Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

teşekkür ederım hepınıze ALLH BIZE bu yolda ılk mıkro tesede gosterdı başarıyı Allh herkese yasatsın bu mutluluğu bu mübarek ramazanda dularınızı bekliyorum ALLHIM ILK denememızde ınsallh yavrularımızı kucağımıza almayı nasıp etsınn hayırlısıyla...

öncelikle hayırlı ramazanlar arkadaşım,
senin duygularını o kadar çok iyi anlıyorum ki 2 defa da ben negatif yazılı kağıdı gördüm halen acıs yüreğimde.
enfalcim inşallah herşey daha iyi olacak senin ve diğer bütün arkadaşlarımız için de.
ve eylülde 3.tedaviye başlıyacağım 1 tüp sperm kaldığı için son şans olacak bizim içinde
bu nedenle artık zaten tüp bebekti tedavi süerçleriydi kendimi de çok yıpratmak da istemiyorum
Allah nasip ederse anne ve baba şefkatine muhtaç bir çocuğa yuva vermek isterim.eşimle konuştuk ikimizde aynı fikirdeyiz
senin gibi düşünüyorum senin gibi bu konuda hissediyorum....

herkese hayırlı ramazanlar,kızlar size bişey sorucam ersel beyden gelen ilaçları eşleriniz ramazanda nasıl kullanacak,eşim aradı ersel beyi ama ben tam anlayamadım bizim kfrex bitti hprex e devam ediyor eşim setoliye kapsüller bitincemi başlayacak yoksa hprexle aynı zamanda mı kullanacak,eşim şimdi başlanacak diyo ama benim kafam karıştı sizler nasıl kullanıyorsunuz?

canım eşinde hücreler çıkmış gözün aydın inşallah spermlerin çıkmasına az kaldı Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün en yakın zamanda evlatlarımıza kavuşmamızı nasip etsin inşallah

sagol canım ınsallah bıan önce sperme donusurler Rabbımın ıznıyle.. Rabbim hepimizin yüzünü guldursun bu mubarek ayda ettığımız tum dualarımızı kabul buyursun evlatlarımızı nasip eylesın ınsallahh

Herkese hayırlı ramazanlar, bu mübarek günlerde Rabbim dualarımızı boş çevirmesin. Her zaman dualarımdasınız, güzel, mutlu, bereketli, feyzini alarak yaşanan bir ramazan ayı olur inşallah.

sağol canım.bayram sonu eşimle tatil planımız var,sonrasında yapacağım denememi..evleneli neredeyse 10 yıl olacak,ilk 3 denemelerim arasında çok zaman farkı var..o zamanlar yaşıma güveniyordum,ve yyumurta toplama işlemleri 20 üzeri yumurta veriyordum..
ama şimdi yaş 31 ve artık yumurta kalitesizliği sorunum var benim için zaman önemli,son 2 denemelerimde yumurta sayım 10 geçemiyor ve içleri boş çıkıyor.önceden tek taraflı sorun varken şimdi iki taraflı sorunumuz,rahimle ilgili hiç bir problem yokken,artık rahimlede ilgili sorunlarım var,birde kanda pıhtılaşma çıktı..
önceden hep eşe odaklanmıştım,nasılsa bende sorun yok diyordum,ama benim yaş ilerleyinceee artık yumurtalıklar tembelleşmeye başladığını farkettik..
kızlarrrr sizlere tavsiyemm,benim yaptığım hataya düşmeyinn yaşşşımız ilerledikçe şansımız daha da düşüyor.ama erkekler için zamanın bir önemi yok.1,2 sperm bile çıksa hemen tedaviye başlayın,yada 1,2 çıkış olsa bile hemen dondurtun..

sağol canım sanada hayırlı ramazanlar;
aynen negatiflerin acısı hiç bir şeye benzemezz,o beklenen 12 gün insanın ömründen ömür götürüyor.
belki birçok arkadaş sizin 1-2 tanede olsa sperm çıkışı var ,deneme şansın var diyecektir, kızıcaktır bana ama.ancak yaşayan bilir.hatta nurisimaa bu konuda beni ve seni en iyi anlayanlardandır eminim.öncesinde sperm çıksaa diye çok dua etti yalvardı yakardı,çok şükür sperm çıktı.sadece sperm çıkmasıyla iş bitmiyor,asıl uğraşş sonraaki yaşanan evreler süreler..
eminim ki oda şimdi bizler gibi düşünüyordur..bizim 1-2 tane de olsa çıkış var ama baş ve kuyruk anomalisi çok fazla dölleme yeteneği yok gibi..tesede bulunanlar da aynı.2 tüp dondurulmuşla deneyeceğiz ama emre bey pek umutlu konuşmuyor..
ben de sen gibi son kez deneyip artık hayatıma yön vermek istiyorum..bu belirsizlikk ve tedavi süreçleri insanı daha yorup yıpratıyor..
bazen düşünüyorum da evlendiğimin 1 ayından beri hep tedavideydik,hayatımız para biriktirip tedavilere harcamakla geçti..başkaları gibi tatile bile çıkmadık,özel zevklerimize para harcamadık..ama ilk defa eşimle ramazan bayramı sonrası tatil yapalım diyoruz.
ailelerimiz bırakın tedavileri evlat edinin dediğinde ,evlat edinseydik,şimdi okula başlayan çoçuğum olurdu..ve bu harcana paralarla evladıma gelecek hazırlayabilirdim..kirlar da oturmak yerine kendi evimi alabilirdim.
bunlar acı ama gerçekk..hiç bir zaman parayı düşünmedik,rabbim bize sağlık mutluluk huzur versin dedik..
sırf ileride pişman olmamak için son kez deneyeceğim..olmadı takdir de hemen kuruma başvuracağım..beklemeyeceğim..
umarım rabbim sana bu denemende nasip eder..hayırlı evlatlar verir..

