Canm cevabın için tesk ederim..bende aynen öyle tepkisiz duygusuz amaçsız oluvermisim.ama yaşamak varolan şeylerle de olsa güzel...varolmayanin peşinden koşup elimizdekilerin kiymetni bilmiyoz.elhamdülillah annemz babamız kardeşlermiz esimiz var.bu arada ben de adanadayim sende mi adana da yasiyosunmerhaba canım.evet selahattin çayana gitmiştik.sonra tese ve yıkım.uzun zaman birşey yapmadık.sadece macun kullandık.etkisi ne oldu bilmiyorum.benim eşim spermiyogram vermiyor.zor geliyor galiba.al ilaç ot macun ye dersin yer ama spermiyogram doktor istemezse yapmaz.biz celallettin hocayıda denedik canım.hücrelerimiz birçoğuna göre iyiydi hatta.ama malesef tesede dahi çıkmadı.ve ben teseden önce kimyasal gebelik yaşamıştım.bu bana çok umut olmuştu.eşim spermiyogram vermediği için kendimi çok ümitlendirmiştim.tesede çıkar diye.ama olmadı.yıkıldım.adana yıkıldı ben enkaz altında sesimi duyuramadım gibi oldu.herşey nasip.ötesi yok.ben boşuna bu kadar tedavi olduk diye düşünüyorum.tedavi olmadan tese olsaydık sonuç sanırım bu kadar kötü olmazdı.hala hazmedemiyorum durumumuzu.kalbim çok acıyor.inan artık çok tepkisizim.beynim uyuşuk.nerdeyim,amacım ne,ne için mücadelem,hedefim ne diye kendime hiç soru soramıyorum.cevabı yok hiçbirinin.hücre çıkmadan sperm çıkarmı.tıbben sanırım imkansız.ama olabilirde.bak bizde spermatidlere rağmen ne çıkış oldu nede tesede çıktı.hiçbirşeyin garantisi yok.donasyon asla ama asla kabul etmiyorum canım.seninle hem fikirim.allah onlarında yardımcısı olsun.onlarında işi zor.gerçekler onlarıda korkutuyor olmalı ama ne gelir elden.rabbim korusun.helal olan herşeyi nasip etsin bize.onlarada yardım etsin.selahattin hoca yurt dışındaydı hafta sonu.hafta sonu mersine gittik sekreter öyle dedi.kaan hocayada sordum oda henüz gelişmeleri bekliyoruz dedi.beta karotende sanırım kök hücrede olgunlaştırma için kullanılan sıvıymış.gelişme olursa yazışalım.birbirimize haber verelim.zaten artık kimse tedavisiyle ilgili yazmıyor.tedavilermi bırakıldı yoksa.herkesin işi rast gelsin ne diyelim.spermler görülsünde artık kim vesile olursa olsun.yalnız hiç bir doktor pohpohlanmadan.gördük zaten pohpohlananları.dertleri para koparmak.bizleri sadece ümitlendirmek.ümit vermek.sizin sorununuzun çözümüne inan sevindim.üzülüyordum nedense durumunuza.meninizin artığı giibi rabbim spermlerinizide artırsın.hiçbirşey ona zor değil.
insallah kuzum yaaa rabbim bizlere sifa versin şu mubarek aylarda kaan hoca bize bunu soylemedi acaba alsak bir zarari olurmucanım merhaba.evet bayağı oldu konuşamadık.biraz yoğun yaşıyorum günlerimi bu aralar.çalışıyorum okuyorum.
beta karoteni eşim eczaneden aldı soldar marka.gnc ninde oluyor canım.kapsül olarak.günde bir tane.inşallah şifamız bu ucuz ilaçta olur.fiyatı oldukça ucuz.diğer kullandıklarımızın yanında beleş geldi bize.hatta eşimle gülüştük.şifamız bu ucuz ilaçta olur diye.inşallah güzel gelişmeler duyarız sizden.kaan hoca çok yaşlanmış.görünce şaşırdım.biz gördüğümüzde daha gençti.zaman ne çabuk geçiyor.bunu bir bebeklerde birde yaşlılarda fark ediyorum.
