Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım merhaba ,

Bu sitedeki arkadaşlarımızın çoğunun eşi şu anda İstanbul'da vakıf guraba olarak bilinen yeni adıyla bezmi alem vakıf hastanesi olan devlet hastanesinde dahiliye bölümü uzmanı olan Celalettin peru hoca'da tedavide.

Celalettin hoca'da yıllarca bizim eşlerimizin rahatsızlığıyla mücadele etmiş ve şu anda 2 çocuk babası olan bir doktor, kendi deyimiyle bu işi Allah rızası için yapıyor.

Bizde 7 yıllık evliyiz.3-3,5 yılı bir tedavi olmadık.sonra Emre hoca'ya gittik ve pregnyl haftada bir kez vuruldu sonra tese tavsiye etti, eşim tese olmak istemediği için bir ara ara verdi ve sonra Kaan hoca'ya gitmeye karar verdi.

Kaan hoca'da yine pregnyl ve klomen tedavi ile tedavi etmeye çalıştı sonra mikro tese yi tavsiye etmeye başlayınca eşim yeni arayışlara başladı.

Bu sene ağustos ayı sonunda bu siteyi buldum ben.Eşime de yazılanları okutunca eşim çok çabuk ikna oldu(o bu konuyla ilgili çok sayıda makale ve yazı okumuş biridir , araştırmayı çok sever) ve hemen Celalettin peru'ya muayene olmaya karar verdi ve İstanbul'a gitti.

Celalettin Peru; azosperm rhatsızlığını mikro tese ile değil tedavi ederek çözmeye çalışıyor.Bitkisel, tıbbi ve psikolojik tedaviyi bir arada uyguluyor.Belki de başarısının altında yatn bizlere vermş olduğu umudu yitirmeme bilinci.(Hastalarının telefon numarasını kendi cep telefonuna kaydedip,her iyileşen hastayı diğer hastalara bilgi veriyor.Örneğin; Hüseyin G. sperm çıkışı oldu gibi, veya Hipo Vedat gebelik haberi geldi, çok kısa sürdü maaşalah gibi)

Bu arada çok özel değilse eşinizin azo sebebi nedir? Sizin durumunuzda olan arkadaşlarımızda sana burada yardımcı olabilirler canım.Aklına ne takılıyorsa sorabilrsin, herkes sana burada yardımcı olur.Biz bu sitedeki arkadaşlardan çok önemli bilgiler öğrendik.

Son olarak size ve diğer tüm arkadaşlarım şunu söylemek istiyorum, ne olursa olsun asla ÜMİDİNİZİ KAYBETMEYİN.

merhaba canım meryem otunu ben ağustos ayında üzerimde taşıdım eylül ayında hamile olduğumu öğrendim şükür...bende içilicek diye biliyordum araştırdım ama içilmiyormuş sadece üzerine arapça 3 defa meryem suresini okuyorsun veya okutturuyorsun eşinle 2 rekat namaz kılıyorsun meryem otunu ince bir beze sarıp sağ göğsünde taşıyorsun sadece banyo yaparken çıkartıyorsun okadar

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm hoşgeldin güzel hormonlar çok sevindim bundan sonrada devamı gelecek güzelim hücreler bile umud verici cnm sakın canını sıkma bu sefer çıkmadı inşlh bi daha kine çıkar ..
derman cnm sperm çıkmadı ama hücreleriniz var bunun sonunda bile sperm çıkışı olacak inşlhhhh verdiği ilaçlar şifa ve bol bol kaliteli sperme dönüşsün inşlhhhhh
cnm testten sonra da istese şimdi demekki uygun görmedi ama olsun biraz daha beklersin ne yapıcan inşlh bi dahaki seferde test verip güzel sonuçlar alırsınızz...
cnm 4 .cü ameliyatı bence yaptırmayın biraz daha tedavi görün derim çünki pıtırcık arkadaşın dediği gibi testislere zarar verebiliyor..:26:

ecrinbebek için okudum
Allah niyetini gerçekleştirsin inşallah

bbmm nin lem yelidlerini okudum Allahım dileğini kabul etsin arkadaşım

canım bizim sebep belli değil.tüm testler normal.herhangi bir hastalıkta geçirmemiş.doktorlar da bilemedi sebebi.kaan hocayla devam edelim demeiştik ama en erken 10 nisana randevu alabildik.o zamana kadr beklemek istemiyoruz.celalettin beyle biz de görüşelim bi.her işte bi hayır vardır.tam olarak nerde bu hastane?

herkes celalettin beyin hastası mı arkadaşlar.fayda gören var mı merak ediyorum.biraz araştırıyım dedim.celalettin bey iç hastalıkları uzmanıymış.bu güne kadr gittiğimiz doktrlar ürolojiydi hep.tedirgin oldum biraz şimdi.

