Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
saol cnm yaaa evet banada anlat bende kılayım dua anahtardır hayırlı her
kapıyı açar inşallah çok inanıyorum etkisine
en güzel aylardayız Allahım kucaklarımızı boş bırakmasın

Amin canımmm.. Anlatırımmm ben hatta kılarız sen giderken kontrollere falan.. Allahın izniyle inanıyorum güzel haberler alacağız canım benim.. Sabır.. Rabbim boş bırakmasınn kucağımızı..

Canım namazıda paylasirsan sevinirim merak ettim

Tabiki canım benimmm.. Mutlaka paylaşırımm.. Tam olarak bilemiyorumm ama sanırım kafurun suresi okunuyor o namazda.. Rabbim diletleri ve edilen tövbeleri kabul ediyor edi arkadaşımmm.. Aminnnnn inşallah..

Tabiki canım benimmm.. Mutlaka paylaşırımm.. Tam olarak bilemiyorumm ama sanırım kafurun suresi okunuyor o namazda.. Rabbim diletleri ve edilen tövbeleri kabul ediyor edi arkadaşımmm.. Aminnnnn inşallah..
Tamam cnm beklıyo olacağım :)) Aminnnnnnn

Celalettin hocayı öğrenince kafam çok karıştı moralimde bozuldu😔 bu hafta doktora gidiyoruz tüp bebek yapılcak eşim mikrotese olcak bunları bilseydim direk ona giderdim napsam eşimi vazmı geçirsem doktorlarla konuştuk herşey hazır aileler merakla haberi bekliyo ama ben şimdi kararsız kaldım belki çıkar tüp bebek tutar kolay olur yada çıkmaz çok pişman olurum napsamm😞

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Duaya katılan arkadaşlar bir şey demeyi unuttum
Bu, dua niyetine olduğu için adetli iken de okunabiliyor sorun yok yani
Aslıhikmet canım bu senin için de geçerli.Özelden yazamadım sana.

Bide bana özelden mesaj gönderemeyen arkadaşlar buraya da yazabilirler
Rabbim şu mübarek 3 ayların yüzü suyu hürmetine kabul etsin İnşALLAH

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım ya kafanı karıştırmak gibi olmasın ama her şerde bi hayır vardır
Sperm çıkmadığı zaman insan daha da kötü oluyor
Dr la bi konuş istersen ya da mail at. sana iletişim numaraları vereyim

Uzm. Dr. Celalettin PERU | İç Hastalıkları Uzmanı
GSM Tel: 0 532 605 11 31
E-Posta: drcperu@yahoo.com

Duyuru:
Azospermi ve Kadın Yumurta Yetmezliği konularında
ön randevu için lütfen 0533 486 20 69 numaralı telefonu arayınız.

Canım hayırlısı olsunn.. Ama o kadar hazırlıkta yapılmış yapmazsan onun içinde pişman olma inşallah.. Bu konuda karar vermek sana kalmış.. İnşallah hayırlısı olur sizin için..

Haklısın canım belkide nasibimiz kısmetimiz burdadır inşallah Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar verir evlatsızlıkla imtihan etmez herşeyin hayırlısı

Canım ben doktora msj attım test sonuçlarını yolladım bana geri dönmedi vardır bundada bi hayr dedim kısmet

Kızlar bişey daha sormak istiyorum celalettin hoca size şu yemekleri yiyin yada bunları yemeyin diye bi tavsiyede bulundumu

Canım cok guzel sayı artmıs .. Kız ınsallah dogal yoldan gelır yavrun cektıgın sıkıntıları unutursun ınsallah
Cok sevındım sayı baya fazla canım massallah

Btd çok sevindim sonuclariniza içimden sanki supriz bir hamilelik haberi vericen gibi geçiyor

Cnim m.slh cok guzel sayi dilerim Alhtn sayilrniz milyonlri bulsun bebgin sana surpriz yapsin hyrli ugurlu olsun cnim m.slhh tekrardan

kızlar çokkk teşekkür ederim.yazamadım size kaç gündür.belim tutuldu.doktordaydım.sonrada yattım evde.bugün geldim işe ama pek iyi sayılmam.fizik tedaviye başlıcam.

cumartesi eşimin değerleri çok mutlu etti bizi.ya bi daha çıkış olmazsa düşüncesi beynimi kemirip duruyordu valla.sayı artmış kalite süper.çok mutluyum şükürler olsun.
ama bazı şeylerde üzmedi bizi değil yazamadımki sizlere.:26::26::26::26::26::26:
kaybettiğim bebeğimin genetik inceleme sonuçlarına kürtajı yaptırdığım hastanede bi sorun yok demişlerdi.
ben raporu alıp tüp bebek doktoruma götürdüm o gün.baktıki genetik inceleme yapılamamış meğer.yavrumun kalbi durduktan sonra karnımda fazla kaldığı için tüm hücreleri ölmüş genetik inceleme yapılamamışki.
bizde bi sorun yok diye seviniyorduk.şuan bu bilinemiyor maalesef.ve tüp bebek doktorum %60 oraında genetik problemden kayıp olmuş olabilir dedi.kan pıhtılaşması ve bağışıklık sistemi sorunları %30.sebepsiz olması %10 muş.kan pıhtışalması testleri içinde kan verdim sonuçlarını bekliyorum.
eşimin kromozon analizi daha yapılmıştı yarın banada yapılcak.benimkide normal çıksa bile embriyoda bölünme sırasında bile genetik hata oluşabiliyormuş meğer.
ve 2.denemede embriyolara pgt yapılacak.(genetik analiz gibi bişey.bende çok bilmiyorum)bağışıklık sistemi için farklı ilaçlar verecekmiş transferden sonra.
her türlü önlemi almamız şart diyor doktor. bebeğin kalbinin atıp sonrasında gelişiminin yavaşlayıp kalbinin durması doktorda da soru işareti oluşturdu.

moralim bozuk aslında arkadaşlar.spermler çıkınca ohhh demiştim.hele hamile kalınca başardık demiştim ama öyle olmuyormuş.bakalım daha neler yaşıcaz.o kadar korkuyorumki.rabbim hepimize yardım etsin.zaten canım çok sıkılıyordu.birde belim tutuldu.iyice moralim bozuldu anlayacağınız.

normal yolla olması gibi büyük çok büyük hayallerim yok artık.inşallah benimde kromozon analizim normal çıkar.

