- 30 Ekim 2013
- 366
- 187
- 303
Merhaba peki hormon tedavisiyle bu sayı yukseltilebiliyor mu.Sayi yükseldiği zaman sperm oluşumu sağlanır miYıkama sonrası görülen spermler tüp bebek için kullanılamıyor diye biliyorum. O aşamada zaten ölüyor spermler.
Tansel kaplancan çok önem verir inhibin b ye, benim eşimden de istemişti. 1-180 arası geniş bir referans aralığı var, bize 120-180 arası çok iyi, özellikle 50 nin altındaysa, ciddi hormon tedavisi gerekiyor demişti.
Keşke bu sorunun cevabını bilsek, forumdakilerin %80'ini tedavi ederdik. sayı yükseldiğinde sperm oluşumu olsa eşimde olurdu sanırım. Şunu unutmayın hormonların hepsi birer göstergedir ama sperm üretimi için tek başlarına yeterli değiller. Çok karmaşık bir süreç sperm üretimi.Merhaba peki hormon tedavisiyle bu sayı yukseltilebiliyor mu.Sayi yükseldiği zaman sperm oluşumu sağlanır mi
Bizde FSH biraz yüksek eşime sertoli cell only sendromu demişti doktor bilmyrm böyle olup sonuç alan oldumuKeşke bu sorunun cevabını bilsek, forumdakilerin %80'ini tedavi ederdik. sayı yükseldiğinde sperm oluşumu olsa eşimde olurdu sanırım. Şunu unutmayın hormonların hepsi birer göstergedir ama sperm üretimi için tek başlarına yeterli değiller. Çok karmaşık bir süreç sperm üretimi.
Dün tahlillerimizi yaptırdık, perşembe sabahı mtese için gideceğiz bakalım :/ öncesinde herhangi bir tedavi verilmedi
Bizede bahsedilmedi. Bahsedilmesi gerekiyormuş. Tedavisiz teseye girenlerin çoğu bin pişman bende dahil. Umutlarını kırmak istemem ama iyice iyice araştır tek ürolog ile kalma. Tesenin dönüşü yok çünkü çıkadabilir ama tedaviyle şansın daha yüksek.Ama bize hiç Tese öncesi tedaviden Bahsedilmedi :/
Nasıl bi tedavi ilaçlı mı bu tedaviyi doktorun mu söylemesi gerekiyorBizede bahsedilmedi. Bahsedilmesi gerekiyormuş. Tedavisiz teseye girenlerin çoğu bin pişman bende dahil. Umutlarını kırmak istemem ama iyice iyice araştır tek ürolog ile kalma. Tesenin dönüşü yok çünkü çıkadabilir ama tedaviyle şansın daha yüksek.
Ne guzel yazmışsınız fakat Kıbrısa gidip o işlemi yaptırmak biraz üzücü olmuş Rabbim affetsin. Yeni mi oğlunuz geldi? Mevlam sizi o yavruya o yavruyu da size hayirli kilsin. Nereden başvuru yaptınız? Bizde 2. Sıradayız. Artık son anlar geçmiyor. Bence de olmuyorsa zorlamamak lazım. Bir hayat dünyaya getirebilmek için başka bir hayatı karartmayın. Sartlariniz uygunsa evlan edinin. Onlar zaten dünyaya gelmiş ve kaliteli bir hayat yaşamak varken neden yurtlarda kalsınlar.Merhaba canım anne adayları. ❤
Gecenin bu saatinde ve yıllar sonra ilk kez foruma girdim. Direk azosperm yazdım ve buraya gelmek istedim. Size hikayemi anlataym.
Eşimle 2016 yılında evlendik. Dört beş ay sonra cocuk isteği oldu. Altı ay aralıksız denedik sürekli kadın doğuma gittik. Bir gün bir de baktık ki meğer eşim azospermiymiş. O günler nasıl yıkıldığımı neler yaşadığımı nasıl ölmek istediğimi bir bem bir Allah bir de eşi azospermi olan hanımlar bilir...
Çıldırmış bir şekilde tedavi arayışına girdik. Kolay zannediyoruz tabi. Erkek hastalıklarının son noktası olduğunu bilmiyor gibi davranıyoruz. Başvurduğumuz ilk doktor bize hemen varikosel ameliyatı önerdi. Ameliyat sonrası ilaç tedavisi sonucu sperm sayısı sıfırdan bir milyona çıktı. Bizde bir sevinç bir mutluluk....
