Yeni eviniz inşallah size uğur ve bebiş getirir.
Bende merak etmiştim seni uzun zamandır göremedeğim için.
Canım neler yaşamışsın öyle ya çok üzüldüm.
İnsan ister istemez hüzünlebiliyor
Bu duyguları hepimiz yaşıyoruz.
Benim eltimde yani evlendi.
Beni her aradığında hamile haberini verecekmiş gibi geliyor.
Bizimkisi asla kıskançlık değil sadece bir ihtiyaç istek
Anlaşılan eşin bu duruma daha kabüllenememiş
Canım sana tavsiye eşini bi psikiyatriye götürsene
Konuşarak psikoterapi alsın başka türlü olmayacak
Yoksa insan daha da kafayı yiyecek
Eşim hiç kafaya takmıyor.Ben takıyorum aksine.
Canım ne kadar da istemesek de bu bilinçaltımıza yerleşmiş bir kere
Geçen gün rüyamda kuzenimin 6 aylık hamile olduğunu öğreniyorum.
Onlar 5 yıllık evli ama şimdilik düşünmüyorlardı.
Ama nasıl ağlıyorum böyle gözyaşlarımla içten içe ağlıyorum.
İnannırmısın ağlamayla uyandı gözüm yaşlar içinde.
Hiç böyle rüya görmemiştim.kalktım gözyaşlarımı sildim.
Sonrada uyuyamadım.
Bu tür olaylar hepimizi çok etkiliyor.Kafaya takmıyorum diyorum ama
Kendimi kandırıyormuşum meğer.
Ama şuna inan ki hepimiz bu dertten kurtulacağız sadece ve sadece imtihan da olduğumuzu eşine hissettir.
Bizim buradan başka içimizi dökecek bir yer yok ki tatlım.
canım yazını okuyunca hepimizin zaman zaman yaşadığı durumlar olduğunu anladım.
Ve farketmeden bizleri içsel bunalıma süreklüyor. Aslında biz çok üzülmüyoruz çoğu zaman diyoruz ama bu gibi durumlar
bilinçalıtmıza yerleşmiş en ufak şeylerde karşımıza çıkıyor. Hiç unutmam biryere misafirliğe gitmiştik benimde eltim yeni hamileydi
bilirsin sürekli sorarlar bebek varmı ne durumdasınız diye öyle sorulardan biri o koca toplumda bana soruldu yaklaşık 10-12
laf meraklısı kadınlar kayınvalidem ben görümcem ve eltim vardık bende doğal olardak değilim dedim. Sanki yarıştaymışız gibi
eltim ben değilim dedikten sonra "ben hamileyim daha 1,5 aylık" dedi sanki kendine soruldu da atladı hemen cevapladı
o toplumda sanki minicik kalmıştım çok ezilmiş gibi hissettim kendimi sonra doğurdu ayenen senin dediğin gibi prenses edaları ile
gezinmeler kıskandırma çabalarıahhh ahhh neler yaşatmışım içimde anlatsam var yaaa dağlar tepeler ağlar vallahi
canım yeni eviniz size uğur getirsin inşallah allah güle güle oturmaı nasip etsin.
Yazdıklarını okuyunca kendimi tutamadım,biz azolu eşler nekadar birbirimizi sevsekte,yaşadığımız hiçbirşeyden zevk alamıyoruz.
Herşey dönüp dolaşıp çocuğa geliyor,orada tıkanıyor herşey,hep aklımızda o var.
Gülmelerimiz,sevinmelerimiz hep buruk,doya doya gülemiyoruz bile,
eşini çok iyi anlıyorum öncelerden benim eşimde öyleydi,çocuk görmeye dayanamazdı,en yakın arkadaşının çocuğu olacağıının haberini aldığında tebrik etmek için bile arayamamıştı,sonrada arkadaşına ben seni kıskandım galiba demişti ama şimdi arkadaşının çocuğuna aşık resmen,sürekli ona hediyeler alıyor.
Eşim celalettin hocayla tedaviye başladıktan sonra psikolojik olarak çok daha iyi,çünkü artık umudu var,ama malesef şimdide ben çok kötüyüm,psikolojik olarak çökmüş durumdayım ama benimki sadece çocuk yüzünden değil genel olarak çocukluğumdan bu zamana kadar birikmişliklerim yüzünden,kendimi hiç iyi hissetmiyorum psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.