Canım Vakıf Gureba hastanesinde Celalettin Hoca bir gidip görüşün isterseniz. Ben de eski üyelerdenim. Hatırlar mısın bilmem.Bizde tedavideyiz. Bir yola girdik hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.Bir şey kaybetmezsiniz içinizde kalmasın.

arkadaşlar merhaba,
moralim 1 haftadır o kadar bozuk ki anlatamam. kaan hocaya gittikten sonra içime bişeyler oturmuştu zaten. sanki yanlış yoldaymışız gibi. hata yapmaktan, hayal kırıklığına uğramaktan çok korkuyorum. ALLAHIM umut bağlayacağımız şeyleri hep göstersin bize. kaan hocanın muayenehanesinde 10-15 dk kadar kaldık. 4 ay boyunca ne umutla beklemiştik eşimle. çıkınca içime su serpileceğini düşünmüştüm ama olmadı. insan bu durumlarda bide özel muayeneye gidince kendini özel hissetmek istiyor. açıklamaları sanki televizyon programına çıkmış gibiydi ve sanki ben onu televizyondan izliyordum. 15 günlük tedavi işe yaramadı sonuç hüsran hayal kırıklığı... ne olacağını elbet ALLAHIM bilir. ancak yine de herşeyi en doğru yaptığına inanmak istiyor insan...
pregnyl iğnelerine başlayınca sizlerden celalettin hocayı duydum. biraz araştırdım. bi arkadaşında vasıtasıyla telefon numarasını buldum ve eşim hocayı aradı. öncesinde mail atmıştım. telefonda en az 20dk konuştu eşimle. ne çıkarı vardı ki bizimle telefonda konuşsun. teseyi kesinlikle önermedi. muayeneye gelmemiz için hiç bir şey söylemedi. iğnelere devam etmemizi eğer istersek bazı formüller verebileceğini ancak diğer doktorlardan hiç duymadığım testlerin de yapılması gerektiğini söyledi. eşim telefonu kapattığında kaan hocadan çıktıktan sonraki beklediğim ferahlamayı hissettim. bu konuşma beni ferahlatmıştı. kaan hoca çok iyi bir doktor. başarılarına diyeceğim hiç bir şey yok. kaan hocanın tedavisinin sonrasında belki de çocuk sahibi olacağız fakat içim rahat değil. huzurlu değilim.
eşimle celalettin hocaya gitmeye karar verdik. çarşamba için randevu aldık. belki de kaan hoca da devam edeceğiz tedaviye belki de celalettin hoca da... bunu bilmiyorum. ancak celalaettin hocanın odasından çıktığımızda daha huzurlu olacağımızı biliyorum. eşim de ben de..... belki biliyorsunuz hemşireyim. bazen sağlık sektörünün içinde olmak hiç iyi olmuyor... iyiyi ve kötüyü hep birlikte düşünüyorsun. çünkü kötü olacak şeyleri de biliyorsun. bunu bilmek insanı mahvediyor. bazen bilmemek daha iyi oluyor sanırım...
şimdi çarşambayı bekliyoruz. yeni bir umudum var:) inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. ama emin olduğum bir şey var. asla 3 ay sonra eşimin tese olmasına izin vermeyeceğim...

Son düzenleme:

Canım merhaba,

Hemşire olduğunu daha önceki yazılarından okumuş ve Celalettin hoca ile görüşmenizi size çok istekli bir şekilde tavsiye etmiştim.Celalettin hoca'ya gitmeden önce , Celalettin hoca ile ilgili benim sana gönderdiğim mesajları ve buradaki diğer arkadaşlarımızın mesajlarını bir kere daha okumanı öneriyorum. Oraya gittiğinde göreceksin ki canım, Celalettin hoca bizim yazdıklarımızdan daha ilgili ,daha iyi ve daha, daha.....Senin korkularını az da olsa anlıyorum.