Hemen tüp bebek yaptırmak istedik eşim de ilaçlara devam ediyor sorun bitti zannediyoruz. Tüp bebek aşamasına gelince eşimin spermlerinin gene neredeyse sıfır noktasına geldiğini gördük bir kere daha yıkıldık. Gene de yaptırdık tüp bebeği. Olmadı.
Sonra tekrar tedavi için İstanbul emre bakırcıoğluna gittik. Biliyorsunuz Türkiyenn en iyi doktoru bu konuda. Adam bize kızdı siz nasıl genetik test yaptırmazsınız diye ve hemen yaptı . Genetik test sonrası hayatımın ikinci ve daha büyük yıkımını yaşadım. Meğer eşimde kromozom sorunu varmış. Kromozom sorunları son noktadır tedavi şansı yok denecek kadar az okyanusta bir kum tanesi diyebilirim. Yeniden ve uzun bir süre hayata küstüm. Evliliğime küstüm. İsyan noktasına geldim. Bitti mi? Hayır.
Kıbrısa gittik. Evet resmen yaptık bu hatayı. Embriyo donasyonu yaptırdık.başkasının bebeğini koydurdm kendime yani tüp ile.. Günah olduğunu bile bile yaptık bunu Allah affetsin. O ay benimle beraber donasyon yaptıran ne kadar kadın varsa tutmuş arkadaşlar. 50 yaşında kadınların bile. Bir tek benim olmadı. Allaha şükür. ❤
Sonra biz uzun bir süre araştırdık, okuduk, sorduk, rabbimize sığındık ve kararımızı verdik. Evraklarımızı hazırlayıp cocuk esiegeme kurumuna başvırduk. Uzun bekleyişin ardından oğlumuza, mis kokulu meleğimize cennet kuşumuza kavuştuk. Artık dünyalar benim arkadaslar. Ne üzüntüm kaldı ne kederim. İnanın aklıma ble gelmiyor gözyaşı ile geçen yıllarım.
Azospermi zordur arkadaşlar. Son noktadır. İçinden başarıyla çıkan pek azdır. Amacım moral bozmak değil aksine size mutlu bir hayatın olabilirliğini göstermek. Elbette elinizden geleni yapın. Ama olmuyorsa olmaz bu azospermide. Bi noktadan sonra kendinizi de eşinizi de tüketmeyin. İnanın doğurmadığımı unutuyorum bazen öyle bir sevgisi var ki.... Korkmayın. Yapabilirsiniz. Sevebilirsiniz. Evlat edinme de bir doğum şeklidir. Ve yüksek sesle konuşulmadır. Allah gönlünüze göre versin her şeyi.
Yazdıklarını okurken gözümden süzüldü yaşlarMerhaba canım anne adayları. ❤
Gecenin bu saatinde ve yıllar sonra ilk kez foruma girdim. Direk azosperm yazdım ve buraya gelmek istedim. Size hikayemi anlataym.
Eşimle 2016 yılında evlendik. Dört beş ay sonra cocuk isteği oldu. Altı ay aralıksız denedik sürekli kadın doğuma gittik. Bir gün bir de baktık ki meğer eşim azospermiymiş. O günler nasıl yıkıldığımı neler yaşadığımı nasıl ölmek istediğimi bir bem bir Allah bir de eşi azospermi olan hanımlar bilir...
Çıldırmış bir şekilde tedavi arayışına girdik. Kolay zannediyoruz tabi. Erkek hastalıklarının son noktası olduğunu bilmiyor gibi davranıyoruz. Başvurduğumuz ilk doktor bize hemen varikosel ameliyatı önerdi. Ameliyat sonrası ilaç tedavisi sonucu sperm sayısı sıfırdan bir milyona çıktı. Bizde bir sevinç bir mutluluk....
Hemen tüp bebek yaptırmak istedik eşim de ilaçlara devam ediyor sorun bitti zannediyoruz. Tüp bebek aşamasına gelince eşimin spermlerinin gene neredeyse sıfır noktasına geldiğini gördük bir kere daha yıkıldık. Gene de yaptırdık tüp bebeği. Olmadı.