Canım sende eşini ikna et ve psikolağa gidin,sadece siz değil bence bütün azolu çiftler gidip yardım almalı,çünkü gerçekten bunu tek başına kaldırmak,başetmek çok zorrrr
hepinizden Allah razı olsun beni merak eden arkadaşlar olmuş bu sabah geldik istanbuldan eşimin hormon değerleri düşümüş fsh 19 larda Lh 10 du yeni sonuçlarımız aşağıdaki gibi hoca bu güzel bir gelişme dedi sperm sonucunda yine sperm çıkmadı malesef 390 000 /cc lökosit sayısı,immatür germ hücrelerde 610 000cc çıkmış ,raunde cell sayısı 1 000 000 /cc çıktı biz sperm ilk defa yaptırdık ilk gittiğimizde istememişti bizden şimdilik böyle sonuçlar hoca güzel dedi ama bilmiyorum herkesinki hemen hemen aynı çıkıyorr.prenglye ek olarak haftada 3 kez menagon,rulid,tetradox.comvitex ve arginmax adlı ilaçlardan verdi birazda bunları kullancaz bakalım eşime çok üzülüyorum ersel beyden ilçalrda kullanıyor adamın içi dışı iğne ilaç oldu inaşşallah sonu iyi olurda bu çektiklerine değer işte bizde bu kadar kızlar..sonuçlarımız nasıl sizce
LH 0,14 mlU/mL
FSH 0,70 mIU/mL
E2 78,80 pg/mL
Testosteron, Total 6,26 ng/mL
hepinizden Allah razı olsun beni merak eden arkadaşlar olmuş bu sabah geldik istanbuldan eşimin hormon değerleri düşümüş fsh 19 larda Lh 10 du yeni sonuçlarımız aşağıdaki gibi hoca bu güzel bir gelişme dedi sperm sonucunda yine sperm çıkmadı malesef 390 000 /cc lökosit sayısı,immatür germ hücrelerde 610 000cc çıkmış ,raunde cell sayısı 1 000 000 /cc çıktı biz sperm ilk defa yaptırdık ilk gittiğimizde istememişti bizden şimdilik böyle sonuçlar hoca güzel dedi ama bilmiyorum herkesinki hemen hemen aynı çıkıyorr.prenglye ek olarak haftada 3 kez menagon,rulid,tetradox.comvitex ve arginmax adlı ilaçlardan verdi birazda bunları kullancaz bakalım eşime çok üzülüyorum ersel beyden ilçalrda kullanıyor adamın içi dışı iğne ilaç oldu inaşşallah sonu iyi olurda bu çektiklerine değer işte bizde bu kadar kızlar..sonuçlarımız nasıl sizce
LH 0,14 mlU/mL
FSH 0,70 mIU/mL
E2 78,80 pg/mL
kızlar içim bir tuhaf bugün topiğin yarısından fazlası celalettin hocada tedavideyiz, tedavisi güzel sonuçlanan arkadaşlar hep hipolu sağanak arkadaşımızın yazdıklarından sonra iyice karamsarlığa kapıldım boşa mı kürek çekiyoruzyuvarlak hücreleri o kadar dikkate almalımıyız bilemiyorum emre hoca önemsiz olduğunu söylemişti off karmakarışığımm
çevreyle ilgili yaşadıklarınız o kadar kötü yapmış ki beni bütün gece kabus gördüm yaşayacaklarımdan korkmaya başladım
Allahım bu cuma gününün yüzü suyu hürmetine merhametini bizlerden esirgemesin ,bugünümüzü aratmasın umutsuz bırakmasın...
cnm celalettin hocanın tedavisine mi yanlış dedi:18: sizin azo sebebiniz neydi ve bu hoca kim ayrıntı verirmisin
Canım senin bu düşündüğünü bende düşündüm,bizim gibi testis kaynaklı azosperm olan arkadaşlardan cemrem arkadaşımız haricinde sperm çıkışı olan olmadı ama şuda varki bizde mikro-tesede bile germ hücre çıkmamıştı,sperm testinde çıkması bizim için çok önemli germ hücre olacakki,germ hücreler sperm üretsin.