Benim de eşi bankacılık sektöründe çalışıyor. Eşim her zaman güvenilir bir doktor ve güvenilir bir bankacı ile çalışacaksın der. Eşim Celalettin hoca'ya çok güveniyor.Umutlarımızın kararmaya başladığı anda yeniden umut tazeledi bize.Allah ondan razı olsun.

Biz Kaan hoca ya da gittik, ne umutlarla. Eşimde yarım bıraktı onun tedavisini.Spermogram testi için iki kere eşimi Ankara'da bir tüp bebek merkezine çağırdı.Bizimki de sabahın bir vakti çıktı Bursa'dan yollara , gecenin bir yarısı geldi eve.Bir spermogram için hasta taaaa Ankara'ya çağırılır mı?

Çarşamba günü akşamı inşaallah yine burada olacağım, her zaman olduğu gibi. Diğer arkadaşlarımızdan da olduğu gibi sizden de güzel haberleri bekliyor olacağız.

Herkese hayırlı sabahlar, hayırlı pazarlar.

Celalettin hoca, eski adıyla vakıf guraba yeni adıyla bezmi alem vakıf hastanesi olarak bilinen İstanbul fatihte bir devlet hastanesi.Hocamız orada dahiliye bölümü doktorudur.Ancak kendisi de bu azo illeti ile mücade edip, iki çocuk sahibi bir baba.Yani bizim eşlerimizi ve bizi en iyi anlayan doktor. Bu nedenle bizim eşlerimize yardımcı oluyor.

Bizlerin 1 gün değil, 1 saat bile beklemeye tahammülü yokken.10 Nisan a kadar niye beklİiyorsunuz canım.İkisi de sonuçta devletin hastanesinde doktor, biri günzdüz mesaisinde yemeğe bile çıkmadan akşam saat 6 ya kadar bazen hasta bitmezse daha geç vakitlere kadar hastasına hizmet vermeye çalışıyor, diğer ise nisana gün veriyor(üniversitedeki odasında çok nadir hasta kabulu yapıyor.) ve akşamları saat 5 den sonraya randevu veriyor.

Bizler bazen etiketlere aldanıyoruz, aslında ön yargımız hatta ön kararımız ile hareket ediyoruz.

Beklemeyin canım bir an önce gidin Celalettin hoca ile görüşün, gerekirse önce telefon ile görüşün, sonra gidersiniz.

arkadaşım yazmayacağım dedim ama dayanamadım.bir sperm testi için kalkılıp taaaaaaaa ankarayada gidilir istanbulada gidilir.bizlerde 17-18 saatlik yolu kar kış soğuk demeden bir sperm testi için istanbula gideceğiz.celalettin hocaya bizim bulunduğumuz civar illerde bildiğiniz yer varmı dediğimizde muhakkak burda bakılması gerek dedi.artık şu kaan hoca ve celallettin hoca kıyasından lütfen vazgeçin.kaan hocayla emre hocayla celallettin hocayla ve daha adını bilmediğimiz nice hocalarla şifasını bulan var.sizin bu yaptığınız kul hakkı haberiniz olsun.sizin arkanızdan böyle yazılsa konuşulsa eminim hoşunuza gitmezdi.biz kaan hocaylada tedavi olduk.ama celallettin hocadaki sabrı kaan hocada göstermedik.biz biran önce sperm görmek istedik.oysa celallettin hocada 1 senedir aynıyız ama aynı sabırsızlığı göstermiyoruz.bu birazda biz hastalardan kaynaklanıyor.ayrıca kaan hocanın hastaları geçekten zor hastalar testis kaynaklı azosperm zor.bizler bile celallettin hocanın tedavisinden sonra sperm çıkmazsa microtese olabiliriz.bu hocayla alakalı bir durum değil.nasip ve kısmet işi.

iyi pazarlar herkese bugün keyifli ve mutluluk içinde olun...

