canım bizim ilk tesemizdede elonge çıkmıştı.sonra neden duraklıyor ilerlemiyor diye kaan hocayla tedaviye devam ettik.sonra kaan hoca istenilen durumda şu an değerler gelin tese yapalım dedi.bizde burda celalletttin hocayı duyduk.öyle anlatıldıki sandık gideriz nasıl olsa hücre var hemen sperme dönüşür.hocaya gittik inan o kadar samimiyetsiz okadar yanlış üslup anlatamam.eşimin içinede sinmemişti.hatta istediği bazı şeyler elimizdeydi.tekrar istedi.mesela inhibin b gibi.yok tekarar yaptırın dedi.bizde yaptırmadık.eve dönüşümüz zaten sancılıydı.eşim bana kızıp duruyor.aklına uyduk geldik ne oldu diye.1 yıl kadar tedavi olduk.sonra başka doktora gittik.1 yılda öyle derken zaman geçti.tedaviyle 3.5 yıl geçti.baktık olmuyor tesede bir gerçek nede olsa eolngelerde var .elongenin sayısını patolojide yazıyorlar.net olarak aklımda değil.zaten yüzdede sayılardan oluşuyor.mikron boyutunu bilmiyorum.zaten bunlarada önem vermiyorum.gerçekten dediğin gibi neye inanacağız şaşırdık.herkes birşeyler söylüyor.c.hoca teseyide yeni yönlendirdiği hastaneden sonra önerdi.öncesinde tese desen kızıyordu.beni bencilikle bile suçladı.sen anne olacaksın diye adam erkekliğindenmi olsun dedi.....düşününce kendime daha kızıyorum.mantık buydu.yada biz ters anları denk geldi.okuduğum kadarıylada genel anlamda bu tutumu var.milyon sayıda elonge spermatid mi? çok şaşırtıcı nasıl sonuç çıkmaz ki.. demek ki bilinen çoğu şey boş. Elongenin yüzdesi yazıyor ama sayıyı nasıl anladınız?
bitkiseller iğneler işe yaramış demekki.biz de murat başar da tedavideyiz.ne derse yapacağım bu haberden sonra.çünkü gelişme çok iyi kaliteli embriyo oluşmuş.bir dahakine tutar da.biz de 4 bi negatif aldık.5.deneyeceğiz kadın doğumcun kimdi?Merhaba kader arkadaşlarım buraya yazmayalı epey oldu.
Güzel gelişmeler oldu ama mutlu sona ulaşamadık
Buraya güzel şeyler yazmak isterdim ama arkadaşlara yol göstermek için yazmak istedim.
10 yıllık evliyim.Şimdiye kadar gittiğim doktorlar bende herhangi bir sorun göremediler.
Sorun inmemiş testist.Eşimin genetiği normal
Eşim 1 biyopsi-2 mikro tese oldu.İlk ikisinde sperm bulunamadı.1. teseyi Kaan Hoca yaptı
2. tese yi 10 AĞUSTOS 2015 de memorial şişli de Murat Başar yaptı.
Testisleri yerine indirdi.17 sperm bulundu.Az bulundu ama
Teseden önce 3 yıl iğne ve bitkisel tedavi gördü eşim.
Celalettin hoca da 2 yıl tedavi gördü eşim.İğne+bitkisel
Bu arada umre ziyaretimizi de yaptık.Orda bol bol dualar ettik.
Yapılan mikro tese ameliyatında Sadece sol tarafta bulundu.Sağ tarafta hiç yoktu.
Aynı anda bende hazırlanmıştım.benden de 16 yumurta topladılar.
İlk gün 9 tane döllendi 4. gün bu sayı 4 e düştü.
2 tane kaliteli 5. gün embriyosu transferi oldu kalan 2 embriyo donduruldu.sonuç negatif
2. denemede yine 2 tane 5. gün embriyosu oldu sonuç pozitif di
Ama kimyasal gebelik oldu.Değerim 8. gün 30 çıkmıştı ve 2 gün sonra 15 oldu sonrada düştü
10 yıldır hayatımda görmediğim pozitif değerini görmüştüm elhamdülillah
Yine de şükür ettik.Toparlanmam zor oldu ama.
Kimyasal gebelik nedeni döllenen spermlerden kaynaklanıyo dediler.
Şu anda ne sperm var ne de embriyo.hiç bişey kalmadı
İş sperm çıkmakla bitmiyor.Rabbim ol deyince olacak anca.
Ama mücadeleyi bırakmıycaz pes etmiyoruz
Tekrar Murat Başar ile görüşeceğiz.
Ben bu dr a çok güvendim ve çok memnun kaldım.
Bize ne Kaan hoca ne de Celalettin Hoca testistleri yerinde indirin demedi
Ama sağ olsun Murat Bey ben o testisi asla orda bırakmam dedi ve yerine dikti testistleri
Ameliyat öncesi muane de testisleri yerinde bulamıyordu murat bey.
Ama eşim narkoz alınca vücut serbest kalınca testistler de inmiş ve dr da onları yerine dikmiş.