Ben zaten 6.aya kadar Celalettin hocada tedaviye devam edip eğer ozamana kadar 1 tane bile sperm çıkışı olmazsa,tedaviyi bırakıp ankalife'fa başvurmak istiyorum daha fazla iğne kullanmasını istemiyorum açıkcası,tabi zaman ne gösterir bilemiyorum.Allah hakkımızda hayırlısını nasib etsin.
Canım senin bu düşündüğünü bende düşündüm,bizim gibi testis kaynaklı azosperm olan arkadaşlardan cemrem arkadaşımız haricinde sperm çıkışı olan olmadı ama şuda varki bizde mikro-tesede bile germ hücre çıkmamıştı,sperm testinde çıkması bizim için çok önemli germ hücre olacakki,germ hücreler sperm üretsin.
Ben zaten 6.aya kadar Celalettin hocada tedaviye devam edip eğer ozamana kadar 1 tane bile sperm çıkışı olmazsa,tedaviyi bırakıp ankalife'fa başvurmak istiyorum daha fazla iğne kullanmasını istemiyorum açıkcası,tabi zaman ne gösterir bilemiyorum.Allah hakkımızda hayırlısını nasib etsin.
cnm ya maşşallahhh ya tedavi eden dr u bulalımda her yere gitmeye razıyız sizin azo sebebiniz neydi en önemli nokta bu aslında lütfen yazarmısıncanım celallettin hocaya değil yanlış anlaşılmasın. celalettin hoca ile yeni bulduğumuz dr. benzer şeyleri dediği için istanbula gitmeyelim dedik. kalma gitme problemlerinden dolayı. yakın olsuk istedik.
bizi 9 ay tedavi eden ilk dr. için dedi yanlış tedavi uygulamış diye.
buarada ilacı da yanlış yazmışım ovitrelle+puregon ile sperm çıkışı oldu.
tedavi yanlış dediği dr. ovitrelle+menegon ikilisi içindiheyacandan biraz karışıklık olmuş
kızlar içim bir tuhaf bugün topiğin yarısından fazlası celalettin hocada tedavideyiz, tedavisi güzel sonuçlanan arkadaşlar hep hipolu sağanak arkadaşımızın yazdıklarından sonra iyice karamsarlığa kapıldım boşa mı kürek çekiyoruzyuvarlak hücreleri o kadar dikkate almalımıyız bilemiyorum emre hoca önemsiz olduğunu söylemişti off karmakarışığımm
çevreyle ilgili yaşadıklarınız o kadar kötü yapmış ki beni bütün gece kabus gördüm yaşayacaklarımdan korkmaya başladım
Allahım bu cuma gününün yüzü suyu hürmetine merhametini bizlerden esirgemesin ,bugünümüzü aratmasın umutsuz bırakmasın...
cnm sanırım yazını okuyan herkes gibi bende ağladımAllahım hepimize sabır versin .. Tabiki kıskançlık değil bu neyi kimi kıskanıcaz , evet başkalarının bebekleri oluyor ne güzel bize tebrik etmek düşüyor başka bişey aramasınlar bakışlarımızda biz kendi bebğimizi meleğimizi istiyoruz daha çok yeniyim yaşamadım anlattıklarınızı ama okurken bile çok sinirleniyorum nasıl vicdansızlık bu bebeği olmayan birine hamile biri nasıl nispet yapar allah tan da mı korkmaz
Biz hep dik duralım tabiki dışarı karşı içimizde fırtınalr kopsa da
canım bende seni çok iyi anlıyorum.. Benimde bir görümcem var ve anlam veremdığım halde benımle bır yarış ıcerısınde..
Eşimden 3 yas buyuk.. Kardesının azosperm oldugunu bıldıgı kaynanam ıle bırlıkte allah'a ılk gorumceme cocuk versın dıe dua edıorlar ve bunu utanmadan eşimle benım yanımda yapıorlar...
Bugune kadar ah vah demekten baska bısı yapmadılar.. Bız tedawıde oldugumuz halde bıze her doğan bebegı her hamıleyı anlattılar..