Arkadaşım cevap yazdığın için teşekkür ederim.Bir sperm testi var bir de ayrıntılı sperm testi var. Evet kesinlikle haklısınız sperm testi için gidilir bir yerden , bir yere.Ama Bursa'da yaşadığımız bilindiği halde neden ısrarla Ankara'da ve aynı merkezde yaptırmak istediğini bir türlü anlayamadık doğrusu. Celalettin hoca'da sperm testinin İstanbul'da yaptırılmasını istiyor.Eşim bu güne kadar en az 10 defa sperm testi yaptırdı ama ilk defa bu kadar ayrınıtılı bir sperm testi dördük doğrusu.Celalettin hoca sperm gelişiminin olup olmayacağını ve sperm gelişiminin hangi aşamada olduğunu görmek için ayrıntılı sperm testi (germ hücresi var mı yok mu?, lökosit ne kadar sayıda vaar) yaptırmamızı istiyor.Bizim eşlerimiz azosperm hastası, normal spermogram testinin yapılması hatalı.

Kimse burada durup dururken Kaan Hoca'yı, Emre Hoca'yı veya Celalettin Hoca'yı kıyaslamıyor zaten.Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız soruyor bizlerde önceki tecrübelerimizden faydalanarak yardımcı olmaya çalışıyoruz, düşüncelerimizi anlatıyoruz. Sizin dediğiniz gibi yapıp cevap vermeyelim mi?Buna siz mi karar vereceksiniz?

Bahsettiğiniz gibi bu durum arkadan konuşma durumuna girmez. O zaman hiç bir şey konuşmayalım, kimseyle düşüncelerimizi paylaşmayalım ne dersiniz.

Celalettin hoca'ya gösterdiğiniz tahammülü , Kaan hoca'ya göstermediğinizi düşünüyorsunu bu tabi ki sizin kararınız.Diğer karar da bizim kararımız ve bizde kendi kararımızı diğer arkadaşlarımızla burada paylaşıyoruz.

Kaan hoca'nın hastaları oldukça zor hastalar, testis kaynaklı demişsiniz açıkçası merak ettim.Celalettin hoca'nın hastalarının tamamını ve Kaan hoca'nın hastalarının tamamını mı tanıyorsunuz da böyle bir yargıya varıyorsunuz.

Kaan hoca'ya gittiğinizi söylüyorsunuz, lütfen varsa yanlış yazdığım bir şey (tedavi yöntemleri il ilgili) onu da belirtebilirseniz daha memnun olurum.

Nasip ve kısmet işi evet doğru ama şartların oluşması için uğraşıyoruz burada.Hoca'da çok önemli.Zaten önemli olmadığını düşünseydik Türkiye'deki en iyi ürologlara gitmezdi eşlerimiz.

İnşaallah en kısa sürede hayırlı ve sağlıklı evlatlarımız olur da bu illetten kurtuluruz.

Açık konuşmak gerekirse celalettin hoca ya gitmeden önce dahiliye doktoru olduğunu duyunca ben de tereddüt ettim. Gittikten sonra da aslina bakarsanız bazı şeyler tuhafima gitti. Mesela bizi uc ayrı hastayla beraber iceri aldi tam alti kisiydik tamam hepimizin sorunu aynıydı ama bu çok özel bir durum ve bazı özel konuları başkalarının yanında konuşmak zorunda kaldık. Ve soracağım soruları cekindigim icin sormadım. Hatta zaman zaman aceba herkesi nasil aklinda tutabiliyor diye düşünüyorum. her testi belirli yerlerden istemesi de tuhaf geldi çünkü ayrıntılı spermiyogram yapan bir tek yer yok ist. da emin olun.

Gelelim işin diğer yönüne. Birincisi dinine bağlı biri olması guvenimi arttırdı. Ikincisi evet belki diğer doktorlarda bu kadar sabırlı davranmadik belki ama inanın doktorlar da davranmadi. İlk gittiğimiz doktor bir ilac verdi uc ay kullanin ve hemen tese yapalim dedi. Ben eğer eşimin ameliyat olmadan bu dertten kurtulacagina dair tedavi olabileceğine dair küçücük bir umut gorduysem ki gördüm. Celalettin hoca da anlattigim tüm sıkıntıları çekmeye razıyım. Belki de esim tese olmak zorunda kalacak bilmiyorum ama en azından tedaviyi denedik diyebilmek için bile celalettin hoca ya gitmeye devam edeceğim. Çünkü onun dışındakiler bana kolayı seçiyor gibi geldi. Burda kimse kimsenin avukati akrabası değil tamamen iki taraflı da düşüncelerimi yazdım. Zaman herseyi gösterecek.

hatırladım sayescim.haklsıın ama kaybedicek bişey yok artık.bu hafta arayıp ranevu alırız.umarım hepimiz için hayırlısı olur şifa olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…