Sonra tekrar tedavi için İstanbul emre bakırcıoğluna gittik. Biliyorsunuz Türkiyenn en iyi doktoru bu konuda. Adam bize kızdı siz nasıl genetik test yaptırmazsınız diye ve hemen yaptı . Genetik test sonrası hayatımın ikinci ve daha büyük yıkımını yaşadım. Meğer eşimde kromozom sorunu varmış. Kromozom sorunları son noktadır tedavi şansı yok denecek kadar az okyanusta bir kum tanesi diyebilirim. Yeniden ve uzun bir süre hayata küstüm. Evliliğime küstüm. İsyan noktasına geldim. Bitti mi? Hayır.
Kıbrısa gittik. Evet resmen yaptık bu hatayı. Embriyo donasyonu yaptırdık.başkasının bebeğini koydurdm kendime yani tüp ile.. Günah olduğunu bile bile yaptık bunu Allah affetsin. O ay benimle beraber donasyon yaptıran ne kadar kadın varsa tutmuş arkadaşlar. 50 yaşında kadınların bile. Bir tek benim olmadı. Allaha şükür. ❤
Sonra biz uzun bir süre araştırdık, okuduk, sorduk, rabbimize sığındık ve kararımızı verdik. Evraklarımızı hazırlayıp cocuk esiegeme kurumuna başvırduk. Uzun bekleyişin ardından oğlumuza, mis kokulu meleğimize cennet kuşumuza kavuştuk. Artık dünyalar benim arkadaslar. Ne üzüntüm kaldı ne kederim. İnanın aklıma ble gelmiyor gözyaşı ile geçen yıllarım.
Azospermi zordur arkadaşlar. Son noktadır. İçinden başarıyla çıkan pek azdır. Amacım moral bozmak değil aksine size mutlu bir hayatın olabilirliğini göstermek. Elbette elinizden geleni yapın. Ama olmuyorsa olmaz bu azospermide. Bi noktadan sonra kendinizi de eşinizi de tüketmeyin. İnanın doğurmadığımı unutuyorum bazen öyle bir sevgisi var ki.... Korkmayın. Yapabilirsiniz. Sevebilirsiniz. Evlat edinme de bir doğum şeklidir. Ve yüksek sesle konuşulmadır. Allah gönlünüze göre versin her şeyi.
Sanırım en baştan başlamam lazım , artık hastaneyi de değiştirmeyi düşündüğüme göre doktor önerileriniz Varsa memnun olurumAman sakin sakin hemen tedavisiz tese yaptırmayın lütfen. Banada çok söylediler biz doktora kapılıp tedavisiz tese olduk. Şuan eşim kkarşmda yatıyor hormonlar normal demelerine rağmen tesede hıç hücre çıkmadı. Elimizden giden sadece para ve manevi çöküklük. Şimdi çok pişmanım keşke şu azospermde en kaliteli doktorlara gitseydim. Bizi 1 yıl geriye attı
Hasan SoydanDoktorunuz kim
Sanırım en baştan başlamam lazım , artık hastaneyi de değiştirmeyi düşündüğüme göre doktor önerileriniz Varsa memnun olurum
Başladım hepsini kontrol etmeye :)))İstanbulda iyi doktorlar var benim oraya gelme şansım olmadı ama şimdi istanbuldaki doktorlara geleceğim. Ankarada da var. Tansel kaplancan, cellalettin peru , murat başar, recai pabuçcu bu azospermde iyileri diye biliyorum dosyalarını gönder teseye almak istiyorlar direk napabilirim de
Merhabalarbugün bir mucize oldu resmen, başladığımız bu yolculukta azosperm teşhisi ile boğuşurken bugün semen analizini aldık, sıralı vermiştik. ikisinde de sperm bulundu. sayısı oldukca düşük 9 bin civarı ancak teseye gerek olmadığını, bir aylık ilaç tedavisi sonrasında tüp bebek sürecine başlayabileceğimizi söyledik doktorumuz. çok şükür rabbime..
Celalettin Peru iç hastalıkları uzmanıymış ama alternatif tıp uzmanlığı ( fitoterapi) de var. görüşeceğim doktorlardan biris olacak sanırım. hastası olanlar var mı acaba? yorumlarını alabilir miyim?Tansel kaplancan celaleddin peru ve murad basar gideblrsin ben tansel beye gidiyorum esimde azospermi daha yeni basladik ama tese son care diyor asla onermiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?