgeldin hadi geçmiş olsun atlatmışsın sınavını
hakkında hayırlısı olsun canım
senin de mübarek olsun ramazanın.
sağol canım amin inşallah Allah razı olsun
normaldir canım senin 2 tane bi de Allah kolaylık versin.
gözünüz aydın canım maşallah
darısı en kısa zamanda spermleri görmeye olsun inşallah.
canımmmmmmm hadi gözünüz aydın sıra kalp atışında inşallah
her aşaması ayrı güzel büyüdükçe daha da güzel onu hissedince...
hepsini sırayla sorunsuz yaşarsın inşallah canım
hoşgeldin arkadaşım
maşallah ilk m.tesede çıkmış spermler ne güzel
Allah hayırlı etsin başlayacağınız tüpbebek tedavisini inşallah.
hepinizden tek tek allah razı olsun,iyi gönüm de kötü gönümde hep yanım da oldunuz.sözlerinizle teselli etmeye çalıştınız.
mubarek ramazanlar hürmetine allah gönlünüzdekini hayırlı eyler,gelecek razamana bebişlerimiz bizlerle olur inşallah..
2 tüp dondurulmuş spermimiz var tek şansmımız malesef.
ben hala pes etmedim ,orada o spermler dururken denememek olmaz diye düşünüyorum.
eylül,ekim gibi 6.deneme için kolları sıvayacağım kısmetse.( eşimi ikna edebilirsem)...bu arada başka merkezlede görüşeceğim.2 negatifften sonra merkez değiştirmek mantıklı gibi geliyor..
baktık 6.da olmazsa,geleceğe karşı hedefsizlik,yaşamda koca bir boşluk,umutsuzluk yaşamamak için :evlat edineceğiz bizde..sonuçta herkez anne olacak diye bir şey yok.önemli olan doğurmak değil,bebeğini yüreğinde ,gögsünde ,ruhunda büyütmek..herkez anne olursa o kadar annesizz babasız sevgiye muhtaç bebekler ne olurdu..
zaten kendi çocuğum olsa bile koruyucu ailelik veya evlat edinmeyi hep düşünüyorduk..
çok uzun yazdım yinee kusura bakmayın,bakalım zaman bize geler getirecek,rabbim büyükkk.
bu derdi bana verdi ,bu dert sayesinde iyi bir kul almak için çaba gösteriyor ve şükür diyorumm.
rabbim bizlere hz eyüp peygamberin sabrını versin.o ki vucudunu kaplayan yaralarda ki kurtlar yere düşünce alıp tekrar yaraların üzerine koyuyormuş,onlar rabbimden geldi diye...bizler de halimize şükretmeliyiz diye düşünüyorum,tek istediğim hayataımıza ekstra mutlulukk,sevinç katmak değilmi..
allah hepimizn yardımcısı olsun ..
canım eşinde hücreler çıkmış gözün aydın inşallah spermlerin çıkmasına az kaldı Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün en yakın zamanda evlatlarımıza kavuşmamızı nasip etsin inşallah
sağol canım.bayram sonu eşimle tatil planımız var,sonrasında yapacağım denememi..evleneli neredeyse 10 yıl olacak,ilk 3 denemelerim arasında çok zaman farkı var..o zamanlar yaşıma güveniyordum,ve yyumurta toplama işlemleri 20 üzeri yumurta veriyordum..Canım öncelikle çok geçmiş olsun,yaşadığın şey çok zor biliyorum seni ne söylesem teselli edemem,zaten öyle cümleler kurmayıda hiç beceremem.eylülde falan tekrar denemeyi düşünüyormuşsun ama canım benim naçizane fikrim birazdaha beklemen 5 kere denemişsin bu 6. olucak vücuduna yazık psikolojine yazık,canım bu çocuk konusunda psikoloji çok önemli,ben çok duydum kaç kere tüpbebek denemiş tutmamış,sonra oluruna bırakmış kendiliğinden hamile kalmış kadınları,bence biraz dinlen, kafandan bu düşünceyi at ,eşinle tatil yap,deneyeceksende ozaman dene ,tabi inşallah kendiliğinden en yakın zamanda hamile kalırsında tüp bebeğe gerek kalmaz
sağol canım sanada hayırlı ramazanlar;öncelikle hayırlı ramazanlar arkadaşım,
senin duygularını o kadar çok iyi anlıyorum ki 2 defa da ben negatif yazılı kağıdı gördüm halen acıs yüreğimde.
