Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Üzülme arkadaşım inan hepimiz zaman zaman böyle düşünüyoruz.yılıyoruz hayattan çok yoruluyoruz tutuyoruz kendimizi ama o bir yerden patlak veriyor. Sonra bir bakıyorsun yeniden umut geliyor yüreğine biliyorsun ki o umudu verende Allah.Umut Allahtan ümitsizlik şeytandan. Biz şuan imtihandan geçiyoruz. Evt hemde kimi zaman çetin bir imtihandan.şunuda biliyoruz ki bu derdi veren Allah bize bunu vermesinde bir neden var.çoluğu çocuğu olan insanlar sanki hiç imtihandan geçmiyormuş çok mutlu hiç dertleri yokmuş gibi görünüyor sanki haşa haksızlıkmış gibi düşünmemize neden oluyor nefsimiz. Ama herkes bir şekilde imtihandan geçiyor kimi farkında kimi değil. Çok aşırıya kaçmamak gerekiyor işte sanki çocuğumuz olmazsa ölecekmişiz yaşayamayacağız gibi geliyor ama öyle değil. Elimizde sahip olduklarımıza şükretmek gerekiyor. Bu yolda sadece sabretmek düşüyor bize. Allah ım gönlünü ferahlatsın. Biraz uzun oldu :))

Amin canim insallah guzel haberler alirsiniz. Beklemekten baska caremiz yok.

Amin canim !! Sagol yazin ve destegin icin. Dedigin gibi zaman zaman moral sifir oluyor, etrafimdakileri cocuklarindan yorulup kizdiklarinda, kendi kendime diyorumki siz annelik duygusunu tattiniz, kimininde cocugu olmuyor, ama bunu ben kendi icimde soyluyorum.. Kimseye derdimi acamiyorum bi yandanda acmak istemiyorum bu celiskide oluncada ben kendi kendime moral veriyorum bazen. Dun bi paylasimi gorunce, ikiz cocugunun olacagini, ona gelde agla, halbuki ne guzel haber. Hep hayirlisini diliyorum, hayirliysa olsun, degilse bir bildigi vardir, olmasin diye.

merhaba arkadaşlar yeni üye oldum. benim hikayemde daha 4 aylık.9 aydır bebek için çalışıyoruz eşimde varikosel var daha önce doktor söylemiş bi ara ameliyat ol diye. evleniyoruz çocuk denemeleri boş çıkınca ilk önce ben öyle bi baktırıyorum çok detaylı değil tabi. bende yumurta üretimi varmış falan filan(tabi neler okudum bi yumurta üretmeyle çocuk sahibi olunmuyor ne kadınsal sıkıntılardan hamile kalamayanlar var Allah şifa versin) diyoruz bide ürolojiye gidelim varikoseli baktıralım daha önce ameliyat olup hamile kalan arkadaşlar var ya bizde en kötü ameliyat oluruz diyoruz. test veriyoruz spermiyogram. ama doktor ne akla hizmet hormon istemiyo. testler doktorun bilgisayarda bizde sıradayız. eşim diyoki 20.000 çıksa ameliyat olmam bitkisel bişeler yaparız biraz daha deneriz sonra bakarız ameliyat işine. doktorun yanına gidiyoruz doktor bize sperm yok varikosel sıfırlamaz tüp bebek deneyin başkaları yolu uzatıyor ben direkt söylüyorum zaman kaybetmeyin diye.biz şoka uğruyoruz tüp mü hiç düşünmedik aklımızın ucundan geçmedi işlerin tüp bebeğe gideceği. yani başka bişeler duymak istiyoruz neden kaynaklandığını öğrenmek falan belki onları çözeriz diye. sonra hormon testi istiyo onlarda olumsuzdur ama yapalım diyo. test verdik şükür hormonlar temiz tabi doktora gösteremedik yoktu ortalama değerler içinde kaldığı için rahatlamıştık. dedik ya ne tüpü hormonlar iyi kesin başka doktora gide