Rabbim gönlünüze göre verir inşallah. Biz hiç tedavi olmadık, benim bazı sağlık sorunları çıktı, o bu derken ben de 31 yaşında oldum. Bazen diyorum kısmet, eğer rabbim verecekse 40 yaşında da verir. Vermeyecekse nasibimizde yoksa yine olmaz diyorum. Çok karışık hissediyorum bu aralar ben de. Senin son paragrafta yazdıklarını sonuna dek kendim yaşamış gibi hissettim. İnşallah son denemenizde hayırlısıyla kucağınıza alırsınız. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...

Canım Maaşallah 41 kere... Keseyi de görmüşsünüz, ne güzel Rabbim bu güzel günleri nasip etti . Sizin adınıza bir arkadaşa daha var ( onlar da rahatsızlık atlatmış) çok sevindim. Vallahi kankama bile eve gidince anlattım Hep hayırlı güzel haberler duyalım...

Merhabalar kızlar Nasılsınız?
Yaklaşık 9-10 aydır tedavideyiz celalettin hocada bilenler bilir.
Dünde kontrolümüz vardı.
Eşim 1 aydır idrar yollarında enfeksiyon vardı burda bi üroloğa gitmişti anitbiyotik kullandı geçmedi iğne kullandı geçmedi.
yanma ve akıntısı vardı. Daha sonra bi ara geçer gibi oldu sonra yanma devam etti.
Dün celalettin hocaya durumdan bahsettik oda idrar tahlili yaptırdı. ve idrarda enfeksiyon çıktı. hala geçmemiş.
onun dışında tetstestoronumuz fsh lh iyi çok şükür.
Bu arada sperm testi yaptırmıştık. Bu enfeksiyondan çıkan germ hücrelerde düşüş olmuş. önceki 405 000 çıkmıştı şimdikinde ise 345 000 çıkmış. ve aşırı derecede lökosit çıktı. %77 lökösit varmış.
Bununla ilgili hocada bize bana ve eşime 7 günlük antibiyotik verdi her ayın ilk 7 günü kullanacakmışız.eşimden bana geçmesin benden ona geçmesin diye ikimizde kullanmamız gerekiyormuş.
Bizim çok zor bi vaka olduğumuzu söyledi tedavimizin 2,2.5 yıl sürebileceğini sabırlı olmamız gerektiğini söyledi.
Eşimde kendini o kadar kaptırdı ki bu sefer sperm çıkacağına çok inandırmış kendini.çıkmayınca çok üzüldü.ama ben biliyordum o yüzden ümitlenmemiştim.Bu arada biz testis ultrasonu çektrdik. iğneleri kullanıyoruz kaç aydır yan etkisi varmı yokmu bakılmasını istedik bu arada beta hcg hormonu eşimin 181 çıktı ultrasonda baktırdık çok şükür bişey çıkmadı. ve hatta varikoseli kalmamış.çok az varikosel varmış öncesinden o yok olmuş.ve testislerde dolgunluk oluşmuş. hatta biz azosperm değil oligosperm olmuşuz. yani hücremiz varmış.bunları bize ultrasonu çeken dr söyledi.
Şuan için durumumuz bu arkadaşlarım.
Ramazanınız mübarek olsun Allah inşallah herkesin dualarını kabul etsin.

kesinlikle katılıyorum sana.biz o kadar dua ettik ve herkesten dua istedim.tanımadıklarımdan bile dua istedim.ben bilidiğim duyduğum bütün duaları tespihlri çektim ve çooook şükür.artık arkadaşlar için edilen dualar kabul olur inşallah.

gözün aydın canım.kucağına almak ta nasip olur İnşallah.

gerçekten de herşeyde vardır bi hayır.üzülmemek elde değil ama ALLAH büyüktür canım.ALLAHIN İZNİYLE ARTIK YÜZÜNÜZ HEP GÜLSÜN İNŞALLAH.