enfalcim inşallah herşey daha iyi olacak senin ve diğer bütün arkadaşlarımız için de.
ve eylülde 3.tedaviye başlıyacağım 1 tüp sperm kaldığı için son şans olacak bizim içinde
bu nedenle artık zaten tüp bebekti tedavi süerçleriydi kendimi de çok yıpratmak da istemiyorum
Allah nasip ederse anne ve baba şefkatine muhtaç bir çocuğa yuva vermek isterim.eşimle konuştuk ikimizde aynı fikirdeyiz
senin gibi düşünüyorum senin gibi bu konuda hissediyorum....
kesinlikle katılıyorum sana.biz o kadar dua ettik ve herkesten dua istedim.tanımadıklarımdan bile dua istedim.ben bilidiğim duyduğum bütün duaları tespihlri çektim ve çooook şükür.artık arkadaşlar için edilen dualar kabul olur inşallah.herkese hayırlı akşamlar Allahın selamı üzerinize olsun,canlar Allah nasip ederse ramazana giriyoruz size nacizane kardeş tavsiyesinde bulunmak istiyorum.Ben geçen sene ramazan ayında çok dua ettim önümüzdeki ramazanda bebeğimiz bizimle olsun diye şükürler olsun rabbime .canlar öncelikle beş vakit namazlarınızı ihmal etmeyin geçirmeyin ,sahurdan yaklaşık on onbeş takika önce kalkın sahur hazırlığı yapmadan önce 2 veya 4 rekat gece namazı kılın ve çok dua edin bebeğinizi isteyin yaratandan .her geceyi kadir bilin her gece kadir süresini,tebareke suresini okuyun ve yine dua edin bebeğinizi isteyin ,her cuması meryem ,cuma suresi,yasini şerif,fetih,vakıa,ikra,haşr suresi,her ikindi amme suresi okumaya çalışın bol bol içinizden Allahı anın yani ramazan boyunca Allaha bebeğiniz ve imanınız için yalvarın .bunların hepsi halk arasında güllü yasin diye bilinen kitaplarda var arapçasını bilmeyen türkçe yazılışından okusun .bunları eşimde bende elimden geldikçe yaptık Rabbime şükürler olsun ...nacizane tecrübelerimi kader arkadaşlarımla paylaşmak istedim hatti aşdıysam AFOLA Allaha emanet olun .
canlar biz geldikkkkkkk çok şükür kesemizi gördükkkkkkk
dr ultrasonla bakar bakmaz gördüm miniğimi
"gözünüz aydın keseyi gördük" dedi dr benim şaşkın aşkım "oleyyyyyyyyyyy" diye bi bağırdı beni de druda korkuttu
dr "kese çok iyi çok daha güzel bi yere yerleşmiş herşey yolunda" dedi çok şükür
23 temmuza kalp atışı için gün verdi...
inş hayırlısıyla kalp atışlarınıda duyarız meleğiminnnnn
rabbim hepinize yaşatsın bu mutluluğu inş
Öncelikle Ramazanı Şerifin Mübarek Olsun.
Hormonlar da gayet güzel.
Hadi gözün aydın.Bol bol spermleri göreceğin günler de yakındır İnşallah.