başka yerde yine test veriyoruz sonuç aynı. eşimi çok seviyorum o üzülmesin bebek hasretini çekerim napıyım diyorum içime atıyorum gidiyoruz ağlıyorum ama sesimi toparlayarak ve etraftaki bişeleri göstererek göz göze gelmemeye çalışarak muhabbete devam ediyorum. benim ağladığımı görse daha çok üzecek kendini. neyse kaderimizde ne varsa yaşayacaz diyorum eşim üzülmesin diye kendimi toparlayıp normal hayat akışına devam ediyorum.artık erken kabullenmişiz dalgasını geçiyoruz bilirsiniz benim moralim sifır sifır sifır videosunu aramızda o muhabbet testler sifır sifır diye :) tabi internette de buralarda da okudukça sorunun aslında öyle küçük bişe olmadığı ve neler olduğunu görüp bi kendimize geliyoruz. artık diyoruz bu sorunu çözmek için napabiliriz kısmına. yaşadığımız yer küçük burda ilerlemek imkansız ama en azından yaz tatiline kadar gerekli herşeyi yaptıralım dedik. burdaki ürüloji doktoru genetik test istedi. başka ilde tıp fak. gittik test verdik sonuçlar bayrama çıkacak şimdi duamız inşallah üretim vardır temiz çıkar sonuçlar ve biz tese veya başka nasıl olabilecekse bebeğimiz olur dualarımızla tutacağız istanbulun yolunu. Eşimde başka sıkıntı da üniversitede top oynarken top orasına geliyor ve 1 haftalık ağrı sonucu bi testisi küçülüyor. şimdi üretim varsa genetik test sonucuna göre gittiğimiz doktora onuda söyleyecez belki tıkanıklık olmuştur tıkanıklığı çözerler diye o da zormuş ta umut dünyası işte.:) böyle kızlar epey uzun yazdım ama halden anlarsınız ki insan içinde biriktiriyor dökmek isitiyo. burdaki tüm arkadaşlara Allahtan şifa dilerim bu ramazan günlerinde ettiğimiz dualar kabul olur inşallah. Burdan okuduğum ve içime sinen Celalettin Peru hoca gibi. siz ne dersiniz kime gideyim .

Aynı bizde öyle olduk canım hersey normal ama sperm yok en azından sorunun ne olduğunu bilsek ona göre ugrasmak ama yok . Üzülme derdi veren allah demands verir bizde 2yildir uğraşyorz tüp bebekle hamile kaldım boş gebelik çıktı yeni kürtaj oldum ara verdik ümidini kaybetme allahtan

Allahım inşallah yaşatır tekrar mucizeni sana ve hepimize. Üstte bir arkadaş yazmış çocuğu olanlarda imtihandan geçiyo , sanki çocuğumuz olmazsa ölcekmişiz gibi aynen katılıyorum Allah herkese kaldırabileceği yük verirmiş biz aslında bunu kaldırabilecek güçteyiz dua ederek Allahtan isteyerek ve tıbbın gerektirdiği tedavileri geçirerek fakat en çok beni etkileyen belki sizi de etrafımızdaki bebekli arkadaşlarımız daha önce bebeksiz sadece birbirimize zaman ayırırken artık herkesin doğal olarak çocuğunu düşünmesi ve bizim yalnız kalışımız veya aile içindeki hamilelikler ayrıca çevrenin bebek düşünün geç kalmayın lafları.

Evet kendi derdimiz yetmio bide çevrenin lafları da çok uzüyo blki bu konuda hassasiz diye napalım herserde bir hayır vardır Rabbimin bi bildiği var buna şükür eminim bu tedaviler allahın vesilesi olack bize

merhaba bizim tup bebek basarisiz olunca bayadir foruma girmiyorum ama gormusken cevaplayim. muhtemelen endol ve sudafed vermistir kasn hoca onun sonucunda cikis olmazsa ya direk tese yapar yada igne verir 3-6ay ay sonra tese yapar. bizde kaan hocanin hastasiyiz teseyi ozelde olduk onu devlet karsiliyor mu bilmiyorum ama tup bebek kismini devlette yaptirabilirsin. azospermi vakalarinda 3 yilik evli olma sarti aranmiyor devlet ilaclarin yaklasik % 80 ini karsiliyor yine hastane ucretininde tamamina yakinini karsiliyor. Rabbim kolayliklar versin insallah tez zamanda bulunur, azo sebebiniz nedir?