ınanın kıskanmak deıl ama can yakıo.. En cok eşime uzuluyorum cunku onun canı cok yanıo..gecenlerde doktora gttıler bı sorun varmı dıe kontrole.. Gorumcemde ve esınde sorun cıkmamıs dr. Olur demıs.. Eve donduklerınde eşim uyuyordu bende yanındaydım..
Evde bı bayram havası estı sorunları yok dıye.. Ve görumcem eşimin duyacagı seste bızde sorun yok olcak dedı doktor dedı eşiyse 1 2 aya gelır torun dedı.. Oan nabmam gerektıgını bılemedım.. Ağlasam yanıma gelıp tesellı etceklerıne bızımde torunumuz olmuo dıyorlar.. Eşim her ılaç ıctıgınde bı bıtmedı bunlar dıyor ama ablanın daha önce olsun dıe bı dusunceyle oğlunun canını yakıor...
Nabmam gerek anlamadım.. ınanın son 15 gundur duam ılk onun cocuğu olmasından yana..eşimse eğer rabbım ızın verırde ılk bızde gebelık olusursa ailesine bısure söylememeye karar verdi..
canım celallettin hocaya değil yanlış anlaşılmasın. celalettin hoca ile yeni bulduğumuz dr. benzer şeyleri dediği için istanbula gitmeyelim dedik. kalma gitme problemlerinden dolayı. yakın olsuk istedik.
bizi 9 ay tedavi eden ilk dr. için dedi yanlış tedavi uygulamış diye.
buarada ilacı da yanlış yazmışım ovitrelle+puregon ile sperm çıkışı oldu.
tedavi yanlış dediği dr. ovitrelle+menegon ikilisi içindiheyacandan biraz karışıklık olmuş
ahhh canım benim inşallah annen en yakın zamanda şifasını bulacaktır.Rabbim yardımcınız olsun.Merhabalar Hepinize Canlar;
Yeni haberleri iletmek için geldim...
pıtırcık canım aramışsın kendi evimi süpüyordum duymadım sonra siteyi okumaya başladım ağlama nöbetine girdim.
tekrar sesini duyarsam ağlarım diye arayamadım arıcam seni güzelim çok sağol sen çok kadim bir dost olacaksın hayatımda....
ameliyatı oldu annem.çok sancılı 3-4 gün geçirdik.ameliyatı iyi geçtiği koltuk altında boyamayla birşey çıkmadığı ama hoca elle muayenesinden hissettiği kitle üzerine koltuk altınıda kazıdı.meme korumalı bir ameliyat oldu hepsi alınmadı.
bu haberle biraz ümitlenmiştim ben belki kemoterapiye gerek kalmaz diye....
ama malesef gelen sonuçlar iç açıcı değil malesef onkoloji servisine sevk edildik :
6 kür kemoterapi ve 1,5 ayda radyo terapi alacak....inşh yaza güzel gircez bakalım inşh kurtulmuş olcaz...
2013 senesi benim hayattaki sınav senem gibiydi Allahım daha beterin korusun ama...
işimle ilgili çıkan sorunlarda sınandım.
babamın 4 ay süren yaşamla ölü arasındaki sürecinde sınandım.
evlat olmakla,kardeş olmakla sınandım abimlerimle arada kaldım.
eş olmakla sınandım bu kadar hastalıkla uğraşmamış bir eş benimle hastanedelerde sabahladı.evinde uyuyamadı.
anne olamamakla bunu bu sene öğrendim sınandım.
eşimin tedavi süreci ameliyatı olmuştu aynı gün annemin haberini aldık.
ve şimdi annemle bu sınanma sürecim devam ediyor.
kemoterapi radyoterapi ve sonrası....Allahım hayırlı yazılar yazsın inşh.
şuan evlat olmakla sınanıyorum işi bıraktım annemin evimdeyim gece uyumaya sadece kendi evime geliyorum.
tüm ev işleriyle ilgileniyorum ve çok yoruluyorum.
Hızlaca geçtim okudum yazdıklarınızı hiçbirşeyi kafanıza takmayın eşiniz ve siz ve aileleriniz sağlıklı olsun herşey hal olur.
Allahım hepimiz için hayırlı yazılar yazmış olsun.