sağol tülaycım senin de ramazanın mübarek olsun ,inşallah dedğin gibi olur canım sağol iyi dileklerin için
cnm benim inşlh emeklerin yer bulur ve sınavlarını kazanırsın
ervae cnm gözün aydın ilk aşamada 330 bin germ hücre çok iyi darısı daha iyi sperm leri görmeye inşlh...:52
sağol canım benim ,inşallah hep birlikte görelim o spermleri
britanem seni gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki yazdıklarında kelime kelime kendimi buldum inan.evet şimdiye kadar hep eşlerimizde sorun vardı sperme odaklanmıştık ne hikmetse hep yumurta sayımız çok iyiydi rahimin durumu ok iyiydi.ama işte Rabbimin sınavı bitmiyor tam eşlerimizdeki sıkıntı geçti kurtulduk bu dertten derken şimdiye kadar bizde herşey yolunda giderken bizlerde tepe taklak olduk.önce yumurta rezervi az denildi sonra sperm kalitesiz dölleme yeteneği olmaz çünkü sizde genetik sorun var denildi.daha sonra rahimden bile daha büyük miyom çıktı .şimdide onunla cebelleşiyoruz doktorum ameliyat ol sonra tekrar tedaviye başlarsın dedi ben kabul etmedim benim geleceğe dair alınmış bir sözüm mü varki bekliyeyim.ya iyileşme süresi sonrasında bende de yumurta bitmiş olursa o zaman ne yapıcam .hayır arkadaşım pes etmiycem doktorlara inat bebeğim için mücadele edicem belki 3 ,5,7 belki sonsuza kadar tüpbebek deniycem ama kanımın son damlasına kadar mücadele edicem.evet her negatif bir yıkım yaşıyatıyor bize ama düşün bebeğimizin bize birgün geleceğini ve o zaman hayata daha bir sıkı sarıl olacak birtanem olacak Allah'ın izniyle ben inanıyorum eğer olmayacaksa Rabbim bize buralara kadar gelmemizi nasip etmezdi inşallah bizde birgün hamiş kalıcaz Rabbim bütün kapalı kapılarımızı sonuna kadar açsın isteyen ve bekleyen herkese sağlıklı sıhhatli salih saliha evlatlar nasip etsin inşallah.sağol canım.bayram sonu eşimle tatil planımız var,sonrasında yapacağım denememi..evleneli neredeyse 10 yıl olacak,ilk 3 denemelerim arasında çok zaman farkı var..o zamanlar yaşıma güveniyordum,ve yyumurta toplama işlemleri 20 üzeri yumurta veriyordum..
ama şimdi yaş 31 ve artık yumurta kalitesizliği sorunum var benim için zaman önemli,son 2 denemelerimde yumurta sayım 10 geçemiyor ve içleri boş çıkıyor.önceden tek taraflı sorun varken şimdi iki taraflı sorunumuz,rahimle ilgili hiç bir problem yokken,artık rahimlede ilgili sorunlarım var,birde kanda pıhtılaşma çıktı..
önceden hep eşe odaklanmıştım,nasılsa bende sorun yok diyordum,ama benim yaş ilerleyinceee artık yumurtalıklar tembelleşmeye başladığını farkettik..
kızlarrrr sizlere tavsiyemm,benim yaptığım hataya düşmeyinn yaşşşımız ilerledikçe şansımız daha da düşüyor.ama erkekler için zamanın bir önemi yok.1,2 sperm bile çıksa hemen tedaviye başlayın,yada 1,2 çıkış olsa bile hemen dondurtun..
sağol canım sanada hayırlı ramazanlar;
aynen negatiflerin acısı hiç bir şeye benzemezz,o beklenen 12 gün insanın ömründen ömür götürüyor.
belki birçok arkadaş sizin 1-2 tanede olsa sperm çıkışı var ,deneme şansın var diyecektir, kızıcaktır bana ama.ancak yaşayan bilir.hatta nurisimaa bu konuda beni ve seni en iyi anlayanlardandır eminim.öncesinde sperm çıksaa diye çok dua etti yalvardı yakardı,çok şükür sperm çıktı.sadece sperm çıkmasıyla iş bitmiyor,asıl uğraşş sonraaki yaşanan evreler süreler..
eminim ki oda şimdi bizler gibi düşünüyordur..bizim 1-2 tane de olsa çıkış var ama baş ve kuyruk anomalisi çok fazla dölleme yeteneği yok gibi..tesede bulunanlar da aynı.2 tüp dondurulmuşla deneyeceğiz ama emre bey pek umutlu konuşmuyor..
ben de sen gibi son kez deneyip artık hayatıma yön vermek istiyorum..bu belirsizlikk ve tedavi süreçleri insanı daha yorup yıpratıyor..