ALLAH tamamına erdirsin.sen ve bütün hamileler sağ salim kucağımıza alalım İNŞALLAH.burda artık hep böyle güzel haberler alalım AMİNNNNNNN.

britanem seni gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki yazdıklarında kelime kelime kendimi buldum inan.evet şimdiye kadar hep eşlerimizde sorun vardı sperme odaklanmıştık ne hikmetse hep yumurta sayımız çok iyiydi rahimin durumu ok iyiydi.ama işte Rabbimin sınavı bitmiyor tam eşlerimizdeki sıkıntı geçti kurtulduk bu dertten derken şimdiye kadar bizde herşey yolunda giderken bizlerde tepe taklak olduk.önce yumurta rezervi az denildi sonra sperm kalitesiz dölleme yeteneği olmaz çünkü sizde genetik sorun var denildi.daha sonra rahimden bile daha büyük miyom çıktı .şimdide onunla cebelleşiyoruz doktorum ameliyat ol sonra tekrar tedaviye başlarsın dedi ben kabul etmedim benim geleceğe dair alınmış bir sözüm mü varki bekliyeyim.ya iyileşme süresi sonrasında bende de yumurta bitmiş olursa o zaman ne yapıcam .hayır arkadaşım pes etmiycem doktorlara inat bebeğim için mücadele edicem belki 3 ,5,7 belki sonsuza kadar tüpbebek deniycem ama kanımın son damlasına kadar mücadele edicem.evet her negatif bir yıkım yaşıyatıyor bize ama düşün bebeğimizin bize birgün geleceğini ve o zaman hayata daha bir sıkı sarıl olacak birtanem olacak Allah'ın izniyle ben inanıyorum eğer olmayacaksa Rabbim bize buralara kadar gelmemizi nasip etmezdi inşallah bizde birgün hamiş kalıcaz Rabbim bütün kapalı kapılarımızı sonuna kadar açsın isteyen ve bekleyen herkese sağlıklı sıhhatli salih saliha evlatlar nasip etsin inşallah.

bu konu hakkında bilgim olmadıgı için sormak istiyorum
azospermi nasıl anlaşışıyo yani herşey normal de çocuk olmayınca doktora gittiğinizde mi anlaşılıyo yoksa normalde de gözle görünür bi sorun oluyo mu?

Merhaba arkadaşlar,
4-5 aydır bu topiği okuyup duruyorum. Pekçok şey öğrendim sizlerden. Hepinize azoospermi ile savaşınızda başarılar diliyorum. Savaşı kazananları ise tebrik ediyorum...
Ben de bu savaşa yeni başlayanlardanım; yaklaşık 2 ay oldu. Ama kendime ve eşime bir yol çizmekte çok zorlanıyorum. Kafa karışıklığı ve kararsızlıklar içinde debelenip duruyorum anlayacağınız.
Bir sürü kürler, bitkisel destekler, iğne isimleri, doktor isimleri kafamda birbirlerine çarpmadan uçuşup duruyor.
FSH değerimiz 60'ın üstünde, LH derseniz o da normalin iki katı çıktı. Uzun uzun düşünüp Kaan Hoca ile yola çıktık; hemen microtese yapalım diyor. Hatta şu saatlerde benden bir cevap bekliyor olsa gerek! Ama bu değerler bünyenin hiç üretim yapamadığını gösteriyorsa, microtesede bulunma ihtimali pek de olmaz gibi geliyor bana.
Acele edip de umutlarımızı iyice kaybetmek ihtimalinden öyle korkuyoruz ki; bunun tarifi yok!!! Ameliyatın maddi, manevi külfeti de cabası tabii.
Burada pekçok arkadaş Celalettin Hoca'dan bahsediyor ve ben de kendisine bugün bir mail gönderdim. Umarım geri döner ve umarım bize de umut verir.
Hepinize hayırlı ramazanlar...

canım gözün aydın miniğin kesesini gördünüz demek inşallah kalp atışlarını da duyarsınız ,
çok şükür herşey yolunda da görülüyomuş herşey daha güzel olur inşallah canım

hoşgeldin canım çok geçmiş olsun.önemli değil canım şükürler olsun tedavisi var antibiyotikle geçer
aynı sorun benim eşimdede olmuştu düzenli ilacını kullanınca geçmişti
evet spermleri olumsuz yönde etkiliyor ama tedbiri elden bırakmayarak yeneceksiniz bu sıkıntıyıda
inşallah canım sperm çıktığı günleride göreceksiniz Allah büyük gün doğmadan neler doğuyor
eşinin demek betahcg değeri yüksek çıktı ben yazını tamamen okumamıştım biran betahcg değeri 181 görünce senin değerin sandım ve hamiş olduğunu düşünmüştüm inşallah canım birgün senin değerin yüksek çıkacak ve eşin şifa bulacak sende bebeğine kavuşacaksın Rabbim yardımcınız olsun sabırlar versin.seninde ramazanın hayırlara vesile olsun dualarımız kabul olsun. bizleride dualarınızda eksik etmeyin şimdiden Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…