Canimmmm ne guzell soylemissn zamanin gectigini bi bebeklere bakinca birde yaslilara bakinca anliyorummm diye.... Hep yazdiklarini okuyorumm. Biz ilk durumu ogrendgmzde gozumuz kördu gozumu acan arkadaslardan oldunn Allahh senden razi olsun. Rabbim hep dogru doktorlara yonlendirsin. Sifasi hangi doktrda ilacta bitkideyse Rabbimin ona dogru yol cizsin insallahh.. belli mi olur dedigin gibi sifaniz belkide bundadir. Herseyde var bi hayir.. dualarim herkeslee.canım merhaba.evet bayağı oldu konuşamadık.biraz yoğun yaşıyorum günlerimi bu aralar.çalışıyorum okuyorum.
beta karoteni eşim eczaneden aldı soldar marka.gnc ninde oluyor canım.kapsül olarak.günde bir tane.inşallah şifamız bu ucuz ilaçta olur.fiyatı oldukça ucuz.diğer kullandıklarımızın yanında beleş geldi bize.hatta eşimle gülüştük.şifamız bu ucuz ilaçta olur diye.inşallah güzel gelişmeler duyarız sizden.kaan hoca çok yaşlanmış.görünce şaşırdım.biz gördüğümüzde daha gençti.zaman ne çabuk geçiyor.bunu bir bebeklerde birde yaşlılarda fark ediyorum.
Guzel soru bizde gidersek takip edeyim cevaplari.. İnsan birini soruyo 3unu unutuyorHanımlar bişey sorucam, ankarada tüp bebek merkezi arayışındayız, yarın genart ve medikana ile görüşmeye gidicez, orda tedavi olanınız var mı, önerir misiniz, bi de gidince ne soralım, ilk defa gidiceğimiz için bilmiyorum.
elbette tatlım yaşamak ve sağlıklı olmak herşeye rağmen güzel.ama zaman ilerleyince kendini bir nebze kötü hissediyorsun.ama inan yaşadıklarımı yaşasan nasıl dayanıyorsun dersin.şu 11 yılda neler yaşadım neler.sınavın her türlüsü ile sınandım.elhamdüllilah her şeye.ondan gelene.daha yeni gelinken eşimin ameliyatında hep tektim.ne eşimin ailesi nede benim ailemden kimse yoktu.kendi ailemin haberi hala yoktur yaşadıklarımdan.eşim indirme ameliyatı oldu,varikosel oldu,2 defada tese oldu.düşün bunlarda hep yalnızdım.hiçkimse yaşadığım zorlukları bilmeden acımasızca eleştiriyor.onlara göre ben hiç uğraşmıyorum.uğraşmayana allah verirmi gibi cümleler.halbuki ne kadar uğraş verdiğimi bir bilseler.misafir gelmeden ilk işimin dolaptaki ilaçları macunları iğnleri nasıl sakladığımı bilseler.her anıma şükürler olsun ama yaşadıklarım iinan artık fazla geliyor bedenime.benle evlenen arkadaşlarlarımla görüşmek bir araya gelmek resmen işkence.görüşmesem iyice yalnızlaşacağım.hayatım herşeye katlanmak ve tahammül ederek geçiyor.ben gaziantep ilçesindeyim canım.ailem tarsusta.Canm cevabın için tesk ederim..bende aynen öyle tepkisiz duygusuz amaçsız oluvermisim.ama yaşamak varolan şeylerle de olsa güzel...varolmayanin peşinden koşup elimizdekilerin kiymetni bilmiyoz.elhamdülillah annemz babamız kardeşlermiz esimiz var.bu arada ben de adanadayim sende mi adana da yasiyosun
