Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sağol canım güzel dileklerin için,estağfrullah canım sorabilrsin,biz tedaviye başlayalı henüz 3 ay oldu daha önce ne ameliyat olduk ne iğne kullandık .ilk celaleddin hocayla başladık yani.preglny ve menegon kullanmadık işte yeni geçeceğiz,hoca sadece nebido vermişti 45 gün arayla vuruldu eşim,onun yanı sıra önce ermiş aktarın böğürtlen kökü ve g5 macununu kullandı daha sonra 42 gün ersel beyin bitkisellerini kullandık kullanmaya da devam edeceğiz ,sonuç 330 000 hücre tabi daha yeni yeni hücreler ama hoca da söyledi preglny ve menogon bunları artıracak inşallah,bu arada eşimin azo sebebi de fsh yüksekliği ve testis yetrsizliğydi bunun haricinde bilinen sebep yok canım .bi de hoca ikimize birden antibiyotik vermiştti ,
inşallah hepimiiz kurtıuluruz bu sıkıntıdan ve bebklerimize kvuşuruz..

Sağol canımcım. İnşallah canım geçer. 1 aydır geçmeyince moralimiz bozuldu.
İnşallah bu ilaçlarla düzelir canım.
İnşallah canım herkes hamile olsun herkes bu derttten kurtulsun.

amin canım rabbim hepimizin gönlüne göre versin.çok şükür sağlık sorunlarını atlatmışsın.
öncelikli önemli olan senin sağlığın gerisi boş biliyorsun..
yaşanan acılar külleniyor zamanla,sadece yorgunlukları kalıyor.

hoşgeldin arkadaşım geçmiş olsun Rabbim en yakın zamanda bu illetten kurtarıp evlat sahibi olmanızı nasip etsin inşallah.
canım fsh değerinin bu kadar yüksek olması ve lh değerinin de yüksek olması bana kendi durumumuz hatırlattı bende bu azoyla tam 8,5 yıl önce tanıştım aynen senin gibi şaşkınlık içerisindeydim bir o kadarda üzüntü yaşıyordum gittiğimiz bütün doktorlar bebeğiniz olmaz evlatlık alın demişlerdi.benim eşimin fsh 76,9du lh 22 bu değerleri duyan doktorların hemen yüzü değişiyordu tabi ki ben anlam veremiyordum meğerse bu korkunç bir şeymiş .benim eşimin sorunu genetik .yani 47xxyliydi.fsh ve lh yüksek.testesteron düşük.testis boyutu küçük yıllar süren araştırmalar sonucu öğrenmiştik 47xxyli olduğunu ve birsürü kür kullandı eşim şükürler olsun doktorların sizde sperm çıkmaz demelerine rağmen eşimde sperm çıktıkürlerle eşimin fsh değeri 36ya indi ve ben tüpbebek tedavisi gördüm maalesef bebeğim tutunmadı ama hala umudum var.benim sana tavsiyem bu fshla eşim sakın ameliyat olmasın sperm çıkması çok zor bu arada önce azosperm sebebinizi öğrenin daha sonra tedavi görün ve sonra ameliyata başvurun.eğer tedavi olmasını istiyorsan eşini istanbul'da bezmi alem vakıf gureba hastanesinde celalettin peru beye gidin.burdaki çoğu arkadaşın eşinde ameliyatta sperm çıkmamasına rağmen gördüğü tedavi sonrası olumlu sonuç alanlar oldu sizde bir araştırın ve önce tedavi olsun isterseniz

canım rabbim hepiimizin yardımcısı olsun ,ettiğimiz dualar akıttığımızı göz yaşları bize mucizelerimizle geri dönsün inşallah.

İlgine çok teşekkürler :) Allah'tan tek dileğim senin, benim, hepimizin yüzünü tez zamanda güldürmesi. Evet, senin dediğin gibi bir yol izleyeceğiz Allah'ın izniyle. 47xxy olup olmadığımızı şuan için bilemiyoruz; çünkü saygıdeğer doktorumuz bizden böyle bir tahlil istemedi. Sanırım teşhisin ne olacağını önemsemeyip, direkt tedaviye odaklanmış çoğu hekim.
Nurusima; bu sendrom ne tür bir tahlille anlaşılıyor? Cevaplayabilirsen çok sevinirim.

Merhabalar canım.Hoşgeldin tekrar.
Bak ne güzel ultrason sonucunuz temiz çıkmış hatta azosperm değilmişsiniz
Bu bile güzel gelişme.
Ya sabır mevlam ya sabır.
Mevlam neylerse güzel eyler.
Sperm çıktığı günleride göreceğiz İnşallah

O halde seni bildiğim kadarı ile bilgilendireyim.
Bebek olmayınca eşler doktora gidiyor.
Erkek sperm testi veriyor.Eğer sperm sayısı kocaman bir sıfır "0" ise azosperm demek.
Rabbim düşmanımın başına dahi vermesin İnşallah.