Belki bu bile mucizeydi bizim için.
Demek istediğim sizlerde pes etmeyin mücadele edin.
Sonuçta evlada kavuşmak var.
Alkol filan kafa karıştırmayın tedavi neyse uygulayın sonuçta tedaviHayır benden öyle bişe osteseydi ben de cevabını verirdim vakifmis hediyeymis falan burdan okuyarak gitmistim hazirlikliydim. Ayrıca doktoru ben savunmuyorum hatta çok kızdım yanında bulundugumuz 30 dk bizle 5 dk ilgilendiren her çalan tlf cevap vererek ilgisi dağıldı tekrar toparlayip konuya adapte olamadığı oldu evet standart herkese aynı tedavi ama biraz zamani olan benim gibi kisilere bu zamanda tedavi veren tek o olduğu için ona gittik keşke kaan ve emre hocalarda verseydi sonuçta bu konuda uzman olmasını bizde isterdik ama olmadı. Biz 1 sene tedaviyi sectik sonra tese veya nasil yol alcagimiza esimle karar verecez.Alkol koyuyolarsa tedaviye iyi geleceği için Allah sorsun ben değil ama alkollü diye parfüm kullanmayan insanlar varken bunun vücuda girmesine neden olmak denecek bişe yok.
bitkiseller iğneler işe yaramış demekki.biz de murat başar da tedavideyiz.ne derse yapacağım bu haberden sonra.çünkü gelişme çok iyi kaliteli embriyo oluşmuş.bir dahakine tutar da.biz de 4 bi negatif aldık.5.deneyeceğiz kadın doğumcun kimdi?
Evet çok doğru ama ersel beyin ilaçlarında ilk kullandığımızda içinde alkol olduğunu bilmiyorduk zatenDun bu konuları konustuk, telefonumda diyanetin bir programi var ve her gun bir hadis gösteriyor. Nasil denk geldi çok şaşırdım: ))
Arkadaslar evet dört dörtlük değil celalettin hoca eksi yönleri
Canım çok sevindim tamam gebelik olmamış ama en azından sperm az da olsa üretim olduğunu gösteriyor pes etmeyin sakın. Murad beye ben de güveniyorum tamam Ümit verici konuşmaları yok sma bana da boşuna Ümit değil gerçekler lazım. Bize de ilk microtese olduğu için herkesin şansı kadar şans var dedi. Bunu önceden bilemediğimiz için bişey söyleyemem dedi. Yanlız şu testis indirme olayına takıldım. Ben doktordan bunu da yapmasını istedim ama çok sıcak bakmadı ameliyat sırasında bakarız gerekliyse yaparız dedi. Gerçi benim eşimin testisleri İnmemiş değil hareketli belki o yüzden öyle söyledi bilmiyorum. Microtese öncesi tekrar soracağım bunu.Merhaba kader arkadaşlarım buraya yazmayalı epey oldu.
Güzel gelişmeler oldu ama mutlu sona ulaşamadık
Buraya güzel şeyler yazmak isterdim ama arkadaşlara yol göstermek için yazmak istedim.
10 yıllık evliyim.Şimdiye kadar gittiğim doktorlar bende herhangi bir sorun göremediler.
Sorun inmemiş testist.Eşimin genetiği normal
Eşim 1 biyopsi-2 mikro tese oldu.İlk ikisinde sperm bulunamadı.1. teseyi Kaan Hoca yaptı
2. tese yi 10 AĞUSTOS 2015 de memorial şişli de Murat Başar yaptı.
Testisleri yerine indirdi.17 sperm bulundu.Az bulundu ama
Teseden önce 3 yıl iğne ve bitkisel tedavi gördü eşim.
Celalettin hoca da 2 yıl tedavi gördü eşim.İğne+bitkisel
Bu arada umre ziyaretimizi de yaptık.Orda bol bol dualar ettik.
Yapılan mikro tese ameliyatında Sadece sol tarafta bulundu.Sağ tarafta hiç yoktu.
Aynı anda bende hazırlanmıştım.benden de 16 yumurta topladılar.
İlk gün 9 tane döllendi 4. gün bu sayı 4 e düştü.
2 tane kaliteli 5. gün embriyosu transferi oldu kalan 2 embriyo donduruldu.sonuç negatif
2. denemede yine 2 tane 5. gün embriyosu oldu sonuç pozitif di
Ama kimyasal gebelik oldu.Değerim 8. gün 30 çıkmıştı ve 2 gün sonra 15 oldu sonrada düştü
10 yıldır hayatımda görmediğim pozitif değerini görmüştüm elhamdülillah
Yine de şükür ettik.Toparlanmam zor oldu ama.
Kimyasal gebelik nedeni döllenen spermlerden kaynaklanıyo dediler.
Şu anda ne sperm var ne de embriyo.hiç bişey kalmadı
İş sperm çıkmakla bitmiyor.Rabbim ol deyince olacak anca.
Ama mücadeleyi bırakmıycaz pes etmiyoruz
Tekrar Murat Başar ile görüşeceğiz.