bende seni takip ediyorum hep.sende daha yeni uğraştığın halde daha temkinlisin.gözünü kapatıp inanmıyorsun.bu huyundan hiç vazgeçme canım.evet doktorlarımızı allah başımızdan eksik etmesin ama bizleri onların elinede bırakmasın.çok acımasız olanlar var.yazılarım her ne kadar bazıları tarafından eleştirilsede ben yazmaktan vageçmemeye çalışıyorum.inan olanı herkesin yazması gerektiğine inanıyorum.hepimizin derdi aynı.hepimiz bebeğimizin hayaliyle sperm görme umuduyla yaşıyoruz.kucağına alan unutuyor belki yaşadıklarını.ben bizleri tedavi eden doktorları olumlu olumsuz yazılmasından yanayım.kobay olunduğunu keşke aylar öncesinde yazana saygı duyarak eleştirselerdi mesela.yada neden bilmem celallettin hocanın hastaları gelip gelişmeleri yazsalar.bu kadar her gelene daha şifa bulmadan koşun gidin derken gelip şimdiki durumlarını yazsalar.teseye bu kadar karşı dururken şimdi teseye yönlendirirken hastalar deseya bu kadar kötü anlattınız teseyi şimdi nasıl tavsiye edersin diye.yada tesecileri bu kadar suçlarken şimdi hastalarını tesecilere göndermenin mantığını anlatsa.daha kötüsü hadi tedavisiz olmaz dedin ve aylarca yıllarcaa tedavi ettiğin hastalardan tedaviye rağmen tesede sperm çıkmazsa vebali ne olacak.ben bunları yaşadım.ben tedavili ve tedavisiz teseyi.inan yıkımım tedaviyle olanda o kadar ağır olduki anlatamam.kabullenemiyorum.hala durumumu hazmedemiyorum.belki kaan hocanın ikinci teseye gelin dediğinde giteydik diye düşünüyorum.burda gözdem hipoluydu ve tavsiye etti.hepimiz damladık bezmi aleme.hepimizin tedavisi aynıydı.hepimiz hastalığı farklıydı oysa.evet azospermik ama şartlarımız bile aynı değildi.seçenek sunulmadı.ben kaan hocaya asla iğne istemiyoruz bu tedavide dediğimde başka seçeneği vardı.arşatırmacı ve bilimi takip etmesi güzel.makalelerini takip edebilmemiz ve gelişmeleri bize sunması güzel.bakın biz kök hücreyi işin ehlilinden soruyoruz.mesela perunun yaptığı labaratuar ortamsız kök hücre uygulaması.kök hücrede uzun süren iğne tedavisi....ama biliçli.şimdi benim bu tedaviden sonra bilmem neden kök hücrenin bizim işimize yaramadığını düşünüyorum.biz bu tedaviyi denedik çünkü.neyse başını ağrıtmayıyım.sizin şu an tedaviniz nasıl gidiyor.kimde tedavideydiniz unuttum.murat başarmı,müfit günelmi.memnunmusunuz.halbuki burda daha önce başka tedavi eden doktor vardamı gitmiyoruz deniyordu.şimdi başka doktorların oluşunu duymak ümitlendiriyor beni.bu doktorlar yeni yetme doktorlar değil üstelik.Canimmmm ne guzell soylemissn zamanin gectigini bi bebeklere bakinca birde yaslilara bakinca anliyorummm diye.... Hep yazdiklarini okuyorumm. Biz ilk durumu ogrendgmzde gozumuz kördu gozumu acan arkadaslardan oldunn Allahh senden razi olsun. Rabbim hep dogru doktorlara yonlendirsin. Sifasi hangi doktrda ilacta bitkideyse Rabbimin ona dogru yol cizsin insallahh.. belli mi olur dedigin gibi sifaniz belkide bundadir. Herseyde var bi hayir.. dualarim herkeslee.