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. evet endol ve sudafed verdi. sperm çıkmayabilir dedi sonucuna göre tedaviye başlarız dedi. 3 yıl dolduğunda tüp bebeği karşılıyor devlet o zamana kadar tedavi yapalım normal yolla çıkış olabilir. daha fazla bekleyemiyoruz tüp bebeğe geçelim derseniz tese deneriz dedi. bizim sorun tam olarak belli değil ama testisler sperm üretmiyor dedi. çünkü değerleri normal. allah hepimize kolaylık versin rabbim inşallah isteyen herkese verir. sizin sıkıntı nedir?

Ben öğretmenim geçenlerde bir velim evine çağırdı. Başka komşularınıda çağırmış. Gelenler ya bir ya iki ya üç yıllık evli hepsinin bir iki tane çocuğu var. Kiminin bebeği var daha küçük. Bende üç yıllık evliyim. Orda tek çocuğu olmayan bendim. Çoluk çocuk bağrış çağrış hep çocuk muhabbeti yapılıyordu. Çok canım sıkıldı kimi zaman gözlerim doldu dedim ki niye geldim ben. Hatta bir saat kadar bir bebeği avuttum orda yasin de okunmuştu. Sonra dedim ki Allah ım bu kadar kadının içinde bana çocuk vermeyişinin mutlaka bir nedeni var ben bunu biliyorum ve isyan etmiyorum sabrediyorum. Biliyorum ki sen her şeyin en iyisini bilensin diye dua ettim. Sonra rahatladım bende sohbete katıldım kendime orda oturmayı zindan etmemeye karar verdim. Ne yapalım bizim kaderimize de böylesi düştü :) Allah hepimizin yardımcısı olsun.

merhaba bizim tup bebek basarisiz olunca bayadir foruma girmiyorum ama gormusken cevaplayim. muhtemelen endol ve sudafed vermistir kasn hoca onun sonucunda cikis olmazsa ya direk tese yapar yada igne verir 3-6ay ay sonra tese yapar. bizde kaan hocanin hastasiyiz teseyi ozelde olduk onu devlet karsiliyor mu bilmiyorum ama tup bebek kismini devlette yaptirabilirsin. azospermi vakalarinda 3 yilik evli olma sarti aranmiyor devlet ilaclarin yaklasik % 80 ini karsiliyor yine hastane ucretininde tamamina yakinini karsiliyor. Rabbim kolayliklar versin insallah tez zamanda bulunur, azo sebebiniz nedir?

bize kırmızı et az tüketeceksin dedi (zaten ayda bir yiyoruz ne kadar yediğimizi sormadı). yeşil yapraklı yiyecekler (semiz otu,ıspanak,lahana, ıspanak) ye dedi, haftada dört gün nohut ye dedi, kuru incir, keçiboynuzu özü, ısırganotu çayı iç dedi. ramazan olduğu için çok sıkamıyorum eşimi nohut yiyor bir gün arayla ısırgan çayı yapıyorum onunla ben de içiyorum. keçiboynuzuna daha başlayamadık. hayırlısıyla olacak ben inanıyorum rabbim hayırlısıyla verecek

Canim insallah herseyin hayirlisi olsun bizim icin. Sizin azo sebebi neydi?

canım merhba.tese sonucu ne çıktı.inşallah sevinçten vakit bulup yazamamışsındır.
Yok canim.malesef sonuc olumsuz. Bulunamadi yani. Emre bey cok umutluydu ama olmadi malesef. Benimde internetim yoktu. Ise de gidemedigim icin yazamadim. Ikimizde hic iyi degiliz malesef. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Yok canim.malesef sonuc olumsuz. Bulunamadi yani. Emre bey cok umutluydu ama olmadi malesef. Benimde internetim yoktu. Ise de gidemedigim icin yazamadim. Ikimizde hic iyi degiliz malesef. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Bildirimlerde senin adını gorunce bi heyecanla açmıştım insallah guzel haber verecek diye .. Ama biraz daha sabir daha fazla dua gerekiyo demek ki canim.. Rabbim yardımcınız olsun insallah tez zamanda yaşatsin bu mutluluğu sana da hepimize de ..

Insallah
Cok tesekkur ederim hepinize dualariniz icin.

Canımmm rabbim yardımcınız olsun... bu mübarek günde rabbim hiç ummadığın anda hamile kaldığını yaşatsın sana. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…