Ben bu dr a çok güvendim ve çok memnun kaldım.
Bize ne Kaan hoca ne de Celalettin Hoca testistleri yerinde indirin demedi
Ama sağ olsun Murat Bey ben o testisi asla orda bırakmam dedi ve yerine dikti testistleri
Ameliyat öncesi muane de testisleri yerinde bulamıyordu murat bey.
Ama eşim narkoz alınca vücut serbest kalınca testistler de inmiş ve dr da onları yerine dikmiş.
Belki bu bile mucizeydi bizim için.
Demek istediğim sizlerde pes etmeyin mücadele edin.
Sonuçta evlada kavuşmak var.
Canım çok sevindim tamam gebelik olmamış ama en azından sperm az da olsa üretim olduğunu gösteriyor pes etmeyin sakın. Murad beye ben de güveniyorum tamam Ümit verici konuşmaları yok sma bana da boşuna Ümit değil gerçekler lazım. Bize de ilk microtese olduğu için herkesin şansı kadar şans var dedi. Bunu önceden bilemediğimiz için bişey söyleyemem dedi. Yanlız şu testis indirme olayına takıldım. Ben doktordan bunu da yapmasını istedim ama çok sıcak bakmadı ameliyat sırasında bakarız gerekliyse yaparız dedi. Gerçi benim eşimin testisleri İnmemiş değil hareketli belki o yüzden öyle söyledi bilmiyorum. Microtese öncesi tekrar soracağım bunu.
Niye böyle yazdığınızı anlamadım. İnsanlar sorgulamasın mı? Biz tamam bu konuda çok hassas değiliz açıkcası eşim Zaman Zaman alkol alır ama ilacı içip namaz kılanlar var. Herkesin düşüncesi hayat tarzı farklı. Ben de içtiğim kullandığım şeyin ne olduğunu bilmek isterim.Alkol filan kafa karıştırmayın tedavi neyse uygulayın sonuçta tedavi
Allah'ım inşallah canım böyle duymak bile çok güzel. ben de Bi gün çok umutsuzum Bi gün çok umutlu karışığım. Çok az kaldı. Heyecan dorukta. Benim de doktorum Aylin hanım. Bakalım Mevla'm neyler neylerse güzel eyler. Dualarını bekliyorum.Canım hareketli olduğu için söylemiştir.Onun bi zararı yoktur bence.
Eğer gerek görürse yapar mutlaka.
Ben senin adına ümitliyim hayırlı ve güzel haberlerini bekliyorum cnm
Bak göreceksin bol bol kaliteli spermleriniz bulunacak ve hatta dondurulacak o spermler.
Evet canım ve duruma göre tedavi veriyor. Mesela ben iğne tedavisini sorduğumda sizin hormonal sıkıntınız çok büyük değil. Neden iğne verelim demişti. Microtese yaparız bulunmazsa o Zaman deneriz ama şu an gereksiz dedi. Biz de ona güvendik. Hastaneye de güveniyorum bilmiyorum ya Allah'a teslim olduk canım.Murat bey ilk görüştüğümüzde bizede çok fazla umut vermedi
3-5 anca bulabiliriz hatta hiç bulamayız demişti
Ama şükür ki 17 tane bulundu.
Bu dr umit veripte hayallerin suya düşmesini istemiyor.
Hastane iyi bir hastane zaten.
O gün murat bey odaya eşimin yanında geldiğinde durumu açıklamış 4-5 tane buldum demiş.
Ameliyatın ertesi günü laboratuvarı aradığımızda 9 tane döllenmiş olduğunu duyunca şok olduk
Ameliyat günü akşam 10 a kadar çok uğraşmışlar başka alınan parçalardan sperm bulmak için ki 17 sperm bulmuşlar
en sona 5 tane kalmıştı ama benim ohss riski nedeni ile dondurulup ertlendi
diğer ay çölülünce 1 tanesi ölmüştü.
Hastane masraflari ve teseiçin nekadar ödediniz ve embriyologlari nasıl kullanılan aletler vsMurat bey ilk görüştüğümüzde bizede çok fazla umut vermedi
3-5 anca bulabiliriz hatta hiç bulamayız demişti
Ama şükür ki 17 tane bulundu.
Bu dr umit veripte hayallerin suya düşmesini istemiyor.
Hastane iyi bir hastane zaten.
O gün murat bey odaya eşimin yanında geldiğinde durumu açıklamış 4-5 tane buldum demiş.
Ameliyatın ertesi günü laboratuvarı aradığımızda 9 tane döllenmiş olduğunu duyunca şok olduk
Ameliyat günü akşam 10 a kadar çok uğraşmışlar başka alınan parçalardan sperm bulmak için ki 17 sperm bulmuşlar
en sona 5 tane kalmıştı ama benim ohss riski nedeni ile dondurulup ertlendi
diğer ay çözülünce 1 tanesi ölmüştü.
Pansuma gittiğimizde yüzü asla gülmeyen Murat Beyin yüzü gülüyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?