bence kendi başınıza kullanmayın.hocaya sorun.mesela hocaya sordum hocam eşim macun kullansınmı diye.hayır dedi.zaten karaciğer yeterince yoruluyor dedi.daha fazla yormamak gerek dedi.ama ısırganı ihmal etmeyin dedi.tekrar başladık ısırgana.eşimede iyi geliyor ısırgan.saraçoğluda ısırgan için güzel şeyler söylüyor.bende bedenin yorulmaması taraftarıyım.aklınıza gelen herşeyi hocaya sorun bence.insallah kuzum yaaa rabbim bizlere sifa versin şu mubarek aylarda kaan hoca bize bunu soylemedi acaba alsak bir zarari olurmu
Canimmm cok tesekkur ederim.btd08
canımmm hayırlı olsunn cokk sevindimm ..
Rabbiim tamamına erdirsinn inşallah..
sonuna kadar gider saglıklı güzel bi hamileliğin olurr inşallah..
tedaviniz hayirli olsun. evet hem bitkisel hemde ilac veriyor ama bunlar 3 ayda bir degisiyor hastaya gore..Mrb arkadaslar bizde sizin gibi bu yolda savas verenlerdeniz okadar zor bidurumki kelimeler yetersiz kaliyo, burdan hep okurdum yazdiklarinizi bizde celelettin beyde tedaviye basladik yeni su aklima takildi bize sadece bitki vermis ilac vermemis acaba herkesemi bitki veriyo merak ettim
Tskederim macun felan vermis ilaca ihtiyaci yokmus sasirdim bizdede hic siperm yokkitedaviniz hayirli olsun. evet hem bitkisel hemde ilac veriyor ama bunlar 3 ayda bir degisiyor hastaya gore..
Tskederim canim peki celalettin beyden tedavi olupta cocuk sahibi olan varmitedaviniz hayirli olsun. evet hem bitkisel hemde ilac veriyor ama bunlar 3 ayda bir degisiyor hastaya gore..
eger hormonlarinizda bi sikinti yoksa ondan vermemis olabilir. yada bi sonraki muanede verebilir. yeni basladiniz heralde tedaviye? canim bizde 5 aydir tedavideyiz suan iyi gidiyor bakalim Rabbim nasip eder insallah celalettin hocadan sonuc alanda var alamayanTskederim macun felan vermis ilaca ihtiyaci yokmus sasirdim bizdede hic siperm yokki
Tskederim canim peki celalettin beyden tedavi olupta cocuk sahibi olan varmi
Esim iki séné once microtese oldu siperm bulunamadi ilk defa tedaviye basladik suandaki durumumuz yuvarlak hucre 1200000 tane germ hucre 264000 spermetit yuzde 3 spermetosit yuzde 97 yazitoeger hormonlarinizda bi sikinti yoksa ondan vermemis olabilir. yada bi sonraki muanede verebilir. yeni basladiniz heralde tedaviye? canim bizde 5 aydir tedavideyiz suan iyi gidiyor bakalim Rabbim nasip eder insallah celalettin hocadan sonuc alanda var alamayan
Canimm cok dogru hepimizin ortak bir amaci var.aslinda sunu gordumki ayni seyi yasasakta bi cogumuz birbirimizi anlamakta zorlaniyoruz.. insallahh hepimiz Allahin izniyle evlat sahibi oluruz. Insanlarin burda deneyimlerni yazmasi gerekiyo.onemli olan bu bi cok arkadas katildi aramiza. Canim biz mufit gunele de gittik. Ama en son tese gibi gorunuyo murat basarla gorusmeye calisiyoruz daha hic muayene icin gidemedik. Son hormon testini yolladim tup tedavisi oncesi gelin goruselm demis. Bakalim insallahh guzel seyler bekliyodur bizi.. Rabbim buyuk ona sigindikbende seni takip ediyorum hep.sende daha yeni uğraştığın halde daha temkinlisin.gözünü kapatıp inanmıyorsun.bu huyundan hiç vazgeçme canım.evet doktorlarımızı allah başımızdan eksik etmesin ama bizleri onların elinede bırakmasın.