2013 bitsin...Yeni bir yıl yeni güzellikler getirsin.Herkese Şifa Olsun.
canım tebrik ederim inşallah sperm sayınız daha da çoğalır.merhabalar. uzun zamandır giremiyordum foruma kusura bakmayın dualarda da aksattım hatta haklı olarak sildiniz. Biliyorsunuz geçen yıl ekim ayında tedaviye başladık. ilk sperm test sonucumuz azospermik pellet pozitif çıktı.- hatta bunun ne demek olduğunu bir türlü bulamadım öyle ki tedavi gördüğümüz dr bile cevap veremedi :)-
Neyse 6 ay sonra tekrar sperm testi yapıldı ve bırakın çıkış olmayı pozitif olan sonuç negatif çıktı. Bu sonucu görmenin oluşturduğu duygu bozukluğunu anlatam kelimeler yetersiz kalır. Neyse Celalettin Peru ile görüştük tedavi şeklini değiştirdi ve uygulamaya başlayın 75 gün sonra yanıma gelin dedi.
Buarada başka bir prof. bulduk. dr. ne dese beğenirsiniz yanlış tedavi uygulanmış size kullandığın ilaçlar testesteron seviyeni o kadar yükseltmiş ki bu ilaçları bana versen benim bile çocugum olmaz dedi güler misin ağlar mısın....
Bize yeniden ilaç dozlarını ve menegon diye bi ilaç verdi ve eşim ovitrelle ve menegon kullanmaya başladı.
3 ay önce başladık bu ilaçlara....
ve mutlu son 1,5 milyon canlı ve sorunsuz ve kaliteli sperm çıkışı....
hala şoktayım ve bunun olabileceği aklımızın ucundan bile geçmiyordu hayaldi resmen ama şimdi gerçekallahım hepimizin yüzünü güldürsün...
çok çok özür dilerim 3 ay önce pozitiften negatife gerilemek inanılmaz sarstı beni depresan ilaçlar kullanmaya başladım duaları o yüzden istemeyerek aksattım ne desem az biliyorum ama bizim için dua eden tüm arkadaşlarıma çokçok çok çok teşşekkür ederim ve allahım sizlerin de dualarını kabul etsin inşallah...
Pıtırcık hala sen yapıyorsan dua listesine yeniden eklersen beni sevinirim ilaç kullanmayı bıraktım aksatmam artık
benim eşimde inmemiş testis :)Herkese merhabalar;
Beni de aranıza alır mısınız? Eşim bugün doktora gitti bir tarafta inmemiş testis var küçük diğer tarafta da varikosel var ve spermiogram azospermia. Yerde miyin gökte miyim bilmiyorum şu an eşime de belli edemiyorum ama içim cayır cayır yanıyor. Bu duruma alışılıyor mu yoksa bu acı hep böyle kalıyor mu. Şuan aklımda binlerce düşünce belki hiç anne olamayacağım düşüncesi nefessiz bırakıyor beni. Hiçbirşey acımı dindirmez gibi geliyor.
cnm bnm ne diyim bu akşamların bi sabahı vardır elbet,evlatlık olayı nasıl oluyor cnm neden bekleniyor yada ne kadar zaman geçiyor bebeği almak için çok soruyorum kusura bakma merak ettim bebeği seçebiliyomuyuz onlar mı veriyor
LH 0,14 mlU/mL
FSH 0,70 mIU/mL
E2 78,80 pg/mL
iğnelerin içeriğini aslında hepsi birbirinin aynı, sadece isimleri değişik. Ufak tefek farklar var, mantık açısından ve her yönden araştırıp bakıyorum. Mesela Pregnly ile ovitrelle arasında yapım aşamasında bir fark var, menegon ve puregon da hemen hemen aynı. Bir çok yerden bakıyorum. Teşekkür ederiz bizi aydınlattığın için , ben de ilk aşamada korktum biraz tedavi yoluyla ilgili ve dün hemen araştırmaya başladım. Şimdi biraz rahatladım sanki :)
merhaba canım.. tedaviniz hayırlı olsun.. inş. tez zamanda güzel sonuçlar alısınız.. senide celalettin peru tedavi listesine ekleyeyim biraz tedaviden, kendinden, azo sebebinden bahsedermisin ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?