Sağol canım cevapların için,çok güzel bir gelişme göstermişsiniz, nebidodan sonra hiç pregnyl ve menagon kullanmadan hücre çıkmaya başlaması gerçekten büyük birşey,pregnyl ve menagonla kısa zamanda spermde çıkacaktır inşallah,Allahım çok bekletmesin en yakın zamanda hepimiz görelim spermleri.Bide canım testis yetersizliği demek,testisler olduğundan küçük demek dimi?bizdede o sorun varda oyüzden soruyorum

sevgili pinkstar06 benim eşimde aynı durumda fsh 62 lh çok yüksek testisler ufak yani üretim yok bugüne kadar hiçbrişey yapmadık microtese bu durumda banada mantıksız geldi şimdi celalettin hocaya gittik bir iki kez oda testler tahliller istedi yaptırdık ama oda bu durum biraz zor ilk defa fsh ı bu kadar yüksek bir hastam geldi dedi ama bir daha gitmedik sanırım eşimin ümidi kırıldı dr.emre bey direk microtese önerdi sadece ilaç vermiyorum dedi YANİ SENİN ANLAYACAĞIN 10 YILLIK BİR EVLİLİK VE ORTADA BİŞEY YOK

rica ederim arkadaşım elimden geldiğince yardımcı olurum ne sormak istersen sorabilirsin.bende daha önce başka arkadaşların yardımlarıyla bu aşamalara geldim.canım biz araştırma hastanesine gittik çapaya orda doktor sperm testi sitedi 3 ker sıfır çıktı birde fsh ve lh yüksek olduğu için doktor genetik test istedi buda kandan baklıyor y mikrodelesyon ve karyotip analiz istendi.y mikrodelesyon temiz çıktı karyotip testin sonucuda 45 gün sonra çıktı onda 47xxyli olduğu öğrenildi.daha sonra umuttüpbebeğe gittik eşimin doktoru emre bakırcıoğlu çok iyi bir doktor ameliyatı az hasarla yaptı eşimin ameliyatı 2,5 saat sürdü ve şükürler olsun sperm bulundu .darısı başınıza ama yine tekrarlıyorum lütfen hemen ameliyat olmayın hakkınızda hayırlısı neresiyse oraya yönlendirsin mevlam sizi tekrar geçmiş olsun.istediğin gibi soru sorabilirsin ben burda olmasamda diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır

Herkese Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ve size yazmak istedim. Maalesef bizde aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Eşimin azospermi olduğunu öğreneli 1,5 sene oldu. İlk öğrendiğim de dünya başıma yıkıldı. Günlerce ağladım ki halada iyi değilim. Allah kimseyi çocuk hasreti ile sınamasın.

Merhaba canım.
Çok şükür canım temiz çıktı.
İşte hep iyi çıkacak diye bekliyoruz o kadar zamndır iğne bi işe yaramıştır diye düşündük.
Eşim çok umutluydu. hatta çıkarsa sigarayı anında bırakıcam dedi.
Çıkmadığı zaman çok üzüldü. onun üzülmeside beni üzdü.
İnşallah bugünlerde geride kalırda spermleri görebilirz.

Çok çok geçmiş olsun selin1997... Ben 1 yıllık evliyim; ama yaş oldu 38 Allah'ım bizlere yardım etsin...

Çok haklısın canım ister istemez hep o konuya odaklandığımız için çöküntü yaşayabiliyoruz
Ağustos ayındaki kontrolde bende fazla umutlanıp moralimi bozmayacağım.
Sperm çıkarsa çıkar.çıkmazsa çıkmaz diyorum artık.Her şerde bir hayır vardır elbet.

Neguzel tedavıden olumlu sonuclar alıyorsunuz ,ıns ılerleyen zamanlarda sperm de cıkar
Olıgospermıyse uretım var demekmı oluyor

Gozunuzaydın ne guzel bır haber
Kac aylık tedavıden sonra bu sonucu aldınız?neler kulandınız???

Cok guzel ya masaallah
hamılelerın duası kabul olur ramazanda bıze dua et bahar

HAYIRLI RAMAZANLAR ARKADAŞLAR,bidahaki ramazanda isteyen herkesin bebekleri yanında olsun inşallah.Kızlar iğne vurdurmak orucu bozmuyormuş ,diyanette öyle açıklamış,siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
cnm diyanet açıklasa bile insan orucunu riske atmak istemez eşime dedim yok akşam hast. gider iftardan sonra olurum ramazna boyunca iğne mi dedi:26::26:
cnm ne güzel yazmışsın vazgeçmek yokk yola devam inş mevlam bu sefer meleğini sana getirecek cnm
zamanı gelecek tedavidedir inşllhhhh
hoşgeldin cnm
yazını okuyunca üzüldüm ne desem bilemedim eşinde iltihap olduğunu biliyordum ama azaldığını düşünüyordum heppp
olsun bundan sonra tedavi iyiye gitsin de varsın spermler bi daha kine çıksın eşinin sıkıntısı önce geçsin güzelim inş antibiyotikler şifa olur size
aramıza hoşgeldin cnm öncelikle inş sende anne olursun bziler de..
cnm daha çok yeni ve hemen asla ameliyat olmayın o hataya düşmeyuin biz düştük siz yapmayın önce bi tedavi görün hormon değerleriniz normallere insin ondan sonra olucaksa ameliyat olsun eşin umarım celalleltin beyde tedavi olur ve sperm çıkışınız olur güzelim gelişmeleri yaz olur mu
pembe arkadaş hoşgeldin inş hamiş olduğun yazıları da yazarsın topiğimize...
ilk zamanlar zordur çokkk iii bilirim inş bu günlerde geçeek güzel günler gelecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…