çok acımasız olanlar var.yazılarım her ne kadar bazıları tarafından eleştirilsede ben yazmaktan vageçmemeye çalışıyorum.inan olanı herkesin yazması gerektiğine inanıyorum.hepimizin derdi aynı.hepimiz bebeğimizin hayaliyle sperm görme umuduyla yaşıyoruz.kucağına alan unutuyor belki yaşadıklarını.ben bizleri tedavi eden doktorları olumlu olumsuz yazılmasından yanayım.kobay olunduğunu keşke aylar öncesinde yazana saygı duyarak eleştirselerdi mesela.yada neden bilmem celallettin hocanın hastaları gelip gelişmeleri yazsalar.bu kadar her gelene daha şifa bulmadan koşun gidin derken gelip şimdiki durumlarını yazsalar.teseye bu kadar karşı dururken şimdi teseye yönlendirirken hastalar deseya bu kadar kötü anlattınız teseyi şimdi nasıl tavsiye edersin diye.yada tesecileri bu kadar suçlarken şimdi hastalarını tesecilere göndermenin mantığını anlatsa.daha kötüsü hadi tedavisiz olmaz dedin ve aylarca yıllarcaa tedavi ettiğin hastalardan tedaviye rağmen tesede sperm çıkmazsa vebali ne olacak.ben bunları yaşadım.ben tedavili ve tedavisiz teseyi.inan yıkımım tedaviyle olanda o kadar ağır olduki anlatamam.kabullenemiyorum.hala durumumu hazmedemiyorum.belki kaan hocanın ikinci teseye gelin dediğinde giteydik diye düşünüyorum.burda gözdem hipoluydu ve tavsiye etti.hepimiz damladık bezmi aleme.hepimizin tedavisi aynıydı.hepimiz hastalığı farklıydı oysa.evet azospermik ama şartlarımız bile aynı değildi.seçenek sunulmadı.ben kaan hocaya asla iğne istemiyoruz bu tedavide dediğimde başka seçeneği vardı.arşatırmacı ve bilimi takip etmesi güzel.makalelerini takip edebilmemiz ve gelişmeleri bize sunması güzel.bakın biz kök hücreyi işin ehlilinden soruyoruz.mesela perunun yaptığı labaratuar ortamsız kök hücre uygulaması.kök hücrede uzun süren iğne tedavisi....ama biliçli.şimdi benim bu tedaviden sonra bilmem neden kök hücrenin bizim işimize yaramadığını düşünüyorum.biz bu tedaviyi denedik çünkü.neyse başını ağrıtmayıyım.sizin şu an tedaviniz nasıl gidiyor.kimde tedavideydiniz unuttum.murat başarmı,müfit günelmi.memnunmusunuz.halbuki burda daha önce başka tedavi eden doktor vardamı gitmiyoruz deniyordu.şimdi başka doktorların oluşunu duymak ümitlendiriyor beni.bu doktorlar yeni yetme doktorlar değil üstelik.
Daha yeni başladık üç ay da belli olcaksiz kullandınızmı.faydası oldumu canım.
Canım bizim de Celalettin beye gitmek istedik ama olumsuz konuşanları duyunca vazgeçtik benim eşimde kilinefelterli igneler bi işe yaramadı fsh hiç dusmesi ne yapcaz belirsiz hoca kesin bi bilgi verdimi sperm çıkışı olur mu yada tese mi dedi tedaviden sonra igneler için rapor oçıkarıyor muSelamn aleykm arkadaşlar
Hepiniİn ramazanı şerifini tevrik ederim rabbim tekrarrlarını nasip etsin
Bizde celalettin hocaya gittik burdaki hastalarını duyarak
Niye gittik diğerlerinin ümit vermediği bi yerde bi dr umit veriyo du denemek istedik cok dua ettimrabbim isabet ettir diye...