Cnm maşallah sizin daha önce çıkış varmiydi. Biyerde tedavi gördünüz mu

canım bizde hiç çıkış yoktu.ne ölü ve canlı hiç sperm görülmedi testlerimizde daha önce.hormonlarımız normaldi canım.hiç hormon tedavisi görmedi eşim.varikosel var demişti doktor.ameliyat şart dedi.aralık ayında ameliyat oldu eşim.
ocak ayında ilk testte 50 bin sperm çıktı canım.
bu arada sen daha öncede sormuştun.yazamadım canım yaa.şimdi yazayım.
bizim ameliyattan önce değerimiz tot.testosteron:3,66 ydı.doktor normal dedi.ama ameliyattan sonra biraz daha artmasını hedefliyorum dedi.nitekim öyle oldu canım.değer 5,66 oldu ve çıkış başlamıştı.(fsh ta 7,62 ydi.bu da normal dedi.)
birimine göre bazı laboratuvarlarda bu dğer 566 falan gibide yazılabiliyor sanırım.bizde değerlr böyleydi canım.

Son düzenleme:

Duyduğuma göre yanlış hatırlamıyorsam inhibin b testi diye birşey varmış ve mikro tesede çıkıp çıkmayacağı aslında bu tahlil ile belli oluyormuş ama hastanelere para getirisi az olduğu için mikro teseye hemen yönlendiriyorlarmış.

benim eşimde 2 yıl önce mikro tese oldu. Memorial'da, çok iyi paralarda döktük ama germ hücresi bile bulunamadı Şimdi celalettin hocaya gidicez. duruma göre devam yada başka doktor arayışına giricez.

Basit bir sprem testinde bile germ hücresi yoksa sperm bulunma ihtimali milyonda bir iken artı bu inhibin testi ile sonucun ne olacagı belli iken keşke yaptırmasaymışız ama yaşayarak öğreniyor insan.

Ama burada bir çok örnek var ki inhibin b testi tam olarak gerçeği yansıtamayabiliyor. Yani ona bakıp çıkmayacak diye tese olmamakta çok mantıklı değil bence. iNHİBİN B testinde değerler çok düşük çıksa dahi teseden sonuç alanlar var.. Dolayısıyla çok güvenilir bir test diyemeyiz.

Canım varikosel siddetlimiydi sizde bizde 1.derece galiba. Testestern 3.95 fsh mız 7.57 çıktı. Maşallah ne güzel çıkışı olmuş. Bizdede hücre bile çıkmadı. Inhibin b 67 cikti.. Siz kimde tedavi olurdunuz cnm

Onun orası öyle tabi, herkesin hikayesinde farklı sonuçlar çıkıyor. İnsan kime neye inanacagını şaşırıyor. 3. mikro tese ameliyatımızı doktor onaylamıyor, yapmam diyor. çünki bu sayı arttıkça erkeklik duyularını yitirmesine sebep olabiliyormuş. Herkesin hakkında en hayırlısı olsun. Belkide bizim durumumuzdan dahi iyidir sonuçları ve bulunur işallah.

canım varikosel ultrasonda 2,5 mm sol olarak çıkmıştı.ama elle yaptığı muayenede doktorumuz daha fazla olduğunu söyledi.ameliyat şart dedi canım.
derecesi hakkında bişey demedi.
hormon değerlerimiz aynı hemen hemen.ameliyattan önce böyleydi bizdede.doktor çok iyi demişti.ayrıntılı yapılmadı bizde testler.hücre nasıldı bilmiyorum.
inhibin b hakkında bilgim yok.bakılmadı bizde.

biz ankarada yaşıyoruz canım.doktorumuz burda.genart tüp bebek merkezinde. M.Müfit GÜNEL.

Amin cnm inşallah.. Ben senin için demiştim aslında.. Yani umutsuzluğa kapılmamak gerek.. Belkide hayırlısı böyledir.. Muhakkak bir hayır vardır bunda da. Evet mikrotese gerçekten zarar veriyor.. Rabbim yardımcımız olsun.. Ne tedavi yöntemlerine güvenebiliyoruz bu zamanda, ne test sonuçlarına.. Tıp ilerliyor dedikçe kafamız daha çok karışıyor.. Daha fazla yöntem, daha çok ilaç, daha çok dr ve daha çok test vs.. Gerçekten zor. Beynimizin içinde dünya kadar soru onları cvplamaya çalışıyoruz.. Allahım yardım etsin hepimize inşallah. Ümitsizliğe kapılmamak lazım.. Olabilir 3. micro tese (inşallah bir yol bulunur).. Belki Allahım mucizesini bu sefer verecektir size. Gönülden diliyorum Rabbimden inşallah kucağını boş bırakmasınnn..

Allah şimdiden dularımızı kabul etsin.Bu dualarla iyi haberler duyacağımıza inanıyorum.
Hepimizin yüzü güler inşallah.Bol halaylı günlerimizi olsun.

çok umutlanmak istemiyorum bu sefer. 2 sene sonra anca kendime gelebildim ve doktor arayışına girdik. inşallah hepimiz kucağımıza alırız meleklerimizi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…