bazen düşünüyorum da evlendiğimin 1 ayından beri hep tedavideydik,hayatımız para biriktirip tedavilere harcamakla geçti..başkaları gibi tatile bile çıkmadık,özel zevklerimize para harcamadık..ama ilk defa eşimle ramazan bayramı sonrası tatil yapalım diyoruz.
ailelerimiz bırakın tedavileri evlat edinin dediğinde ,evlat edinseydik,şimdi okula başlayan çoçuğum olurdu..ve bu harcana paralarla evladıma gelecek hazırlayabilirdim..kirlar da oturmak yerine kendi evimi alabilirdim.
bunlar acı ama gerçekk..hiç bir zaman parayı düşünmedik,rabbim bize sağlık mutluluk huzur versin dedik..
sırf ileride pişman olmamak için son kez deneyeceğim..olmadı takdir de hemen kuruma başvuracağım..beklemeyeceğim..
umarım rabbim sana bu denemende nasip eder..hayırlı evlatlar verir..
canlar biz geldikkkkkkk çok şükür kesemizi gördükkkkkkk
dr ultrasonla bakar bakmaz gördüm miniğimi
"gözünüz aydın keseyi gördük" dedi dr benim şaşkın aşkım "oleyyyyyyyyyyy" diye bi bağırdı beni de druda korkuttu
dr "kese çok iyi çok daha güzel bi yere yerleşmiş herşey yolunda" dedi çok şükür
23 temmuza kalp atışı için gün verdi...
inş hayırlısıyla kalp atışlarınıda duyarız meleğiminnnnn
rabbim hepinize yaşatsın bu mutluluğu inş
hoşgeldin canım çok geçmiş olsun.önemli değil canım şükürler olsun tedavisi var antibiyotikle geçerMerhabalar kızlar Nasılsınız?
Yaklaşık 9-10 aydır tedavideyiz celalettin hocada bilenler bilir.
Dünde kontrolümüz vardı.
Eşim 1 aydır idrar yollarında enfeksiyon vardı burda bi üroloğa gitmişti anitbiyotik kullandı geçmedi iğne kullandı geçmedi.
yanma ve akıntısı vardı. Daha sonra bi ara geçer gibi oldu sonra yanma devam etti.
Dün celalettin hocaya durumdan bahsettik oda idrar tahlili yaptırdı. ve idrarda enfeksiyon çıktı. hala geçmemiş.
onun dışında tetstestoronumuz fsh lh iyi çok şükür.
Bu arada sperm testi yaptırmıştık. Bu enfeksiyondan çıkan germ hücrelerde düşüş olmuş. önceki 405 000 çıkmıştı şimdikinde ise 345 000 çıkmış. ve aşırı derecede lökosit çıktı. %77 lökösit varmış.
Bununla ilgili hocada bize bana ve eşime 7 günlük antibiyotik verdi her ayın ilk 7 günü kullanacakmışız.eşimden bana geçmesin benden ona geçmesin diye ikimizde kullanmamız gerekiyormuş.
Bizim çok zor bi vaka olduğumuzu söyledi tedavimizin 2,2.5 yıl sürebileceğini sabırlı olmamız gerektiğini söyledi.
Eşimde kendini o kadar kaptırdı ki bu sefer sperm çıkacağına çok inandırmış kendini.çıkmayınca çok üzüldü.ama ben biliyordum o yüzden ümitlenmemiştim.Bu arada biz testis ultrasonu çektrdik. iğneleri kullanıyoruz kaç aydır yan etkisi varmı yokmu bakılmasını istedik bu arada beta hcg hormonu eşimin 181 çıktı ultrasonda baktırdık çok şükür bişey çıkmadı. ve hatta varikoseli kalmamış.çok az varikosel varmış öncesinden o yok olmuş.ve testislerde dolgunluk oluşmuş. hatta biz azosperm değil oligosperm olmuşuz. yani hücremiz varmış.bunları bize ultrasonu çeken dr söyledi.
Şuan için durumumuz bu arkadaşlarım.
Ramazanınız mübarek olsun Allah inşallah herkesin dualarını kabul etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?