Velhasıl basladık kasım ayında iğnelere 3ay sonra e-2yüksek dedi dr direnc var fayda etmiycek pregny nebidoyu ekledi prengnyi düşürdü bitkiseller felan biz her ay kan verdik değerler düşmeye basladı semen için 2gün önce gittik celalettin hocaya germ hücre 94000lokosit 700000cıktı daha önce germ 368000lokosit 1600000 müş dr dediki durum iyi sayiılır henüz fsh yi sıfırlamadan zaten büyük bi değişiklik olmazdı germ hücre düşük gibi geldi onada arif bey lokosit cok olunca germi net sayamıo normal dedi kötü deil ama biraz direnio... zorlu bi sürec sabredin mayoz bölünme varmı ona bakıcaz bundan sonra testis hacmini yükseltmiye calışcaz dedi.biz klınefelterliyiz dolayısıyla tedavi sansımız yüzde 30-yüzde 50civarıymış bizle 2-3saat görüştü şemalarla anlattı hepsini sordum neden su söyle bu böyle anlattı bu kadar bilgi boş bi insanda olamaz diye düşünüyorum hatta şöyle bişey dedi sizden önce gelen hastama yanlış bi uygulama yapmışım son bikac aydr fatkettim ve bunu söyledim dedi her hasta farklıVe biz deniyoruz bazı seyler herkeste aynı olmuyo dedi size uygulanan bi kesin tedavi yok ama biz sizi normal azospermm gibi görüp hareket ediyoruz bilimsel olarakda böyle dedi..
Neden hcg kullandığımızı bunun kökünü cok şey anlattı bide tefna diye bi haritalama sisteminden bahsetti amerikada yapılıomuş 20000dolara nerde sperm tübülü varsa onu bulup biypsi yada teseyi ordan yapıolarmiş ..
Keşke türkiyeye gelse sizlere umut olur dedi
Bence dr .un nasıl bi tedavi izleyeceği bizim eşlerimizin durumlarının karışıklığı ile ilgili hiç biri aynı deil birinde testis küçükişi zor ...birinde büyük ama inmemiş testis cürüme ihtimali var içinde üretim bozuk yani benm aklıma bu iki misal geldi şimdi..
Yani diyeceğim cok birbirimizin tedavisine bagımlı kalmıyalım mesela benim annem şeker hastası ilac kullanıo cok dikkat etmediği halde ilac yetio gibi ama babam vok dikkat ettiği halde yemesine insülün kullanio)
Tahribatın ne kadar olduğunu bilemioruzki tedavilerimiz eşit olsun
Dua edelim rabbimize dogruya yönlendirsin ne dr.ane baskasına güvenmiycez tabiki önce rabbimize güvencex inanın doktorun tedavisinin iyi yada kötü gitmesi bile bizim nasibimiz.....
Bilmiorum acizane görüşüm böyle daha yazıcaktım ama telefonum susmuo sonra yine görüşürüz saglıkla kaşın hepinizi öpüyorum bebiş bekleyenlerdende hususi dua istiyorum rabbim sizide tamamına erdirsin
Bize teseden bahsetti ama daha cok zaman var dedi fsh cok yüksekti bizim muhtemelen sizinde öyledir bunları sıfırlıycsz ardından cıkan fsh bize dogruyu söuluycek dediCanım bizim de Celalettin beye gitmek istedik ama olumsuz konuşanları duyunca vazgeçtik benim eşimde kilinefelterli igneler bi işe yaramadı fsh hiç dusmesi ne yapcaz belirsiz hoca kesin bi bilgi verdimi sperm çıkışı olur mu yada tese mi dedi tedaviden sonra igneler için rapor oçıkarıyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?